Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 18 yıl Selam Arkadaslar, Demokrasi Nedir?..Yalniz degilmisim Atam..., Icisleri Bakani..,Siyasal Ittifaklar...,Rahmetli Menderes ten tarihi bir uyari.., Ahmet Necdet Sezer....,Cehapa halktan kaciyor..,oylar nereye ?...Milliyetci Sanatcilarim Benim.......vs. Güncel Konular bölümün de suan yer alan birkac baslik. Rss yolu ile gönderilen Türkce Haberler bölümün de yer alan ve benim dikatimi ceken Minik Ege'nin dünyasını çaldılar http://www.turkish-media.com/forum/index.php?showtopic=93961 http://www.hurriyet.com.tr/gundem/6479040.asp?m=1 baslik... belki olur da ilginizsi ceker Yaşamın içinden diye yazdim.. belki diyeceksiniz ki.. Güncel Konular da yer alan ve suan saydiklarin da .. Yasamin icinden... fakat benim demek istedigim baska... belki benim anlatmak istedigimi, anlayan cikar.. saygilar
Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 18 yıl Bu haberi okudum sabah;gerçekten güzel bir hatırlatma yapmışsınız... İnsanların zalimliğinde sınır tanımaması; ufacık bir çocuğun hayatıyla oynaması beni hüzünlendirdi;hepimizi de bir şekilde etkilemeli... Yüreği olan umursar; yüreği olan hisseder; yüreği olan anlar... Allah hepimizin yardımcısı olsun
Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 18 yıl okadar cok önemli konular var ki, tartisilmasi gereken...en ince ayrintilarina kadar.. Selam Arkadaslar, Demokrasi Nedir?..Yalniz degilmisim Atam..., Icisleri Bakani..,Siyasal Ittifaklar...,Rahmetli Menderes ten tarihi bir uyari.., Ahmet Necdet Sezer....,Cehapa halktan kaciyor..,oylar nereye ?...Milliyetci Sanatcilarim Benim.......vs. Güncel Konular bölümün de suan yer alan birkac baslik. ~~~~~ haklisiniz Bu haberi okudum sabah;gerçekten güzel bir hatırlatma yapmışsınız... İnsanların zalimliğinde sınır tanımaması; ufacık bir çocuğun hayatıyla oynaması beni hüzünlendirdi;hepimizi de bir şekilde etkilemeli... Yüreği olan umursar; yüreği olan hisseder; yüreği olan anlar... Allah hepimizin yardımcısı olsun bir hatirlatma yapmisdim..söz konusu olan cocukta bir gün gelecek birseyler hatirlatacak...soracak...? duyarliginiz icin tesekkür ederim..aliO_1 saygilar
Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 18 yıl SPOR 7. harika İzmir’deki finalin normal süresi sessiz bitti. Uzatmalarda sahneye çıkan sambacı kafa golüyle Beşiktaş’a kupayı getirdi. Bir ilki gerçekleştiren Erciyes, UEFA için siyah beyazlıların ligdeki durumunu beklemeye başladı İZMİR’deki Fortis Türkiye Kupası finali Beşiktaş ve Erciyesspor için bir anlamda teselli niteliği taşıyordu. F.Bahçe derbisinden boynu bükük ayrılarak şampiyonluğu zora sokan siyah beyazlılar ile ligde can derdine düşen Kayseri temsilcisi, kupanın 45. sahibi olabilmek için ter döktü. Normal süresi berabere biten ve uzatmalara giden maçta Beşiktaş, Bobo’nun kupadaki 7. golüyle 7. kez mutlu sona ulaşıp, taraftarının da gönlünü aldı: 1-0. Özellikle F.Bahçe yenilgisiyle eleştirilerden fazlasıyla nasibini alan teknik direktör Jean Tigana eksikler nedeniyle kadroda mecburi değişikliğe giderek dün gece ofansif bir takım sahaya sürdü. İlerideki Nobre-Bobo ikilisine Burak ve Ricardinho destek verse de siyah beyazlılar, rakibine karşı büyük baskı kuramadı. G.Saray ve Trabzon gibi iki güçlü takımı dize getirip, ilk kez finale kalarak tarihi başarıya imza atan Erciyes, hırslı oyunu ve etkili savunmasıyla direnç gösterdi. Ancak Kartal, geçen sezon F.Bahçe önündeki gibi yine uzatmalarda kupanın sahibi oldu. Bülent Korkmaz’ın ekibi, UEFA Kupası vizesi için Beşiktaş’ın ligi ilk ikide bitirmesini beklemeye başladı. http://www.turkish-media.com/forum/index.php?showtopic=94088 http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/6488565.asp?m=1 saygilar
Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2007 18 yıl Anne kime denir? Anneler gününe özel hurriyet.com.tr klibini izlemek için http://www.turkish-media.com/forum/index.p...ic=94330&hl= http://www.hurriyet.com.tr/yasam/6506831.asp?m=1 yorumlariniz belki vardir.. saygilar
Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 18 yıl Bize düsen görev o yasatmak ,, cocuklarmi onlar kaldirmis basini yukari,. bize bakiyor Saygilar yamyam frankfurt gerci bir baska baslik altin da yer alan bir cümley di fakat önemsenmesi gereken bir cümle olarak daha o vakit gördüm ve halen de görüyorum... bir baskasi görmüs, ben görmüsüm ne fayda eder...asil mesleginin sorumlusu, sorumlulugunun bilincin de olmaz.. görmez ise.. Anneler Günü’nde ölen Yiğit, ihmal kurbanı mı Adana’da annesinin doğum gününde trafik kazası geçirip ayağından yaralanan, Anneler Günü’nde hastanede enfeksiyon kaptığı için hayatını kaybeden 5 yaşındaki Ali Yiğit Sayılgan’ın doktor ihmali sonucu öldüğü iddia edildi. Hastane yetkililerinden şikayetçi olan baba 30 yaşındaki Tamer ve 28 yaşındaki anne Eda Sayılgan, "Oğlumuzu gözlerimizin önünde ihmal sonucu öldürdüler. Anneler Günü’nde cesedini elimize verdiler" diye ağladı. OĞLUMU ÖLDÜRDÜLER’ Çocuklarının ölümü üzerine Sayılgan çifti, Başkent Üniversitesi’nin Adana’daki her iki hastanesinin yetkilileri hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Oğlunun yaralanmasından ölümüne kadar başından bir saniye ayrılmayan Eda Sayılgan, oğlu Yiğit’in ihmal kurbanı olduğunu iddia etti. "Oğlumun ayağındaki sıyrıktan başka hiç bir şeyi yoktu" diyen Eda Sayılgan, "Oğlumun ayağında kırık dahi yoktu. Sapasağlamdı. Bizimle konuşuyor, gülüyordu. ‘Anne benim bir şeyim yok eve gidelim’ diyordu. Ayağında kırık olmamasına rağmen sardılar. Oğlum kötüleşince ‘Allah rızası için oğlumu kurtarın’ diye ağladım. Akşamları doktor olmadığını sabah nöbetçi doktorun bakacağı söylendi. Yavrumun ayağındaki yara ihmal sonucu enfeksiyon kapmış. Mikrop vücudun tamamına yayılmış. Oğlumu hastanedeki doktorlar ve yetkililerin ilgisizliği ve ihmali öldürdü. Oğlum yaralandığında benim doğum günümdü. En mutlu günümdü. Cesedini ise yine en mutlu günüm olması gereken Anneler Günü’nde kucağıma verdiler" diye ağladı. Baba Tamer Sayılgan da, oğlunun gözleri önünde ihmal sonucu öldürüldüğünü iddia ederek, "Benim evladım gitti. Benim çocuğum geri gelmeyecek ama başka anne ve babaların canı yanmasın, çocukları ölmesin. Sonuna kadar, Yiğit’imin ölümüne neden olan doktorlar ve hastane yetkilileriyle hukuki mücadele vereceğim. Haklarında tazminat davası açacağım. Eğer kazanırsam oğlum adına sağlık ocağı yaptıracağım" dedi. Cumhuriyet Savcılığı, Yiğit’in ölüm olayı ile ilgili soruşturma başlatırken, hastane yetkilileri, görüşmekten kaçındı. http://www.turkish-media.com/forum/index.php?showtopic=94589 http://www.hurriyet.com.tr/ucuncusayfa/6525167.asp?m=1
Gönderi tarihi: 6 Temmuz , 2007 18 yıl gerci bu haber henüz daha Türkce Haberler bölümün de forum sayfasin da yer almamis ..fakat okumus duymus olabilirsiniz... http://www.haberler.com/tecavuzcu-marco-tu...ilansin-haberi/ 'Tecavüzcü' Marco Türkiye'de Yargılansın 384 Mahkumdan 216'sının Yabancı Olduğu ve Kaliteli Bir Yaşam Sunulan Bilecik'teki M Tipi Cezaevindeki Almanlar, Marco W.'nin Türkiye'de Kalmasının Kendisi İçin Daha İyi Olacağını Söyledi. 17 yaşındaki Alman genci Marco W.'nin Antalya'da 13 yaşındaki bir İngiliz kıza taciz iddiasıyla tutuklanması ve cezaevine girmesine ilişkin haberler, gözlerin Türkiye'de bulunan diğer yabancı mahkumların üzerine çevirdi. 384 mahkumdan 216'sının yabancı olduğu ve kaliteli bir yaşam imkanı sunulan Bilecik'teki M Tipi Cezaevi'nde hükümlü bulunan Almanlar, Marco W.'nin Türkiye'de kalmasının kendisi için çok daha iyi olacağını belirterek, "Almanya'da olsaydı 36 yıl yerdi" iddiasında bulundu. burasi tabi ki dogru degil.. sonucta kendi kendine yorum yapan henüz daha 17 yasin da fakat asil ilgimi ceken benim burasi oldu Nach Angaben des Auswärtigen Amtes wird Marco „sexuelle Ausbeutung zum Nachteil einer Minderjährigen" zur Last gelegt. Dies wird in der Türkei mit einer Freiheitsstrafe von drei bis acht Jahren geahndet. Der Paragraph 103 des türkischen Strafgesetzbuches entspricht in etwa dem deutschen Paragraphen 176: Dieser sieht bei Kindesmisshandlung bis zu zehn Jahre Haft vor. http://www.focus.de/panorama/boulevard/mar..._aid_65476.html Türkiye de 3 ile 8 sene arasi denilirken Almanya da 10 sene ye kadar sürebiliyor bu durum da tabiki Türkiye de kalmak ister...orasi yine ayri konu. birde bu Paragraphlar söz konusu ikten zamanin da burada tartisilan bir konu vardi http://www.turkish-media.com/forum/index.p...Baklava+caldigi söz konusu ozamanlar bu calma olayin da 15 yildi degistirmisler...tabiki dogru ise Yoksula ceza yok: Baklava çalan çocuk ya da aç kalmamak için ekmek çalan insana, bundan sonra ceza verilmeyebileceği gibi, cezada indirim de yapılabilecek. http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=128184 bu cezalarin gercek agirligini karar veren kimlerdir kimdir merak ediyorum ona göre yil' lari tespit edenler sadece suan gördügüm benim ... karnini doyurmak icin calan "birisi" 15 yil....(düzeltilmis) fakat zamanin da insan insana zarar verdigin de ise 3 ile 8 yil deniliyor bu mantiga benim aklim hele hic ermedi saygilar
Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2007 18 yıl Hastane değil, tıp sarayı Hastaneler kralı olarak bilinen Dr. Azmi Ofluoğlu, Çamlıca’daki 30 bin metrekarelik alana, 70 milyon dolarlık yatırımla kurduğu yeni hastanesinin kapılarını ilk kez Hürriyet’e açtı. İnşaatı 4.5 yıl süren hastane, zeminden tavana beyaz renklerle dekore edildi. Versace mobilyalar kullanıldı. Hasta odaları 40 ila 175 metrekare arasında değişiyor. Laboratuvarı akvaryum gibi, dışarıdan izlenebiliyor. Ofluoğlu "Türkiye’deki en iyi hastanelerin de üstünde bir tesis oldu" diyor ... GENİŞ HASTA ODALARI Binanın iki kanadı da 4’er katlı. Her katın önünde bahçesi bulunuyor. Hasta odasının camından bahçe görüyor. Genişlikleri 40 metrekare ile 175 metrekare arasında değişen toplam 98 odası var. Hastanenin 211 yataklı olması planlanıyor. Ancak şimdilik 49’u yoğun bakım yatağı, toplam 150 yatak hazırlanıyor. Ofluoğlu, "Odaları daha küçük yapsaydık 600 yataklı olurdu. Oturduğum ev 140 metrekare ama 175 metrekareyi bulan hasta odaları var. Bu, tıp fakültesi için uygulama hastanesi olacak. Almanya’dan bir üniversite ile işbirliği yaparak, üniversite açıyoruz. Adı, Rönesans Üniversitesi. İngilizce ve Almanca olmak üzere çift dilde tedrisat yapacağız. Bunun için Vatan Sağlık Vakfı’nı kurduk" diyor. 175 metrekarelik, 8 suit odası var. Hasta odasının yanında, otel odası konforunu aratmayan refakatçi odası, refakatçi banyosu, çalışma ofisi bulunuyor. Hasta ve refakatçi banyosundaki duşa kabinde müzik, masaj gibi konforlar sağlanmış. ~~~~~~ dilerimki bu 150 yatak lardan ileride 211 olacak denilen birisine...bir gün olurda kapiya kadar gelen bir hasta cevrilmez..malesef yatagimiz kalmadi diye.. yada -karsilayabilecekmisiniz...? -sigorta kartiniz varmi..? dilerimki bu 175 metrekareden olusan hasta odarin da yatan hastalar, gözleri kapiya bakar...bir hemsire yada...birisi gelse artik diye bekler olmaz... dilerimki adı Rönesans Üniversitesi olacak olan Ingilizce ve Almanca üzerine cift dilde tedrisat yaparken... Türkce de yardima ihtiyacim var...kelimelerin de anlami ögretilir...duyulmamazliktan önemsememezlikten gelinmez. saygilar http://www.turkish-media.com/forum/index.p...ic=99156&hl= http://www.hurriyet.com.tr/gundem/6895091.asp?m=1
Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2007 17 yıl California'da Orman Yangını ABD'nin batısındaki California eyaletinin güney kesiminde oldukça geniş bir alanda kontrolden çıkan orman yangını, büyük hasara sebep oldu. Yangında çok sayıda ev de kül oldu. Eyaletin çöllük yüksekliklerinden Pasifik sahillerine kadar olan alanda meydana gelen yangın, ilk belirlemelere göre 1 kişinin ölmesine sebep oldu. Yangında çok sayıda ev de kül oldu. Eyalet kentlerinden Malibu Belediye Başkanı Pamela Conley "Koruma imkanımız yüzde sıfır. Rüzgarın merhametine kaldık." diyerek, çaresizliklerini dile getirdi. Rüzgârın da etkisiyle kontrolden çıkan yangın Santa Ana'da binlerce evi tehdit ediyor. İtfaiye ekipleri ve yangın müdahale birimler, hafta sonu boyunca Santa Barbara'nın kuzeyinden San Diego'ya kadar alanda şiddetlenerek devam eden yangını kontrol altına almakta başarısız kaldı. California Valisi Arnold Schwarzenegger, eyaletin güneyindeki 7 idari bölgede olağanüstü hal ilan etti. Görgü tanıkları San Giego idari bölgesindeki ormanlık alanlarda pazartesi sabahı iki yeni yangın daha başladığını belirtiyorlar. Yangınlarda yaralanan 4'ü itfaiyeci 10 kişi çeşitli hastanelere kaldırıldı. Hollywood yıldızlarının şehri olarak bilinen Malibu'da evleri yangından korumak için yüzlerce itfaiyeci büyük çaba sarf ediyor. Bölgede bin 500 kişinin tahliye edildiği belirtiliyor. Bölgenin tarihi dokusunun parçası olarak kabul edilen "Kashan Şatosu (Castle Kashan)" adlı ünlü evin de kül olduğu kaydedildi. Kashan Satosu, İran'ın Şah dönemindeki petrol bakanının kızı Lilly Lawrence'a aitti. Malibu Belediye Başkanı Pamela Conley Ulich ise "Rüzgarın merhametine kaldık" diyerek, çaresizliklerini dile getirdi. Yetkililer, yangının 2-3 gün daha sürebileceği uyarısında bulundular. en alta olan Video yuda izleyin lütfen Tarih 22 Ekim 2007 den. . . .
Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2007 17 yıl bugün Alman Haberlerin de verilen bilgi ise.. Das Ausmaß der Waldbrände im US-Bundesstaat Kalifornien übersteigt alle Befürchtungen. Angefacht von einem kräftigen Wüstenwind fraßen sich die Flammen am Dienstag beinahe ungehindert durch ausgetrocknetes Busch- und Waldland. Mindestens 13 Brandherde wüten in dem Bundesstaat und zerstörten eine Fläche von mehr als tausend Quadratkilometern - das ist mehr als die Fläche Berlins. Satellitenaufnahmen der ESA zeigen die Rauchsäulen, die selbst aus dem Weltall deutlich zu sehen sind. ~~~ Berlin şehrinden de büyük bir alan alevler altın da olduğu belirtilmekte... 300.000 kisinin evlerini terketiği...300 den fazla itfaye bulunduğu ve yaklaşık 30 ucak, yangını kontr. altına almaya calıstikları vs..... Bu arada sadece salı günü kacabilen binlercesi, aylelerine sığındığı .. bir babanın sözleri: "burasi ayni bir cehenem" görüntüler........ Neler oluyor? aslin da benim bunlari buraya yazmamda ki amacim baska.. su son üc kelime ayni bir cehenem... aslin da bunu her birimiz her yerde yasamiyormuyuz, hergün media da tek tek görmüyormuyuz bazen gercekten kelimelerin yetersiz kaldigini fark edip sustugumuz da...... bir baska yerden yine bir haykiris duymuyormuyuz. savaslar, onca akan kanlar, susuzluk, bir yandan seller, issizlik, düsmanlik, kin , nefret.. vs.. saymakla bitmiyor her yer aslinda bir alev gibi degilmi .. bilmiyorum anlatabiliyormuyum ama kisacasi degil sadece şuan California......hepimiz sanki bir Cehenemdeyiz Tekrarlamadan edimiyecegim... Neler oluyor? Hersey de gözler önün de Saygilar
Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 17 yıl Evet.. gerçekten de neler oluyor? ben malesef ekranlardan haber izlemeyi bırakalı çok oldu arkadaşım.. belki de sırf bu yüzden çok ender olarak baktığım ya da denk geldiğim haberlere,ağlayacak kadar hassasiyetimi koruyorum.. ancak artık etrafımdaki çoğu insanın ,bunları sıradanca izleyişi gerçeği gözümden kaçmıyor... dünya artık biz insanları kaldıramaz hale geldi, ancak en ufak bir önlem göremiyoruz.. hala çıkar için kan derdindeler,ama böyle giderse kanını akıtacak insan soyundan birini bulamayacaklar.. neyse.. sanki bişeyler için çok geç.. ve geçliğin en dayanılmaz olduğu anda ,malesef güçlü bir ülkenin yapabileceklerini düşünmek bile istemiyorum.. kısaca belkide dünya kapanıın elinde kalacak.. Allah çocuğu olanlara bol sabır nasip etsin ve Allah hepimize hayırlı ölüm nasip etsin...
Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2007 17 yıl dünya artık biz insanları kaldıramaz hale geldi Sanirim haklisiniz fft Saygilar
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.