Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bu Havaalanı Dünyanın En Lüks Havaalanı Seçildi


Önerilen İletiler

  • Admin

Bu Havaalanı Dünyanın En Lüks Havaalanı Seçildi

Dünyanın en lüks havalimanı, her şeyin en büyüğünü ve en iyisini inşa etmeyi amaçlayan bir şehirde bulunuyor: Dubai.

AllClear Travel Insurance tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Dubai Uluslararası Havaalanı (DXB) yakın zamanda en zengin havaalanı seçildi. Havalimanını başlı başına bir deneyim haline getirmeye odaklanan Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki havalimanı, terminalin 3 mil yarıçapında yer alan 70'ten fazla lüks otel sayesinde ilk sırada yer aldı.

dubai-havaalani.jpg

Çalışmada karar hakkında şöyle yazıldı: "Dubai bir destinasyon olarak dünya çapında lüks ve zenginliğiyle tanınıyor, bu nedenle havaalanının dünyadaki en lüks havaalanı olarak yer alması çok da şaşırtıcı değil." “Havalimanı dünyanın en hızlı büyüyen havacılık merkezi ve hatta havalimanının içinde kendi 5 yıldızlı oteli bile var. Zen bahçeleri, açık yüzme havuzu, spor salonu, sinemalar ve çok sayıda restoranla burası, uçağa binmeden önce kendinizi kesinlikle yenilenmiş hissetmenizi sağlayacak bir havaalanıdır.”

Araştırmada 1.800'den fazla havaalanı incelendi ve hangi terminallerin en az 10 dinlenme salonu sunduğu incelendi, mevcut tasarım mağazalarının sayısı araştırıldı, bölgedeki lüks otellerin sayısı kaydedildi ve gezginlerin uçağa binmeden önce şampanya veya havyar gibi ayrıcalıklar bulup bulamayacağı kontrol edildi.

Londra Heathrow Havaalanı (LHR), etkileyici sayıda dinlenme salonu ve çok sayıda lüks mağaza sayesinde listede 2. sırada yer aldı. Geçen yıl özel bir Louis Vuitton restoranı ve dinlenme salonunu ekleyen Katar'ın Doha'daki Hamad Uluslararası Havaalanı (DOH) listede üçüncü sırada yer aldı.

Fransa'nın Paris Charles de Gaulle Havalimanı (CDG) ve Avustralya'nın Sidney Havalimanı (SYD) ilk 5'te yer aldı.

New York City'nin John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı (JFK), Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en yüksek sıralamaya sahip havalimanı oldu ve listede 11. sırada yer aldı. Bunu 16. sırada yer alan Los Angeles Uluslararası Havalimanı (LAX) takip etti; bu, ilk 20'ye giren diğer tek ABD havalimanı oldu.

Kaynak: Travel - Leisure

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.