Φ 16yıldız Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 Kur'an-a göre istemeyide Allah yaratır. 76/29- İşte bu bir öğüttür. Dileyen Rabbine giden yolu tutar. 76/30- Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz. Kuşkusuz Allah, bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir. 76/31-Allah dilediğini rahmetine sokar. Zalimlere ise, acıklı bir azap hazırlamıştır. Yukarıdaki ayetlere göre açıkça İnsanın dilemesi istemesi Allaha bağlıdır. 76/31 de ise bu düşünce pekiştirilmiştir. Yani İnsanın mutlak manada bir iradesi yoktur. Eğer Allah dilediğini rahmetine sokarsa dilediğini de rahmetinden uzaklaştırabilir. Cüz-i irade diyenlerede şöyle cevap verelim. cüz = parça birim , Kül = Bütün Toplamdan ayrı değildir.Bütünün bir parçasıdır kısaca Allahın iradesinden ayrı bir irade düşünülemez. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 ne diyim artık bu konuyu bile çarpıtarak islam'a empoze etmeye çalışıyosunuz ya size diyecek bişe bulamıyorum..sadece ve sadece yazmış olduğum yorumumu idrak ederek bir kaç kere okumanızı öneriyorum...islam adı altında yapılan kafakol kesmeden bahsettim ..yani islamla bağdaşmayan demek istiyorum...ama sizde yazımda dediğim gibi uyutulanlardan olmuşsunuz...yeryüzünde bugüne kadar inanılan bütün hakdinlere oynanmış hunharca saldırılardan birisidir ...islam adı altında din adı altında yapılan terörizm...ve ne yazıkki günümüzün en iyi düşünenleri diye kendilerini tanıtan meteryalist sizler bile bunu idrak edemiyorsunuz nasıl buna inanabilirsiniz anlayamıyorum ...hiçbir aklı başında inanan islamı gerçek manasıyla yaşamaya çalışan fert birey kafakol kesmenin islam dininde yerinin olmadığını ve büyük günahlardan biri olduğunu bilir...buna göre bunu yapan ya müslüman yada başka dine mensup kim olursa olsun kınamaları müslüman ülke olan türkiye'den alır...birilerine bişeyi empoze etmeden önce biraz düşünün taşının size son söleyebileceğim budur... Sevgili Badican, Biz İslam barış ve hoşgörü dinidir diye uyutulanlardan idik. Şimdi uyandık. Kafa, kol kesmek, İslam dininin emridir, yukarıda da söyledim. * Sorgun'daki olayları izliyormusun? Evleri yakılan adamlar, ne yapmışlar? Fuhuş yapmışlar. Eeeee? Kime ne bundan? Birisine zorla tecavüz mü var? Birinisini zorla fuhuşa mı zorlamışlar? Kime ne bundan? Nerden geliyor, fuhuş yapanları linç etme girişimi? "Fuhuş edenleri taşlayarak katledin, yaşama hakkı vermeyin" diyen bir inanç sisteminden almış olmasınlar? Muhabir mikrofonu uzatıyor insan kılıklı ama beyin sahibi olduğu tespit edilemeyen bir yaratığa: Neden evlerinize gitmiyorsunuz? "Namussuzlar, ahlaksızlar dışarda, benim oğlum, benim kardeşim nezarette! Onlar serbest bırakılıncaya kadar gitmeyeceğiz! Bakarmısın gerekçeye? Fuhuş yapanlar cana mı kastetmişler? Çocuk mu çalıştırmışlar? Zorla ırza mı geçmişler? Zorla kadın mı çalıştırmışlar? Sorgunlu erkekleri zorla fuhuş yapılan evlere mi sokmuşlar? E be insan kılıklı yaratık, sana ne o zaman? Eğer bir zorlama varsa, yap şikayetini, versin cezasını kanun, sana ne? Cana kastedenler, canlı canlı insanları kızartmaya kalkankanlar, kendi inançları çerçevesinde suç gördükleri eylemin cezasını kendileri vermeye kalkanlar elbette nezarette olacaklar, ortalıkta gezinsinler mi? Herkes kendi inancına göre suç saydığı eylemleri yapanların cezalandırılmasını mı talep etsin? Cezalandırılmaz ise, kendi mi cezalandırmaya kalksın? Linç girişimcileri ve insanları canlı kebap yapmaya çalışanlar, fuhuşa böyle bir ceza verilmesi gerektiği düşüncesini nerden aldılar? İslam'dan mı, yoksa Budizm'den mi, yoksa Ateizm'den mi? Saygılar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.