Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ ÇOCUKLAR... (40 yıldır insanca yaşama umudu ve direncinin şarkılarını söyleyen EDİP AKBAYRAM bu kez Tandoğan ve Çağlayan'daydı)

Featured Replies

Gönderi tarihi:

GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ ÇOCUKLAR...

40 yıldır insanca yaşama umudu ve direncinin şarkılarını söyleyen Edip Akbayram bu kez Tandoğan ve Çağlayan'daydı

Bu ülkenin tehlikenin farkında olan bir yurttaşı olarak düzenleme komitesinden mitinglerde sahneye çıkması yönünde çağrı aldığında sevinerek kabul ettiğini söylüyor Edip Akbayram. "Bir sanatçının görevi yaşadığı toplumda yanlışları, hataları söylemek, göstermektir. Çünkü biz şarkılarımızı yaşadığımız toplumla paylaşıyoruz, sevgiyi de, kavgayı da, üzüntüyü de... Bu toplumdan beslenerek yapıyoruz parçalarımızı. Onun için sanatçının görevi dürüst olmak, toplumu olumlu yönde yönlendirmeye çalışmaktır. Fakat dünyanın her yerinde olduğu gibi para o kadar egemen olmaya başladı ki, insanlarda düşünce, hak arama diye birşey kalmadı. Bu mitinglerde çağrılmamasına rağmen bir sürü sanatçı gelip 'Ya, ben de şurada durayım, bir tane de ben söyleyebilir miyim' demeliydi. Bunu beklerdim ben. Oraya Sezen Aksu'yu da beklerdim İbrahim Tatlıses'i de... Şarkı söylemese de herkesin gelip orada durması gerekirdi..." diyor.

Bu halkla alay edemezsiniz!

- Ankara'daki mitingden sonra Başbakan 'bindirilmiş kıtalar' dedi..

"Başbakan yanlış söylemiş. Bin dirilmiş kıtalar var, bin tane dirilmiş. Bu halkla alay edemezsiniz, bu halkla dalga geçemezsiniz. Ben o mitinglerde öyle pankartlar gördüm ki, bu halk dersine çok iyi çalışıyor. O pankartlar üzerinde uzun süre düşünülmüş, çalışılmış ve oraya getirilmiş... Halk oturup düşündüğü zaman güzel şeyler çıkartabiliyor."

- Şimdi bu durumda siz de 'bindirilmiş sanatçı' mı oluyorsunuz. Bindirilmiş sanatçı olarak bundan sonra sokak eylemleri devam ederse siz de katılmayı sürdürecek misiniz?

"Başbakanın ifadesiyle değil ama bin dirilmiş kıtalar arasındaki yerimi her zaman alırım."

GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ COCUKLAR...

Güzel günler göreceğiz çocuklar

Motorları maviliklere süreceğiz

Çocuklar inanın inanın çocuklar

Güzel günler göreceğiz güneşli günler

Hani şimdi bize

Cumaları, pazarları çiçekli bahçeler vardır,

Yalnız cumaları ,yalnız pazarları

Hani şimdi biz

bir peri masalı dinler gibi seyrederiz

Işıklı caddelerde mağazaları,

Hani bunlar

77 katlı yekpare camdan mağazalardır.

Hani şimdi biz haykırırız

Cevap:

Açılır kara kaplı kitap:Zindan

Kayış kapar kolumuzu

Kırılan kemik, kan

Hani şimdi bizim soframıza

Haftada bir et gelir

Ve

Çocuklarımız işten eve

Sapsarı iskelet gelir

Hani şimdi biz

İnanın güzel günler göreceğiz çocuklar

Güneşli günler göreceğiz

Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar

Işıklı maviliklere süreceğiz

Motorları maviliklere süreceğiz:clover:

h011001tk8.jpg

:clover:

Gönderi tarihi:

GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ ÇOCUKLAR...

40 yıldır insanca yaşama umudu ve direncinin şarkılarını söyleyen Edip Akbayram bu kez Tandoğan ve Çağlayan'daydı

Bu ülkenin tehlikenin farkında olan bir yurttaşı olarak düzenleme komitesinden mitinglerde sahneye çıkması yönünde çağrı aldığında sevinerek kabul ettiğini söylüyor Edip Akbayram. "Bir sanatçının görevi yaşadığı toplumda yanlışları, hataları söylemek, göstermektir. Çünkü biz şarkılarımızı yaşadığımız toplumla paylaşıyoruz, sevgiyi de, kavgayı da, üzüntüyü de... Bu toplumdan beslenerek yapıyoruz parçalarımızı. Onun için sanatçının görevi dürüst olmak, toplumu olumlu yönde yönlendirmeye çalışmaktır. Fakat dünyanın her yerinde olduğu gibi para o kadar egemen olmaya başladı ki, insanlarda düşünce, hak arama diye birşey kalmadı. Bu mitinglerde çağrılmamasına rağmen bir sürü sanatçı gelip 'Ya, ben de şurada durayım, bir tane de ben söyleyebilir miyim' demeliydi. Bunu beklerdim ben. Oraya Sezen Aksu'yu da beklerdim İbrahim Tatlıses'i de... Şarkı söylemese de herkesin gelip orada durması gerekirdi..." diyor.

GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ COCUKLAR...

Güzel günler göreceğiz çocuklar

Hani şimdi bize

Cumaları, pazarları çiçekli bahçeler vardır,

Yalnız cumaları ,yalnız pazarları

Hani şimdi biz

bir peri masalı dinler gibi seyrederiz

Işıklı caddelerde mağazaları,

Hani bunlar

77 katlı yekpare camdan mağazalardır.

Hani şimdi biz haykırırız

Cevap:

Açılır kara kaplı kitap:Zindan

Kayış kapar kolumuzu

Kırılan kemik, kan

Hani şimdi bizim soframıza

Haftada bir et gelir

Ve

Çocuklarımız işten eve

Sapsarı iskelet gelir

Hani şimdi biz

İnanın güzel günler göreceğiz çocuklar

Güneşli günler göreceğiz

Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar

Işıklı maviliklere süreceğiz

Motorları maviliklere süreceğiz :clover:

Selam Dipnot,

basta yazili olan kita ilgimi cekti benim hosgör lütfen..diyor ki.." bir sanatcinin görevi yasadigi toplumda yanlislari , hatalari söylemek göstermektir...

bir diyer cümlesinde ise... sanatcinin görevi dürüst olmak toplumu olumlu yönde yönlendirmeye calismaktir...

bunlari diyen simdi yanilmiyor isem Edip Akbayram degilmi..?

Aslinda Edip Akbayram demis yada bir baskasi, suan benim icin önemsiz..önemsiz cünkü pek tanimam ben Edip Akbayrami, ara sira dinlerim belki okadar...sadece kendisinin bir insan bir sanatci oldugundan ve ismi gectigi icin isim vererek, ele aliyorum konuyu ..."cocuklar inanin inanin cocuklar" dedigi anlar da, acaba diyorum kendisi de inaniyormu yada toplum inaniyormu gercekten bu cümlelere...

"yönlendirmeye calismaktir" dedigi cümle de, gerci suan burasi yeri degil sanat bölümündeyiz siyaset degil..hangi partiden oldugunu da bilmiyorum kendisinin....tek bildigim cogunluk cocuklardir..ve bu sarki ile bir sekilde kendisi yönlendirmiyormu simdi...güzel seyler vad edip inanin diyerek.. "icinden belki de asil kendi bile inanmadigi toplumun bile inanmadigi"

kendi acimdan söyleyim ben bu cümlelerin vad larin hicbirisine inanmiyorum..fakat hangi cocuk güzel seylere kanmas..?

saygilar

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.