Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Köpeklerin Bahçenizdeki Bölgelerini İşaretlemelerini (İdrarla) Nasıl Durdurabilirsiniz?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Köpeklerin Bahçenizdeki Bölgelerini İşaretlemelerini (İdrarla) Nasıl Durdurabilirsiniz?

dog-1694209.jpg

Köpeğiniz olsun ya da olmasın, köpek çişi bahçenize girip çimlerinizi öldürebilir. Köpek idrarı laktik asit ve ürenin birleşimidir. İlginç bir şekilde üre, yüksek nitrojen konsantrasyonu nedeniyle gübrede değerlidir. Ancak çok fazla nitrojen, lezzetli yeşilliklerinizi çıtır çıtır kızartacaktır.

Riverside'daki Kaliforniya Üniversitesi'nde çim çim uzmanı olan Ph.D. Jim Baird, "İki dişi köpeğim var, bu yüzden [yanmış otlarla] ilk elden deneyimim var" diyor.

Teorik olarak, rizomları (yer altı gövdeleri) ve stolonları (yer üstü koşucular veya yan gövdeler) kullanan bir çim türünü tercih etmenin, idrar püskürtmenin daha hızlı iyileşmesine izin vermesi gerektiğini söylüyor. Ama eğer yavruları aynı noktayı defalarca işaretleyen Baird gibiyseniz bazı ipuçlarımız var.
Köpek uzmanlarına göre köpeklerin kendi bölgelerini neden işaretlediklerini ve bahçenizde bunu yapmalarını nasıl önleyebileceğinizi burada bulabilirsiniz.

Neden Köpekler Bahçemde İşaretliyor?

Wisdom Panel'in veri ve veteriner genetiği müdürü Dr. Annette Louviere, "İşaretleme, hem erkek hem de dişi köpekler için doğal bir davranış ve bir iletişim şeklidir" diyor.

İşaretleme ve işeme idrar yapma şeklidir. Ancak Louviere, kendilerini rahatlatmak yerine köpeklerin "başkalarına orada olduklarını bildirmenin ve sahiplenmeyi göstermenin bir yolu olarak işaretlediklerini" söylüyor. Köpekler genellikle başka bir köpeğin daha önce nerede idrar yaptığını veya idrarını yaptığını işaretler.

Sağlam köpeklerin kısırlaştırılmış veya kısırlaştırılmış köpeklere göre işaretleme olasılığı daha yüksektir, ancak düzeltilmeden önce işaretlemeye başlayan yavrular davranışa devam edebilir.

Genellikle, bir köpeğin bacakları yukarıdayken dikey bir yüzeye gidiyorsa, işaret ettiğini veya işediğini fark edeceksiniz. Ancak bu zor bir kural değil. Louviere, köpeklerin bazen yatay bir yüzeye işaret yaptığını ve bacaklarının kaldırılıp kaldırılmadığını söylüyor.

Bahçenizde bir köpek işaretliyorsa muhtemelen küçük miktarlardadır. Ve komşularla kavga etmeden bu davranışı caydırmanın yolları var. Köpeklerin havai fişeklerden neden korktuğunu öğrenin.

Bir Köpeğin Bahçenizde İşaretlemesi Nasıl Durdurulur
Köpeklerin işaretlemesini durdurmak için yapabileceğiniz yedi eylem:

Erişimi kısıtla

Dekoratif bir çitle onları dışarıda tutun. Geçen bir yavrunun çitinizi işaretlemeyeceğini garanti edemeyiz, bu nedenle çitinizi bitki örtüsü yerine çakıl veya malçla kaplayın.

Aynı zamanda bütçe dostu olan geçici bir çözüm için, önceden işaretlenmiş alanların çevresine bir Kendin Yap çit kurmayı deneyin. Doğal bir köpek bariyeri için, fidanlıktan dikenli bitkiler toplayın veya gül ağacı, alıç veya böğürtlen kırpıntılarıyla dikenli bir bariyer oluşturun.

Gübreleri değiştirin

Hayvansal bazlı bir gübre kullanıyorsanız bunu bitki bazlı bir gübreyle değiştirmeyi düşünün.

Kemik unu gübresi, renkli çiçekler ve meyveler yetiştiren bahçıvanlar arasında popülerdir. Çok amaçlı organik gübrelerin ortak bir bileşeni olan hayvanların öğütülmüş kemiklerinden yapılır. Çiçekleriniz için harika olsa da, ana bileşeninin kokusu köpekleri bahçenize çekebilir.

Alanı temizleyin

Bir köpeğin işaretlediği yerde, aynı noktayı işaretleyen bir başkasını mutlaka görürsünüz. Bunun nedeni Louviere'e göre "idrarın işaretlenmesi bir tür mesajlaşmadır. Köpek, bahçeye idrarını yapmış veya işaretlemiş olabilecek diğer köpeklerle iletişim kuruyor olabilir."

Baird'e göre, işaretlemenin hemen ardından bölgeye bir hortumla püskürtmek, yüksek konsantrasyondaki asitleri, tuzları ve nitrojeni dağıtarak kahverengi noktanın şiddetini azaltabilir.

Ancak Louviere, onu hortumla yıkamanın muhtemelen kokuyu ortadan kaldırmayacağını ve diğer köpeklerin aynı yeri işaretlemesini engellemeyeceğini söylüyor. Bunun yerine mümkün olduğunda bölgeye veya nesnelere enzimatik bir temizleyici uygulayın.

Köpek kovucuları kullanın

Köpekler için ev yapımı kovucular, baharatlı biberlerden sirke ve narenciye solüsyonuna kadar çeşitlilik gösterir. Bütçe dostu ve uygulaması kolay olsa da, yalnızca geçici etkililik, diğer zararlıları çekme olasılığının artması ve muhtemelen kurtarmaya çalıştığınız çimlere zarar verme gibi bazı olumsuzluklarla birlikte gelirler.

Bazı ticari köpek kovucuları ve hatta yavruları ve diğer zararlıları uzak tutmak için ultrasonik ses yayan yüksek teknoloji ürünü aletler bulacaksınız. Ancak vasat veya zayıf kullanıcı incelemeleriyle birlikte gelirler.

Bahçenize yeni eşyalar yerleştirmekten kaçının

Bahçenizde bırakılan yeni veya yeni nesneler meraklı bir yavru için başlıca çekici unsurlardır. Mahalle köpeklerinin durmasını, koklamasını ve bölgelerini işaretlemesini engellemek için bahçenizi nesnelerden uzak tutun.

Komşularınızla birlikte çalışın

Doğrudan bir yaklaşım için komşularınızla endişeleriniz hakkında konuşun. Yavrularının çimleriniz üzerindeki etkisinin veya çimlerinizin bakımı için harcadığınız çabanın farkına varamayabilirler.

Dostça bir sohbet hedefleyin ve evcil hayvan dostu olmayan gübre, böcek ilacı veya böcek ilacı kullanıyorsanız komşunuza bildirin. Ayrıca köpekler için zehirli olan bitkileriniz olabilir. Komşunuzun nazik bir hatırlatmaya ihtiyacı varsa, estetik açıdan hoş bahçe tabelaları bu mesajı gönderebilir.

Çimleri malç veya çakılla değiştirin

Louviere, "İşaretlemenin köpekler için doğal bir davranış olduğunu unutmayın" diyor. “Evcil hayvanlarımızla ilgilenirken her şeyde olduğu gibi kendimiz için uygun beklentiler belirlememiz gerekiyor. Ve açık havada tüm köpeklerin işaretleme davranışlarını durdurabileceğinizi düşünmek pratik değil."

İşaretlemeyi durduramıyorsanız erişilebilir çimleri kaldırmanız ve yerine malç, çakıl veya suni çim gibi alternatif bir çim alternatifi koymanız gerekebilir.

Köpeğiniz Bahçede İşaretleme Yaptığında

İlk olarak, köpeğinizin bölgeyi mi işaretlediğini yoksa sadece sık sık idrarını mı yaptığını belirleyin. İşaretleme veterinere gitmeyi garanti etmese de idrar sorunları bunu gerektirir.

Beyond the Dog'un sahibi ve CEO'su Kristyn Echterling-Savage, Ph.D., "Köpeğiniz her gezide birden fazla idrar yapıyorsa ve bunu iki saatten fazla tutamazsa, tam bir idrar tahlili yapılması önerilir" diyor. "İdrar yapmayla ilgili tıbbi endişesi olan köpeklerin çoğu aynı zamanda evin kirlenmesiyle de mücadele ediyor."

İşaretleme davranışını kesintiye uğratın

Köpeğinizin işaretini fark ettiğinizde, onu bir oyuncak, ödül veya eğitim işaretiyle durdurun. Daha sonra Echterling-Savage, tercih ettiğiniz yere idrarlarını yaptıkları için onları ödüllendirin diyor. Davranışlarını işaretlediği için köpeğinizi cezalandırmaktan kaçının. Açık havada idrar yapma konusunda kafa karışıklığına neden olabilir veya tuvalet zamanı stresini şiddetlendirebilir.

Köpeğinizi kısırlaştırın

Sağlam erkek köpeklerin yakınlarda kızışma döneminde olan bir dişi köpek varsa işaretleme olasılığı daha yüksektir. Benzer şekilde, dişi bir köpeğin kızgınlık dönemindeyken işaretleme olasılığı daha yüksektir. İşaretleme davranışı ortaya çıkmadan önce köpeğinizi kısırlaştırmak veya kısırlaştırmak en iyisidir.

Kaynak: TFH

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.