Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kulak tohumları nedir ve nasıl çalışırlar?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Kulak tohumları nedir ve nasıl çalışırlar?

Kulak tohumları, bütünsel terapide heyecan yaratan en son trendlerden biridir. Kökeni Geleneksel Çin tıbbına (TCM) dayanan uygulayıcılar, kulak tohumlarının bir dizi fiziksel ve zihinsel rahatsızlığın tedavisine yardımcı olabileceğini iddia ediyor. Minik ve ağrısız olan tohumlar dış kulağa uygulanır. Peki sağlığınızı iyileştirmeye gerçekten yardımcı oluyorlar mı?

close-up-18753.jpg

Akupunktur

Geleneksel Çin tıbbında (TCM) vücut meridyen adı verilen çizgilerden oluşur. Bu yollar, qi (chi) olarak bilinen enerjinin vücutta nasıl aktığını gösterir.

Akupunktur, enerji akışına yardımcı olmak için bu yollardaki belirli noktalara iğneler yerleştirir. Benzer şekilde, akupunktur, hareketi teşvik etmek için yoldaki noktalara baskı uygulamayı içerir.

Aurikuloterapi

Auriküloterapi, vücudun diğer noktalarına enerji akışını teşvik etmek için kulaktaki akupunktur noktalarını kullanır. Basınç kullanarak belirli bir enerji kanalının uyarılmasında iğnelere gerek kalmaz.

Kulak tohumları

Buradaki fikir şudur: minik kulak tohumları, dış kulaktaki akupunktur noktalarına yerleştirilerek beyninize giden sinir yollarını uyarır.

Bu sinyaller vücudunuzun doğal iyileşme mekanizmalarının çalışmaya başlamasını sağlar. Kulağa tohumları yeni bir şey gibi görünse de aslında uzun bir geçmişe sahiptirler.

Ünlü takip

Kulak tohumlamanın en eski sözlerinden bazıları M.Ö. 221'e kadar uzanıyor, ancak tedavi, Gwyneth Paltrow ve Penélope Cruz gibi ünlü hayranlar sayesinde daha fazla ilgi gördü.

Sağlıklı yaşam kültürü

Sağlıklı yaşam kültürü, vücudun en verimli şekilde çalışmasına yardımcı olan doğal, tamamlayıcı tedavilere yönelik genel kamuoyunda iştahı artırdı.

Tohum malzemeleri

Geleneksel olarak, kan hareket ettirici özelliği olduğu söylenen vaccaria bitkisinin tohumları dış kulaktaki akupunktur noktalarına uygulanır.

Bununla birlikte, modern kulak tohumu tedavileri genellikle paslanmaz çelik, altın, gümüş ve hatta mıknatıslar gibi çeşitli farklı malzemelerden üretilir.

Bantlama

Basınç noktalarına uygulandıktan sonra genellikle su geçirmez bant uygulanarak yerinde tutulur ve bir haftaya kadar kulağınızda kalır.

Hareket halindeyken akupunktur

Kulak tohumlamanın, hareket halindeyken bir tür akupunktur sağladığı söyleniyor, çünkü sağlanan şey, basınç noktasının yumuşak ama sürekli bir uyarımıdır.

Başvuru

Müşterinin ihtiyaçlarına bağlı olarak, hedeflemek istedikleri sağlık sorunlarını karıştırıp eşleştirerek en iyi sonuçları elde etmek için kulaklara iki ila beş kulak tohumu uygulanabilir.

Tüm vücut ve sistemleri

Kulak ekimi, tüm vücudunuzun ve onun sistemleri (sinir, üreme, sindirim vb.) kulağınızda temsil edildiği inancına dayanmaktadır.

Taraftarlara göre kulağın ters bir fetüse benzediği iddia ediliyor. Kulak memesi başı temsil ederken kulağın kenarları boyunca vücut ve iç organlar temsil edilir.

Mikrosistem

Buna, tüm vücudun daha küçük bir vücut parçasına haritalanabileceği bir "mikrosistem" yaklaşımı denir. Örneğin diğer mikrosistemler arasında ayaklar, kafa derisi ve eller yer alır.

Akupunktur noktaları

Kulakta 120'den fazla akupunktur noktası vardır. Bu noktaları uyarmak için kulak tohumlarını kullanmanın bir dizi sağlık sorununu çözebileceği iddia ediliyor.

İddialar

Kulak tohumlarının kaygı, depresyon, kronik ağrı, stres, madde bağımlılığı, uykusuzluk ve migrenden muzdarip insanlara faydalı olduğu iddia ediliyor.

Bel ağrısı

2013 yılında yapılan küçük bir çalışma, kronik bel ağrısıyla yaşayan insanlara baktı. Sonuçlar, kulak tohumlarının ağrıyı azaltmaya ve hareketliliği artırmaya yardımcı olabileceğini öne sürdü.

Ağrı toleransı

2015 yılında yapılan bir çalışmada, kulak tohumlarını kullanmadan önce ve kullandıktan sonra bir grup insanın ağrı eşiği incelendi. Sonuçlar, bunların kullanımının ağrı toleransını artırabileceğini öne sürse de, herkesin ağrı deneyimi özneldir ve toleranslar farklılık gösterir.

Endorfin salınımı

Auriküloterapinin amacı doğal endorfin salınımını teşvik etmektir. Bunlar vücuttaki "iyi hissettiren" kimyasallardır. Ancak uzmanlar kulak akupunkturunun veya akupunkturun neden ve nasıl yardımcı olabileceğini tam olarak anlayamıyorlar.

Daha fazla çalışmaya ihtiyaç var

Kulak tohumu veya benzeri tedavilerle ilgili çok fazla çalışma bulunmamaktadır. İddiaları tam olarak desteklemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır; bu, kulak tohumlarını düşünüyorsanız aklınızda bulundurmanız gereken bir şeydir.

Ne bekleyebileceğinizi

Eğer kulak tohumlarını düşünüyorsanız işi bilen birine uygulama yaptırmanız en doğrusu olacaktır. Nispeten ucuz bir prosedür.

Dış kulak

Uygulama için doğru noktalara karar verildikten sonra kulak tohumları uygulanmadan önce kulaklar temizlenir ve kurutulur.

Cımbız uygulaması

Akupunktur uzmanı bir cımbız kullanarak tohumları belirli noktalara hassas bir şekilde uygulayacaktır.

Lateks bant

Tohum lateks bant kullanılarak yerine sabitlenir. Doğru yerleştirme bandın kulak kanalına düşmesini önleyecektir. Malzemelerden herhangi birine alerjiniz varsa, alternatifleri kullanabilmesi için akupunktur uzmanınıza bildirin.

Bakım sonrası

Vücudun yardım etmesi gereken bölgelerini uyarmak için kulaklarınızı günde üç ila beş kez dairesel hareketlerle nazikçe ovalayın. Sert hareketler değil, hafif bir masaj kullanın

Riskler

Kulak tohumlarını kullandıktan sonra rahatsızlık veya tahriş, küçük kanama veya baş dönmesi gibi küçük, hoş olmayan semptomların görülmesi mümkündür.

Son not

Kulak tohumlarının potansiyel olarak yararlı olabileceğini ancak rahatsızlığınız için birincil veya bağımsız bir tedavi olmadığını unutmayın.

Kaynak: Star Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.