Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

BYD'nin Yeni Deniz Aslanı EV'si, Tesla'nın Y Modelini Mülayim Gösteren Bir İç Mekana Sahip


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

BYD'nin Yeni Deniz Aslanı EV'si, Tesla'nın Y Modelini Mülayim Gösteren Bir İç Mekana Sahip

BYD, pahalı bir EV'den beklenen tüm lüks iç mekanları 28.000 $ kadar küçük bir fiyat etiketiyle sunmak istiyor. Çinli EV üreticisi, Weibo'da Sea Lion 07'yi ortaya çıkardı ve Model Y'nin minimalist kabiniyle karşılaştırıldığında özellikle umut verici görünen lüks bir iç mekan sergiledi.

s5-animation.jpg

Tamamen elektrikli Sea Lion 07'yi daha önce BYD, Guangzhou Uluslararası Otomobil Fuarı'nda ilk kez tanıttığında görmüştük, ancak içine hiç iyice bakamamıştık. Şimdi ayrıntılı bir videoyla, BYD'nin, Audi ve Lamborghini'nin tasarımını birkaç yıl boyunca üstlenen Wolfgang Egger tarafından tasarlanan Sea Lion 07'nin iç kısmına özel önem verdiğini görebiliyoruz.

Sea Lion 07, Tesla'ya yönelik en son denizaşırı tehdittir. Şirket, Model Y'nin altını çizmek amacıyla daha uygun fiyatlı, gösterişten uzak Yuan Up modelinin üretimine zaten başladı, ancak yaklaşmakta olan bu EV, lüks tasarımı ve Tesla'yı geride bırakan fiyat etiketi ile tam tersi bir yaklaşımı benimsiyor.

Turuncu Deriyle Giyinmiş

BYD, Sea Lion 07'nin tüm özelliklerini resmi olarak açıklamadı ancak ana bilgi-eğlence merkezi olarak hizmet veren şirketin imzasını taşıyan 15,6 inçlik tableti görebilirsiniz. İç mekanın büyük bir kısmı, koltukların delikli olduğu, ısıtma veya havalandırma sunduğu ve hatta masaj işlevlerine sahip olduğu hafif turuncu bir deri ile kaplanmıştır. Dynaudio hoparlör sistemi, Sea Lion 07'nin uygun fiyata bile lüks çığlık atan iç mekanını tamamlıyor.

Çin düzenleyici kurumlarına gönderilen bilgiler sayesinde, BYD'nin Sea Lion 07'yi 228 veya 308 beygir gücüne kadar çıkabilen iki tek motorlu seçenek ve 523 beygir gücü üretebilen çift motorlu trim seçeneğiyle piyasaya süreceğini biliyoruz. Henüz herhangi bir menzil numaramız yok, ancak büyük ölçüde Sea Lion 07'nin, bu yılın başlarında ikinci nesil bir yükseltme alması beklenen BYD'nin Blade Battery tasarımını kullanması bekleniyor.

Başka Bir Model Y Alternatifi

BYD'nin Sea Lion 07 fiyatları henüz doğrulanmadı ancak söylentiler, yaklaşmakta olan EV'nin 200.000 ila 260.000 yuan veya 27.600 ila 35.900 dolar arasında olabileceğini belirtiyor. Karşılaştırmalı olarak Model Y'nin fiyatı Çin'de 249.900 yuan veya yaklaşık 34.500 dolardan başlıyor. Model Y'nin ABD'de hala 43.000 dolardan başlaması nedeniyle Çin'de elektrikli araçlarla ilgili devam eden fiyat savaşlarına bu fiyat için teşekkür edebilirsiniz.

Görünüşe göre BYD, Sea Lion 07'yi birkaç gün içinde başlayacak olan Pekin Otomobil Fuarı'nda tam olarak tanıtmaya hazırlanıyor. Model Y'ye rakip olacak SUV'un yanı sıra BYD'nin elinde birkaç elektrikli araç daha olabilir. Elbette Tesla, Model Y'nin büyük bir yenilemesiyle hâlâ mücadele şansına sahip olduğunu kanıtlayabilir, ancak beklemekten biraz yorulmaya başladık.

Kaynak: Inverse

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.