Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2024 1 yıl Admin Yulaf Ezmesi (Oatmeal) Diyabetli Kişiler İçin İyi mi? Yulaf ezmesi uzun zamandır dengeli bir kahvaltının sıcak ve doyurucu bir parçası olarak görülüyor. Ancak diyabetli insanlar bana sıklıkla sabahları bir kase yemekten artık rahatsızlık duyduklarını çünkü bunun günün geri kalanında yüksek kan şekerinin peşinde koşmak anlamına geleceğini düşündüklerini söylüyorlar. Yulaf ezmesi karbonhidrat açısından zengin olsa da bu benim gibi diyabet eğitimcileri ve diyetisyenlerin insanları bundan kaçınmaları konusunda uyardığı anlamına gelmez. Yulaf ezmesinin sağlığa faydalarından nasıl yararlanacağınızı ve aynı zamanda kan şekerinizi istediğiniz yerde tutmayı öğrenin. Yulaf Ezmesinin Diyabet Hastaları İçin Sağlığa Faydaları Daha iyi kan şekeri kontrolü Araştırmacılar konuyla ilgili 16 çalışmadan oluşan bir grubu incelediler ve hem iyi kontrol edilen hem de daha az kontrol edilen tip 2 diyabetli kişilerde yulaf yemenin genel kan şekeri düzeylerini düşürmeye yardımcı olabileceğine dair önemli kanıtlar olduğu konusunda hemfikir oldular. Yulafta bulunan, beta-glukan adı verilen ve aksi takdirde yemekten sonra meydana gelebilecek kan şekerindeki artışları yumuşatmaya yarayan özel bir lif türüne teşekkür ederiz. Birincisi, beta-glukanların sindirimi daha uzun zaman alır, bu nedenle glikozun yemeklerden kan dolaşımına salınmasını yavaşlatırlar. İkincisi, bu lifler vücutta karaciğer tarafından üretilen ve vücuda salınan glikoz miktarını azaltabilen bir proteini aktive eder. Önemli bir not: İşlenmemiş yulafı tercih edin. Faydalarından gerçekten yararlanmak için yulaf kabuğu çıkarılmış tane (tüm yulaf taneleri) veya çelik kesilmiş yulaf arayın. İkinci bir çalışma, yulafın kan düşürücü etkisini karşılaştırdı ve hazır, eski moda veya yuvarlanmış gibi işlenmiş yulafların, bütün halindeki yulaflarla aynı etkiye sahip olmadığını buldu. Kalp sağlığını güçlendirin Yüksek LDL (veya "kötü") kolesterol düzeyleri uzun zamandır kardiyovasküler hastalıklarla ilişkilendirilmiştir; bu nedenle yulaf içeren bir diyet yemek, kalp krizi endişesi olanlar için iyi bir hareket olabilir. İş yerinde ne var? Bir kez daha beta-glukanlar. Bağırsaklarımızı emilmeden önce arterleri tıkayan kolesterolden temizlemeye yardımcı olan jel benzeri bir madde oluştururlar. Bu güçlü ve lifli gıda moleküllerinin artık kolesterolün kan damarlarından uzaklaştırılması ve kalp hastalığına neden olan iltihaplanmayı bastıran yararlı yağ asitlerinin oluşturulmasına yardımcı olmak gibi ek yollarla birikmeye karşı savunma sağladığı da bilinmektedir. Karın sorunlarını hafifletin Kabızlık rahatsızlığıyla uğraşmaktan bıktınız mı? Sadece iki hafta boyunca günde 1-1/2 ons yulaf yedikten sonra, çalışma katılımcıları sinir bozucu (rahatsız edici bir sorundan bahsetmeye bile gerek yok) problemle ilişkili gerginlik ve gazdan önemli ölçüde kurtuldu! İnsanların yulaf ezmesini sütlü veya suyla, aromalı veya sade olarak nasıl yaptıklarına bakılmaksızın faydalar görüldü. Bu çalışma çocuklarda yapılmış olsa da, aynı iyi hissetme etkisinin yetişkinlerde de görülmeyeceğine inanmak için hiçbir neden yok. Şeker Hastalarının Yulaf Ezmesine Eklemesi Gerekenler Kan şekeri üzerinde en iyi etkiyi yaratmak için kalıpların dışında düşünün ve yağ ve protein kaynakları içeren lezzetli sabah tariflerini tercih edin. Fındık ve fındık ezmesini veya dilimlenmiş badem, ezilmiş ceviz, öğütülmüş keten tohumu, kabak çekirdeği veya bir çorba kaşığı yer fıstığı, kaju veya ayçiçeği ezmesi gibi tohumları karıştırabilirsiniz. Veya iştah açıcı bir şekilde yulafı tavuk veya sebze suyunda pişirin, ardından kalan doğranmış sebzeleri karıştırın ve üzerine kızarmış yumurta ekleyin. Daha kremalı hale getirmek için bir girdap yoğurt, biraz tereyağı veya sade yağ, hatta bir kaşık dolusu krem peynir ekleyin. Bunu önceden yapmak için, yemekten önceki gece az yağlı sütü, protein tozunu ve bir tutam vanilyayı hava geçirmez bir kapta karıştırın. Veya hızlı ve kolay bir etki için üzerine tarçın, hindistan cevizi, zencefil veya kimyon gibi bir baharat serperek lezzeti artırın. Ayrıca iyi: Yulaf ezmesine ne ekleyeceğimi düşünmek veya onu sadece kahvaltıda yemek yerine, bu yüksek lifli, kanı stabilize eden yiyeceğin tadını çıkarma fırsatlarınızı diğer tariflere ekleyerek artırabilirsiniz. Örneğin yulaf, köfte ve köftelere, smoothie'lere, kurabiyelere ve ekmeklere karıştırılabilir. Şeker Hastalarının Yulaf Ezmesine Eklememesi Gereken Şeyler Akçaağaç şurubu, pirinç şurubu, meyve suları, bal veya beyaz ve esmer şeker gibi hızlı etkili şeker kaynaklarından kaçının. Diyabetli kişilerin bu yiyeceklerden tamamen uzak durmasına gerek yoktur, ancak yulaf ezmesi zaten yüksek miktarda karbonhidrat içerdiğinden diğer şekerli yiyecekleri aynı öğünde bir arada yemekten kaçının. Sabah yulafınıza tatlılık katmak istiyorsanız, müşterilerime çilek gibi taze (veya buzu çözülmüş) meyveleri veya bir veya iki çay kaşığı meyve reçeli veya konservesini tohum ve fındık gibi diğer yüksek proteinli soslarla karıştırmalarını öneririm. (Yukarıda da belirtildiği gibi). Şeker Hastaları İçin En İyi Yulaf Ezmesi Maksimum kan şekeri avantajı elde etmek için, klasik yulaf ezmeli kahvaltıda pişirebileceğiniz veya öğle veya akşam yemeğinde pirinç yerine garnitür olarak yiyebileceğiniz çelik kesilmiş veya tam yulaf tanelerini tercih edin. Sabahları vaktiniz kısıtlıysa, hafta başında bu yulaflardan bir miktar hazırlayın, buzdolabında saklayın ve her sabah porsiyon porsiyon yeniden ısıtın. Eğer işlenmemiş çeşitler elinizde mevcut değilse hazır, yuvarlanmış veya hızlı yulaf işinizi görecektir; Paketin arkasındaki içindekiler listesini kontrol ettiğinizden emin olun ve ilave şeker içerenlerden kaçının. Veya bu türlerin neden olabileceği kan şekeri artışlarını, tohumlar veya sert kabuklu yemişler gibi yüksek proteinli bir malzemeyi karıştırarak azaltın. Kaynak: TOH
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.