Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2024 Admin Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2024 Karidesin sağlık üzerindeki etkisi ve onlardan kimlerin kaçınması gerektiği Karides, popüler deniz ürünleri ve zengin bir protein kaynağıdır, ancak birçok kişi, iddiaya göre bu ürünün "zararlılığı" nedeniyle onlardan korkuyor. Materyal, diğerlerinin yanı sıra Besinler, Gıda Bilimi ve Beslenme web sitelerinden gelen verileri içerir. Karides yemek sağlığa zararlı mıdır? Materyal Besinler, Gıda Bilimi ve Beslenme web siteleri ve diğerlerinden verileri içerir. Karideslerle ilgili mitler Karides çok fazla kolesterol içerir Karides gerçekten de kolesterol içerir, ancak bir porsiyonu (85 gram) yumurtayla aynı miktarda kolesterol içerir. Araştırmalar gıdalardaki kolesterolün kolesterol seviyemizi önemli ölçüde etkilemediğini göstermiştir. Yani karidesin 85 gramlık porsiyonu, kıymanın iki katı kadar 180 miligram kolesterol içerirken, içindeki doymuş yağ oranı çok daha az, sadece 0,4 gram. Nutrients dergisi, diyetteki kolesterolün kan kolesterol düzeylerini (ve kardiyovasküler hastalık riskini) artırabileceğini bildirdi. Bu, birçok yüksek kolesterollü gıdanın aynı zamanda çok fazla doymuş yağ içermesi gerçeğine dayanmaktadır. Karides çok fazla kirletici madde içeriyor Diğer deniz ürünleri türleri gibi karides de yetiştirilebilir veya vahşi doğada yakalanabilir. Her türün sağlığımız ve çevremiz için kendi riskleri vardır. Food Science and Nutrition'ın araştırmasına göre, ister çiftlikte ister doğada yakalanmış olsun, karides, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilecek bir kimyasal madde olan cıva içerir. Bunlar arasında çocuklarda bilişsel gelişim gecikmeleri ve gelişimsel sorunların yanı sıra beyin fonksiyonu ve üreme sistemindeki bozulmalar da yer alabilir. Her iki karides türü de cıva içermesine rağmen miktarı azdır ve araştırmaya göre çiftlikte yetiştirilen karides ile doğadan yakalanan karides arasında önemli bir fark yoktur. Karides alerjiktir Karides, yengeçler ve ıstakozlarla birlikte kabuklu deniz ürünleri olarak bilinir. Amerikan Alerji, Astım ve İmmünoloji Koleji'ne göre, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaklaşık yedi milyon insan kabuklu deniz ürünleri alerjisinden muzdariptir. Kabuklu deniz ürünleri alerjisinin belirtileri Karın ağrısı Hırıltı Nefes almada zorluk Baş dönmesi Dudakların ve dilin şişmesi Karides alerjisi olan kişiler için en iyi seçenek, balık et suları, restoranlardaki kızartma yağları ve deniz ürünleri aromaları gibi kabuklu hayvanlarla kirlenmiş olabilecek herhangi bir şeyden kaçınmaktır. Kaynak: RBC Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.