Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2024 1 yıl Admin Somon Yemenin En Sağlıklı Yolu Bu Lent'i gözlemlemek mi? Suşi mi sipariş ediyorsunuz? Yedi Balık Menüsü Ziyafeti mi planlıyorsunuz? Somon yeme ihtimaliniz oldukça yüksek. Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi'ne göre somon, Amerika Birleşik Devletleri'nde karidesten sonra en çok tüketilen ikinci deniz ürünü türüdür. Dünyanın her yerindeki sularda birçok çeşitte bulunabilir, bu da onu en erişilebilir proteinlerden biri yapar. Somonun yumuşak, pul pul ve lezzetli eti oldukça çok yönlüdür. Suşi ve poke kaselerinde çiğ olarak servis edebilir, sedir tahtalarında ızgara yapabilir veya bütün bir filetoyu herhangi bir baharatla birlikte güneşte kızartabilirsiniz. Hatta denizlerin MVP'si diyecek kadar ileri giderdik. Somonunuzu nasıl pişirdiğinize bağlı olarak, onu derisi ile yemeniz ya da en azından derisinin etrafını yemeniz ihtimali yüksektir. Balık derisi anlaşılır bir şekilde bazı insanları biraz hassaslaştırıyor. Hazırlanma şekline bağlı olarak, gevşek, çiğnenebilir ve kesinlikle tatsız olabilir. Ancak lezzet perspektifinin ötesinde, bazı insanlar sağlık veya güvenlik endişeleri nedeniyle somon derisinden kaçınır. Kirli sular, sağlıksız kuluçka koşulları ve cıvayla ilgili endişeler riski vardır. Bu tehlike işaretleri her zaman aklınızdadır, ancak gerçekten ciddiye almanız gereken bir şey mi bunlar? Stanford tıp sertifikalı beslenme uzmanı Melissa Pfeister ile somon derisine dair her şey hakkında sohbet ettik. Yani bir dahaki sefere Toskana tereyağlı somonumuzu hazırlarken, akşam yemeğinizin lezzetli olduğu kadar sağlıklı da olacağından emin olabilirsiniz. Somon Derisini Yemek Güvenli mi? Somon derisini yemek kesinlikle güvenlidir. Aslında Pfeister bunun balığın en sağlıklı kısımlarından biri olduğunu söylüyor. "Somon derisi, etinden daha fazla miktarda omega-3 yağ asitlerinin yanı sıra yüksek miktarda mineral, B vitamini ve D vitamini içerir" diyor. Omega-3 yağ asitleri burada özellikle önemlidir. Bu temel besin, hücre fonksiyonunda önemli bir rol oynar ve genel kardiyovasküler sağlığınıza katkıda bulunur. Vücudumuz omega-3 yağ asitlerini kendi başına üretmediğinden, bunları içeren gıdaları tüketmek özellikle önemlidir. Pfeister, "Somon gibi daha fazla yağa sahip balıklar, bu güçlü ve en önemli omega-3 yağ asitlerini içeriyor" diyor. "Bu omega-3'ler yalnızca sizi kalp hastalıklarından korumakla kalmıyor, aynı zamanda kan basıncını düşürüyor ve daha sağlıklı bir cilde katkıda bulunuyorlar" , saç ve tırnaklar. Somon Derisini Nasıl Pişirmelisiniz? Somonunuzu pişirme şekliniz onun ne kadar sağlıklı olduğunu etkileyebilir. Çıtır somon derisi en lezzetli hazırlık olabilir, ancak bunun bir bedeli vardır: besin yoğunluğunun bir kısmını azaltır. Pfeister, "Somon daha yüksek sıcaklıklarda pişirildiğinde önemli D vitamini ve omega-3 yağlarının bir kısmını kaybediyor" diyor. Ancak yüksek sıcaklıkların somonu doğası gereği sağlıksız hale getirmediğini belirtmekte fayda var. Cildin daha düşük ısıda pişirildiği duruma göre daha düşük konsantrasyonlarda, yine de bazı besinlerden faydalanabilecek ve aynı zamanda çıtır dokunun tadını çıkarabileceksiniz. Balığınızın sağlık açısından faydalarını en üst düzeye çıkarmak isteyenler için fırın arkadaşınızdır. Pfeister, "Somonun içindeki besin miktarının çoğunu muhafaza etmek için en iyi seçenek, kabuğunu açık tutarak pişirmektir" diyor. Somon Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz? Somon derisi sağlık açısından pek çok avantajla birlikte gelir. Ancak bu, bir dereceye kadar risk olmadan geldiği anlamına gelmez. Sonuçta her şey satın aldığınız balığın kalitesine bağlıdır, bu nedenle akıllı bir müşteri olduğunuz sürece herhangi bir sağlık endişesinden kaçınılabilir. Bu sadece somon için değil her tür balık için geçerlidir. Deniz ürünlerinizi saygın tedarikçilerden aldığınızdan emin olmak istiyorsunuz. Kirli suda yüzen balıklardan kaçınmanın ve zararlı kimyasallara ve bakterilere maruz kalmanızı en aza indirmenin en iyi yolu budur. Alışveriş yaparken güvenlik hususlarının yanı sıra seçeceğiniz somon türünün de beslenmesi üzerinde etkisi olacaktır. Pfeister, "Somondaki besin maddeleri, kaynaklandıkları suya bağlı" diyor. "Yabani somon, besin açısından çiftlik somonundan daha üstün; daha az kalori, daha az yağ, daha fazla vitamin ve mineral içeriyor."
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.