Gönderi tarihi: 26 Mart , 2024 1 yıl Admin Neden Havuçları Asla Zeytinyağında Kızartmamalısınız? Geçtiğimiz günlerde patates kızartmasını sızma zeytinyağında pişirmemeniz gerektiğini yazmıştık. Ve şimdi, havuç için daha iyi bir yağın olduğu ortaya çıktı; en azından, onların lezzetli tadını çıkarmak istiyorsanız. Geçtiğimiz günlerde Milk Street Kitchen aşçılık okulu, havuç kızartmada tereyağının tek başına yağdan daha lezzetli bir iş çıkardığını ortaya koyan bir TikTok paylaştı; ancak bazı uyarılar da var. Ortaya çıkan tereyağlı sebzeyi "sihirli" olarak tanımlayan Milk Street aşçılık okulu müdürü Rosemary Gill (hepimize patateslerimizi sütte püre için pişirmemizi söyledi), "bir çiseleyen tereyağının karamelize olduğunu ve havuçlara hoş kokulu bir lezzet kattığını" paylaştı. "Sade zeytinyağıyla kavrulmuş kök sebzelerden çok daha iyiler" diye ekledi. Düşük ve yavaş tutalım Gill, kök sebzelere uygulanmadan önce tereyağının zeytinyağıyla karıştırıldığını söylüyor. Rafine zeytinyağının dumanlanma noktası tereyağından daha yüksektir (natürel sızma zeytinyağı olmasa da), bu da kombinasyonun ısıya tek başına tereyağından biraz daha iyi dayanabileceği anlamına gelir. Üstelik Gill, "Tereyağının içindeki katı sütler fırında karamelize edilerek son yemeğe başka bir lezzet katmanı daha ekleniyor" diye ekliyor. Bu durumda havuçları kısık ateşte uzun süre yavaş yavaş kavurmak iyi bir fikirdir. Tereyağını yakma riskini almak istemezsiniz. Başka ipucu var mı? Evet! Gill, narenciyeyi havuçla birlikte kavurmanızı öneriyor; "sıcak, kavrulmuş portakal suyunuz olduğunda, sade taze portakal suyundan çok daha sofistike bir yemek olur" diye paylaştı. Ayrıca sebzelerde za'atar, kimyon veya kimyon kullanılmasını da tavsiye ediyor. “Baharatlarınızı yanmamaları için yarıya kadar eklediğinizden emin olun” diyor. Havuçlar piştikten sonra tavada kalan "otlu, baharatlı, narenciyeli, güzel tereyağını" da saklamanızı öneriyor. Havuçların üzerine gezdirildiğinde çok lezzetli oluyor. Ve eğer tamamen dışarı çıkmak istiyorsanız (Noel yemeği için olduğu gibi), üstüne biraz nar pekmezi ve antep fıstığı ekleyin (ooh). Gill sonunda şunları söylüyor: "Ve bu arada, en iyi sonuçları elde etmek için havuçlarınızı önyargılı bir şekilde kesin." "Çok fazla yüzey alanı ve daha fazla karamelizasyon elde ediyorlar." Tüm ipuçlarını buradan izleyebilirsiniz: Kaynak: HuffPost UK
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.