Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerika da Ülke Geneline İçme Suyu Konusunda Uyarı Verildi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Amerika da Ülke Geneline İçme Suyu Konusunda Uyarı Verildi

Potansiyel siber saldırılarla ilgili endişeler nedeniyle bu hafta ülke çapında içme suyuyla ilgili bir uyarı yayınlandı.

Yönetici Michael S. Regan, "Siber saldırılar, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki su ve atık su sistemlerini etkisiz hale getiriyor. Bu saldırılar, temiz ve güvenli içme suyuna ilişkin kritik yaşam hattını bozma potansiyeline sahip olmanın yanı sıra, etkilenen topluluklara önemli maliyetler yükleme potansiyeline sahip" dedi. Çevre Koruma Ajansı (EPA) ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ülke çapındaki valilere yazdığı bir mektupta şunları söyledi.

Mektupta, "Bu tehditlerin doğasını açıklamak ve su sistemlerini bu saldırılardan kaynaklanan artan risklere ve bunların sonuçlarına karşı güvence altına almak için önemli eylemler konusunda ortaklığınızı talep etmek için yazıyoruz." ifadesi yer aldı.

Mektupta, İran Hükümeti İslam Devrim Muhafızları Birliği'ne (IRGC) bağlı tehdit aktörlerinin, ABD'nin içme suyu sistemleri gibi altyapısına karşı çeşitli "kötü niyetli siber saldırılar" gerçekleştirdiği belirtildi.

Mektupta, "Bu saldırılarda, IRGC'ye bağlı siber aktörler, tesisin varsayılan üretici şifresini değiştirmeyi ihmal ettiği su tesislerinde kullanılan yaygın bir operasyonel teknolojiyi hedef aldı ve devre dışı bıraktı" denildi.

Kasım ayında CNN, federal yetkililerin Pensilvanya'daki bir su tesisi tesisine yönelik İran siber saldırısını araştırdığını bildirdi.

Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı (CISA) üst düzey yetkilisi Eric Goldstein, CNN'e yaptığı açıklamada, "Bu gelişen durumu anlamak ve gerekli her türlü desteği veya rehberliği sağlamak için sektör ve kurumlar arası ortaklarla yakın temas halindeyiz." dedi.

Aralarında Kongre Üyesi Chris Deluzio ile Senatörler Bob Casey ve John Fetterman'ın da bulunduğu Pennsylvania milletvekilleri ortak bir bildiride şunları söyledi: "Bunun gibi bir hackleme burada, Batı Pennsylvania'da gerçekleşebiliyorsa, Amerika Birleşik Devletleri'nin başka yerlerinde de olabilir. Pennsylvania'daki ve ülkenin dört bir yanındaki insanlar hak ediyor." İçme suyu gibi temel altyapının ulus devlet düşmanlarına ve terör örgütlerine karşı güvende olduğu konusunda gönül rahatlığı."

EPA ve Beyaz Saray'dan gelen mektupta, yetkililerin, Çin Halk Cumhuriyeti'nin (PRC) devlet destekli Volt Typhoon adlı siber grubunun "içme suyu da dahil olmak üzere çok sayıda kritik altyapı sisteminin bilgi teknolojisini tehlikeye attığını" bildiği belirtildi. Amerika Birleşik Devletleri ve bölgelerinde."

Mektupta, "İçme suyu ve atık su sistemleri siber saldırılar için cazip bir hedeftir çünkü bunlar cankurtaran açısından kritik bir altyapı sektörüdür ancak çoğu zaman sıkı siber güvenlik uygulamalarını benimsemek için kaynak ve teknik kapasiteden yoksundur" denildi.

"Eyaletinizdeki tüm su sistemlerinin, önemli güvenlik açıklarını tespit etmek için mevcut siber güvenlik uygulamalarını kapsamlı bir şekilde değerlendirmesini, gerektiğinde siber güvenlik risklerini azaltmak için uygulama ve kontrolleri devreye almasını ve hazırlık, müdahale ve kurtarma planlarını uygulamasını sağlamak için desteğinize ihtiyacımız var. bir siber olay."

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.