Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ateistler Hayat Sona Erdiğinde Ne Olacağına İnanıyorlar


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Ateistler Hayat Sona Erdiğinde Ne Olacağına İnanıyorlar

Ateistler Tanrı'ya, tanrılara ya da herhangi bir dinsel ahiret yaşamına inanmazlar. Bunun yerine ateistler genellikle bu hayatın sahip olabileceğiniz tek hayat olduğuna inanırlar. Hıristiyan İncili veya İslami Kuran gibi dini metinlerin söylediklerini inkar ediyorlar.

darwin-778446.jpg

Ancak hayatın sona ermesi nedeniyle birçok ateistin, öldüklerinde ne olacağı konusunda farklı görüşleri vardır. Herkes farklı olduğu için hayat sona erdiğinde ne olacağı fikri ateistten ateiste farklılık gösterebilir.

Ebedi Unutulma veya Hiçlik

Pek çok ateist, ölümün, hiçlik olarak da adlandırılan sonsuz unutuşla sonuçlandığına inanır. Bu ebedi unutuş bilinci sona erdirir. Bu aynı zamanda anıların ve kişinin kimliğinin de ortadan kalkması anlamına gelir.

Fiziksel hayatın ve bilincin bu sonu sonucunda ahiret hayatı da yoktur. Ateistler, hiçliğin ya da sonsuz unutulmanın farkındalığının olmadığına inanırlar; kişinin varlığı sona erer.

Bilincin ve Acının Sonu

Pek çok ateist, ölümlerinin sonsuz yokluk ya da hiçlik ile sonuçlanacağına inandığı gibi, bazıları da ölümün sakin ve huzurlu bir deneyim olduğunu düşünüyor. Bunun nedeni, ebedi unutuşun kişinin bilincinin ve acısının tamamen sona ermesiyle sonuçlanmasıdır.

Ölüm ve sonunda hiçlik sayesinde artık acı çekmeyeceklerine inanırlar. Her ne kadar ölümü arzulamasalar da, yine de bu onları insanlığın acılarından kurtarır.

Enerjiye Dönüşüm

Bilim insanları enerjinin yaratılamayacağını veya yok edilemeyeceğini söylüyor. Bu nedenle insan öldüğünde vücudun enerjisinin başka bir yere gitmesi gerekir. Bilim insanları, bu enerjinin kişinin ölümüyle birlikte başka biçimlere yeniden dağıtıldığını söylüyor.

Bazı ateistler ölümlerinin bu dönüşümü sağladığına inanıyor. Ölümden sonraki hayata inanmasalar da ölümlerinin enerjilerini evrendeki başka bir şeye dönüştürdüğüne inanıyorlar.

Maddenin Değişimi

Ölümün maddeden enerjiye yeni bir dönüşümü başlattığına inanan ateistler için, bazıları bu değişimin belli bir bilinç düzeyinde olabileceğine inanıyor.

Sonuç olarak bazı ateistler, öldüklerinde enerjinin bu dönüşümüyle kozmik döngünün bir parçası olacaklarını söylüyorlar. Bedenleri bilinçlerini taşımayı bırakacak. Bilinçleri daha sonra kozmik evrenin bir parçası haline gelecektir.

Bilinç ve Madde Değişimi

Ancak ateistlerin hepsi bilinçlerinin kalacağını düşünmez. Bazıları bedenimizin enerjisinin maddeden başka bir enerji dalga boyuna dönüştüğüne ama bilincimizin varlığının sona erdiğine inanıyor.

Bu nedenle ateist, bedeninin enerjiye dönüşerek evrene yeniden katılacağına inanır. Ancak bilinçleri var olmaya devam etmeyecek, onun yerine hiçlik olacaktır.

Doğaya Dönüş

Bazı ateistler kozmik evrene dönüşe odaklanırken, bazıları ölüme, yani bedenlerinin Dünya'daki doğaya döneceğine odaklanır. Bu ateistlere göre bedenleri toprağa gömüldüklerinde çürüyor.

Bu ayrışma onları doğaya döndürür ve toprağın yenilenmesine yardımcı olur. Bu da doğada yeni yaşamın oluşmasına yardımcı olabilir. Ancak bilinç ölümle birlikte varlığını sürdürür.

Doğal Bir Son

Ölüm kaçınılmazdır. Bu nedenle ateistler ölümü yeni bir şeyin dini bir deneyimi olarak değil, daha çok yaşamın doğal bir sonu olarak görürler. Yaşam döngüsü her zaman hem doğumu hem de ölümü içerir.

Bu nedenle pek çok ateist bu doğal döngüyü kabul eder ve ölümün ne anlama gelebileceği konusunda endişelenmez. Bunun yerine hayatlarını yaşamaya odaklanırlar.

Anılarda Hayatta Kalmak

Pek çok ateist, ölümün sonsuz unutuşa yol açtığına inandığı için bilinçli olarak herhangi bir ahiret hayatına sahip olmayacaklarını biliyorlar. Ancak insanların anıları aracılığıyla hayatta kalma fikrini teşvik ediyorlar.

Geride bıraktıkları ise onları hikayelerle, anılarla hatırlayacak. Böylece bu ateistler ölseler bile sembolik olarak anıları sayesinde hayatta kalabileceklerine inanırlar.

Yavrular Sayesinde Hayatta Kalmak

Diğer ateistler öldüklerinde gerçekte ne olduğuna daha az, öldükten sonra nasıl yaşayacaklarına daha çok odaklanırlar. Onlara göre, yakında sonsuz hiçlikle yüzleşecekler; bu nedenle, Dünya'daki yaşamlarını gerçekten değerli kılmak istiyorlar.

Bu nedenle nesilleri ve miraslarıyla bir şekilde hayatta kalacaklarına inanırlar. Olmasalar da bir kısmı genleriyle var olacak.

Sona eren bir hayata değer vermek

Tanrıya inanmayan birçok kişi için sahip oldukları tek şey bu hayattır. Yaşamları doğal bir doğum ve ölüm döngüsüdür. Bu nedenle, ölüm ve ahiret hakkında daha az, sahip oldukları hayat hakkında ise daha çok endişelenmeyi seçiyorlar.

Bu aynı zamanda hayatın doğal olarak sona erdiği fikrine değer verdikleri anlamına da gelir. Ölümü istemeseler de bunun kaçınılmaz olduğunu kabul ederler. Bu nedenle hayatlarına değer vermeyi ve Dünya'daki zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeyi seçiyorlar.

Bilinmeyeni Kucaklamak

Son olarak, ölümün kendileri için ne anlama geldiğini bilmeyen pek çok ateist ve agnostik var. Ancak bilinmeyen bu faktörün onları korkutmasına izin vermezler. Bunun yerine bilinmeyeni kucaklıyorlar.

Kimse öldüğünde ne olacağını tam olarak bilemediği için ateistler ölene kadar bunu bilmeyeceklerine inanıyorlar ve bu gizemin devam etmesinden memnunlar. Çoğunlukla hayatlarını ellerinden geldiğince en iyi şekilde yaşadıklarını belirtirler ve ölüm ve bilinmeyen hakkında endişelenmeyi reddederler.

Kaynak: Past Chronicle

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.