Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 4 Mayıs Admin Paylaş Gönderi tarihi: 4 Mayıs Evde EV şarj cihazı takmanın 5 basit adımı EV şarj cihazı kurulumu çok geniş ve çeşitli bir konudur ve ne yazık ki çoğu zaman net cevaplardan yoksundur. Her ev farklıdır ve muhtemelen benzersiz kurulum ayrıntıları gerektirecektir; dolayısıyla evde EV şarjı kurulumuyla ilgili maliyetler farklılık gösterecektir. Birçok yeni ev için, bir EV şarj cihazının kurulumu yalnızca birkaç yüz dolara mal olabilir. Ancak eski olanlar da dahil olmak üzere diğer birçok ev için, EV şarj etme kabiliyetine sahip olmanın bedeli kolaylıkla binlerce dolara ulaşabiliyor. Pahalı mı geliyor? Olabilir. Ve büyük olasılıkla, bir EV ev şarj cihazını kendiniz kurmanız için ana motivasyon kaynağınız budur. Bunu yapmadan önce, şarj cihazı ve kurulum maliyetlerini hafifletmeye yardımcı olabilecek vergi kredilerinin bulunduğunu bilmelisiniz. Toplam şarj cihazı ve kurulum maliyetlerinin %30'unu (1.000 $'a kadar) kapsayan bir federal vergi kredisi bulunmaktadır. Ek olarak, genellikle federal krediyle birleştirilebilen eyalet düzeyinde ve hatta bazen ilçe veya şehir düzeyinde krediler vardır. Elektrikle çalışmanın tehlikeleri nedeniyle birçok ev sahibi, profesyonel bir EV şarj cihazı kurulumcusunu tercih ediyor. Ancak yine de evde kendi EV şarj cihazınızı kurmakla ilgileniyorsanız, Edmunds adım adım hazırlık sürecinde yardımcı olabilir. 1. Adım: Evinizin amfi servis boyutunun yeterli olup olmadığını belirleyin Bilmeniz gereken ilk şey, evin elektrik hizmetinin amper cinsinden boyutudur. Birçok eski evde bulacağınız minimum değer 100 amperlik hizmettir ve bu genellikle evin elektrik devresine bir EV şarj cihazı eklemek için yeterli değildir. Buzdolabınız, çamaşır makineniz, kurutucunuz, ısıtma ve iklimlendirme sistemlerinizle birlikte evde bir EV şarj cihazını çalıştırmak için ihtiyaç duyacağınız minimum değer olarak 200 amperlik hizmeti düşünün. En az 200 amperlik servisiniz yoksa, evinize daha fazla elektrik akması için bir elektrikçiye ihtiyacınız olacak ve muhtemelen evinizin devre kesicilerini içeren elektrik panelini de yenileyeceksiniz. Bu, evde EV şarj cihazı kurulumunun birkaç binlerce dolara kadar çok pahalı olabilen yönüdür. Birçok eski evde 200 amperlik hizmet yoktur, bu nedenle bu potansiyel olarak pahalı çalışmanın ne kadara mal olacağını öğrenmek için elektrikçilerden en az birkaç teklif aldığınızdan emin olun. Adım 2: Doğru şarj cihazını seçin Şu anda, en güçlü ev EV şarj cihazları 80 amper olarak derecelendirilmiştir ve GMC Hummer EV veya Ford F-150 Lightning gibi büyük bir elektrikli SUV veya pikapınız varsa, gece şarjı kapasitesi için muhtemelen isteyeceğiniz şey budur. Hyundai Kona Electric veya Tesla Model Y gibi kompakt veya orta boy bir EV için 40-50 amper, gece şarjı için fazlasıyla yeterli olacaktır. İhtiyaçlarınıza göre en iyi EV evde şarj kurulumunu belirlemenize yardımcı olacak, şarj edilebilir arabanız için en iyi ev tipi şarj cihazını nasıl alacağınıza ilişkin kılavuzumuza göz atın. 3. Adım: Şarj cihazının yerini seçin Evdeki EV şarj cihazınızın yerini seçerken birçok seçenek vardır. Kablonuz arabanıza ulaştığı sürece seçim yapabileceğiniz çok sayıda yer vardır. EV şarj cihazını mümkün olduğunca iç mekana kurmanızı öneririz, ancak ünite ve kablo suya ve hava koşullarına dayanıklı olduğundan, dış mekana kurulumun anlaşmayı bozan bir durum olması gerekmez. Ancak şarj cihazınızın evin ana devre paneline olan mesafesini mutlaka dikkate alın. Yakınlık ne kadar yakın olursa, ikisi arasında o kadar az kablonun beslenmesi gerekecektir, bu da daha düşük maliyet anlamına gelir. EV şarj cihazının takılacağı popüler yerler garajın içi ve dışı, araba yolu veya mülkün arka duvarıdır. Ayrıca sağduyunuzu kullanın: Mümkünse şarj cihazınızı herkesin önünde göstermeyin. Kendinizi vandalizm veya hırsızlık riskiyle karşı karşıya bırakmayın. 4. Adım: Şarj cihazını takın Şarj cihazına 240 voltluk bir güç sağlamanız gerekecektir; bu, kablolu bir bağlantı veya bir NEMA 14-50 prizi (kurutma makinenizin muhtemelen takılı olduğu tür) aracılığıyla gerçekleştirilebilir. Şarj cihazından gelen 40 amperin üzerindeki herhangi bir şey için kablolu bir bağlantının gerekli olduğu düşünülmelidir ve birçok EV'deki pillerin giderek büyümesi nedeniyle, daha sonra daha yüksek güçlü bir şarj cihazı kurabilmeniz için kablolu bir bağlantıya geçmek akıllıca olabilir. Eğer gerekliyse. Adım 5: İnceleme Kurulduktan sonra, şarj cihazı kurulumunun yasalara uygun olduğundan emin olmak amacıyla denetlenmesi için yerel belediyenizden randevu almalısınız. Bu, yalnızca yerel yasalara uyum açısından değil, aynı zamanda kurulumun güvenli olduğundan emin olmak için de önemli bir adım olarak görülmelidir. Ev şarj cihazı kurulumunuzdan çok fazla elektrik akıyor, bu nedenle kurulumun doğru ve kodlara uygun yapıldığından emin olmak zorunlu bir son adım olarak düşünülmelidir. Sonuç olarak Evde EV şarjı kesinlikle gidilecek yoldur; eğer yaşam durumunuz uyumluysa. Evde şarj etmenin maliyeti, benzin doldurmaya kıyasla dolar başına birkaç kuruş. Evde şarj, EV'nin işletme maliyetlerini gazla çalışan arabalara göre önemli ölçüde daha düşük tutmak için temel önemdedir; bu olmadan, bir EV'yi kamuya açık şarjla çalıştırmak, neredeyse benzinle çalışan bir aracı çalıştırmak kadar pahalı olabilir. Kaynak: Stacker Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın
Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...
Bir Hesap Oluşturun
Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!
Yeni Bir Hesap OluşturunGiriş Yap
Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.
Giriş Yapın