Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2024 1 yıl Admin Asla Dökme Demir Tavada Pişirmemeniz Gereken 4 Şey Dökme demir tavalarla yemek pişiren çoğu insan, onları bin güneşin sıcaklığıyla sever. Sonuçta, tek tavada pek çok yemek için bir zorunluluktur, kahvaltıdan tatlıya kadar her şey için kullanışlı olduklarından bahsetmiyorum bile (gerçekten - bu dökme demir tatlılar çok iyi). Bununla birlikte, tavanız tüm bu favorileri yapmak için ne kadar iyi olsa da, tüm yiyecekler için uygun bir araç değildir. Kokan yiyecekler Sarımsak, biber, biraz balık, kötü kokulu peynirler ve daha fazlası, dökme demir tavanızda, içinde pişireceğiniz bir sonraki birkaç şeyde ortaya çıkacak aromatik anılar bırakma eğilimindedir. 400°F'lik bir fırında on dakika bekletilmesi genellikle kokuyu giderir, ancak en iyisi, sonraki birkaç aşçıda kalıcı aromalar yüzünden bozulacak yiyecekleri pişirmekten kaçınmaktır. (Sana bakıyoruz, çikolatalı cevizli tava kurabiyesi.) Yumurtalar ve diğer yapışkan şeyler (bir süreliğine) Tavanız iyice baharatlandıktan sonra hiçbir sorun olmaz. Ancak tavanız yeni olduğunda, tecrübeli olsa bile yumurta gibi yapışkan şeyler yine de sorun yaratabilir. Kahverengi yumurtaları ve yapışkan tavayı sevmiyorsanız, bunları bir süreliğine normal yapışmaz tavaya koyun. Narin balık Bifteğinizin dökme demir tavada güzel kahverengi bir kabuk elde edeceği anlamına gelen aynı ısı tutma özelliği, muhtemelen güzel alabalık veya tilapia parçanızın sonu olacaktır. Narin balıkları da yapışmaz tava için saklayın. Ancak somon ve sıcağa dayanabilen diğer etli balıklar da iyidir. Mükemmel derecede çıtır bir cilt ve pul pul balıklar için dökme demir somon tarifimizi deneyin. Asidik şeyler belki Bu konuda karışık duygular var gibi görünüyor. Bazı insanlar, domates veya limonun metalle reaksiyona girebileceğini ve metalin yiyeceğe sızmasına ve tavadaki baharatın bozulmasına neden olabileceğini söylüyor. Diğerleri bunun bir efsane olduğuna inanıyor. Asitli yiyecekler tavanızın rengini biraz bozarsa, karbonatlı fırçalama bu sorunu çözecektir. (Diğer dökme demir pişirme hatalarına göz atın.) Dikkat edilmesi gereken bir nokta: Bu liste geleneksel dökme demir tavalar içindir. Emaye kaplı bir dökme demir tavanız varsa (bunun gibi), bu listeye uymanıza gerek yok; sadece yemek pişirebilirsiniz! Dökme demir tavanızla bir hata yaparsanız ve gerçekten kirlenirse, ihtiyacınız olan temizlik ipuçlarını ve ayrıca tavanızı nasıl yeniden baharatlayacağınızı gösteren adım adım bir dersi sunuyoruz. Dökme demir serttir ve bir veya iki kaymaya dayanabilir. Kaynak: Taste Of Home
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.