Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2024 1 yıl Admin Evet, Burun Deliklerinizden Birinin Sürekli Tıkanmasının Bir Sebebi Var Burun deliklerinizden birinin kalıcı olarak tıkalı olduğunu mu hissediyorsunuz? Yalnız değilsin. Cerrah Dr Karan Raj'a göre, çoğu insan tamamen tek bir burun deliğinden nefes alıyor ve sadece bu değil, aynı zamanda baskın burun deliği de aslında birkaç saatte bir değişiyor. Burun Döngüsü Nedir? Raj, burun döngüsü sırasında burundaki erektil dokunun kanla dolduğunu ve baskın olmayan burun deliğini tıkayarak "burun kemiği" olarak adlandırdığı duruma neden olduğunu açıklıyor...! Ulusal Tıp Kütüphanesi'ne göre bu tür bir döngü, insanlar için vücut duruşu ve yaş gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. Burun döngüsü, septum deviasyonu olan kişilerde (nüfusun %70'inden fazlası) görülür, ancak bunların yalnızca küçük bir yüzdesinde bununla ilgili herhangi bir sorun vardır. Raj, burnunuzun çoğu zaman veya her zaman tıkalı veya tıkalı olduğunu hissediyorsanız, septum deviasyonunun nefes alma kalitenizi etkiliyor olabileceğini öne sürüyor. Septum Sapması Belirtileri Harley Street KBB Kliniğine göre sapmış bir septumun semptomları şunları içerir: Kronik burun tıkanıklığı Uyurken horlama veya gürültülü nefes alma Uyku apnesi Solunum problemlerini önlemek için belirli bir tarafta uyumaya ihtiyaç duymak Burun ve yüz çevresinde baş ağrısı veya ağrı Burun kanaması veya burun kabukları Burun veya ağızda kuruluk Nefesinizin veya geniz akıntısının daha fazla farkında olmak Sık sinüs enfeksiyonları Yukarıdaki belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız doktorunuzla konuşun. Kaynak: HPUK
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.