Gönderi tarihi: 17 Mart , 2024 1 yıl Admin Bilim İnsanları D Vitamini Alan Yaşlı Yetişkinler Hakkında Yeni Bulguları Ortaya Çıkardı D vitamininin bağışıklık ve kemik sağlığını desteklemedeki rolü yaygın olarak bilinmektedir. Yeni araştırmalar, D vitamini takviyesinin kalp krizi ve diğer kardiyovasküler olay riskini azaltabileceğini öne sürüyor. Saflık, etki ve güvenlik açısından üçüncü taraflarca test edilmiş yüksek kaliteli bir D vitamini takviyesi arayın ve sizin için doğru doz hakkında sağlık uzmanınızla görüşün. D vitamini, yediğimiz yiyeceklerden gelmesi ve vücudumuzun ürettiği bir hormon olması nedeniyle benzersiz bir besindir. Yağda çözünen vitaminin, bağışıklığı ve sağlıklı kemikleri desteklemekten ruh halini iyileştirmeye kadar çok sayıda önemli işlevi ve D vitamini sağlık yararları vardır. Ancak yeni araştırmalar, yaşlı yetişkinler için başka koruyucu faydaları olabileceğini gösteriyor. British Medical Journal'da yakın zamanda yayınlanan bir araştırma, yaşları 60 ila 84 arasında değişen yaşlı yetişkinlerden oluşan geniş bir örneklemi inceledi. Katılımcılar iki gruba ayrıldı; birine plasebo, diğerine ise ayda 60.000 IU D vitamini takviyesi verildi. (günde ortalama 2.000 IU'ya denk gelir) beş yıla kadar. Araştırmanın sonunda hâlâ tablet kullanan 16.800'den fazla katılımcının verileri analiz edildi. Deneme sırasında yaklaşık 1.336 önemli kardiyovasküler olay (örn. kalp krizi, felç ve koroner arter hastalığını tedavi etmeye yönelik prosedürler) yaşandı. Ancak plasebo grubuyla karşılaştırıldığında, D vitamini grubunda, özellikle de çalışmanın başında statin gibi kalp ilaçları kullananlarda önemli kalp sorunlarının oranı biraz daha düşüktü. Sonuçlar ilgi çekici olsa da, bulgular istatistiksel olarak anlamlı değildi ve önceki araştırmalar D vitamini takviyesi ve önemli kalp sorunlarıyla hiçbir ilişki göstermedi. Sonuç olarak, kalp sağlığını desteklemek ve kalp hastalığı riskini azaltmak için en iyi stratejiler arasında sağlıklı ve dengeli beslenmek, fiziksel olarak aktif kalmak, sigarayı bırakmak, alkol tüketimini azaltmak, kan basıncını kontrol altında tutmak ve kolesterol seviyenizi kontrol etmek yer alır. İlaçlarınızı söylendiği gibi almanız ve sağlık ekibinizle düzenli kontrollere gitmeniz de önemlidir. Ancak bu D vitamininin kalp sağlığı açısından önemli olmadığı anlamına gelmiyor. Aslında kan damarlarını ve normal kan basıncını desteklemek için D vitaminine ihtiyaç vardır. Dahası, D vitamini eksikliği kanınızdaki yüksek seviyelerde lipitlerin (diğer adıyla yağlar) yanı sıra damar işlev bozukluğu ve arteriyel sertleşmeyle ilişkilendirilmiştir. Araştırmalar aynı zamanda düşük D vitamini durumunu iskemik felç, kalp krizi ve kalp hastalığı riskinin artmasıyla da ilişkilendirdi. Ne kadar D vitaminine ihtiyacım var? Yaşlı yetişkinlerin yaşlarına bağlı olarak günde yaklaşık 600 – 800 IU D vitaminine ihtiyacı vardır. Bunu, güneşe maruz kalma ve somon, yumurta, sardalye, karaciğer, beyaz mantarlar ve güçlendirilmiş gıdalar dahil olmak üzere D vitamini açısından zengin gıdaların bir kombinasyonu ile elde edebilirsiniz. Ancak daha fazlasını desteklemek her zaman daha iyi değildir. D vitamini yağda çözünen bir vitamin olduğundan, çok fazlası sizi böbrek taşları ve kandaki yüksek kalsiyum seviyeleri gibi olumsuz yan etkiler de dahil olmak üzere ciddi toksisite riskine sokabilir. Uzmanlarımız, tolere edilebilir üst alım seviyesi olan günlük 4.000 IU'dan fazlasını tüketmemenin en iyisi olduğunu söylüyor. D vitamini eksikliği belirtileri D vitamini eksikliğinden şüpheleniyorsanız sağlık uzmanınızla konuşmanızı öneririz çünkü onlar kan tahlili yapabilir ve ardından mevcut seviyelerinize göre uygun takviye dozajını önerebilirler. D vitamini eksikliğinin bazı yaygın belirtileri şunlardır: Tükenmişlik Ruh hali değişiklikleri Kas ağrısı ve zayıflığı Azalan bağışıklık fonksiyonu Artan inflamasyon Sık enfeksiyonlar Raşitizm (çocuklarda) Kemik bozuklukları D vitamini takviyesinde nelere dikkat etmeliyim? ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), besin takviyelerini piyasaya çıkmadan önce güvenlik ve etkinlik açısından onaylamadığından, rejiminize eklediğiniz her takviyeyi iyice araştırmanız ve bunu yapmadan önce sağlık uzmanınızla konuşmanız son derece önemlidir. Güvenilir bir üçüncü taraf kuruluş tarafından saflık, etki ve güvenlik açısından test edilmiş seçenekleri arayın. Sonuç olarak: Yeni araştırmalar, D vitamini takviyesinin kalp krizi riskini azaltabileceğini öne sürüyor ancak sonuçlar istatistiksel olarak anlamlı değil ve daha fazla araştırmaya ihtiyaç var. Bununla birlikte, D vitamini sağlıklı bir kalbi, kan damarlarını ve normal kan basıncını desteklemede rol oynar. Bir eksiklikten şüpheleniyorsanız, kan tahlili yapabilecek ve sizin için uygun takviye dozunu belirleyecek sağlık uzmanınızla görüşün. Kalp sağlığını desteklemek için en iyi stratejiler arasında sağlıklı ve dengeli beslenmek, fiziksel olarak aktif kalmak, sigarayı bırakmak, alkol tüketimini azaltmak ve kan basıncını kontrol altında tutmak yer alır. Kaynak: Country Living
Gönderi tarihi: 20 Mart , 2024 1 yıl Yazar Admin D Vitamini, bilim insanlarının ve uzun ömürlü yatırımcıların tercih ettiği yaşlanma karşıtı takviyedir D vitamini vücudumuzun kalsiyumu emmemize yardımcı olmak için kullandığı önemli bir besindir. İnsanlar yaşlandıkça besinlerden ve güneşten aldıkları D vitaminini kullanmaları zorlaşıyor. Dr. Anthony Fauci, Bryan Johnson ve diğerleri sağlıklı yaşlanma için D vitamini aldıklarını söylediler. Yaşlanmayı geciktirmek için standart bir protokol yok; doktorların ve bilim adamlarının biyolojik saatlerimizi geri döndürebileceği konusunda hemfikir olduğu tek bir tedavi yok; en azından şimdilik. Bazı biyohackerlar binlerce dolara mal olan pahalı genç plazma enjeksiyonlarını denemişken, diğer araştırma bilim insanları tutarlı, düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenmenin faydalarının benzersiz olduğunu söylüyor. Ancak uzun ömürlülüğe yatırım yapan, yaşlanma üzerine çalışan veya yaşlanmayla kişisel olarak ilgilenen hemen hemen herkesin hemfikir olabileceği bir yaşlanma karşıtı kapsül varsa, o da D vitamini olabilir. Bağışıklık uzmanı Dr. Anthony Fauci, yaşlanma karşıtı araştırmacı João Pedro de Magalhãoes ve milyarder uzun ömürlü yatırımcı Christian Angermayer, Insider'a çeşitli dozajlarda ve yılın farklı zamanlarında D vitamini takviyesi aldıklarını söyledi. Angermayer, kısmen D vitamininin bağışıklık sistemi ve kanser riski üzerindeki yararlı etkileri nedeniyle, bunun insanların antiaging için yapabileceği "gerçekten kanıtlanmış" şeylerden biri olduğunu söyledi. D vitamini kalsiyum emilimine yardımcı olur ve bu da iltihabı azaltır D vitamini, bağırsaklarımızın yiyeceklerdeki kalsiyumu emmesine yardımcı olarak kemiklerimizi sağlıklı ve güçlü tutar. Beslenmemizden yeterince kalsiyum alamadığımızda vücudumuz, ihtiyaçlarını karşılamak için kemiklerimizde depolanan kalsiyumu kullanır. Araştırmalar sürekli olarak D vitamini takviyesi alan yaşlı yetişkinlerin (günde 400 ila 800 uluslararası birim arasında değişen) kemik kırılma riskini önemli ölçüde azalttığını göstermiştir; Bu, kalça kırığı gibi yaralanmalardan sonra artan ölüm riskiyle karşı karşıya kalan yaşlı insanlar için özellikle önemli bir sonuçtur. D vitamininin ayrıca kas kramplarını ve spazmlarını önlemeye, iltihabı azaltmaya ve bağışıklık fonksiyonunu iyileştirmeye yardımcı olduğu da bilinmektedir. Ne kadar D vitamini almalısınız? Duruma göre değişir Teknik olarak 69 yaşına kadar olan çocuklar ve yetişkinlerin tümü ABD'de önerilen günlük D vitamini miktarıyla aynıdır (600 IU). Columbia Üniversitesi Tıp Merkezi'nde endokrinolog olan Dr. John Bilezikian, çoğu insan için yaz aylarında yaklaşık 15 ila 20 dakika güneşe maruz kalmanın yeterli olması gerektiğini söyledi. Somon veya ton balığı gibi yağlı balıkların yanı sıra (daha az ölçüde) sığır eti, zenginleştirilmiş süt ve yumurta sarısı da D vitamini depolarınızın yenilenmesine yardımcı olabilir. Diyetinizde zaten bol miktarda varsa, hiçbir takviyeye ihtiyacınız olmayabilir. Ancak yıl boyunca D vitamini takviyesi almayı düşünmesi gereken bazı insan grupları vardır: yaşlı yetişkinler (D vitaminini diğerleri gibi ememeyenler) Düzenli olarak güneşte kalmayan veya D vitamini açısından zengin gıdaları yeterince tüketmeyen kişiler koyu tenli insanlar (bu da güneşten D vitamini emilimini zorlaştırabilir) Uzmanlar, insanların 70 yaşına geldiklerinde D vitamini alımlarını günlük 800 IU'ya çıkarmaları gerektiğini öneriyor. Üç ons sockeye somon (570 IU) artı bir bardak güçlendirilmiş süt (~100 ila 150 IU) size bu noktaya büyük ölçüde ulaşacaktır. Ancak D vitamini alımınızı aşırıya kaçmayın; çok fazlası böbreklerde, kalpte, kanda ve akciğerlerde tehlikeli kalsiyum birikmesine yol açabilir. Ulusal Sağlık Enstitüleri'ne göre güvenli üst sınır günde 4.000 IU'dur. Uzmanlar ne kadar D vitamini alıyor? Web sitesinde, 46 yaşındaki biyohacker Bryan Johnson'ın (kendi oğlunun kanını enjekte eden teknoloji girişimcisi) her sabah 2.000 IU D3 aldığı belirtiliyor. 45 yaşındaki milyarder yatırımcı Angermayer, her üç günde yaklaşık 4.000 IU alıyor. 82 yaşındaki Fauci, Insider'a tam olarak ne kadar D vitamini aldığını belirtmedi ancak takviyeye başlamadan önce "düşük" olan düzeylerinin "normal" hale geldiğini söyledi. De Magalhäes yaz aylarında D vitamini alımı konusunda çok fazla endişelenmiyor, ancak kış aylarında düzenli egzersiz, sigara içmeme ve çok az alkol veya abur cuburun yanı sıra basit, "orta derecede sağlıklı" yaşlanma karşıtı rejimine D vitamini takviyeleri ekliyor. yiyecek. De Magalhäes Insider'a "Garajımda gen terapisi falan yapmıyorum" dedi. "Hayattan keyif almak ile sağlıklı yaşamak arasındaki dengeyi bulmalısınız ki bu, istatistiksel olarak büyük olasılıkla daha uzun yaşamanıza olanak tanıyacaktır." Kaynak: Insider
Gönderi tarihi: 21 Mart , 2024 1 yıl Yazar Admin Yeni araştırmaya göre D vitamini ve kalsiyum takviyeleri işe yaramıyor Annals of Internal Medicine tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre, D vitamini ve kalsiyum takviyeleri kanserden ölüm riskini azaltabilir ancak kalp hastalığından ölüm riskini artırabilir. Bilmeniz gereken her şey burada. D vitamini ve kalsiyum ile ilgili çalışmanın sonuçları nelerdir? 22 yıllık çalışma, kombine D vitamini ve kalsiyum alımının kalça kırığı riski ve kanser veya kalp hastalığından ölüm oranları üzerindeki etkisini değerlendirmek için 36.282 yaşlı kadını izledi. Katılımcılar, çalışmaya göre günde 400 Uluslararası Birim D³ vitamini veya plasebo ile birlikte 1000 miligram kalsiyum karbonat aldı. Forbes'a göre testin spesifik sonuçları burada. Kalça kırığı riskinde azalma yok. Kanserden ölümlerde azalma: Takviye alan 1817 kadın kanserden öldü. Plasebo grubundaki 1943 kadın kanserden öldü. Sonuçlar istatistiksel olarak anlamlıdır. Kalp hastalığından ölümlerde artış: Takviye alan 2621 kadın kalp hastalığından öldü. Plasebo grubundaki 2420 kadın kalp hastalığından öldü. Sonuçlar istatistiksel olarak anlamlıdır. Takviye grubundaki kadınlarda daha fazla ölüm meydana geldi: Takviye gruplarında, plasebo grubuna kıyasla kanser veya kalp hastalığından 75 daha fazla ölüm ve çeşitli başka nedenlerden dolayı ek ölümler rapor edildi. İstatistiksel olarak anlamlı değil. İstatistiksel anlamlılık, gruplar veya değişkenler arasında gözlemlenen farklılıkların muhtemelen gerçek mi yoksa şans eseri mi olduğunu belirler. Harvard Business Review'a göre bir şey istatistiksel olarak ne kadar anlamlıysa, bilim insanları değişkenlerin farklı olduğu konusunda o kadar emin oluyor. Araştırmanın sınırlılıkları nelerdir? Sınırlamalar, Editage'e göre çalışmanın sonuçlarını veya güvenilirliğini etkileyebilecek sınırlı kaynaklar, küçük örneklem boyutları veya hatalı metodoloji gibi bir çalışmanın eksikliklerini ifade eder. Tüm çalışmaların sınırlamaları vardır. Araştırmada da görüldüğü gibi olası sınırlamalar burada belirtilmiştir. Çalışma, Ulusal Sağlık Enstitüleri Ulusal Kalp, Akciğer ve Kan Enstitüsü tarafından finanse edildi. Katılımcıların daha önce meme veya kolorektal kanser öyküsü yoktu. Diğer kanser veya hastalık geçmişleri kaydedilmedi. Takviye grubundaki kadınların daha yüksek olduğu genel ölüm karşılaştırmaları istatistiksel olarak anlamlı değildi. Kalça kırığı ve ölüm sonuçları yalnızca çalışmaya katılan katılımcı sayısında mevcuttu. Katılımcılar yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nde bulundu. Dünya çapında bir çalışma değil. Çalışmada katılımcılar her ikisini de aldığından (plasebo almadıkları sürece) D vitamininin etkilerini kalsiyumdan ayırmak zordur. Diğer kaynaklar D vitamini ve kalsiyum takviyeleri hakkında ne söylüyor? Mayo Clinic'e göre D vitamini takviyesi almak: Kanseri önleyemeyebilir. Bilişsel sağlığı artırır. Kalıtsal kemik bozukluklarında kullanılır. Multipl skleroz riskini azaltır. Kas zayıflığının ve yumuşak kemiklerin tedavisine yardımcı olur. Osteoporozu önleyin veya tedavi edin. Sedef hastalığını tedavi edebilir. Çocuklarda görülen bir durum olan raşitizmi tedavi edin. Johns Hopkins Medicine'e göre kalsiyum takviyeleri almak: Kalça kırıklarını engellemeyin. Kolon poliplerinde artış (bağırsaklarda kansere dönüşebilecek küçük oluşumlar). Böbrek taşlarına neden olur. Kalp damarlarında kalsiyum birikmesi riskini artırır. Osteoporoz riskini azaltır. Annals of Internal Medicine, Mayo Clinic ve Johns Hopkins Medicine tarafından yayınlanan araştırmaya göre D vitamini ve kalsiyum takviyeleri zararlı olabilir veya sağlığınıza hiçbir fark yaratmayabilir. Osteoporoz ve kemik sağlığına bazı faydaları vardır. Alberta Hükümeti ve Alberta Sağlık Hizmetleri'ne göre vücutların günlük olarak D vitamini ve kalsiyuma ihtiyacı vardır. Yeterince almadıklarını düşünüyorlarsa ve takviyelerin gerekli olduğunu düşünüyorlarsa doktorlarıyla görüşmelidirler. Bazen günlük ihtiyaçları diyet yoluyla karşılamak en iyisidir. Yeterli D vitamini ve kalsiyum almak için ne yemeliyiz? John Hopkins Medicine'e göre pek çok iyi kalsiyum kaynağı var. Badem. Kuru incir. Garbanzo, pinto ve beyaz fasulye. Lahana veya ıspanak gibi yapraklı yeşil sebzeler. Süt veya yoğurt gibi az yağlı süt ürünleri. Portakallar. Soya fasulyesi. Harvard T. H. Chan Halk Sağlığı Okulu'na göre, düzenli olarak güneş ışığına maruz bırakılmadığı takdirde yiyeceklerden yeterli miktarda D vitamini almak zor olabilir. Ancak D vitamini ile zenginleştirilmiş bazı gıda ürünleri de vardır: Dana karaciğeri. D vitamini ile zenginleştirilmiş tahıllar. Morina karaciğeri yağı. D vitamini içeren süt ve bitki sütleri. Yumurta sarısı. D vitamini ile zenginleştirilmiş portakal suyu. Somon. Sardalyalar. Kılıçbalığı. Ton balığı. Kaynak: Deseret News
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.