Zıplanacak içerik

Araştırmacılar güneş enerjisi teknolojisinde dünya rekoru verimliliğiyle çığır açıyor: 'Alanda devrim yaratacak bir katalizör'

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Araştırmacılar güneş enerjisi teknolojisinde dünya rekoru verimliliğiyle çığır açıyor: 'Alanda devrim yaratacak bir katalizör'

Sürdürülebilir, verimli yeni nesil güneş enerjisine giden önemli bir kapı açılmış olabilir.

Güneş enerjisi gelişimi son yıllarda hızla genişledi ve kuantum nokta güneş pili araştırması bu eğilimin itici gücü oldu. Geçen yıl, son yıllarda QD güneş pillerini keşfedip geliştiren üç bilim insanına Nobel Kimya Ödülü verildi.

Şimdi, Güney Kore'nin Ulsan Ulusal Bilim ve Teknoloji Enstitüsü'ndeki araştırmacılar, 2020'de %16,6 olan %18,1'lik dünya rekoru verimliliğine sahip kuantum nokta (QD) güneş pilleri geliştirmede bir atılım deneyimlediklerini paylaştılar.

UNIST Enerji ve Kimya Mühendisliği Okulu profesörü Sung-Yeon Jang, "Bu çalışma (ve sonuçları), gelecekte QD güneş pili malzeme araştırmaları alanında devrim yaratacak bir katalizör görevi görüyor" dedi.
Güneş enerjisinden üç şekilde yararlanılabilir: Güneş enerjisiyle ısıtma ve soğutma, güneş enerjisini yoğunlaştırma ve fotovoltaik.

Fotovoltaik kategorisine giren kuantum noktaları, ışığı absorbe etme ve yayma konusunda mükemmel olan küçük, dairesel kristallerdir. UNIST'in QD güneş pilleri verimli olmasının yanı sıra son derece stabildir ve iki yıl boyunca uzun süreli depolamadan sonra bile performansını korur.

Jang, "Bu dikkate değer başarı, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki prestijli Ulusal Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı (NREL) tarafından tanınan kuantum nokta güneş pilleri arasında en yüksek verimliliği temsil ediyor" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde güneş enerjisine olan talep tüm zamanların en yüksek seviyesindedir ve diğer yenilenebilir enerji kaynaklarına göre bazı benzersiz avantajlar sunmaktadır. IEA'nın 2020 Dünya Enerji Görünümü raporuna göre "tarihteki" en ucuz elektrik kaynağıdır. Aynı zamanda dünyanın toplam enerji kullanımının 10.000 katından fazlasının sürekli olarak Dünya yüzeyine ulaşmasıyla en bol enerji kaynağıdır.

QD güneş pillerindeki atılımlar, gelecekte sürdürülebilir enerji çözümleri için güneşin gücünden yararlanmanın yolunu açıyor.

Bu teknolojinin konut pazarlarına ulaşması veya bu piyasaları etkilemesi biraz zaman alabilir, ancak hâlihazırda mevcut olan güneş panelleri onlarca yıl öncesine göre çok daha iyidir; bu nedenle çatıya güneş panelleri kurmak ve topluluk güneş enerjisine kaydolmak, bu 10.000'i kesmeye başlamak için iyi yatırım seçenekleridir. kez rakam.

Kaynak: TCD

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.