Gönderi tarihi: 18 Nisan , 2024 1 yıl Admin Muzdan Daha Fazla Potasyum İçeren Popüler Karbonhidrat Pek çok kişi, özellikle işlenmiş gıdalardan olmak üzere diyetlerinde bol miktarda sodyum alırken, birçok kişinin diyetinde potasyum eksiktir. Potasyum, sodyumun vücudunuzdaki sıvı seviyeleri üzerindeki etkilerini dengelemek için çalışır. Aynı zamanda böbreklerinizin ve kalbinizin sağlığı için de gereklidir ve kas kasılmasına ve sinir iletimine yardımcı olur. Sodyumunuzu düşürürken diyetinizde daha fazla potasyum almak kan basıncınızı ve felç riskinizi azaltabilir (Ulusal Sağlık Enstitüleri'ne göre). Kadınların günde 2.600 miligram potasyum alması gerekiyor, erkeklerin ise 3.400 miligrama ihtiyacı var. Potasyum takviyesi için Amazon'da gezinmek yerine, potasyumunuzu yiyeceklerden almak en iyisidir çünkü kanınızdaki yüksek potasyum seviyeleri toksik olabilir. Muzlar potasyumlarıyla ünlüdür, ancak tek bir orta boy kırmızı patates size 943 miligram potasyum verir. Bu bir muzun iki katı potasyumdur. Patateslerde ayrıca hesaba katmadığınız başka sağlıklı besinler de bulunur. Patatesteki Antioksidanlar ve Sürekli Enerji Patates aynı zamanda antioksidan C vitamini ile de doludur. UC Davis Health, patatesin ten rengi ne kadar koyu olursa, o kadar fazla antioksidan içerdiğini söylüyor. Patateslerde ayrıca serbest radikallerle ve iltihaplanmayla mücadele eden fenoller, karotenoidler, flavonoidler ve antosiyaninler bulunur (Maine Üniversitesi'ne göre). Patatesin kabuğunu yediğinizden emin olun çünkü antioksidanların çoğunu buradan alırsınız. Bazı patates türlerinin kabuğunda etinden 10 ila 12 kat daha fazla antioksidan bulunur. Hayır, bu en sevdiğiniz barda sipariş ettiğiniz patates kabukları değil; bunlar genellikle derin yağda kızartılır ve üzerine peynir ve ekşi krema gezdirilir. Bisikletçiler, uzun yolculuklarında yakıt olarak patatesin faydalarını zaten biliyorlar ve patatesleri bisiklet formalarının arka ceplerinde saklıyorlar. Uygulamalı Fizyoloji Dergisi'nde 2019 yılında yapılan bir araştırma, patateslerin antrenmanları sürdürmek için şekerli enerji jelleri kadar işe yaradığını buldu. Araştırmacılar, uzun süreli bisiklet sürüşü ve süreli hız denemesi sırasında patates püresini su veya ticari karbonhidrat jeli ile tüketmenin etkilerini karşılaştırdılar. Zamana karşı deneme performansı suya kıyasla hem patates hem de jel koşullarında iyileşti. Nişasta Sizin İçin İyi Olabilir Nişastalı gıdalar bazı kültürlerde insanların kendilerini tok hissetmelerini sağlamak amacıyla öğünleri doldurmak için kullanılır. Patates nişastalı sebzelerdir, bu yüzden birçok düşük karbonhidratlı diyet onlara hayır der. Nişastalı sebzeler daha fazla kaloriye sahip olma eğilimindedir ancak daha az lif içerir, bu nedenle diğer diyet yapanların neden patatesten uzak durduğunu görebilirsiniz (UC Davis Health'e göre). Ancak nişasta mutlaka kötü değildir. Healthline'a göre çiğ patatesleri pişirip soğutursanız sindirim sisteminiz için harika olabilirler. Patatesleri pişirdikten sonra soğutmak, nişastayı, çözünebilir, fermente edilebilir bir lif gibi davranan dirençli nişastaya dönüştürür. Bu lifler midenizden ve ince bağırsağınızdan geçerek bağırsaklarınızdaki iyi bakterileri beslerler. Ürün kısa zincirli yağ asidi bütirattır. Butirat, zararlı patojenlerin kanınıza ve beyninize girmesini önlemek için kolonunuzu kaplayan hücreleri korur (UW Medicine'e göre). Dirençli nişasta bağırsak iltihabını azaltabildiğinden sindirim sisteminizin iyileştiğini görebilirsiniz. Dirençli nişasta ayrıca insülin duyarlılığını artırabilir ve glikoz seviyenizi düşürebilir (Healthline'a göre). Kaynak: Health Digest
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.