Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dünyanın her yerindeki insanlara görgü kurallarını öğretiyorum ve bunlar içki içerken yapılan en temel 7 hatadır

Admin

Önerilen İletiler

• Admin

Dünyanın her yerindeki insanlara görgü kurallarını öğretiyorum ve bunlar içki içerken yapılan en temel 7 hatadır

Görgü kuralları koçu William Hanson, çoğu insanın kutlamalarda yaptığı 7 içki hatasını paylaşıyor.

İnsanlara profesyonel ortamlarda görgü kuralları konusunda eğitim veren The English Manner'da çalışıyor.

Şişeden içmemeyi veya tekilayı geri çekmemeyi öneriyor.

Bu anlatıldığı şekliyle makale, İngiltere'den The English Manner'ın görgü kuralları koçu olan 34 yaşındaki William Hanson ile yapılan bir konuşmaya dayanmaktadır. Uzunluk ve netlik açısından düzenlenmiştir.

Alexandrea Messervy adında bir bayan tarafından 2001 yılında kurulan The English Manner adında bir şirketi işletiyorum. Kraliçe II. Elizabeth'in Kraliyet Ailesi ile çalışıyordu. 2008'de onlara katıldım ve daha sonra 2019'da mülkiyeti devraldım.

The English Manner'da dünyanın her yerindeki insanlara görgü kuralları ve sosyal ve profesyonel ortamlarda nasıl davranmaları gerektiği konusunda eğitim veriyoruz. Burada her gün farklıdır. Bazen rekabet avantajı elde etmek için kişilerarası becerilerini geliştirmek isteyen bir CEO yardımcısı ile çalışıyoruz. Ya da belki sosyal ortamlarda bilgi ve becerilerini artırmak isteyen bir bireyle çalışıyoruz. Ayrıca çocuklarla güven oluşturma konusunda da çok çalışıyoruz.

Son zamanlardaki en ilginç müşterilerimden biri, kendisini bir anda bir Japon prensesine kur yaparken bulan gerçekten mütevazı bir adamdı. Yemek yeme becerisi eksikliği nedeniyle onu hayal kırıklığına uğratacağını hissetti ve iki günlük yoğun bir eğitim için bize geldi. Gerçekten endişelenecek pek bir şeyi yoktu ve harika bir öğrenciydi; düşündüğünden daha fazlasını biliyordu.

Yemek yeme becerileri, The English Manner'da içki içme görgü kurallarının yanı sıra üzerinde çalıştığımız konulardan biridir. İşte insanların resmi etkinliklerde ve kutlamalarda içki içerken yapabileceği yedi hata.

1. Resmi bir kadeh kaldırma sırasında bardakları tokuşturmak

Bunu söylediğimde pek çok insan hoşlanmıyor ama konu resmi ortamlara geldiğinde bardakları tokuşturmazsınız. Bunun nedeni genellikle ince kristal camdan veya çok hassas bir malzemeden yapılmış olmalarıdır. Bunun yerine bardağınızı kaldırıp etrafınızdakilerle göz teması kurmalısınız. Oradan kadeh kaldıracaksınız.

Şöyle bir şey söyleyebilirsin: "Richard, doğum günün kutlu olsun" ya da eğer öyle diyorlarsa onlara başkan ya da kral diyebilirsin. Her iki durumda da, kadeh kaldırırken göz teması önemlidir.

Daha az resmi bir ortamdaysanız - özellikle Britanya veya Amerika'da - bardakları tokuşturmanıza izin verilebilir. Örneğin, bir barda ya da barda büyük olasılıkla daha kalın bardaktan içiyorsunuz. Bu bardaklar günde birçok kez bulaşık makinesinden geçecek şekilde tasarlanmıştır. İnce yapılmış resmi camlar kadar kolay kırılmazlar.

2. Kokteylinizi içmek için pipet kullanmak

Resmi bir ortamda çok rahat ve rahat oldukları için pipet kullanmayı sevmiyorum. Bana göre biraz çocukça görünüyorlar. Ayrıca, alkolünü pipet kullanarak içen biriyseniz aslında daha çabuk sarhoş olabilirsiniz.

Bunun nedeni daha az oksijen almanız ve oksijenin alkolün seyreltilmesine yardımcı olmasıdır. Yani, eğer kokteylini pipetten içen biriyseniz ve içmeyen biriyseniz, çok daha hızlı kıkırdayacaksınız. Saman kullanmamanızı tavsiye ederim.

3. Pahalı tekiladan bir yudum almak

Pek çok insan tekilayı parti içeceği olarak ya da çabuk sarhoş olmanın bir yolu olarak kullandığı için 'tekila içmeyi' seviyor. Şimdi, eğer amacınız buysa sorun değil; özellikle de ucuz bir türse, uzun süre tadına bakmak istemeyeceğiniz türdense. Ama tekilanızın tadını çıkarmak istiyorsanız onun yerine onu yudumlamalısınız.

4. Şişeden içmek

Gelişmişliğinizi yükseltmenin bir yolu şişeyi söküp içeceğinizi bardağınıza dökmektir. Bana göre şişeler depodur; bardak ya da içilecek bir şey değildirler.

5. İçecekleri yanlış bardakta servis etmek

Daha uzun bardaklar normalde gazlı veya gazlı içecekler için tasarlanmıştır çünkü baloncukları daha iyi tutabilirler. Örneğin şampanya flütleri veya yüksek top bardakları gazlı içecekler için kullanılırken, daha kısa bardaklar düz içecekler için daha iyidir.

6. Bir fincan çayı saat yönünde karıştırmak

Çayınızı karıştırırken saat yönünde karıştırmamalısınız, aksi takdirde çay yan tarafa dökülebilir. Bunun yerine kuzey-güney hareketiyle karıştırmalısınız. Bu, çalkalanmanın önlenmesine yardımcı olacaktır, ancak elbette bu konuda yine de nazik olmalısınız.

fork-721679.jpg

Bu hareket, çayınıza veya kahvenize şeker eklediyseniz de yardımcı olacaktır. Kaşığınızı ileri geri hareket ettirdiğinizde şeker daha çabuk eriyecektir.

7. Çay poşeti hâlâ bardağın içindeyken çay servisi yapmak

Çay konusunda bir diğer tüyo da çay poşetini birine ikram ederken çıkarmaktır, böylece çay içerken burnuna çarpmaz. Gerçekten, yüzeyde yüzerken iştah açıcı görünmüyor. Bunun yerine, ihtiyacınız olduğu kadar saklamalı ve servis yapmadan önce çıkarmalısınız. Bu şekilde çok daha güzel görünüyor.

Yeme ve içme toplumsal bir deneyimdir

Bir sosyal etkinliğe girdiğinizde yapmanız gereken ilk şey ev sahibini selamlamaktır. Umarız siz geldiğinizde kapıda dururlar ama tabii geç gelirseniz yollarına devam etmiş olabilirler. Her iki durumda da bir numaralı tavsiyem acele etmeyin. Sakın hissetme, geldim ve 30 saniye içinde konuşmam gerekiyor. Bunun yerine, check-in yapın ve kendinizi topraklamak için biraz zaman ayırın. Bir araya gelmek ve başkalarının arkadaşlığından keyif almakla ilgilidir.

Konuşmaya başladığınızda göz teması çok önemlidir. Birinin gözleri sayesinde onun hakkında çok şey söyleyebiliriz. Göz teması kurmuyorsak, bu birisini aldattığımızı ya da ondan korktuğumuzu gösterir. Son olarak, eğer bir akşam yemeğindeyseniz ve bir şey bilmiyorsanız sormaktan çekinmeyin. Sen insansın ve her şeyi bilmemen sorun değil.

Kaynak: BI

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.