Φ zahara Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 hangi cumhuriyetçiler!!!!???siyasetci cumhuriyetçilermi? şehit aileleri derneği mitingini kabul etmeyen cumhuriyetçilermi... yoksa gerçek cuhuriyet için şehit olanlarmı.. saygılar.. Sayın kaplan-200, Bir kaç aydır yazılarınızı izliyorum ve bu soruları hiç şeriatçılara sorduğunuzu duymadım... Habire aynı soruları aynı insanlara soruyorsunuz ve onlarda size o başlıklar altında cevap verilyorlar ama siz gene aynı soruları gene aynı insanlara soruyorsunuz.... AMA BİR DEFA BİLE ŞERATÇILARA SORMUYORSUNUZ.... Anlayacağanız hedef saptırıyorsunuz.... Ülke sorunlarına yabancısınız sadece kafanızdaki yanlış yönlenime saldırıyorsunuz... Bu ülkede kimin iktidarda olduğunu kafanızdan çıkarmadan öncelikle onlara sorun neler yapıyorlar TERÖR konusunda... Bu ülkeyi 5-7 milyon Kürt oyuna nasıl satacaklarının hesabını sorun siz onlara gelip ikide bir Cumhur'iyetçi Cumhuriyetçi diye bağırmayın lütfen... Onlara soramıyorsanız burada SORAMADIĞINIZI belirtin anlayalım... Siz bunun cevabini verebilirmisiniz Kaplan 200.. Tarikat ? Marifet ? Hakikat ? Allah sana göz kulak akil kalp dil el ve ayak vermis.. gözünle gördügünü kulaginla duy duyki aklinda dogruyu bulup kalbinin sesini dinleyip dilinle sunasin diye sundugunu elinle dogrulayip ayaklarinla siyah noktan kalkkip hayatina bir degil bir kac cizgi cizesin.. Seriatcilarin icerisindede , kactanesi gercekten Allah a ibadet ediyor ?... Kactanesi kendisine servet hazirliyor?... Neden icinize sindiremiyorsunuz gercekleri !... Ve yinede hala daha gercekleri saptirma derdindesiniz..... Neden ?... Türkiyede herzaman bu yanlis olmadimi, CHP halkin partisi halka dinsiz imansiz öcü gösterilmedimi !... Bütün o tarikattaki avrupada yasayan insanlar hepsi kaldiklari memleketlerin vatandasligini tasimiyorlarmi ? ... Ve gidip oylarini hep CHP inin bir benzeri olan partiye vermiyorlarmi ?... Niye bu insanlar türkiye geldiklerinde CHP yi kötü tanitiyorlar !... Erbakan politakaya karisipta türban olayini in konusunu politakaya alet edene kadar Türkiye dinsizmiydi yani !... Dini politakaya alet ettiler simdi türkiye dinlimi oldu ?.. ondan önce dinsizmiydik ?... ondan önce hic kimse ibadet yapamiyormuydu ?... Erdogan yazdiklarina katiliyorum.... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Türkiye'de her alanda çok itibar gören insanlara bir bakın, sanatta, sporda, ilimde, siyasette... Hep aynı tür adamlar itibar görüyor, kültürsüz, kaba, saygısız, maço, alaycı, konuşmasını bilmeyen, kavgacı, küfürbaz... Yalanı dillerine dolayan ve bunu hayatlarına yayan insanlara olmadık makamlar teslim ediliyor, gözünüzün önüne getirin kimler neden halkın sevgisini kazanıyor, halka hiç bir şey vermeyen ama halkın parasına göz dikmiş ********* laf cambazlığıyla parsayı götürüyor, hayranları avukatlığına soyunuyor onlar için ölümü bile göze alıyorlar, ********** gibi... Bu milleti neden dinle meşgul ediyorlar belli, bakın bir örnek televizyondan birbirlerine küfür sallayan, tehtid eden, hakaret eden iki şarkıcı hemde çok popüler iki şarkıcı en sıkıştıkları anda millete göstere göstere dua edermiş gibi yapıyorlar... Öyle bir Allah diyorlar ki imandan göğüsleri çatlayacak sanıyorsunuz ama mütevazilik, gönül temizliği, sanat temizliği, vicdani ve ahlaki temizliği göremiyorsunuz... Birde bunların hayranlarına bakın... Çok zor değil insanların dini vitrinlerine koymaya bu kadar meraklı olmalarını anlamak... Bu sadece bir örnek... Alıntı
Φ zahara Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Adamlar büyük bir şaşkınlık içerisinde birbirlerine bakarken,birden büyük bir gürültüyle irkilirler gürültünün nedeni oradan .....? Türkiye'de her alanda çok itibar gören insanlara bir bakın, sanatta, sporda, ilimde, siyasette... Hep aynı tür adamlar itibar görüyor, kültürsüz, kaba, saygısız, maço, alaycı, konuşmasını bilmeyen, kavgacı, küfürbaz... Yalanı dillerine dolayan ve bunu hayatlarına yayan insanlara olmadık makamlar teslim ediliyor, gözünüzün önüne getirin kimler neden halkın sevgisini kazanıyor, halka hiç bir şey vermeyen ama halkın parasına göz dikmiş ********* laf cambazlığıyla parsayı götürüyor, hayranları avukatlığına soyunuyor onlar için ölümü bile göze alıyorlar, ********** gibi... Bu milleti neden dinle meşgul ediyorlar belli, bakın bir örnek televizyondan birbirlerine küfür sallayan, tehtid eden, hakaret eden iki şarkıcı hemde çok popüler iki şarkıcı en sıkıştıkları anda millete göstere göstere dua edermiş gibi yapıyorlar... Öyle bir Allah diyorlar ki imandan göğüsleri çatlayacak sanıyorsunuz ama mütevazilik, gönül temizliği, sanat temizliği, vicdani ve ahlaki temizliği göremiyorsunuz... Birde bunların hayranlarına bakın... Çok zor değil insanların dini vitrinlerine koymaya bu kadar meraklı olmalarını anlamak... Bu sadece bir örnek... :clover:dogru sözün üzerine söz olmaz. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Türkiye'de her alanda çok itibar gören insanlara bir bakın, sanatta, sporda, ilimde, siyasette... Hep aynı tür adamlar itibar görüyor, kültürsüz, kaba, saygısız, maço, alaycı, konuşmasını bilmeyen, kavgacı, küfürbaz... Yalanı dillerine dolayan ve bunu hayatlarına yayan insanlara olmadık makamlar teslim ediliyor, gözünüzün önüne getirin kimler neden halkın sevgisini kazanıyor, halka hiç bir şey vermeyen ama halkın parasına göz dikmiş ********* laf cambazlığıyla parsayı götürüyor, hayranları avukatlığına soyunuyor onlar için ölümü bile göze alıyorlar, ********** gibi... Bu milleti neden dinle meşgul ediyorlar belli, bakın bir örnek televizyondan birbirlerine küfür sallayan, tehtid eden, hakaret eden iki şarkıcı hemde çok popüler iki şarkıcı en sıkıştıkları anda millete göstere göstere dua edermiş gibi yapıyorlar... Öyle bir Allah diyorlar ki imandan göğüsleri çatlayacak sanıyorsunuz ama mütevazilik, gönül temizliği, sanat temizliği, vicdani ve ahlaki temizliği göremiyorsunuz... Birde bunların hayranlarına bakın... Çok zor değil insanların dini vitrinlerine koymaya bu kadar meraklı olmalarını anlamak... Bu sadece bir örnek... Vitrinde olan din mi??? Bence hayır... Çünkü etrafımızda okca görebileceğimiz çokca maske var... Bilimci olduğunu iddia edip dogmatik konuşanlar mı dersiniz;özgürlük savaşçısı görünümlü baskıcılar mı;yoksa her şeyi bildiğini sanan "bilgiden yoksun" insanlar mı; ya da yeni modellerimiz var:sırf arkadaş çevresi olsun diye ilginç akımlara girenler, sevgiyi şehvete köle edenler, keyfiyeti için satmayacağı şey olmayanlar, geleceği değersizce yakalamaya çalışanlar... Bu genel bir sorun;siz bir açıdan bakıyorsunuz ben de size diğer açılarını da gösteriyorum;eksik kaldıysa buyrun devamını da getirin... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Vitrinde olan din mi??? Bence hayır... Çünkü etrafımızda okca görebileceğimiz çokca maske var... Bilimci olduğunu iddia edip dogmatik konuşanlar mı dersiniz;özgürlük savaşçısı görünümlü baskıcılar mı;yoksa her şeyi bildiğini sanan "bilgiden yoksun" insanlar mı; ya da yeni modellerimiz var:sırf arkadaş çevresi olsun diye ilginç akımlara girenler, sevgiyi şehvete köle edenler, keyfiyeti için satmayacağı şey olmayanlar, geleceği değersizce yakalamaya çalışanlar... Bu genel bir sorun;siz bir açıdan bakıyorsunuz ben de size diğer açılarını da gösteriyorum;eksik kaldıysa buyrun devamını da getirin... çok haklısınız bu söylediklerinizde neleri kullananlar var değilmi? gerçi siz birşeye alınmış gibisiniz, siz neden takıldınız ki buna? dini vitrine koyanlar utansın... evet genel bir sorun, insanlar doğal, oldukları gibi olamıyorlar hep maske hep maske... hep birşeyin üstünü örtmek için kullanılan değerler... ama beni en çok dinin kullanılması rahatsız ediyor buna hem üzülüyorum, hem kızıyorum canımı acıtıyor, inanç bu şekilde kullanılmamalı diyorum... yani ben Allah'a olan kişisel imanın çıkar kapısı yapılmasından dolayı tiksinti duyuyorum... diğerlerindende rahatsız oluyorum her türlü maske beni rahatsız ediyor, dostunda düşmanında yüzünü görmek isterim, maskesini değil... neyse o olsun bende ne olduğunu bileyim ona göre hazırlanayım... dost gibi görünüp düşmanca satmasın diyorum... bilmem anlatabiliyormuyum? Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 çok haklısınız bu söylediklerinizde neleri kullananlar var değilmi?gerçi siz birşeye alınmış gibisiniz, siz neden takıldınız ki buna? dini vitrine koyanlar utansın... evet genel bir sorun, insanlar doğal, oldukları gibi olamıyorlar hep maske hep maske... hep birşeyin üstünü örtmek için kullanılan değerler... ama beni en çok dinin kullanılması rahatsız ediyor buna hem üzülüyorum, hem kızıyorum canımı acıtıyor, inanç bu şekilde kullanılmamalı diyorum... yani ben Allah'a olan kişisel imanın çıkar kapısı yapılmasından dolayı tiksinti duyuyorum... diğerlerindende rahatsız oluyorum her türlü maske beni rahatsız ediyor, dostunda düşmanında yüzünü görmek isterim, maskesini değil... neyse o olsun bende ne olduğunu bileyim ona göre hazırlanayım... dost gibi görünüp düşmanca satmasın diyorum... bilmem anlatabiliyormuyum? Ben size anlatayım bir de böylece niye yazdığımı da daha iyi anlarsınzı: Üzerime alınmadım merak etmeyin ama bu yazıların "basmakalıplığı"ndan bıktım... Bir yerde 1001 sorun varsa "bazıları" gidip inatla birilerini sivriltiyor sonra da diyor ki:"ee bunu getiren dindarlar değil mi, esas onlar malzeme yapıyor" Ne oluyor yani:önce o vuyduuuuu; huaaa... Evet, değeri sadece bu kadar;sosyal sorunların;hatta her türlü sorunun şu müthiş karmaşık düzende çok karmaşık bir sebepler tablosu vardır... Çok dert eden;samimi olan;adam gibi oturur bu karmaşıklığı çözmeye çalışır;ama maalesef ben burada o "bu budur,tamam, ben öle biliyom, oldu bitti" havasını görüyorum... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 ben sizi gayet iyi anlıyorum emin olun... ama siz beni anlamıyorsunuz anlaşılan... birileri sorunu sivriltiyor diyorsunuz buna ne denir bilirmisiniz, eskiden kalma bir alışkanlık vardır bazı insanlarda "misafir gelecek diye tozu halı altına süpürmek..." tozu saklamak ama ortadan kaldırmamak, başkalarını ve kendimizi kandırmaktan başka ne işe yarar? bir insan ahlaksızca birşey yapıyorsa, topluma ihanet ediyor, yalan konuşuyor, insanları kandırıyorsa bunu deşifre etmekmi gerekir yoksa üstünü örtüp hiç öyle birşey yokmuş gibi yapmakmı gerekir? din istismarı bu toplumun en önemli sorunudur, malesef Türkiye'nin gelişememesinde "din" kasıtlı olarak birileri tarafından kullanılmıştır... hem makam, hem mevki için, hemde uşaklık ettikleri emperyalistlere hizmet etmek için din en başta olmak üzere bir çok değer kullanılıyor, toplum baskı altına itiliyor aynı zamanda paralel olarak bütün ahlaksızlıklar gizli olarak yapılıyor "herşey gibiymiş gibi" gösteriliyor... Çocuklar uyuşturucuya alışıyor, sokaklar güvensizleşiyor, eğitim yozlaşıyor, sanat yozlaşıyor, insanlar bayağılaşıyor ama nerede bir sorun varsa onun üzerini örtmeye alışmış bir millet olarak sorunları ortadan kaldırmak yerine "yokmuş gibi" yapmayı tercih ediyoruz... bir kişi ister müslüman olsun ister hristiyan olsun yada hiç bir şeye inanmasın eğer toplumu aldatıyorsa bu onun vitrine koyduğu sahte yüze aldanmayı gerektirmez tarikatler zarar görecek diye tarikatlerin içinde olan her türlü ahlaksızlık örtbas edilir, oysa inancıma göre Allah dürüstlüğü sever hiç kimsenin yaptığı yanlışı doğruymuş gibi göstermemizi istemez... hele hele sırf dindarmış gibi diye... asla... neden bana dokunuyor biliyormusunuz, inanç çok manevi bişey çok temiz, sadece kalbe ait, insan içinden dua ederken bir başkası onu duymasada Allah'ın duyduğunu bilir, o kadar özeldir, iki kişi arasındaki aşk gibi özel ve güzel bu aşkı kirletmemek lazım heleki dünyasal menfaatler için kirletiliyorsa çok yazık... herşey ilahi aşkla başlar benim gözümde ilahi aşklada biter... bu kadar özel bir şeyi maddi herhangi birşey ile kıyaslamak yada onu reklam etmek samimiyetsizliktir... özel değildir... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 ben sizi gayet iyi anlıyorum emin olun... ama siz beni anlamıyorsunuz anlaşılan... birileri sorunu sivriltiyor diyorsunuz buna ne denir bilirmisiniz, eskiden kalma bir alışkanlık vardır bazı insanlarda "misafir gelecek diye tozu halı altına süpürmek..." tozu saklamak ama ortadan kaldırmamak, başkalarını ve kendimizi kandırmaktan başka ne işe yarar? bir insan ahlaksızca birşey yapıyorsa, topluma ihanet ediyor, yalan konuşuyor, insanları kandırıyorsa bunu deşifre etmekmi gerekir yoksa üstünü örtüp hiç öyle birşey yokmuş gibi yapmakmı gerekir? din istismarı bu toplumun en önemli sorunudur, malesef Türkiye'nin gelişememesinde "din" kasıtlı olarak birileri tarafından kullanılmıştır... hem makam, hem mevki için, hemde uşaklık ettikleri emperyalistlere hizmet etmek için din en başta olmak üzere bir çok değer kullanılıyor, toplum baskı altına itiliyor aynı zamanda paralel olarak bütün ahlaksızlıklar gizli olarak yapılıyor "herşey gibiymiş gibi" gösteriliyor... Çocuklar uyuşturucuya alışıyor, sokaklar güvensizleşiyor, eğitim yozlaşıyor, sanat yozlaşıyor, insanlar bayağılaşıyor ama nerede bir sorun varsa onun üzerini örtmeye alışmış bir millet olarak sorunları ortadan kaldırmak yerine "yokmuş gibi" yapmayı tercih ediyoruz... bir kişi ister müslüman olsun ister hristiyan olsun yada hiç bir şeye inanmasın eğer toplumu aldatıyorsa bu onun vitrine koyduğu sahte yüze aldanmayı gerektirmez tarikatler zarar görecek diye tarikatlerin içinde olan her türlü ahlaksızlık örtbas edilir, oysa inancıma göre Allah dürüstlüğü sever hiç kimsenin yaptığı yanlışı doğruymuş gibi göstermemizi istemez... hele hele sırf dindarmış gibi diye... asla... neden bana dokunuyor biliyormusunuz, inanç çok manevi bişey çok temiz, sadece kalbe ait, insan içinden dua ederken bir başkası onu duymasada Allah'ın duyduğunu bilir, o kadar özeldir, iki kişi arasındaki aşk gibi özel ve güzel bu aşkı kirletmemek lazım heleki dünyasal menfaatler için kirletiliyorsa çok yazık... herşey ilahi aşkla başlar benim gözümde ilahi aşklada biter... bu kadar özel bir şeyi maddi herhangi birşey ile kıyaslamak yada onu reklam etmek samimiyetsizliktir... özel değildir... Dinin kullanılması!!! Dinin kullananlar yok mu;var... Ama en başta gelen sorun bu mu;hayır;hatta en yapay ve kasıtlıca büyütülen sorun bu... Misal:Tarikatler!!! Ne kadar iyi biliyorsunuz tarikatleri;kaçıyla bağlantınız oldu;aa bi dakka yoksa siz sadece "orda-burda" konuşulduğu kadarıyla mı biliyorsunuz??? Deşifre olayı demişsiniz mesela;madem tozu tamamen ortadan kaldıracaksınzı her yönüyle ele alırsınız olayı ve bu olayın en geniş kısmını emin olun "dindar" kesim oluşturmuyor... Sizce dini insanarın gözündeki değeriyl kullanmak isteyenler kimler;açıkca söyler misiniz bana ve şunun da cevabını isityorum sizden:çok konuşulmuş olan şu "sabetay"lar hakkında ne düşünüyorsunuz??? Emin olun belirteceğinizi tahmin ettiğim insanlardan katlarca daha fazla din istismarı yapmış olanlar bugün onlara karşı durmuş gibi değil mi sizce??? İstismarı yanlış yerlerde arıyorsunuz... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Sebataylar işte bu çok can alıcı bir nokta... Çünkü bu din istismarcılarının çoğu sebatay... yani sözde müslüman, özde yahudi olanlar... dini toplumda yer edinmek için özellikle kullanan ve içini boşaltanlar... bunu değerlendiriyor olmanız sevindirici... dini kullananlar var hemde büyük çoğunlukta, insanların neye inandıkları ile ilgilenmek yerine ne yaptıkları ile ilgilenseydiniz bunu görürdünüz... ama siz neye inandıkları yada inandıklarını söyledikleri ile ilgilenmeyi tercih ediyorsunuz... istismarı yanlış yerde arıyorsunuz... kusura bakmayın lütfen ama sizin gibilerin genel bakış açısı bu teşhisi hemen koyuyorsunuz "yanlış yer" "yanlış söz" "yanlış eylem" ama buna nasıl karar verdiğiniz belli değil, sadece "yanlış" diyerek kestirip atmak istiyorsunuz... buyrunuz doğrularınızı aktarınız ama dini koruyacağım diye sahtekar dincilere prim vermeden... tarikatleri sözde bilmiyorum bir kaç tanesi ile yakın temasın oldu emin olun daha öncede yazmıştım bu konuyu bazı tarikatlere mensup akrabalarım bile var onların bazıları o tarikatlerde üst düzeye kadar çıkmış... ama gördüklerim midemi bulandırmaya yetti daha fazlasını görmeye benim bünyem müsade etmiyor... zaten bünyesi kaldıranlar oralarda kalıyor, kimileride içinde yada dışında onları savunuyor sanki her biri özel yetişmiş gibi... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Sebataylar işte bu çok can alıcı bir nokta... Çünkü bu din istismarcılarının çoğu sebatay... yani sözde müslüman, özde yahudi olanlar... dini toplumda yer edinmek için özellikle kullanan ve içini boşaltanlar... bunu değerlendiriyor olmanız sevindirici... dini kullananlar var hemde büyük çoğunlukta, insanların neye inandıkları ile ilgilenmek yerine ne yaptıkları ile ilgilenseydiniz bunu görürdünüz... ama siz neye inandıkları yada inandıklarını söyledikleri ile ilgilenmeyi tercih ediyorsunuz... istismarı yanlış yerde arıyorsunuz... kusura bakmayın lütfen ama sizin gibilerin genel bakış açısı bu teşhisi hemen koyuyorsunuz "yanlış yer" "yanlış söz" "yanlış eylem" ama buna nasıl karar verdiğiniz belli değil, sadece "yanlış" diyerek kestirip atmak istiyorsunuz... buyrunuz doğrularınızı aktarınız ama dini koruyacağım diye sahtekar dincilere prim vermeden... tarikatleri sözde bilmiyorum bir kaç tanesi ile yakın temasın oldu emin olun daha öncede yazmıştım bu konuyu bazı tarikatlere mensup akrabalarım bile var onların bazıları o tarikatlerde üst düzeye kadar çıkmış... ama gördüklerim midemi bulandırmaya yetti daha fazlasını görmeye benim bünyem müsade etmiyor... zaten bünyesi kaldıranlar oralarda kalıyor, kimileride içinde yada dışında onları savunuyor sanki her biri özel yetişmiş gibi... Buyrun dedim açıkça söyleyin din istismarcılarını;ama lütfen adamakıllı sebepler belirterek... Ve sonra da anlatın rica ediyorum kim hangi tarikat içinde ne yapmış;gördüklerinizden bahsedin lütfen!!! Bir de bana şunu söyleyin sabetaylar kimin yanında??? Ve şunu da isterim sizden benim hangi konuda doğrularımı aktarmamı bekliyorsunuz;daha netçe söyleyin, yazmaya çalışayım... Kim ne yapmış??? Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 o kadar çok yazdım ki bunları... o soruları bence önce siz yanıtlayın... kimler neler yapmış... tarikatler içinde gördüklerimide yazdım daha önce tekrar etmek istemiyorum... eğer siz bir kaç tanesini tanıyorsanız yada içlerine girmişliğiniz varsa az çok bir fikriniz vardır zaten... anlatmaya ne hacet? sebataylar kimin yanında diye sorduğunuza göre buradan çıkacak yanıt size göre Cumhuriyetçiler olmasın? bundan daha önemli olan kimin hangi amaç için nerede bulunduğudur? Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2007 o kadar çok yazdım ki bunları... o soruları bence önce siz yanıtlayın... kimler neler yapmış... tarikatler içinde gördüklerimide yazdım daha önce tekrar etmek istemiyorum... eğer siz bir kaç tanesini tanıyorsanız yada içlerine girmişliğiniz varsa az çok bir fikriniz vardır zaten... anlatmaya ne hacet? sebataylar kimin yanında diye sorduğunuza göre buradan çıkacak yanıt size göre Cumhuriyetçiler olmasın? bundan daha önemli olan kimin hangi amaç için nerede bulunduğudur? Cevabım "statükocular" olacaktır... Belirli değerleri karşıt bulduğum tarafa yakıştırmak istemiyorum... Bu arada zahmet olmazsa bir kez daha aktarın lütfen;ama tekrar tekrar söylüyorum tutarlı-kanıtlı olsun... Alıntı
Φ kadirli Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2007 şunu unutmayın ataturkculuk yok ken bu ulkede islam vardı.sankı hak olan batıl olmayan esas olan ataturk ılke ve ınkılapları ımış gıbı bızlere devlet okullarında onlar oğretıldı anlatıldı.onları eleştırmek sorgulamak yargılamak suç sayıldı.onları ınkar eden kendını ınkar etmış gibi olur düşüncesi bize dikte edıldı.ama su unutuldu bu mıllet ezelden ebede kadar muslumandı ve de herseye rağmen ole kalacaktı.KURTULUŞ AVAŞI SIRASINDA O KÜÇÜMSEDİĞİNİZ ***** GERİ KALMIŞ BULDUĞUNUZ ANADOLU HALKIMIZ AÇ AÇIKTA AİLESİNDEN AYRI KALMIŞ BU VATAN İÇİN İNSANLAR İÇİN AİLESİ ÇOCUKLARI İÇİN SAVAŞMIŞ DÜŞMANA AMAN VEMEMİŞTİR.BİR ÇOĞUMUZ BAŞTA ŞU ÇILGIN TÜRKLER OLMAK ÜZERE BİRÇOK TARİH ROMANLARI OKUMUŞUZDUR.ORADA DIKKAT ETTINIZ MI ISTANBULA IZMIRDE YASAYAN KENDINI O DONEMDE AVRUPALI MEDENI SAYAN ANADOLU HALKINI HOR GOREN *****GOREN MÖSYO ...GIBI CUMLELERLE FRANSIZ KULTURUNE YONELIP KENDI KULTURUNE YABANCI KALAN İNSANLARIN(!) NASIL YAN GELİB YATTIĞINI NEMELAZIMCILIK YAPTIĞINI HATTA ONLARIN İNGİLİZLERİN İSTANBULU KUŞATTIĞINDA NASIL BAYRAKLARLA KARŞILANDIĞINI ONLARIN NASIL DININE YABANCI OLDUĞUNU BILIYORMUSUNUZ. onların o donemde yasamış ermenıler rumlar olduğunu onların kurtuluş savasını kazandığımız vakıt nasılda coşkuyla kutladığını (sankı ingilizlerin işgalını kutlayanlar kendılerı değilmiş gibi) bizler bılıyoruz siz bılmesenızde bılmek ıstemesenızde.bunların farkındayız ve bızım farkına varmamızı olaylardan haberdar olmamamızı isteyenler bizim hep ***** olarak kalmamızı istemektedırler.ve kurtuluş savası donemınde savastan bıtap cıkmış harap olmuş okuma yazma bılmeyen anadolu halkımızı o donemkı evlerınde saklanan gızlenen zafer sonrası galıbıyetlerı kendılerı sahıp cıkan kısıler daıma basa gecmışler halkımızı asağılamışlar hor gormuşler onları ıstedılerı gıbı kullanmışlar yonetmışlerdır.ama gun gelmış o hor gorduklerı anadolu halkımız okumuş ılım ögrenmiş ve çeşitli makamlara mevkılere geldığıı vakıt o insanların koltukk sevdaları kabarmış koltuklarını bır zamanlar hor gorduklerı anadalu halkına vermek zor gelmiş acı gelmiştir.İŞTE ONLARIN BUTUN DERTLERI BUDUR.HAYKIRIŞLARI ÇIĞLIKLARININ NEDENI BUNDAN İBARETTİR.DAHA SONRADA CUMHURIYETCILIK ATATURKCULUĞU KULLANARAK MAKAMLARINDA MEVKILERINDE KALMAYI ARZU ETMIŞLERDIR.KENDILERI MEDYAYI BASIN YAYIN ORGANLARINI KONTROLLERI ALTINA ALMIŞLAR HALKI KUKLA OLARAK KULLNMIŞLAR VE ONA GORE YONLENDIRMIŞLERDIR.HALKIN UYANIŞI ONLAR İÇİN ASLA İSTENMEYEN BIR DURUMDUR.ama ne yapalım toprak parcalanacak diye gül çıkmamazlık yapamaz.bakıyorumda insanlarımız dınımızı sorgulamayı yargılamayı kendılerınde hak olarak gorurken vede düşünce özgurluğunun altına sığınırken bazıları ataturk ılke ve ınkılablarını uygun gormedığı kabul etmedığı vakıt sorguladığı vakıt heyy noluyor kardeşim nasıl olur sen ne yapıyorsun nasıl sorgularsın denılmektedır.ama dusunce özgürlüğü var denıldığınde şeyy ııı evet var ama siz yınede sorgulayamazsınız denılıyor.pekı siz niin dinimizi sorguluyorsunuz denıldığınde din eskıdenmış şimdilerde dinimizin burda yerı yok denılıyor.ne kadar saçma değil mi.siz gerçek olanı hak olanı bırakıp, batıl olana sonradan getırılen dıkte edılen seylere sarılın.GERÇEKLER ACI OLSADA,GERÇEKLERİN ACI SUYUNDAN İÇMEK LAZIM. GUNEŞ DAHA PARLAK DOĞACAK.GUNEŞİN DOĞUŞUNU ENGELLEYEMEZSINIZ. SAYGI VE SEVGILERLE Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2007 Sayın kaplan-200, Bir kaç aydır yazılarınızı izliyorum ve bu soruları hiç şeriatçılara sorduğunuzu duymadım... Habire aynı soruları aynı insanlara soruyorsunuz ve onlarda size o başlıklar altında cevap verilyorlar ama siz gene aynı soruları gene aynı insanlara soruyorsunuz.... AMA BİR DEFA BİLE ŞERATÇILARA SORMUYORSUNUZ.... Anlayacağanız hedef saptırıyorsunuz.... Ülke sorunlarına yabancısınız sadece kafanızdaki yanlış yönlenime saldırıyorsunuz... Bu ülkede kimin iktidarda olduğunu kafanızdan çıkarmadan öncelikle onlara sorun neler yapıyorlar TERÖR konusunda... Bu ülkeyi 5-7 milyon Kürt oyuna nasıl satacaklarının hesabını sorun siz onlara gelip ikide bir Cumhur'iyetçi Cumhuriyetçi diye bağırmayın lütfen... Onlara soramıyorsanız burada SORAMADIĞINIZI belirtin anlayalım... sevgili erdoğan arkadaşım yine anlamzdan geliyorsun... ben her hangi bir parti yada isim vermedim ..daha öncede dediğim gibi cumhuriyrt mitingleri'nı kordine eden arakadşim bana yeni çağ'ın miting davetine olumsuz baktığını söylediler... sebebi ise ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİNİN cumhuriyet mitingine destek vermediklerini söyledi..... o nedenle biz cumhuriyetçiler'de onlara destek vermeyeceğiz diyor.... olabilirmi böle birşey yaa... ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ siyasi bir nenek değildir...partilerin düznelediği mitingleri nasıl desteklemesini bekleye bilirler...nasıl mantıkdır bu... ayrıca ŞERİATÇİLER'E söz söylemediğimi yazmışsınız isterseniz yazdıklarımı tekrar okuyun... kardeşim sağı solu,şeriati yok bu işin şehit mitingleri ve teröre hayır mitinglerini görmezden gelen kim varsa destek olmayan kim varsa şiddetle kınıyorum..... Alıntı
Φ dream1907 Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2007 GUNEŞ DAHA PARLAK DOĞACAK.GUNEŞİN DOĞUŞUNU ENGELLEYEMEZSINIZ.SAYGI VE SEVGILERLE Güneş hep parlak doğuyor zaten ????? Doğru söylüyorsun bir yerde Atatürk yokken de islam vardı şimdide var ozaman ümmetcilik ruhuyla yanıp tutuşan zihniyetler En büyük darbeyi Kurtuluş savaşında bu güvendikleri yerden aldılar tarihi birdaha okumanı tavsiye ederim ayrıcana Sen Atatürk ilke ve inkilaplarını eleştirebilirsin ama eleştirsende bugün onun sayesinde inancını ve kimliğini yaşıyorsun belki bugün ne Türk tün nede Müslümandın. Tarihte Hiçbir lider yoktur ki ülkesine bu denli önemli hizmet etsin buna rağmen yinede nankörlük yapılsın eleştrilsin Güneş hep parlak doğdu ve hep parlak doğacak sadece zihinler karanlık ......... ATAM İZİNDEYİZ.................................. Alıntı
Φ kayıp liman Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2007 Cumhuriyetimize sahip çıkmak istiyorsanız terörle mücadele edin.Burada islamcı,dinci dediğiniz insanlarda cumhuriyetini seviyor ve sahıp çıkıyor.İnsanları dinci islamcı diye bi kenara ayırıp yargılayarak bölücülük yaratıyorsunuz ve cumhurıyete siz balta vuruyorsunuz..Cumhurıyetımızın terör kadar büyük bir tehlikesi yoktur.Ve pkk topladığı güç ile yine çıkmaya başladı bır yerlerden.. evet bende size katılıyorum Türkiye'nin asıl düşmanı din değil terör ne yazık ki. Bu gün cumhuriyetçi maskesi altında Türkiye'yi parçalamak isteyen *** ******* insanlar var Atatürk'çüyüz derler ama Atatürk'ün Anayasaya koyduğu "Türkiye'nin dini islam dili türkçedir" maddesini anayasadan kaldırırlar. Saygılar Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2007 Hangi anayasada Türkiye'nin dini islamdır yazar birde bunu izah etseydiniz... Türkiye bir devlet bir devletin nasıl bir dini olur... Devletlerin dini olurmu? Atatürk anayasanın değişmezleri arasına ilk sıraya Laik Devlet anlayışını koymuşken aynı zamanda bu anlayışa tamaman aykırı olan Türkiye'nin dini islamdır ibaresini mi koyacak... Nereden uyduruluyor bunlar anlamıyorumki? Türkiye'de etnik terörü yapan ve yayanlarla ideolojik din terörü yapanlar birbirinden çok farklı değil... Bunu ezbere biliyoruz artık... Ama bütün bunlar hallolacak... Din ilerleyen yıllarda hiç kimsenin çıkar kapısı yapılamayacak... Akp ve benzeri diğer partiler bundan nemalanamayacak... Din bireysel bir tercihtir öyle ise kişiler o tercihlerini devlet yönetimi haline sokamazlar... Alıntı
Φ avniler Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2007 Sevgılı SARDUNYAM anayasaya laik lik 1937 yılında gırdı.Ögüne kadar Devletı islamdı.Bilmeniz gerekır Saygılarımla Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2007 Sevgılı SARDUNYAM anayasaya laik lik 1937 yılında gırdı.Ögüne kadar Devletı islamdı.Bilmeniz gerekırSaygılarımla Halifeliğin 1921 Türk Anayasası hükmü altında kaldırılmasından sonra, pek çok reform modern din ve devlet ayrımına uymayı sağlamak için Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından üstlendi. Devlet ve din işlerinin tam ayrımı, 5 Şubat 1937 Anayasasının laiklik prensibini kapsamasıyla başarıldı.Bu reformlar şunları içeriyordu: -1218 den beri süren Osmanlı Sultan resmiyetinin kaldırılması, son Osmanlı hanedanının yurt dışına gönderilmesi ve bundan dolayı Türk ulusuna,demokrasi temsilciliği yoluyla halka ait bağımsızlığı uygulama hakkı verilmesi 1 kasım 1922 -Yeni Türk Devleti'nin Cumhuriyet olarak ilanı: Türkiye Cumhuriyeti, 29 Ekim 1923 -1517 den beri Osmanlı'da yer alan halifeliğin resmiyetinin kaldırılması 3 Mart 1924 -Dini eğitim sisteminin kaldırılması ve standard ulusal eğitim sistemine giriş 3 Mart 1924 -İslami mahkemeleri kapama ve islam kanunlarını kaldırma 1924-1937 -İsviçre Medeni kanunu ve diğer kanunların adaptasyonu ile laik kanun yapısına geçmek 1924-1937 -Şapka ve kıyafet reformu 25 Kasım 1925 -Mezhep yanlısı manastır ve derviş localarının kapanması 30 Kasım 1925 -Örnek alınan İtalyan ceza yasasından, yeni ceza yasasına giriş 1 Mart 1926 -Uluslararası ölçü, saat ve takvime uyma 1925-1931 -Cinsiyetler arası eşitliği tanıma 1926-1931 -Latin Alfabesi'nden türetilen yeni Türk Alfabesi'ne uyum 1 Kasım 1928 -Soyadı kanunu 21 Haziran 1934 -Lakap ve takma adların kaldırılması 26 Kasım 1934 Yani goruyorsunuz ki, sizin 'ogune kadar devlet Islam'di' demeniz, o Islam devletinin icinin bos olmasidir. Cunku, Ulu Onder Ataturk pek cok reformlari tamamladiktan sonra Anayasa'ya laiklik prensibini eklemistir. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2007 Türkiye'de etnik terörü yapan ve yayanlarla ideolojik din terörü yapanlar birbirinden çok farklı değil... Bunu ezbere biliyoruz artık... etnik terör ile din terörünü yanyana koymanız sizin bu işlerden *******. etnik terör ile siyal islamcıların yan yana gelmesi mümkün degil. etnik terör daha çok laik kemalist ilkelerle temellerde aynılaşır. aradaki fark ise sadece etnikdir. din bunların ikisinden de daha kuşatıcı olmaya çalışır. siz ve gibiler siyasal hadiselerdeki ezberlerinizi iyisimi bozun. bu şekilde hiç bir şeyi anlamlandıramazsınız, *******. acizane tavsiyem. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.