Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2024 Admin Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2024 Filtre Kahve Yaparken Yapılan En Yaygın 10 Hata Ah, kahve…en sevdiğim sabah ritüelim ve kafein kaynağım. (The Complete Idiot's Guide to Coffee & Tea kitabının ortak yazarı ve Fresh Cup Magazine'e sık sık katkıda bulunan biri olarak, kahve üzerinde epeyce düşündüm.) Harika bir fincan kahve hazırlamak kolay gibi görünüyor, ancak sizinkinin tadı ne sıklıkla yerel bir kafede olduğu gibi? (Asla mı?) İyi haber şu ki, diğer mutfak çabalarından farklı olarak, iyi kahve yapmak aletlere para harcamaktan çok teknikle ilgilidir. Bu yaygın hatalardan kaçınırsanız evde cesur ve lezzetli bir fincan elde edilebilir. Halınıza kahve dökerseniz endişelenmeyin, lekeyi nasıl çıkaracağınızı size göstereceğiz. Hata #1: Yeterince Sıcak Olmayan Su Kullanmak Birçok ticari damlama demleme makinesi, mükemmel kahve için asla ideal sıcaklığa (195 ila 205 derece) ulaşmaz. Bu aralıktaki su, çekirdeklerden en fazla tadı çıkarır. Kaynayan suyun öğütülmüş fasulyelerin üzerine döküldüğü ve üç ila dört dakika demlendirildiği Fransız presine veya dökme yöntemine (Chemex veya seramik filtre) geçin. Bunlar genellikle 30 dolar civarındadır ve bu da ortalama elektrikli bira üreticisinden daha ucuzdur. Kahve makinenize arada bir derinlemesine temizlik yapmayı unutmayın. Hata #2: Uzun Zaman Önce Öğütülmüş Kahve Kullanmak Ön öğütülmüş fasulye satın almak hayır-hayır. Kahve çekirdekleri öğütüldüğü anda farklı tatlarını açığa çıkarmaya başlar. Demlenmesini ne kadar beklerseniz lezzeti o kadar azalacaktır. Bakkal reyonunda bütün fasulyeleri öğütün veya bunu evde kendiniz yapın: Daha da ince bir öğütme için düşük maliyetli bir bıçaklı öğütücüye veya çapaklı öğütücü yayına yatırım yapın. Su ısınırken gücü açın. (Bonus puan için fasulyenize baharat ekleyerek lezzeti artırın.) Hata #3: Soğuk Bardağa Dökmek Bunu düşün. Sıcak sıvıyı daha düşük sıcaklıktaki bir kaba dökerseniz uzun süre sıcak kalmaz, değil mi? Bardağı önceden ısıtarak yudumlama keyfinizi uzatın. En iyi yanı, suyun kaynama noktasına gelmiş olmasıdır; suyun bir kısmını bardağa dökün, kahve demlenirken orada bırakın ve kahveyi doldurmadan önce boşaltın. Telveyi eklemeden önce French press'inizi durulamak (bundan bahsederken, bu Stanley French press'i şiddetle tavsiye ediyoruz) veya üzerine sıcak su dökmek de iyi bir fikirdir. Bu hızlı numarayla kahve kapsüllerinizi düzenleyin. Hata #4: Yanlış Türde Bardaktan İçmek Bir çay partisi için çıkardığınız o zarif porselen çay fincanları ya da yıllardır içtiğiniz süper işlevsel Corelle kahve fincanı, sıcaklığı hızla düşecek ve sizi (nefes nefese!) oda sıcaklığında joe ile bırakacak. Kalın duvarlı bir fincan, kahvenin dumanı tüten sıcak sıcaklığını daha uzun süre korur. Kalın duvarlı, lokanta tarzı beyaz bir kahve kupası bulmaya çalışın. Ayrıca sağlam, el yapımı seramik kupalardan yudumlamayı da seviyoruz. Hata #5: Bayat Kahve Kullanmak Bu, kahve meraklılarının alanına giriyor… ama yine de, kim ortalamanın altında kahve içmek ister? İdeal olarak son üç hafta içinde kavrulmuş fasulyeleri kullanmak istersiniz. Bunu sağlamanın en kolay yolu kavrulma tarihini bilmektir. Çekirdeklerini yerinde satan kahve kavurucuları genellikle poşetleri bu bilgiyle etiketler. Bakkalınızdan veya çiftçi pazarından bir torba yerel fasulye alırsanız, paketin alt kısmını kontrol edin; genellikle tarih oraya damgalanır. (Bu arada, donuk bir bardağın lezzetini arttırmak ister misiniz? Bir kurabiye batırmayı deneyin.) Hata #6: Ölçümleri Gözden Geçirmek Yeni kavrulmuş ve özenle öğütülmüş fasulyelerinizi göz göre göre kaşıkla süzgeçten geçirmek artık bırakmak isteyeceğiniz bir alışkanlık. Ölçüm alanları bardağın gücünü kontrol etmenizi sağlar. İyi bir kural, 34 onsluk bir French press (standart boyut) için sekiz yığın çay kaşığı kullanmaktır. Bunun sonucunda cesur ve iddialı ama espresso kadar güçlü olmayan bir kahve elde edilir. Psst — Brumate Toddy XL ile hareket halindeyken süper büyük bir fincan joe'nin tadını çıkarın. Onsuz nasıl gittiğinizi merak edeceksiniz! Hata #7: Şeker ve Süt Kullanmamak Kahvenizi nasıl alacağınız kişisel bir tercih meselesidir ancak her zaman yudumunuzda en fazla lezzeti elde etmeye çalışmanızı öneririz. Pek çok kahve dükkanında küçük kahverengi paketlerde ham şeker (diğer adıyla turbinado şekeri) bulunur. Bu tatlandırıcının tadı beyaz şekerden daha iyidir. Süt açısından, savurganlık yapmayı ve tam yağlı veya yarım buçuk sütü kullanmayı seviyoruz. Yağsız süt kahveyi sulandırabilir. Gerçekten şımartmak istiyor musun? Şimdiye kadarki en iyi kahve keklerimizden birini yapın ve harika bir sabah geçirin. Hata #8: Yanlış Kahve-Su Oranını Kullanmak Hiç bir fincan kahve tadıp "vay be, bu gerçekten zayıf mı?" diye düşündün mü? Belki de oranın işe yaraması için çok fazla su var veya yeterli kahve yok. Gelenek, fincan başına iki yığın yemek kaşığı kahve ile başlamak ve ardından gerekirse gelecekteki demlemeleri değiştirmektir. Hata #9: Su Kalitesinden Kaçınmak Musluk suyu kullanmak caziptir çünkü ücretsizdir ve sadece musluğa hafifçe vurursunuz, ancak filtrelenmiş suya veya şişelenmiş kaynak suyuna geçtiğinizde gerçekten farkı tadacaksınız. Bunun nedeni, bu yükseltilmiş suların mineral içermemesi ve asidik olmamasıdır. Aksi takdirde musluk suyunun yabancı maddeleri sabah kahvenizin tadını etkileyecektir. Hata #10: Kahvenizi Yanlış Yerde Saklamak Kahveyi saklamak için tek bir doğru yer yok. Ancak nemsiz bir yer bulmak istiyorsunuz. Bu, hava geçirmez kapaklı bir kap kullanmak (bir kavanoz gibi) veya bir torba veya kutu kahveyi kilerin rafında veya arkasında saklamak anlamına gelebilir (ve hayır, dondurucunuz değil: orası nemli). Kendi başınıza üzerine dökülen bir kahve makinesi yapmayı öğrenmek için bu videoyu izleyin. Çok basit ve arkadaşlarınız kesinlikle etkilenecek! Kaynak: TFH Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.