Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Uzmanlara göre pozitif Feng Shui için mutfağınızda bulundurmamanız gereken 7 şey


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Uzmanlara göre pozitif Feng Shui için mutfağınızda bulundurmamanız gereken 7 şey

Alıntı

"rüzgâr" ve "su" anlamına gelen, doğada var olan yaşam enerjisini, yaşanılan mekânlarda harekete geçirme yöntemlerini gösteren eski bir Çin öğretisi

Mutfak evin kalbidir, bu nedenle biraz daha fazla özeni hak etmesi mantıklıdır. Feng Shui felsefesine göre mutfağınız refahı temsil eder ve özenle bakımı yapılmalıdır. Bununla birlikte, mutfak düzenlerinin ötesine uzanan pişirme alanınızda bolluğu ve uyumu korumak için mutfağınızda bulundurmamanız gereken birkaç şey var.

kitchen-interior-2004374.jpg

Birkaç Feng Shui uzmanıyla asla mutfakta bulundurulmamasını tavsiye edecekleri öğeler hakkında konuştuk ve bunların hepsinin çok anlamlı olduğunu söylemeliyiz. Ancak hepsine sadık kalabilmek için birkaç mutfak trendinden vazgeçmeniz gerekebilir.

Olumlu Feng Shui için mutfağınızda kaçınmanız gerekenler

Daha önce, Feng Shui uzmanlarının uyardığı gibi, ön kapınızda asla görmemeniz gereken şeylere, yani mutfak ocağının vurgulandığına bakmıştık.

Bu nedenle, mutfağınızdaki diğer alanların da benzer derecede tutulması gerektiğine inanıyorum.

1. Arızalı veya kullanılmayan cihazlar

Mutfağınızdan atmayı düşündüğünüz bir sürü kırık veya kullanılmamış eşyanız varsa, ancak mutfak dolaplarınızda çok uzun süre toz toplayarak oturuyorsanız, onları bırakmanın zamanı geldi.

Feng Shui danışmanı Lorraine Lewis şöyle başlıyor: 'Kırık veya kullanılmamış her türlü eşya pozitif enerji akışını bozar'. 'Hayatınızda durgunluğu teşvik eder ve ilerlemeyi engellerler. Bu alanı canlandırmak için artık kullanmadığınız aletleri ve her şeyi bırakın.'

Bu, daha iyi günler görmüş en sevdiğiniz su ısıtıcınıza yükseltmeyi düşündüğünüz eski hava fritözü de dahil olmak üzere herhangi bir şey olabilir.

'Tüm cihazların doğru çalışmasını sağlamak, mutfakta aktif bir enerji akışını desteklemektir. Bu öğeleri onarmak veya değiştirmek, alanı canlandırmaya, hayal kırıklığını azaltmaya ve günlük rutinlerinizdeki genel verimliliği artırmaya yardımcı olabilir,' diye ekliyor Trusted Psychics'ten maneviyat ve Feng Shui uzmanı Joanne Jones.

2. Kırık tabaklar

İlk noktaya benzer şekilde, ortalıkta duran kırık tabaklara veda etmenin zamanı geldi. Kırık cam eşyalardan içmek sadece tehlikeli olmakla kalmaz, aynı zamanda Feng Shui açısından da size hiçbir fayda sağlamaz.

Joanne, 'Kırık tabak takımı, mutfağınızın ve buna bağlı olarak evinizin genel enerjisini olumsuz yönde etkileyebilecek bakımsızlık ve düzensizliği temsil ediyor' diye açıklıyor.

'Bu eşyaların derhal ortadan kaldırılması çok önemlidir, çünkü çatlamış veya yontulmuş kaseler, kupalar, tabaklar ve diğer tabaklar, onları kullanan kişiye negatif enerji yönlendirir ve potansiyel olarak refahın azalmasına yol açar.'

3. Açıkta kalan bıçaklar ve keskin nesneler

Feng Shui'de keskin nesneler, enerjiyi veya çatışmayı kesmeye benzeyen, dolayısıyla bir alandaki barışı ve uyumu bozan okları temsil eder. Bu, olumlu Feng Shui'den kaçınmak için iç trendlerden öğrendiğimiz bir şey ve şimdi bu listeye bıçak, makas ve diğer keskin mutfak eşyalarını ekliyoruz.

Joanne, 'Bıçaklar açıkça sergilendiğinde huzursuzluk veya hafif saldırganlık hissine katkıda bulunuyorlar' diye açıklıyor.

Duvara monte bıçak bloklarının şefler ve acemi aşçılar için popüler bir mutfak trendi olduğunu biliyoruz. Ancak Lorraine, bunun yerine 'güvenlik ve huzur duygusunu teşvik etmek için keskin nesneleri belirlenmiş çekmecelerde veya bıçak bloklarında (Amazon'da olduğu gibi) saklamayı' tercih etmenizi öneriyor.

4. Boş kaplar

Zamanınız kısıtlı olduğunda ya da sadece tembellikten dolayı mutfak dolaplarınızda bir sürü boş kap bırakmak cazip gelebilir (güvenin bana, bunu anlıyoruz).

Daha da fazlası, yiyecekleri kaplara boşaltarak kilerinizi organize etme eğilimini benimsediyseniz ve bunları yeniden stoklamak için henüz bir yiyecek dükkanı açmadıysanız.

Ancak Lorraine, 'kullanılmayan veya boş kavanoz ve kapların eksikliği ve kıtlığı temsil ettiği' konusunda uyarıyor çünkü 'durgun enerjiyi tutuyorlar ve bolluğun hayatınıza akışını engelliyorlar.'

Bu nedenle mutfak dolaplarınızı düzenli tutmak ve yiyecek saklama kaplarını düzenli olarak düzenlemek daha da önemlidir. Lorraine, 'Bunu yaparak, hayatınıza bolluk ve refahı davet edeceksiniz' diye temin ediyor.

5. Dağınık tezgahlar

Biliyoruz. Bunu görmekten nefret edersiniz ama aslında darmadağın mutfak tezgahları, mutfakta olumlu Feng Shui'yi teşvik etme açısından her zaman hayır-hayırdır.

'Mutfağınıza pozitif enerji akışını teşvik etmek için net, düzenli tezgahlar çok önemlidir. Dağınıklık kaos yaratır ve pozitifliğin akışını engeller; odaklanmayı zorlaştırır ve strese neden olur,' diye açıklıyor Lorraine.

Joanne, 'Tezgahları temiz ve düzenli tutarak, verimliliği artıran ve günlük rutininize sakinlik hissi getiren düzgün bir enerji akışı sağlarsınız' diye garanti ediyor.

Bu nedenle, kupa saklama gibi akıllı mutfak depolama fikirlerini tercih etmek, hatta tüm eşyalarınızı elinizin altında tutmak için viral IKEA RASKOG arabaya yatırım yapmak büyük fark yaratabilir.

6. Görünür çöp ve geri dönüşüm kutuları

Mutfak çöp kutusu fikirlerini bu kadar çekici göstermenin çok az yolu vardır; bu nedenle çöp kutularını gözden uzak tutmayı tercih ettiyseniz doğru yapıyorsunuz demektir.

Joanne şöyle açıklıyor: 'Mutfakta çöp ve geri dönüşüm kutularının bulunması, bunların çürümeyle olan ilişkisinden dolayı negatif enerjiyi çekebilir.'

Bu nedenle bunları dolaplarda ve kilerlerde tutmak ve mutfak kutunuzu düzgün bir şekilde temizlediğinizden emin olmak çok önemlidir.

7. Sobaya bakan yansıtıcı yüzeyler

Son olarak, pozitif Feng Shui için mutfağınızda kaçınmanız gereken son şey, ocağınıza bakan yansıtıcı yüzeylerdir.

Feng Shui'nin yatak odasına ayna yerleştirmenin gücünü zaten öğrendik ve aynı şey evinizin diğer alanları için de geçerli.

'Aynalar, yansıttıkları şeyin enerjisini iki katına çıkardıkları için Feng Shui üzerinde güçlü bir etkiye sahiptir. Bir ayna sobaya baktığında ateş elementini güçlendirir, bu da enerji seviyelerini büyük ölçüde artırabilir,' diye açıklıyor Joanne.

Bu nedenle, enerjiyi daha etkili bir şekilde yönetmek için soba kullanımdayken sobanın karşısındaki aynaların kaldırılmasını veya kapatılmasını öneriyor.

Gerçeği söylemek gerekirse, bu sadece pozitif Feng Shui'yi teşvik etmek için mutfağınızda bulundurmamanız gereken şeylerin yüzeyini çiziyor, ancak mutfağınızın eviniz için bir bereket merkezi olmaya devam etmesini sağlamak için kesinlikle bir başlangıç.

Kaynak: Ideal Home

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.