Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bunlar her gün yemeniz gereken en sağlıklı kuruyemişler: Açlık, kalp sorunları ve depresyonla savaşabilirsiniz


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bunlar her gün yemeniz gereken en sağlıklı kuruyemişler: Açlık, kalp sorunları ve depresyonla savaşabilirsiniz

Melissa Halas-Liang'ın belirttiği gibi, kalp sağlığına yararlı tek ve çoklu doymamış yağların yanı sıra, bazı kuruyemişler iltihapla mücadele eden omega-3 yağları, antioksidanlar ve çeşitli faydalı vitamin ve mineraller içerir. Maksimum sağlık faydalarından yararlanmak için diyetinize çeşitli kuruyemişleri karıştırmanız önerilir. Çoğunun oldukça lezzetli olduğunu söylemeye gerek yok. Bazıları cevizleri daha az lezzetli bulsa da, her zaman lezzetli bir smoothie'ye dahil edilebilir.

nuts-8442168.jpg

Bunlar her gün yemeniz gereken en sağlıklı kuruyemişler

Ceviz

Beyin benzeri görünümüyle bilinen ceviz, beyin fonksiyonlarını destekler. 2019 yılında yapılan bir araştırma, fındık tüketenlerde depresyon oranının, tüketmeyenlere göre yüzde 26 daha düşük olduğunu ortaya çıkardı. İlginç bir şekilde, diğer fındık türleri yalnızca yüzde 8'lik bir düşüşe neden oldu. Ceviz, yoğurt ve meyvelerle karıştırıldığında harika bir tada sahiptir ve smoothie'lere hoş bir doku katar.

Antep fıstığı

Bu yeşil taşlar, diğer kuruyemişlere kıyasla yüksek lif ve daha düşük kalori içeriği sayesinde sağlıklı bir figürün korunmasına yardımcı olur. Antep fıstığı ayrıca hamilelikte önemli bir rol oynayan lutein de dahil olmak üzere çok sayıda antioksidan içerir.

Pekan cevizi

Pekan cevizlerde kaju veya bademlerden daha az karbonhidrat bulunur. Bunlar kandaki kolesterol düzeylerini azaltan ve prostat büyümesinin tedavisine yardımcı olan bir beta-sitosterol kaynağıdır. Pekan ceviz fıstığı keklere ve salatalara harika bir katkı sağlar.

Badem

Badem sütünün önemli miktarda kalsiyum, E vitamini ve çinko ile dolu olması nedeniyle son derece sağlıklı olduğunu belirtmekte fayda var. İkincisi doğurganlıkla güçlü bir şekilde bağlantılıdır. Ayrıca badem mükemmel bir protein kaynağıdır.

Yer fıstığı

"Besinler" dergisinde yayınlanan bir araştırma, yer fıstığındaki yağların, liflerin ve proteinlerin diyabetli kişilerde kan şekeri seviyelerinin kontrolüne yardımcı olabileceğini buldu. Yer fıstığı, kolesterolün kan dolaşımına emilimini engelleyebilen doğal olarak oluşan bileşikler olan protein ve bitki sterolleri bakımından bol miktarda bulunur.

Kaju fıstığı

Araştırmalar kaju tüketiminin kandaki insülin ve zararlı kolesterol düzeylerini azalttığını gösteriyor. Bu nedenle diyabet ve insülin direnciyle mücadele eden bireyler, kajuyu diyetlerine dahil etmeyi düşünmelidir.

Brezilya fındığı

Brezilya fıstığı öncelikle vücudun düzgün çalışması için gerekli olan proteinden oluşur. Ancak en dikkat çekici özelliği yüksek selenyum içeriğidir. Günde sadece 7 kuruyemiş tüketmek bu eser elementin günlük alımının yüzde 100'ünü karşılar.

Kaynak: essanews

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.