Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yeni Çıkan Kitaplar


Önerilen İletiler

BENDEN SELAM SÖYLEYİN BÜTÜN AŞKLARIMA

Mehmet Y. Yılmaz, Detay Yayıncılık, deneme, 279 sayfa

'Benden Selam Söyleyin Bütün Aşklarıma', Mehmet Y. Yılmaz'ın, 'Kırmızıyı Seçtim, Aşk Mavinin Altındaydı' isimli kitabından sonraki ikinci kitabı. Kitapta yer alan denemelerin başlıca konusunu da, hep zengin bir konu olagelmiş kadın-erkek ilişkileri oluşturuyor. "Yaşamımıza şu ya da bu nedenle giren her kadın bizde unutulmaz izler bırakır. Tanıdığımız her kadın, yeri değiştirilemez bir kadındır ve ölene kadar onların bizde bıraktıkları izlerle yaşarız" diyen Yılmaz'ın bu denemeleri, hayatından geçmiş kadınlara, bu kadınlardan arda kalanlara eğiliyor. Kitap, kadın-erkek ilişkilerine ve bu ilişkinin yansıdığı metinlere ilgi duyanlara önerilir.

 

>DİL DEVRİMİ VE SONUÇLARI

Tahsin Yücel, Can Yayınları, deneme, 248 sayfa

Tahsin Yücel'in 'Dil Devrimi ve Sonuçları' isimli bu kitabı, 1968 yılında ilk baskısını yapmıştı. Kitabın asıl önemi, dil ve dil devrimi konusunda yapılan tartışmalara, bu alanın uzmanlarından bir ismin, bir dilcinin katkı sunmasıydı. Kitap, ilk yayımlandığı günden günümüze kadar, bu önemli konuda, kılavuz kitaplardan biri olma özelliğini hep korudu. Yaklaşık otuz yıl önce ilk baskısı yapılan, fakat uzun süredir tükenen kitap, dil ve dil devrimi gibi tartışmalı konulara, genel perspektifin dışında bakmasıyla ilgiye değer. Kitabın yeni baskısında, Yücel'in 2000 yılında Cumhuriyet gazetesi tarafından okurlarına armağan edilen kitabı 'Türkçenin Kurtuluş Savaşı' da yer alıyor.

 

>LİDERLİK BİLGELİĞİ

Robin S. Sharma, çeviren: Özge Özköprülü, GOA Yayınları, kişisel gelişim, 272 sayfa

Bilindiği gibi, Robin S. Sharma asıl ününü 'Ferrari'sini Satan Bilge' kitabıyla sağlamıştı. Gerçekte de liderlik, performans ve kişisel gelişim gibi konularda uzman olan Sharma'nın yayımlanmış kitaplarının çoğu da, kendisinin uzman olduğu bu konuları ele alıyordu. Yazarın bu kitabı da, birbirinden bağımsız kişisel gelişim hikâyelerinden oluşuyor. 'Aklınızla yönetmeyi, kalbinizle liderlik etmeyi öğrenin!' cümlesiyle başlayan bu hikâyelerde Sharma, okurlara, güçlü ve etkili birer lider olabilmeleri için önerilerde, yol göstericilikte bulunuyor. İşlediği konu itibarıyla vasat, Sharma'nın üslubuyla az buçuk renklenen kitap, yazara ilgi duyanlara önerilir.

 

>SON TRABZON İMPARATORLUĞU

William Miller, çeviren: Nurettin Süleymangil, Heyamola Yayınları, tarih, 122 sayfa

William Miller'ın 'Son Trabzon İmparatorluğu', daha önce hep bağımsız kalmış Trabzon'un, son bağımsız dönemi olan 1204-1461 yıllarına odaklanıyor. Trabzon'un ilk bağımsızlığı çok daha eskiye dayanıyor. MÖ 756'da kurulduğunda, Roma İmparatorluğu'ndan üç yıl ve Bizans İmparatorluğu'ndan da neredeyse yüzyıl daha eskiydi. İşte Miller'ın çalışması, Türklerin Trabzon'u tamamıyla fethetmeden önceki son bağımsız dönemini ele alıyor. Çalışma, Rahip Santoro cinayeti ve 'alıngan' gençleriyle son dönemde dikkat çeken Trabzon'a dair önemli tarihi ayrıntı içeriyor.

 

>MECNğN DALI

Şeref Bilsel, Yitik Ülke Yayınları, şiir, 63 sayfa

'Dar Zaman Rivayetleri' ve 'Magmada Kış Mevsimi', Şeref Bilsel'in daha önce yayımlanmış şiir kitapları. 'Bıldır' isimli şiir yıllığını da hazırlamış olan Bilsel, 2005 yılından bu yana Cenk Gündoğdu ile birlikte 'Şiir Defteri'nin de editörlüğünü yürütüyor. Kitaptaki 'Dünebakan' isimli şiirden bir alıntı: "Attar okudum, üstüm başım baharat/ tanrı'dan gömlek isteyen biri vardı yanımda/ ruhu rüzgâr alan ve yaralı bir gül/ gezdiren karnında/ bir yoksulluk sesi almış yürümüş evde/ üç ağız iç içe girmiş, kim kırmış bu kadını/ bahar için bunca sözü dal yapan toprak nerde? (...)"

 

>LANETLİ TOPRAKLAR

Scott Smith, çeviren: Perran Fügen Özülkü, İthaki Yayınları, roman, 462 sayfa

'Lanetli Topraklar', Jeff, Amy, Eric ve Stacy isimli dört Amerikalı gencin Meksika tatillerini hikâye eden bir gerilim roman. Meksika topraklarında bir arkadaşlarını kaybeden kahramanlarımız, onu bulmak için Maya harabelerine girmek zorunda kalacak ve bu da beraberinde, başlarına büyük belaların gelmesine neden olacaktır. Meksika'nın yabani topraklarında iyi bir macera yaşayacakları öngörüsüyle yola koyulan kahramanlarımız, hesapta olmayan bir gerilimle yüz yüze gelecektir. Kitap, Smith'in ödül alan 'Basit Bir Plan'dan sonraki ikinci gerilim romanı.

 

>RÜYALAR VE ANLAMLARI

Migene Gonzalez, çeviren: Tuğrul V. Soylu, Medyatik Yayınları, psikoloji, 168 sayfa

Migene Gonzalez, Porto Rico Üniversitesi ve Colombia Üniversitesi'nde psikoloji ve antropoloji eğitimi aldı. Gonzalez'in bu çalışması da, aldığı eğitimin bir ürünü olup, uykunun doğasını, rüyaları, insan zihnini ve bilinçdışını inceliyor. Bunun dışında çalışma, insanların sık sık karşılaştığı farklı rüya tiplerini de analiz ediyor. Kitabın sonunda yer alan rüya sözlüğü de, çok sayıda rüya imgesinin genel kabul görmüş anlamlarına yer veriyor. Rüyaların nasıl hatırlanabileceği ve bir rüya günlüğünün nasıl tutulabileceği, kitapta yer alan iki ilginç nokta.

 

>MÜSLÜMAN AMERİKALILAR

İlhan Kaya, Dipnot Kitabevi, sosyoloji, 160 sayfa

'Müslüman Amerikalılar', Müslümanların ABD'ye göçlerine ve ABD'deki sosyo-ekonomik durumlarına odaklanan bir çalışma. Uzun yıllar Amerika'da kalmış Kaya'nın çalışması, göçmen ve yerli Müslüman Amerikalılar hakkında bazı veriler sunmasının yanında, asıl olarak, mekân, kimlik, temsil, oryantalizm, göç ve entegrasyon gibi konularda bazı teorik yaklaşımlar sunmasıyla ilgi çekiyor. 11 Eylül saldırılarıyla medya ve akademik çevrelerin gündeminde ağırlıklı yer işgal etmeye başlayan Amerikalı Müslümanlar, Kaya'nın bu kitabında göç, kimlik ve entegrasyon gibi ayrıntılar paralelinde ele alınıyor. Kitap, Müslüman Amerikalılarla ilgili olarak yayımlanmış ilk Türkçe eser özelliğine sahip.

 

>MELEKLERİN BİLMEDİĞİ SIR

Ekrem Berber, Hayy Kitap, roman, 355 sayfa

'Meleklerin Bilmediği Sır', bir ilk kitap olmakla beraber, Ekrem Berber'in yarattığı zengin kahramanları ve konusuyla dikkat çekecek nitelikte. Kubilay, Funda, Aras, Şeytan ve Emir Cihan, romanda karşımıza çıkacak başlıca isimler. Özellikle Emir Cihan karakteri, romanın baş kahramanı ve asıl temanın somutlandığı kişi olması hasebiyle, okuyucunun ilgisini çekebilecek isimlerin başında geliyor. İnsana kaybettiği onurunu geri vermeyi amaçlayan Emir Cihan, bunun için de, kötü ve düşmüş insanın kaderini yeniden yaratabilmenin çarelerini araştırır. Sonuç olarak, bunu mümkün kılacak tek çarenin de, meleklerin bile bilmediği sırda, insanın ince yazısında gizli olduğunu anlayacaktır.

 

>YOLSUZLUK GÖSTERİSİ

David Liss, çeviren: Ümmühan K. Güneş, Literatür Yayıncılık, roman, 429 sayfa

David Liss'in 'Yolsuzluk Gösterisi', 18. yüzyıl Londra'sında geçiyor. Romanın baş kahramanı Benjamin Weaver da, yazarın 'Kâğıt Komploları' isimli romanından aşina olunan bir isim. Weaver, işlemediği bir cinayetle suçlanarak idama mahkûm edildiği gün, bir kadın, hapisten kaçması için Weaver'ın eline gizlice bir maymuncuk ve törpü sıkıştırır. Fakat mahkûmiyetinin arkasında siyasi güçlerin bulunması, o dönemin İngiltere'sinde parlamento seçimlerinin de gündemde olması, Weaver'ın üstesinden gelmesi gereken iki önemli sorundur. Nihayetinde, kılık değiştirerek Londra sosyetesine karışan Weaver, kendisini çirkin ve vahşi bir oyunun beklediğini görecektir.

 

>ANADOLU'NUN EN ESKİ YEMEKLERİ

Ahmet Ünal, Homer Kitabevi, yemek, 208 sayfa

Ahmet Ünal'ın 'Anadolu'nun En Eski Yemekleri', Hitit mutfağı konusunda yazılmış bilimsel nitelikli ilk eser olma özelliğinde. Bilindiği gibi Ünal, uzun yıllardır, Eski Anadolu ve Hitit uygarlıklarıyla ilgili araştırmalarda bulunuyor. Bu kitap da, Ünal'ın araştırmalarının ulaştığı yeni ve renkli bir nokta. Kitap, Ünal'ın, Hititlerden kalan metinlerde geçen beslenme ve yemekle ilgili bilgilerin bir araya getirilmesinden oluşuyor. Kitap, okuyucunun gündelik hayatta yapabileceği yemek örneklerinden, genel olarak Hititlerde yemek kültürünün ne anlama geldiğine kadar çok sayıda ayrıntı barındırıyor. Ünal'ın çalışması, tarih bilgisini yemek kültürüyle birleştirmek isteyenlere önerilir.

 

>BİZİM EVDE PİŞENLER

Filiz Zorlu, çeviren: Nancy Öztürk, Çitlembik Yayınları, yemek, 311 sayfa

Filiz Zorlu'nun 'Bizim Evde Pişenler' isimli bu kitabı iki dilli. Türkçe ve İngilizce yayımlanan kitap, çok sayıda yemek tarifi barındırmasının yanında, iyi kalite kâğıt baskısı ve görsel zenginliğiyle de dikkat çekiyor. Tarifler genel olarak, Türkiye'nin geleneksel mutfağından oluşuyor. Fakat bunun yanında, yenilikçi ve modern mutfak kültüründen de çok sayıda örnek yer alıyor. Çorbalar, garnitürler, salatalar, zeytinyağlılar, tavuk ve et yemekleri ile deniz ürünleri, maharetli, yetenekli ve deneyimli bir aşçı olan Zorlu'nun kitabının ana bölümlerini oluşturuyor. Ekip çalışmasıyla ortaya çıkan kitap, geleneksel yemek meraklılarına önerilir.

 

>ŞARAP KADIN

Ulviye Alpay, Altın Kitaplar, roman, 495 sayfa

'Şarap Kadın'ın çok sayıda kahramanı bulunmasına rağmen, bunların tümü de kadınlardan oluşuyor. Kitaba adını veren kahramanının gizli yaşamı; Şemse Hanım'ın törelere boyun eğişi; gerçek bir anne ve baba sevgisinden yoksun büyüyen Rüzgar'ın aşkı sorgulayan ve suçlayan başkaldırısı ve töre kurallarının yerine getirilmesinde görev üstlenen Kara adlı köpeğin maceraları, romanın ilgi çeken noktaları. Alpay'ın romanının can damarını da, törelerin, geleneklerin katı kuralları ile bu kuralların neden olduğu acılar oluşturuyor. Böylece, töre mağduru kadınların yaşadığı acılar, Alpay'ın kurgusundaki başlıca unsur oluyor.

 

>OYUN DÜRTÜSÜ

Juli Zeh, çeviren: Itır Arda, Metis Yayınları, roman, 476 sayfa

Alman yazar Juli Zeh, Türkiyeli okura ilk olarak, 'Kartallar ve Melekler' isimli romanıyla görünmüştü. Zeh bu romanında, fikirlerin, ideolojilerin, dinlerin, barışa inancın, insan haklarının ve demokrasinin yerine pragmatizmi koyan iki özel okul öğrencisinin hikâyesini anlatıyor. Roman, bu iki öğrenci üzerinden, genel olarak iyi-kötü kavramlarının içeriğini boşaltan, ahlakı yozlaştıran günümüz bireyini kıyasıya eleştiriyor. Zeh'in romanı, bu temel eleştirisinden hareketle, çok sayıda noktaya geçişler yapıyor ve adalet, hukuk, dil ve gerçeklik kavramlarını da sorguluyor.

 

>SIK RASTLANAN HASTALIKLAR ATLASI

Altay Öktem, Everest Yayınları, deneme, 237 sayfa

Altay Öktem, romancı, şair, denemeci kimliğinin yanı sıra, mesleğini profesyonel bir şekilde sürdüren bir doktor. Yazarın bu kitabı da, mesleğiyle ilgili kaleme aldığı denemelerden oluşuyor. Denemeler, hastalıkların tarihçesi, tedavi yöntemleri ve görülme sıklığını anlatmalarının yanında, toplumun bu hastalıklara yaklaşımı ve derman diye başvurdukları akla ziyan yollara da değiniyor. Öktem'in "biraz mizahi, biraz bilimsel" olarak tanımladığı kitabı, otuz dört hastalığı mercek altına yatırıyor. Hastalıklar konusunda bilgilenmek ve işin mizahi yönünü de merak edenlere önerilir.

 

>CİNNET, PANİK VE ÇÖKÜŞ

Charles P. Kindleberger, çeviren: Halil Tunalı, Bilgi Üniversitesi Yayınları, ekonomi, 342 sayfa

İkinci Dünya Savaşı sonrası dönemde çok etkili olmuş MIT iktisatçılarından biri olan Charles P. Kindleberger'in 'Cinnet, Panik ve Çöküş'ünün ilk baskısı 1978'de yapılmıştı. Çalışma, yazarın "kökü kurumayan döngüler" olarak tanımladığı mali krizler tarihine odaklanırken iyi anlatımıyla da dikkat çekiyor. Kitap, mali krizlerin tarihini verirken, dünya ölçeğinde, buna neden olan etkenleri de kapsamlı bir şekilde işliyor. Çalışma, mali krizlerle arası çok iyi olmaya başlayan Türkiye'ye dair bir okuma sunması yönüyle de ilgiye değer.

 

>GLAFKOS KLERİDES

Niyazi Kızılyürek, İletişim Yayınları, biyografi, 262 sayfa

Niyazi Kızılyürek'in 'Glafkos Klerides'i, ilk etapta, Kıbrıs'ın Rum kesiminin önemli bir figürü olan Klerides'in biyografisi olarak düşünülse bile, adanın yakın tarihine dair önemli ayrıntıları barındırmasıyla dikkate değer. Klerides, Kıbrıs'ta Enosis'i gerçekleştirmek için kurulan EOKA örgütünün genç avukatı olarak başladığı siyaseti, oldukça önemli görevler üstlenerek devam ettirmiş, en son da, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olarak on yıl görev yapmıştı. Kızılyürek'in kitabı, adanın bu önemli aktörüyle tarih, siyaset ve Kıbrıs eksenli sohbetlerden oluşuyor.

Satışın altın kuralları

 

>ÇAKTIRMADAN İKNA

Vance Oakley Packard, Çeviren: Gürkal Aylan, Mediacat Yayınları, 2007, 288 sayfa.

 

>SATIŞIN 10 ALTIN KURALI

A.Taner Özdeş, Mediacat Yayınları, 2007, 280 sayfa.

 

Satış uzmanları, tüketicilerin önlerine konulan ürünleri niçin satın alıp niçin reddettiklerini daha derin bir yaklaşımla anlamaya çalışınca psikoloji danışmanlarından yardım almak için çabalarda bulundular. Böylece kendilerini insanları güdüleyen bilinçaltının derinliklerinde ve onu anlamanın, keşfetmenin tam ortasında buluverdiler. Koşullandırılmış reflekslere sahip bizlerin, tetikleyici sözcükler, simgeler ya da eylemlerle yönlendirilebileceğimiz gerçeğinden hareketle psikolojik pazarlama üzerinde çalışmalara giriştiler.

Vance Oakley Packard, Çaktırmadan İkna'da, psikiyatrik ve psikolojik tekniklerden yararlanılarak tüketicinin onayını tasarlamaya çalışıyor. Bu derin yaklaşımın milyarlarca dolarlık ürünün satışını kökünden değiştirdiği söylenemese bile önemli etkileri olduğu göz ardı edilemeyecek bir gerçek. Psikolojik pazarlama konusunda tüm zamanların en çok okunan kitaplarından olan Çaktırmadan İkna, reklamcılıkla ilgilenenlerin mutlaka göz atmaları gereken kitaplardan...

İkna ve satış üzerine yazılmış bir diğer kitap ise Satışın 10 Altın Kuralı. A. Taner Özdeş kitabında, bilgi ve tecrübelerine dayanarak satış konusundaki deneyimlerini satışı meslek edinmiş birçok kişiye aktarmayı hedefliyor. ABD'de pazarlama eğitimi almış olan Özdeş, kariyeri boyunca birçok satış temsilcisi yetiştirmiş, binlerce kişiye satış, sunum teknikleri, satış psikolojisi gibi alanlarda eğitimler vermiştir. Yazar kitabıyla, iletişim gücü ve insan ilişkilerini arttırmaknın satış alanında başarı için zorunlu olduğunun altını çiziyor.

Satışın 10 Altın Kuralı, psikoloji ile başarılı satış, satışta güvenin önemi, satışta zaman yönetimi, beden dilinin iletişimdeki gücü gibi çeşitli alanlarda okuyucuyu bilgilendirmesi yönüyle bu alanda başarıyı hedefleyenler için önemli bilgiler içeriyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 yıl sonra...

http://www.11112019.com/images/kitap_02.jpg

 

 

İstanbul'un Şifresi - Bir Şehre Vaad Edilen Her evde olması gereken ikinci kitap.

 

Yayıncılık tarihinin en iddialı ve önümüzdeki yıllarda dahil olmak üzere zirvenin en büyük adayı bu kitapdır. 1974 Yılında Mısırlı biokimya doktoru Reşat Halifenin ortaya atmış olduğu sav, Kuran-ı Kerim içerisinde 19 sayısıyla ilgili ilahi bir kodlamanın varolduğu üzerinedir. Bu iddia neticesinde gerçekletirilen çalışmalar, şuana kadar sistematiği olan deliller silsilesi ortaya koyamamıştır.

 

Kuran-ı Kerimin 19 mucizesine dair tüm tartışmalara sistematiği olan deliller silsilesi ile son noktayı bu kitap koyuyor. Saf akıl ile yoğrulmuş, tamamen bilimsel metotlara ve matematiksel hesaplamalara dayanan bu kitap, Dünyanın en büyük mucizesinin gerçekleşebilmesi için ilahi huzurda kriptografize (şifrelenmiş) edilmiş olan Kuran-ı Kerimin, açığa çıkan kriptanalizidir.

 

Yüce Allah tarafından Kriptografize edilmiş (şiflenmiş) Kuran-ı Kerim ile bildirilen büyük haber, çağın en büyük kriptanaliz kitabı olan İstanbul'un Şifresi - Bir Şehre Vaad Edilen isimli bu kitap ile açığa çıkıyor.

 

HANGİ ŞEYDEN SORUP DURUYORLAR ? O BÜYÜK HABER'DEN Mİ ? Kİ ONDA ANLAŞMAZLIK İÇİNDEDİRLER. HAYIR YAKINDA BİLECEKLER. YİNE HAYIR YAKINDA BİLECEKLER. Nebe (haber) Suresi : 1,2,3,4,5. Ayetler.

 

'Biz Hiçbir şehri herhalde bilinen bir kitabı olmaksızın helak etmedik' (Hicr Suresi 4. Ayet)

 

Satis Yeri : www.11112019.com ve www.11kasim2019.com

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

2279bensadecekiloverece.jpg

 

 

 

Ben Sadece Kilo Verecektim - Hepsi Bu

Her zaman düzgün bir fiziğe sahip olmayı hayal ettin. Sadece hayalde kaldı ve artık umudunu yitirmeye başladın.

 

Sana hep nasıl kilo vereceğin anlatıldı. Her televizyonda, gazete ve dergide hep seni konuştular. Hepsine inandın.

 

Denemediğin yol kalmadı. Öyle zamanlar oldu ki komşularının bile profesör olduğunu düşündün.

 

Hatırları kalmasın diye onların dediklerini de yaptın... Artık kimseye inancının kalmadığını biliyorum.

 

Emin ol senin geçtiğin bu yollardan yıllar önce ben de geçtim."

 

"Beden Bilgesi" Fırat Çakır, eğitimlerinde yıllardır kullandığı deneyimleri ve kilo verme üzerine edinilmiş tüm yanlış bilgileri,

 

yapılmış tüm hataları, doğrularıyla birlikte tek bir kitapta topluyor.

 

Nasıl kilo vereceksiniz ?

 

Kilolarınızdan kurtulurken nasıl sağlıklı kalacaksınız ?

 

Kilo verirken güçten düşmemeyi, aksine güç kazanmayı nasıl başaracaksınız ?

 

Yaz mevsimine fit bir vücutla girmenin, kışı fit vücutla karşılamanın, ömür boyu sürdürülebilecek büyük bir disiplinin altın anahtarları.

 

Bedenin eğitimi ve korunması üzerine, yaz mevsiminin en çok konuşulacak zayıflama ve diet kitabı.

 

Bir Beden Bilgesi yapımı...

 

Fırat Çakır

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.