Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Dünyada En Çok Ekmek Yiyen Ülke Hangisi?

Amerika'da çok fazla ekmek yediğimizi söylemek yanlış olmaz. Dünya İstatistiklerine göre, her Amerikalı her yıl 17-kilogram (37 poundun biraz üzerinde) ekmek tüketiyor. Ancak insanların toplam yediği ekmek miktarına bakıldığında Amerika Birleşik Devletleri dünyanın en kötü 10 ülkesi arasında yer alıyor.

loaf-7830938.jpg

Fransa'da 50 kilo (yaklaşık 110 pound) tüketen kötü şöhretli karbonhidrat severler ile İtalya'da yılda 44 kilo (97 pound) tüketen ekmek severler için de durum hemen hemen aynı. Şaşırtıcı bir şekilde, en çok ekmek yiyen ülke, vatandaşların yılda 199,6-kilogram veya 440-pound gibi devasa bir rakam çıkaran Türkiye'dir.

Bir başka sürpriz de, 1,4 milyarı aşan nüfusuyla Çin'in kişi başına yılda sadece 5,83-kilogram (neredeyse 13 pound) ekmek geliri olması ve dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan'ın en az ekmek tüketmesi. ekmek yılda 1,75 kilo (veya kişi başına neredeyse dört pound) geliyor.

Sırbistan, kişi başına yıllık 135-kilogram (297 pound) ekmek tüketerek ikinci en yüksek miktarı tüketiyor, ancak yine de Türkiye'de tüketilen miktardan çok uzakta. İlk beşte Bulgaristan, Ukrayna ve Kıbrıs yer alıyor.

Türkiye'de Ekmek Çeşitleri

Türkiye'de ekmeğe ekmek denir ve hem Türk yemeklerinin hem de kültürünün önemli bir parçasıdır. Ekmekler sokak yemeği olarak tüketilir ve neredeyse her zaman yemeklerin bir parçasıdır; yiyecek parçalarını toplamak ve sosları kazımak için idealdir. Somun tartışmasız Türk ekmeğinin en yaygın ve popüler türüdür. Uzun ve uçları sivrilen beyaz bir ekmektir. Bir diğer popüler tür ise Karadeniz'e yakın bir bölgeden gelen, odun fırınlarında pişirilen yuvarlak ekşi mayalı ekmek olan Vakfıkebir'dir. Amerika'da olduğu gibi Türkiye'de de mısır ekmeği popüler ama mısır ekmeği olarak adlandırılıyor ve genellikle otlar, peynir, hamsi gibi şeylerle tatlandırılıyor.

Pide ekmeği, çorbalarla birlikte yenen uzun, dikdörtgen şekilli bir gözlemedir. Bir diğer gözleme ise Ramazan Pidesi'dir ve Ramazan Pidesi, ailelerin sofralara konularak parça parça koparılıp birlikte paylaşılmasıyla sıklıkla tüketilir. Bazlama, sandviç ekmeği gibi işlenen, et ve peynirle doldurulan ve basit bir öğle yemeği haline getirilen yassı bir ekmektir. Lava ve balon ekmeği ayrıca dürüm yapımında, kebap eti kaplamada ve mezelerin yanında servis edilir. Türkiye'de simit adında ortasında büyük bir delik bulunan yuvarlak bir simide benzeyen popüler bir sokak yemeği de var. Simit pişirilmeden önce üzeri susamla kaplanıp pekmeze batırılır; Türkiye'de günün her saatinde bu ikramı yiyen insanları bulacaksınız.

Amerika'da Türk fırınları İtalyan ve Fransız fırınları kadar bol değil ama büyük şehirlerde arayın. Akdeniz fırınları bazen çeşitli Türk unlu mamulleri de sunmaktadır.

Türkiye Antik Çağlardan Bu Yana Buğday Yetiştiriyor

Buğdayın Türkiye'de ve Küçük Asya olarak da bilinen Anadolu bölgesinde uzun bir geçmişi vardır. Burada tahıl, bir besin kaynağı, dini bir sembol ve bir kutlama unsuru olarak büyük bir hararetle ele alınıyor. Buğday ve antik tahılların binlerce yıldır bu bölgede bol olması, Anadolu'nun ve Türkiye'nin ekmek üretimi için hayati bir bölge olarak bilinmesini sağlıyor. Ülkenin nüfusu azalsa ve buğday üretimi azalsa da, burada yıllık ekmek tüketimi dünyanın herhangi bir yerine göre çok daha yüksek.

Buna katkıda bulunabilecek faktörlerden biri, Türkiye'de ekmeğin her öğünde (kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği) yenilmesidir; bu da ülkede sadece sabahın erken saatlerinde taze somun pişirmeyen çok sayıda fırının oluşmasına yol açmaktadır. , ama tüm gün boyunca. Ekmek bu ülkede zengin-fakir her insan için hayati önem taşıyor, bu da onu vatandaşları bir araya getiren bir unsur haline getiriyor. Aslına bakılırsa, yoksul vatandaşların aç olduklarında almaları için evlerin dışında asılı kalan ekmek torbalarını görmek yaygındır.

Ekmek aslında Türk hükümeti tarafından sübvanse ediliyor, yani fiyatlar devlete ait fırınlar tarafından belirleniyor, ancak aynı zamanda özel fırınların da kendi fiyatlarını belirlemesine izin veriliyor. Türkiye'nin her kasabasında en az bir fırın bulunması ülkenin ekmekçilik statüsünü korumasını kolaylaştırıyor.

Kaynak: Food Republic

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.