Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Meksikalı Sanatçı Tesla Model 3'ü 9 Tonluk Heykelin Altında Ezdi


Önerilen İletiler

  • Admin

Meksikalı Sanatçı Tesla Model 3'ü 9 Tonluk Heykelin Altında Ezdi

Meksikalı sanatçı Chavis Marmol'un, Tesla 3 arabasının dokuz tonluk Olmec'ten ilham alan bir kafa tarafından ezildiği bir sanat enstalasyonu, 20 Mart 2024'te Mexico City, Meksika'daki Colima71 Art Community Hotel'de resmedildi.

Meksikalı heykeltıraş Chavis Mármol, modern toplumun materyalizme, aşırılığa ve kapitalizme olan takıntısına dair parlak bir yorum olarak, Mexico City'deki bir Tesla Model 3'ün çatısına eski bir Yerli Olmec kafasının dokuz tonluk bir kopyasını düşürdü.

Bu, Mármol'un, bölgenin kültürel köklerinin ve kendisinin ve tüm Yerli atalarının (yaşam tarzları aynı olan ve devam eden atalar) bir temsili olarak Yerli Olmek başı sembolünü kullandığı bir dizideki son sanat enstalasyonudur. Gösterişliliğe yer açmak için bir kenara atılmak, çizmelerinizden tutarak kendinizi kaldırmak, çok çalışmak ve kendinizden bir şeyler yapmak, kapitalizm.

Bu sanat enstalasyonu, toplumumuzun Tesla CEO'su Elon Musk'un yaptığı gibi akıl almaz zenginlikleri istifleme tutkusuna dair güçlü bir yorumdur. Bol miktarda eşya biriktirmeden milyarlarca dolarlık net servete sahip dünyanın en zengin adamlarından biri olamazsınız. Mármol bir röportajında heykelinin önemini etkili bir şekilde açıkladı ve kabaca şu şekilde tercüme edildi:

Olmec kafası, teknolojik nesnenin karşısına kendini dayatır, onu patlatır, ezer ve sonuçta bu kadar teknolojiye sahip bu yüceltilmiş nesne tam da budur; bu sadece kapitalist sistemin bir ürünüdür, oysa gerçekte asıl önemli olan nereden geldiğimiz, ne olduğumuz ve nesilden nesle ne olduğumuzdur.

Anladım; Bu kavram pek çok kişiye biraz "vay vay" gibi gelebilir, ancak açgözlü ve müsrif yaşam tarzımız bizi dünya genelinde giderek daha sert ve yaşamı tehdit eden hava sistemlerine, okyanuslarımızın etrafında yüzen çöp adalarına ve vücudumuzdan akan mikroplastiklere sürükledi. kan dolaşımı, uygun geliyor. Materyalist ve savurgan yollarımız türümüze pek fayda sağlamadı.

Sanatçı Chavis Marmol'un bir sanat eseri, dokuz tonluk Olmec'ten ilham alan bir kafanın ezdiği Tesla 3 arabası, 13 Mart 2024'te Mexico City'de görülüyor. 42 yaşındaki heykeltıraş Marmol'un hiç arabası olmadı ve seyahat ediyor. ama ABD'li milyarder Elon Musk'un şirketinin ürettiği elektrikli modellerden biri olan mavi Tesla 3'ün üzerindeki dokuz tonluk heykeli vinçlerle boşaltma lüksüne sahipti.

Elon Musk bu toksik fazlalığın fiziksel vücut bulmuş halidir. Onun fikirleri insanlıkta devrim yaratacağını iddia ediyor, hatta insan beynine mikroçipler yerleştirecek kadar ileri gidiyor, ancak yine de tür olarak bizler her geçen gün daha korkunç gerçeklerle karşı karşıya kalıyoruz. Gıda fiyatları hızla artıyor. Ev fiyatları hızla yükselirken ve kira fiyatları hızla yükselirken konut güvensiz hale geldi. Çoğu insanın aldığı ücretler yaşanmaz düzeyde. Bir tür olarak mevcut yolumuz sürdürülemez gibi görünüyor ve bizi ve atalarımızı yüzbinlerce yıldır destekleyen gezegene gerçekten saygısızlık ediyor.

tesla-model-y.jpg

Bu sanat enstalasyonu, toplum olarak ne kadar ilerlediğimizi düşünsek de, hâlâ uzayda uçan bir kayanın üzerindeki küçük et çuvalları olduğumuzun dokunaklı bir hatırlatıcısıdır. Pek çok insanın bir gün sahip olmayı hayal ettiği bir eşya, bir anda değersiz hale gelebiliyor. Bu güçlü heykel bize insan yaşamının ve insan arzularının geçici olduğunu hatırlatıyor. Toplumun para ve mal mülk yerine gerçekten değer vermesi gereken şey mutluluk, neşe ve bu gezegende her birimizin sahip olduğu kısa zamanı en iyi şekilde değerlendirmektir. Bizi düşündürdüğün için teşekkürler Chavis Mármol.

Kaynak: Jalopnik

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.