Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2024 Admin Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2024 Günde bundan bir avuç dolusu yerseniz yüksek kolesterolü hızla düşürebilirsiniz Bunları yemek bir alışkanlık haline gelebilir ama kesinlikle sağlıklıdır. Cipslerinizi veya diğer sağlıksız atıştırmalıklarınızı bunlarla değiştirin ve olağanüstü sağlık faydalarını deneyimleyin. Kolesterol seviyeniz üzerindeki etkisi sizi kesinlikle etkileyecek! Hepimizin favori atıştırmalıkları var. Ancak seçerken sadece tadını değil, besin değerini de göz önünde bulundurmak en doğrusu. Film başlamadan önce patlamış mısırın tamamını bitirmenin hiçbir zorluğu yok. Ancak böyle bir hoşgörünün faydalı bir şeyle sonuçlanması harika olmaz mıydı? Yukarıda bahsedilen patlamış mısır, cips, patates kızartması veya çikolata kaplı kurabiyeler vücudumuz için pek de iyi değildir. Bu basit bir gerçek ama zaman zaman tekrarlamaya değer. Peki ciddi bir atıştırmalık isteği hissettiğinizde neye ulaşmalısınız? Fındığı tercih edin! Ve daha spesifik olarak bunların en sağlıklısı bademdir. Bu sayede sağlığa olan faydalar lezzetli lezzetle birleşiyor. Neden badem yemelisiniz? Özellikle soğuk algınlığı ve gribin yaygınlığının yüksek olduğu sonbahar ve kış aylarında bademleri tercih edin. Neden? Badem, "soğuk algınlığına karşı diyet"in gerektirdiği hemen hemen her şeye sahiptir. E vitamini, folik asit, polifenoller ve doymamış yağ asitleri bakımından zengindirler. Ve hepsi bu değil. E vitamini güçlü bir antiinflamatuar olmasının yanı sıra aynı zamanda güçlü bir antioksidandır. Pratik açıdan bu ne anlama geliyor? Yani badem "gençliği uzatan" bir besindir. E Vitamini hücresel bileşenleri hasara karşı korur ve cildin yaşlanma sürecini yavaşlatır. Bu nedenle cildin sıkılığını koruyan ve kırışıklıklarla mücadele eden badem yağının çoğunlukla bademden elde edilmesi şaşırtıcı değildir. Badem ve kolesterol Aşırı yüksek düzeydeki kötü kolesterol, felçten pankreatite kadar ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu konuya dikkat etmek çok önemli olabilir; örneğin badem yoluyla. Bademlerde bulunan doymamış yağ asitleri sayesinde kolesterol düzeyleri üzerindeki olağanüstü etkileri bilimsel olarak desteklenmektedir. Dietto.pl web sitesinde belirtildiği gibi, günde 1,3 ons (kabaca bir avuç) badem tüketmek, "kötü" kolesterolde yüzde 4'lük bir azalmaya neden olur. İki avuç tüketmek yüzde 9,4’e varan bir azalmaya denk geliyor. Kabul etmelisiniz, oldukça umut verici görünüyor! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.