Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2024 Admin Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2024 Bir kardiyoloğa göre diyetinizi kalp açısından daha sağlıklı hale getirmek için 5 yiyecek değişimi Kardiyolog Dr. Beth Abramson klasik gıdaların kalp açısından sağlıklı versiyonlarını önerdi. "Daha az kızartın, daha çok kavurun, daha çok pişirin" dedi. Yağsız süt ve yumurta akı ile Fransız tostu yapmayı ve pişirmeyi önerdi. Çoğu insan daha sağlıklı yaşamak isterken, en sevdiğiniz yiyecekleri azaltmak zor bir satış olabilir. Bu nedenle, Toronto'daki St. Michael Hastanesi'nde kardiyolog olan ve Amerikan Kardiyoloji Koleji Hipertansiyon Çalışma Grubu eş başkanı Dr. Beth Abramson'dan kalp-sağlıklı beslenmeyi kolaylaştıran bazı basit yiyecek değişimlerini paylaşmasını istedik. 1. Dana burger yerine tavuk Bir dahaki sefere canınız burger istediğinde Abramson, kendi hamburgerinizi yapmanızı ve kırmızı eti kesmenizi önerdi. Amerikan Kalp Derneği, kırmızı etin tavuk, balık ve bitkiler gibi diğer protein kaynaklarından daha fazla doymuş yağ içermesi nedeniyle diyetlerimizde kırmızı et miktarının sınırlandırılmasını teşvik etmektedir. Doymuş yağlar kolesterol düzeylerini artırabilir, bu da sizi daha yüksek kalp hastalığı ve felç riskine sokar. Bir çalışma, her gün kırmızı et yemenin vücutta kalp hastalığıyla bağlantılı bir kimyasalın seviyesini üç katına çıkardığını buldu. Bunu aklında bulunduran Abramson, ailesini tavuk burgerleriyle besliyor ya da bazen dana eti eklediği kıyılmış tavuktan köfte yapıyor. "Bu, kırmızı et içeriğinin bir kısmını azaltmanın güzel bir yolu, ancak hamburger yiyormuşsunuz gibi hissedin" dedi. 2. Kızartılmış tavuk yerine fırında pişmiş Abramson, yağa bulanmış kızarmış tavuk yerine tavuk parmaklarını fırında pişirmeyi seviyor. Araştırmalar, kızarmış yiyecekler yemek ile daha yüksek kardiyovasküler hastalık geliştirme riski arasında bir bağlantı olduğunu göstermektedir. "Daha az kızartın, daha çok kavurun, daha çok pişirin" dedi. Parmakları yapmak için çiğ tavuk şeritleri alıyor, bunları kolesterolü yüksek yumurta sarısına alternatif olarak düşük kalorili, az yağlı salata sosuyla kaplıyor ve ekmek kırıntılarıyla kaplıyor. Çoğu sağlıklı insan kolesterol konusunda endişelenmeden yumurta yiyebilirken, araştırmalar diyabet gibi belirli rahatsızlıkları olan kişilerin daha dikkatli olmaları gerekebileceğini öne sürüyor. Daha sonra parmaklar pişirilir ve sağlıklı bir kızarmış tavuk alternatifi elde edilir. Diyetinizi biraz daha sağlıklı hale getirmek için kızartmayı pişirmeyle değiştirmenin birçok başka yolu olduğunu söyledi, buna atıştırmalık seçimi de dahil. 3. Kızartılmış cips yerine fırınlanmışı tercih edin Abramson, taze meyve ve sebzeler ya da pişmiş simit olsun, daha sağlıklı atıştırmalıklara izin vermemiz gerektiğini söyledi. Insider daha önce atıştırmalıkların gün boyunca enerjinizi artırabileceğini bildirmişti. Kızartılmış patates cipsi gibi doymuş yağ oranı yüksek atıştırmalıkları azaltmamız gerektiğini ve ne yediğimizi bilmek için gıda etiketlerini okumamız gerektiğini söyledi. 4. Fransız tostunda tereyağını sütle değiştirin (Yumurtalı Ekmek) Abramson, geleneksel olarak bol miktarda doymuş yağ içeren tereyağında kızartılan Fransız tostunun bile sağlıklı bir şekilde yapılabileceğini söyledi. Ekmeğini yağsız süte ve yumurtaya batırıp pişirecek. "Bu yolun tadı da bir o kadar güzel" dedi. Abramson, yumurtanın sarısını da kesebileceğinizi söyledi. 5. Dondurma yerine dondurulmuş yoğurt Süt ürünleri özellikle çocuklarda kemiklerimiz için iyidir, ancak Abramson tükettiğimiz kolesterol miktarını azaltmak için az yağlı süt ürünleri yemeyi önerdi. Bu yüzden yemek sonrası ikram olarak dondurma yerine donmuş yoğurdu tercih ediyor. Ancak insanların "sigara içmek dışında her şeyi ölçülü olarak yapabileceğini" de sözlerine ekledi. "Eğer o zengin peyniri gerçekten seviyorsanız, bu ikramı ayda bir kez yemenize izin verin" dedi. Kaynak: Insider Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.