Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 18 yıl Vaaayyyy neye izin vermiyorsun?cami imamını etkisiz halemi getireceksin,nasıl mesela minareden aşağımı atacaksın!!! Sanırım okuduğunu anlamıyorsun. Yada okumuyorsun. Bu yeteneğin körelmiş. Benim gibi düşünenlerde tekrarladığı halde onlarıda okumamışsın. Zaten bunu hep yapıyorsun. Yukarda biz "evrensel doğru"ları benimseyenlerin mücadelesinin demokratik olacağını... Eşkiyalık ve adam yakma eylemlerinin inançlılarca yapıldığını bir kaç kez yazdık. Bunlara rağmen aynı şeyleri tekrarlamanız aynı koro olduğunuzu gösteriyor. Hayatın boyunca kaç sokak çocuğuna sahip çıktın?Hayatın boyunca kaç yaşlı insanın elinden tuttun? Hayatın boyunca kaç fakir öğrenciye destek oldun? Hayatın boyunca kaç sokak hayvanını alıp besledin? Hayatın boyunca kaç cinayeti engelledin? Hayatın boyunca kaç hırsızlık olayını engelledin? Hayatın boyunca kaç komşuna bir ihtiyacı olup olmadığını sordun? Hayatın boyunca kaç ağaç diktin? Hayatın boyunca kaç sosyal yardımlaşma derneğinin kapısını çaldın? Hayatın boyunca kaç aç insanın karnını doyurdun? Bunlar benim vicdanımla ilgili şeyler seni yada bir başkasını ilgilendirmez. Ancak beni, ailemi ve yakın dostlarımı ilgilendirir. Ne denli insancıl ve yardımsever olduğumu da onlar bilir. Ezan meselesine gelince, bilimsel olarak rahatsızlık etkilerini yukarda ölçülerle belirttim. Biliminde belirlediği bu toplumsal rahatsızlıkları da yukarda saydıklarının içerisine almalıydın. Ama inanç olunca rahatsızlık sizler için mübah oluyor. Tüm işiniz gücünüz, topluma "cinci arap kültürü"nü dayatmak.
Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 18 yıl Hakkaten önce tehtid et sonra karşındakiler bunu görüp sana bu tarz yazının ne olduğunu söyleyince 'HAKARET' say ancak Şeriatçı bir Kurnazdan beklenir. Helal olsun sana iyi kıvırmışsın... Ayrıca Bilimselcinin o kadar güzel ve evrensel insan haklarına göre yazıdıklarına verdiğin yanıtta çok iyi diyebilirim... Gerçekten bilimselcinin dediği gibi bizim ne söylediğimiz açık ve net ortada ama sizin ne söylediğiniz tehtid ve konuları sabote etmekten başka bir şey değil.... Amacınızı anladım... Tartışmak değil... Şeriatçı arkadaşlarınıza bak ben bunları alt ettim... Kafa buluyorum iması göndermek... Sizin bu tarz yaklaşımınız ancak Şeriatçı arkadaşlarınız tarafından hoş görülür ben hiç de hoş karşılamıyorum... Özellikle tehtid etme bölümü sizi bu nedenle KINIYORUM... Saygılar Sayın Erdoğan ne yapımda ne de üslubumda tehdit asla yer bulmadı. Tamam tarih içerisinde kendi memleketimde bazı sebeplerle kavgalarım oldu ama tehdit etmem. Birşeyi yapacaksam yaparım. Tartışıyoruz nihayetinde ve haklısınız dalga geçiyorum. Yanlışları ortaya koyduğunuz doğruyu gösterdiğiniz halde karşınızdakiler direterek anlaşmanın zeminini ortadan kaldırdıklarında ya söversiniz ya dalga geçersiniz. Ben ikincisini yapıyorum. Üstteki metni bilimselci yanlış yorumlamıştı siz de onun yorumlaması üzerinden giderek yanlış yorumluyorsunuz. Ben o metni açıkladım. Bana karşınızda bizi bulursunuz demişti bilimselci...Siz açıklamama dikkat etmemişsiniz... Ben de o metinle dalga geçtim. Yani, ne demek karşınızda bizi bulursunuz. Eee sizi buldum ne olacak. O söylem bazında bizi bulursunuz demişti. Karakuşak'tan kızılcık sopasından boşuna mı bahsediyorum. Çevre düzenleme gibi bir kelimeyi niye kullanıyorum. Bilimselci ve görüldüğü üzere siz de benim yazılarımı dikkatli okumuyorsunuz. Bu kelimeler normal dışı kelimeler ancak birşeyleri de imgeleyor. Aslında yazıyı okuyan, yahu bu kelimelere ne ihtiyaç vardı ki bu adam bunları kurmuş diye sorsa iş bitecek. Ama sormuyor ve atlıyor tarzan rıfkı gibi... Filmlerde görmüşsünüzdür karakuşağım var diyen adamları. Bu bir blöftür ve fostur. Kızılcık sopasıyla ilgili imgeyi anlattım zaten. Gelelim çevre düzenleme meselesine. Bu bir flash animasyondu. İki erkek yolda gördükleri bir kadını kaçırırlar ve ıssız bir yere götürürler. Tecavüz edeceklerdir. Kadın nasıl başarırsa başarır ve gazman'ı imdada çağırır. Gazman gelir ve garip durumu yerinde müşahade eder. Sonra bu iki mütecavize sorar. Ne yapıyorsunuz lan siz burda. Ve hemen ekrana şıklar çıkar. a-... b-... c-Çevre Düzenleme d-... İki kafadar bir araya gelip cevap veriyoruz, C şıkkı derler. Ben o arada kopmuşumdur ama bunun önemi yok. Mütecaviz, yaptığı eylemi başka bir şey olarak adlandırmaktadır. İka ettiği fiili ahlaksızlık olmaktan çıkartıp bir de güzel birşeymiş gibi göstermektedir. Gazman yer mi...YEMEZ... Bu imge boşuna kullanılmamıştır. Konunun başlarında ne demiştim, biz türbana değil başörtüsüne karşıyız. Ya biz de müslümanız ezana niye karşı olalım ama işte kulaklarımız yok mu? vs.vs... Tehditmiş...Admin de böyle anlamış...Bir insan kızılcık sopasıyla tehdit mi edilir ya...Komik mi olmaya çalışıyorsunuz...İyi yapıyorsunuz... Bu arada erdoğan, lütfen beni kategorize etmeye çalışmaktan vazgeçin...Ben de sizi kategorize ederim ki o zaman bunun da hiç güzel olmadığını anlarsınız. Darbe şakşakçısı, jakoben, militarist, halka tepeden bakan, halkı emireri gören vs. vs... bunların hepsini birden barındıran kısa bir ad var mı? Bulamazsak da uydururuz merak buyrulmasın... KONU BENİM ADIMA KAPANMIŞTIR...BİR DAHA CEVAP VERMEYECEĞİM...HERKESE SELAMLAR... DAHA ÖNEMLİ MESELELER OLDUĞUNA İNANIYORUM VE EZANIN SESİNİN YÜKSEKLİĞİ Mİ KALDI UĞRAŞACAĞIMIZ... NOT: Tarih içerisinde Emret Komutanım adlı dizide senarist, dehasının farkedilmesi için enterasan bir espri yaptırtır oyunculardan birine. Oyuncunun repliği tam olarak ne idi şu an hatırlanılmamakla beraber etraftaki bir kadını arkadaşlarına tarif ederken silvia saint'e benzetir. Ve evde bir tek kişi gülmekten kırılır. Hiçkimse birşey anlamaz. Zira Silvia Saint'in kim olduğu bilinmemektedir. Senarist'de aslında bu esprinin herkes tarafından anlaşılamayacağını adı gibi bilmektedir. Ancak, o dehasının takdir edilmesini 10-20 kişi tarafından olsa da yeterli görmektedir. Bu espri aslında biraz belaltı bir espridir ancak konumuzu ilgilendiren yönü bizi ilgilendirmelidir. Ben bazen esprilerin sadece bir kısmını veriyorum ki, bu espriyi konuyu daha önce duymuş olan biri konuya "cuk oturmuş" olduğunu görsün diye. Bu espri burada ne geziyor ama inanılmaz da yerine denk gelmiş ve manzara konulmuş denilsin diye...Yani ki espri yapıyorsam Cem Yılmaz'ın yerine göz koyduğum içindir. EEEEee, her espriyi de herkes anlarsa ona da ben espri demem zaten...
Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 18 yıl Suheda, bu saydıklarını bir insanın açıklaması hangi etiğe sığar söyler misin? Gerçi sizler bunları da saymaktan çekinmezsiniz, sayıp dökersiniz neler yaptığınızı, kimlere yardımda bulunduğunuzu. O pilot sistemin de nerede uygulandığını merak ediyorum dogrusu. Sizde yapın sizde paylaşın iyilik teşvik etmek güzel bir şeydir. Benim yaşadığım yerde pilot sistemi uygulaması var,yolunuz düşerse özellikle dinlemenizi isterim. Ezana ilk karsitliğim okul yillarimda baslamisti...Okulumuz hemen caminin yanindaydi ve cuma gunleri saatlerce adamin sesi duyulurdu,birde ders fizik olunca hoca bir yandan bagirir bizim ogretmen bir yandan,en sonunda ogretmen cocuklar uzgunum ama dinle fizik bir arada gitmez diyip dersi keserdi...Yani ezan ole birseyki derse bile engel oluyor...Hele metropolitanlarda gurultu kirliligine yol acmakta...Bir yer basliyor sonra digeri sonra baska bir semt....Gurultu kirliligi deyince akla ilk gelen ezan olmali bence........Avrupada olmanin en guzel yanida bu olsa gerek ezan diye bir sey yok...Zaten her iki adimda bir kilisede olmadigi icin çan sorunumda yok.... Dikkatinizi çekerim saatlerce demiş,iki dakikalık ezan ne zamandan beri saatlerce okunmaya başlandı merak ettim doğrusu.. Normal ezanın üzerine cuma salasını da ekleyin dakika tutun bakalım kaç saat çekiyor üstelik bunlar ard arda okunmuyor belirli aralıklarla okunuyor.... Gürültü kirliliği denilince akla ilk gelen ezan oluyormuş!!bu satırları yazan dünyadan bi haber arkadaşımız,klakson seslerinden inşaat gürültülerinden özellikle yaz sezonunda ortalığı titreten açık havadaki oturma yerlerindeki müzik seslerinden haberisiz olmalı,birde havaalnalarına,tren yollarına yakın yerde oturan insanlarıda unutmamak lazım.. Sanırım okuduğunu anlamıyorsun. Yada okumuyorsun. Bu yeteneğin körelmiş.Benim gibi düşünenlerde tekrarladığı halde onlarıda okumamışsın. Zaten bunu hep yapıyorsun. Yukarda biz "evrensel doğru"ları benimseyenlerin mücadelesinin demokratik olacağını... Eşkiyalık ve adam yakma eylemlerinin inançlılarca yapıldığını bir kaç kez yazdık. Bunlara rağmen aynı şeyleri tekrarlamanız aynı koro olduğunuzu gösteriyor. Bunlar benim vicdanımla ilgili şeyler seni yada bir başkasını ilgilendirmez. Ancak beni, ailemi ve yakın dostlarımı ilgilendirir. Ne denli insancıl ve yardımsever olduğumu da onlar bilir. Ezan meselesine gelince, bilimsel olarak rahatsızlık etkilerini yukarda ölçülerle belirttim. Biliminde belirlediği bu toplumsal rahatsızlıkları da yukarda saydıklarının içerisine almalıydın. Ama inanç olunca rahatsızlık sizler için mübah oluyor. Tüm işiniz gücünüz, topluma "cinci arap kültürü"nü dayatmak. Benim yukarıda size sormuş olduğum şeyler kişisel şeyler değil toplumsal sorunlar,insanların mutluluğunu bozan şeylerin karşısında duracağınızı söylediniz yaaaaa.... Bizim kimseye birşey dayattığımız yok yeterki siz bizim inançlarımıza saygılı olmayı öğrenin,ben ezan sesinden rahatsız olmam aksine duymayınca rahatsızlık hissederim. Madem ki insanların mutluluğu sizin için çok önemli benim ve benim gibi düşünenlerinde mutluluğunu hesaba katmak zorundasınız öyle değilmi?Yoksa sizin evrensel düşünceleriniz sadece sizi ve sizin gibilerimi kapsıyor?
Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 18 yıl cuma günleri saatlerce ezan sesi gelirmiş miş.. yok yani biz fransadayız fransısız sizde bize türkiyeden bildiriyorsunuz sanki hadi ezanı şerifin hikmetini geçtim; ekonomimizin bel bağladığı turizm varya hanii.. kaç tane ecnebi sırf onu duymak için geliyor biliyormusunuz buralara.. ecnebi bile hiç olmazsa otantik olduğu için saygı gösteriyor bizimkiler hala gürültü kirliliğinden bahsediyor.. ne zararı var kardeşim bunu söyleyenler hiç istiklal caddesinde yürümedimi hiç? yoksa sizlere bişilerimi hatırlatıyor mübarek ezan? korkulan bastırılan bişileri p:
Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 18 yıl Benim yukarıda size sormuş olduğum şeyler kişisel şeyler değil toplumsal sorunlar,insanların mutluluğunu bozan şeylerin karşısında duracağınızı söylediniz yaaaaa....Bizim kimseye birşey dayattığımız yok yeterki siz bizim inançlarımıza saygılı olmayı öğrenin,ben ezan sesinden rahatsız olmam aksine duymayınca rahatsızlık hissederim. Madem ki insanların mutluluğu sizin için çok önemli benim ve benim gibi düşünenlerinde mutluluğunu hesaba katmak zorundasınız öyle değilmi?Yoksa sizin evrensel düşünceleriniz sadece sizi ve sizin gibilerimi kapsıyor? Görüşlerimiz farklı olduğundan cevaplarımızda, anlayışlarımızda çok farklı. Toplumun sosyal refahını hükümetler ve ona bağlı kurumlar üstlenirler. Bunu yapamıyorlarsa mutlaka başarısız, becerisizdirler. Görevi bırakmalıdırlar. Halk ve iş sahiplerinin birer üretimle ilgili işleri vardır. Layıkı ile yapabilmeleri için tüm eforunu o işe ayırmalıdır. Diğer konulardaki girişimleri yanlış olabilir. Müdahale ehliyetli, diplomalı kişilere bırakılmalıdır. Aşağıda sorduğun maddeleri yükümlenecek kuruluşları yazıyorum. "Hayatın boyunca kaç sokak çocuğuna sahip çıktın?" Çocuk esirgeme kurumlarının görevidir. "Hayatın boyunca kaç fakir öğrenciye destek oldun?" "Hükümetlerin görevidir." "Hayatın boyunca kaç cinayeti engelledin?" Eğtim kurumlarının ve kolluk kuvvetlerinin görevidir. "Hayatın boyunca kaç hırsızlık olayını engelledin?" Hükümetlerin ve kolluk kuvvetlerinin görevidir. "Hayatın boyunca kaç ağaç diktin?" Yerel hizmet kurumların (belediye), orman müdürlüğünün görevidir. "Hayatın boyunca kaç sosyal yardımlaşma derneğinin kapısını çaldın?" Bu tür kurumların oluşumu geri kalmış ülkelerdedir. Hükümetlerin becerisizliklerinden ve hortumcu icraatlarından dolayıdır. Bunları yapmak halkın ve kişinin görevi değildir. "Hayatın boyunca kaç aç insanın karnını doyurdun?" Bundan önceki soruda cevapladım. "Hayatın boyunca kaç yaşlı insanın elinden tuttun?" Darülaceze (yaşlı bakım yurdu) nin görevidir. "Hayatın boyunca kaç sokak hayvanını alıp besledin? Hayatın boyunca kaç komşuna bir ihtiyacı olup olmadığını sordun?" Hayvanlara olan sevgim ve komşularla ilişkim beni ve en yakın çevremi ilgilendirir. Yukardaki sıraladığın olgulara, çok lokal bir bölgede ve dar bir zamanda müdahalem yine benim vijdanımla ilgilidir. Kimse benden hesap sormaya mükellef değildir. Yapacağım en doğru hareket işimle ilgili olmalıdır. Ayrıca ezan sesinin rahatlattığını söylüyorsun. Şimdilerde artık ezan CD'leri var. Akşama kadar usanmadan dinleyebilirsin. Ha unutmadan yerlisi olduğu gibi arap sesi olanları da var. Araplara aşık olduğunuzdan tavsiye ederim. Yüz kez, bin kez dinle. İyice rahatla. Bizleri ve istemeyenleri mecbur kılma, dayatma. Sana daha da teknolojik bir tavsiyem. Araplar sömürdükleri yetmiyor japonlara, çinlilere vakitlerde ezan okuyan saatlerde yaptırmış. Hac zamanında bir de öyle sömürüyorlar. Onlardan bir tane ediniver. Yerel radyolar var her vakitte ezan dinleten... Bunların hiç birisini kabullenmezsiniz. Amaç; "cinci arap kültürü"ne hizmet olmalı.
Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 18 yıl EEEEee, her espriyi de herkes anlarsa ona da ben espri demem zaten... Komiklik anlayışı: Politikacı kürsüde büyük bir kalabalığa canhıraş bir şekilde sosyal konularda nutuk çekmekte imiş. Kalabalıkta sadece birisi kikir kikir gülmekte, sürekli. Politikacının dikkatini çekmiş 40-45 dakika süreyle o kişinin gülmesi. Kürsüden inmiş yanına gitmiş, meraklanmış; "yahu merak ettim neden gülüyosun uzun süredir. Benim anlattıklarımda gülünecek bir şey mi var ?" Adamın cevabı; "Ben sana gülmüyorumki beyim. Estağfurullah. Şurada bir at var, sinek konmuş kulağına, at kulağını kımıldattıkça kuyruğuna konuyor, bukez de kuyruğunu sallıyor sinek kulağına konuyor. At bunu sürekli tekrarlıyor da ben ona gülüyorum, çok komik" der...
Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 18 yıl İSTİKLAL MARŞI Rûhumun senden İlahî, şudur ancak emeli: Değmesin ma' bedimin göğsüne nâ-mahrem eli! Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli- Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli. bu marşada karşısınız ama ülkemizin çoğu müslüman.Azınlıkların talepleri çoğunluğa zulum derecesinde olmamalı gerekli...Hoparlör tesisatı lüzumlu ve gerekliyse elbette yaptırılır. Ama uzmanına yaptırılır ve akustik ilmine ve tekniğine riayet edilerek... http://www.ntvmsnbc.com/news/409403.asp çok taze bir haber... "Alman Pedagog ezan sesinden etkilenerek Müslüman Oldu.." http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=244852
Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 18 yıl Evet burası İran veya Suudi arabistan değil. Ülkemizinde bu tür kararlar alması gerikliliğine inancım tam.. Demokratik, çağdaş, laik bir ülkeye yakışır bir tutum sergilememize herşeyden daha çok ihtiyacımız var... Azerileri yürekten kutluyorum...
Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 18 yıl Evet burası İran veya Suudi arabistan değil. Ülkemizinde bu tür kararlar alması gerikliliğine inancım tam.. Demokratik, çağdaş, laik bir ülkeye yakışır bir tutum sergilememize herşeyden daha çok ihtiyacımız var... Azerileri yürekten kutluyorum... Pardon ama bir halk yoklaması yapılmış mı bu konuda da "herkes rahatsız" denilip;böyle bir uygulamaya girilsin...
Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 18 yıl Yazar Pardon ama bir halk yoklaması yapılmış mı bu konuda da "herkes rahatsız" denilip;böyle bir uygulamaya girilsin... Halk yoklaması yapılsa ne olacak? Halk istiyor diye herkesin inacına göre yaşama özgürlüğü verilirse, manzaranın ne olacağını hiç merak ettinizmi ? Madem herkesin dinini özgürce yaşama imkanı var, o zaman tüm okullara cami, kilise, sinagog ve diğer tapınaklardan yapalım, herkes dinini özgürce yaşasın. Mesela satanistler okulda özgürce bakire kız ve kedi kesebilmeli,nede olsa onların dini inancı bu. Hindularada özgürlik verelim inekler sokaklarda rahar rahat dolaşsın,kimse onlara dokunmasın. değil mi yani? Veya hristiyanlar pazar günleri okula gelip gospellere eşlik etsinler,ayrıca okulların önüne de kocaman bir buda heykeli dikilmesi gerektiğini düşünüyorum. Budistler dini inançlarına göre sokaklarda çıplak şeklide dolaşabilsinler.Madem herkesin dinini yaşama hürriyeti var o zaman herkese bir tane cami yapalım(gerçi hatırlarsanız bu da bir ara gündeme gelmişti her apartmanın çatısına bir adet mescit ) herkes dinini özgürce, kalabalığa karışmadan yaşasın. Her din mensubu kendi ritüellerini yüksek sesle haporlörlerden insanlara duyursun.Yazık değilmi yani onları es geçmeyelim.
Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 18 yıl Halk yoklaması yapılsa ne olacak? Halk istiyor diye herkesin inacına göre yaşama özgürlüğü verilirse, manzaranın ne olacağını hiç merak ettinizmi ? Madem herkesin dinini özgürce yaşama imkanı var, o zaman tüm okullara cami, kilise, sinagog ve diğer tapınaklardan yapalım, herkes dinini özgürce yaşasın. Mesela satanistler okulda özgürce bakire kız ve kedi kesebilmeli,nede olsa onların dini inancı bu. Hindularada özgürlik verelim inekler sokaklarda rahar rahat dolaşsın,kimse onlara dokunmasın. değil mi yani? Veya hristiyanlar pazar günleri okula gelip gospellere eşlik etsinler,ayrıca okulların önüne de kocaman bir buda heykeli dikilmesi gerektiğini düşünüyorum. Budistler dini inançlarına göre sokaklarda çıplak şeklide dolaşabilsinler.Madem herkesin dinini yaşama hürriyeti var o zaman herkese bir tane cami yapalım(gerçi hatırlarsanız bu da bir ara gündeme gelmişti her apartmanın çatısına bir adet mescit ) herkes dinini özgürce, kalabalığa karışmadan yaşasın. Her din mensubu kendi ritüellerini yüksek sesle haporlörlerden insanlara duyursun.Yazık değilmi yani onları es geçmeyelim. Ülkede "ciddi" anlamda var olan her grup kendini başkasına zarar vermeden var edebilir;"çan" a laf söylenmediği gibi "ezan" a da söylenmiyor... Halk istemiyorsa "çoğunluk"(demokratik ülkedeyiz sonuçta) istemiyor demek değil midir;o zaman böyle bir uygulamaya da gerek yoktur... Dine saygınız yoksa "dindar" on binlerce vatandaşınıza saygınız olsun...
Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2007 18 yıl Halk yoklaması yapılsa ne olacak? Halk istiyor diye herkesin inacına göre yaşama özgürlüğü verilirse, manzaranın ne olacağını hiç merak ettinizmi ? Madem herkesin dinini özgürce yaşama imkanı var, o zaman tüm okullara cami, kilise, sinagog ve diğer tapınaklardan yapalım, herkes dinini özgürce yaşasın. Mesela satanistler okulda özgürce bakire kız ve kedi kesebilmeli,nede olsa onların dini inancı bu. Hindularada özgürlik verelim inekler sokaklarda rahar rahat dolaşsın,kimse onlara dokunmasın. değil mi yani? Veya hristiyanlar pazar günleri okula gelip gospellere eşlik etsinler,ayrıca okulların önüne de kocaman bir buda heykeli dikilmesi gerektiğini düşünüyorum. Budistler dini inançlarına göre sokaklarda çıplak şeklide dolaşabilsinler.Madem herkesin dinini yaşama hürriyeti var o zaman herkese bir tane cami yapalım(gerçi hatırlarsanız bu da bir ara gündeme gelmişti her apartmanın çatısına bir adet mescit ) herkes dinini özgürce, kalabalığa karışmadan yaşasın. Her din mensubu kendi ritüellerini yüksek sesle haporlörlerden insanlara duyursun.Yazık değilmi yani onları es geçmeyelim. Sevgili katakuta... Çok güzel ifade etmişsiniz... Size katılıyorum...
Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2007 18 yıl Ayrıca ezan sesinin rahatlattığını söylüyorsun. Şimdilerde artık ezan CD'leri var. Akşama kadar usanmadan dinleyebilirsin.Ha unutmadan yerlisi olduğu gibi arap sesi olanları da var. Araplara aşık olduğunuzdan tavsiye ederim. Yüz kez, bin kez dinle. İyice rahatla. Bizleri ve istemeyenleri mecbur kılma, dayatma. Sana daha da teknolojik bir tavsiyem. Araplar sömürdükleri yetmiyor japonlara, çinlilere vakitlerde ezan okuyan saatlerde yaptırmış. Hac zamanında bir de öyle sömürüyorlar. Onlardan bir tane ediniver. Yerel radyolar var her vakitte ezan dinleten... Bunların hiç birisini kabullenmezsiniz. Amaç; "cinci arap kültürü"ne hizmet olmalı. Ne güzel"banane"zihniyeti devlet halletsin,oysaki önceki iletinizde insanların mutluluğu için mücadele edicektiniz Ha bu arada şu teknolojik teklifinize cevabım; Oldu canım başka emriniz?
Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2007 18 yıl Allah Allah... Üç-beş adam rahatsız oluyo diye(eminim sorulsa yarıyı çokca geçer ezana lafı olmayanlar) söylenenlere bakın yav... Halkını her türlü siyasi çatışmada kullanan;halkçı gözüken insanlar nasıl da şimdi halkın çoğunluğuna bakmadan konuşabiliyorlar!!!
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.