Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Tarçının Sağlığa 10 Etkileyici Faydası


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Tarçının Sağlığa 10 Etkileyici Faydası

Tip 2 Diyabeti Yönetin

Günlük tarçın dozunun belki de en şaşırtıcı ve heyecan verici faydası, tip 2 diyabet üzerindeki etkisidir. Kan basıncını düşürerek ve insülin duyarlılığını iyileştirerek bu durumun yönetilmesine yardımcı olabilir. Tarçındaki bazı bileşikler insülinin etkilerini taklit edebilir ve şeker hastaları için çok önemli bir işlev olan kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olabilir.

cinnamon-3856840.jpg

Kolesterolü Azaltın

Araştırmalar devam etse de bazı çalışmalar tarçının LDL (kötü kolesterol) düzeylerini düşürmeye ve HDL (iyi kolesterol) düzeylerini yükseltmeye yardımcı olabileceğini gösteriyor. Özellikle bir bileşik, sinamat, kolesterol üreten bir enzimin aktivitesini azaltabilir, böylece kandaki yağ asitlerinin miktarını azaltabilir.

Sivilceyle Mücadele

Tarçın sivilceye neden olan bakterileri yok edebilir! Harika kokulu bir sivilce maskesi yapmak için 3 yemek kaşığı balı 1 yemek kaşığı tarçınla karıştırarak bir macun oluşturun. 10 dakika cildinizde bekletin, ardından yıkayın ve yenilenmiş yüzünüzün keyfini çıkarın.

Enflamasyonu Azaltın

Cinnamaldehit, tarçına kokusunu ve lezzetini veren inanılmaz bileşiktir ve aynı zamanda şişliği hafifletebilir ve kan trombositlerinin birbirine yapışmasını önleyebilir. Antiinflamatuar özellikleri burada bitmiyor; aynı zamanda anormal hücre büyümesiyle ilişkili bazı maddeleri de bloke edebilir ve böylece hastalık riskini azaltabilir.

Kötü Ağız Kokusunu Gidermenize Yardım Eder

Big Red sakız hayranları tarçının nefes tazeleyici gücünü doğrulayabilirler. Sinnamaldehit tekrar devreye giriyor ve sinir bozucu ağız bakterilerini öldürüyor. Daha ferah bir nefes elde etmek için tarçınlı sakızınızı çiğneyin veya 5 çubuk tarçını 1 bardak suda 5 dakika kaynatıp kendi gargaranızı yapın, ardından normal gargara gibi kullanın!

Antioksidan görevi görür

Antioksidanlar önemlidir çünkü vücudun, hücrelere zarar verdiği ve yukarıda bahsedilen tip 2 diyabet de dahil olmak üzere neredeyse her kronik hastalığa katkıda bulunduğu kanıtlanmış oksidatif stresi azaltmasına yardımcı olurlar. Şaşırtıcı bir şekilde tarçının antioksidan kapasitesi, bilinen birçok süper gıdadan daha üstündür!

Dudakları Dolgunlaştırın

İnce dudaklı hanımlar (ve beyler) sevinirler! Tarçın cilt yüzeyindeki kan akışını iyileştirdiğinden, aslında dudaklarınızın dolgunlaşmasına neden olabilir, enjeksiyona gerek yoktur. 1/2 çay kaşığı kadar öğütülmüş tarçını biraz Vazelin veya birkaç damla yağ (E vitamini, hindistancevizi ve hatta zeytinyağı) ile karıştırın ve dudaklarınıza uygulamak için bir macun yapın. Karışımı durulamadan önce birkaç dakika bekletin, sonra büzüştürün!

Yavaş Yaşlanma Belirtileri

Cildimiz yaşlandıkça, cildin pürüzsüz ve esnek kalmasına yardımcı olan proteinler olan kolajen ve elastin daha az üretilir. Pek çok losyon ve krem, bu proteinlerin üretimini artırmaya yardımcı olduğunu iddia ediyor, ancak tarçın özü, ekstra kimyasalların yardımı olmadan da bu işi yapabilir. Psst: Mantarlar aynı zamanda yaşlanmanın belirgin belirtilerini de yavaşlatmaya yardımcı olur!

Ellerinizi Sterilize Edin

Tarçın yağının Streptococcus, MRSA, Staphylococcus ve E. coli gibi bir dizi yaygın ve hastane kaynaklı enfeksiyonları öldürdüğü gösterilmiştir. Doğal bir el dezenfektanı olarak bir doktor, hırsız yağı adı verilen, iyi miktarda tarçın içeren aromatik ve etkili bir karışım yapılmasını öneriyor. Mikropların hiç şansı yok!

Saç Büyümesini Hızlandırın

Kesin bir çalışma bulunmamakla birlikte, bazı bilim adamları tarçının saçların uzamasına yardımcı olabileceği konusunda ısrar ediyor. Bunu saç köklerine kan akışını teşvik ederek, saçınızın büyümesi için ihtiyaç duyduğu dolaşımı artırarak yapar. Kendi saçınızın uzamasını sağlamak için, 1 yemek kaşığı tarçını 1 yemek kaşığı bal ve yaklaşık bir bardak zeytin veya hindistancevizi yağıyla karıştırarak bir macun oluşturun. Bunu saç derinize uygulayın, 10 dakika bekletin, ardından yumuşak bir şampuan kullanarak yıkayın. Ayrıca avokado saç maskesi de yapabilirsiniz!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.