Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bu 8 zehirli ifadeden herhangi birini kullanan bir arkadaşınız varsa 'harekete geçmenin' zamanı gelmiş olabilir: Psikolog


Önerilen İletiler

  • Admin

Bu 8 zehirli ifadeden herhangi birini kullanan bir arkadaşınız varsa 'harekete geçmenin' zamanı gelmiş olabilir: Psikolog

Arkadaşlar tatmin edici ve mutlu bir yaşamın temel taşıdır. Ancak bazı arkadaşlıklar zehirliliğe dönüşebilir ve geride duygusal yaralar bırakarak tamamen geri çekilme isteği uyandırabilir.

young-people-3575167.jpg

Bir psikolog ve insani ilişkiler, ait olma ve arkadaşlık konusunda uzman olarak, insanların toksik ilişkilerin belirtilerini fark etmelerine yardımcı oluyorum. Ancak arkadaşlık uzmanı arkadaşım Danielle Bayard-Jackson'ın da iddia ettiği gibi, en zehirli arkadaşlar genellikle saldırganlığın kurnazca ve sinsi biçimlerini kullanırlar.

Zehirli bir arkadaşlığın ince işaretlerini bile fark etmenize yardımcı olacak sekiz ifade:

1. 'Çok hassassın.'

Arkadaşlarınız "çok hassassınız" dediğinde, duygularınızın geçerli olmadığını ve bu duygulara sahip olmanızda bir sorun olduğunu ima ederler.

Ancak duygularınızı ifade etmek her türlü arkadaşlığın sağlıklı bir parçasıdır ve size çok hassas olduğunuzun söylenmesi arkadaşınızın empatiden yoksun olduğunu gösterebilir.

2. 'Sadece şaka yapıyordum. Şakayı kaldıramaz mısın?'

İyi arkadaşlar duyarlıdır ve ihtiyaçlarınızı karşılamaya çalışırlar. Bir arkadaşınıza kırıldığınızı söylediğinizde, tepki verme davranışı onun nedenini anlamaya çalışması ve davranışlarını düzeltmesi gibi görünür.

Zehirli bir arkadaşlıkta bunun yerine "Şakayı kaldıramaz mısın?" gibi şeyler söyleyebilirler. incitici yorumları kamufle etmek ve sorumluluktan kaçınmak için bir savunma olarak.

3. 'Benimle arkadaş olduğun için şanslısın.'

Sağlıklı dostluklar eşitlik üzerine kuruludur. İkiniz de yatırım yapıyorsunuz ve ikiniz de diğerinizden daha iyi görülmüyorsunuz.

Arkadaşınızın sürekli olarak onun üstünlüğünü öne sürdüğünü veya onun varlığına minnettar olmanız gerektiğini söylediğini duyarsanız, bu, size değer verilmediği dengesiz bir ilişkinin işareti olabilir.

4. 'Eski seni özledim.'

Arkadaşlar, kişisel değerlerine uygun olsun veya olmasın, olduğunuz gibi olmanıza izin vermeli ve sizi değişmeye ve gelişmeye teşvik etmelidir.

Arkadaşınız olumlu değişikliklerden rahatsızlık duyuyorsa veya daha da kötüsü ilerlemenizi baltalıyorsa, bu, arkadaşlığınızı aştığınızın veya arkadaşınızın sizin iyiliğinizi düşünmediğinin bir işareti olabilir.

5. 'Bana borçlusun.'

Karşılıklılık önemli olsa da, eğer bir arkadaşınız sizden teklif ettiği her şeyin karşılığını ödemenizi bekliyorsa, bu onun ilişkiyi ticari bir ilişki olarak gördüğü anlamına gelebilir.

Birine yaklaştıkça onu benlik algınıza dahil etmeye başlarsınız, böylece onu üzen şey sizi de incitir, onu mutlu eden şey de sizi mutlu eder. Bu yüzden iyi arkadaşlar cömert olmaktan kendilerini rahat hissederler.

6. 'Sana bu terfiyi neden verdiklerini merak ediyorum.'

Başarılarınızı küçümseyen veya başarınızı bir üst seviyeye çıkarmaya çalışan bir arkadaşınızın olması (örneğin, "Az önce büyük bir zam aldım") güveninizi ve neşenizi azaltır.

Sağlıklı arkadaşlıklarda arkadaşlar "büyük harf kullanımı" adı verilen bir davranışla meşgul olurlar; neşeyle tebrikler göndererek veya sizi kutlamaya çıkararak sevincinizi artırırlar.

7. 'Böyle hissettiğin için üzgünüm.'

Gerçek uzlaşma, her bir tarafın neden olduğu zararın farkına varmasını gerektirir. Bir arkadaşınız belli bir şekilde hissettiğiniz için özür dilediğinde, sorunun davranışlarından ziyade sizin duygularınız olduğunu ima eder.

Endişelerinizi dile getirmeniz veya sınırlar koymanız bunun gibi küçümseyici yorumlarla karşılanıyorsa, arkadaşınız bunların sizin üzerinizdeki etkisinin sorumluluğunu üstlenmiyor demektir.

8. '...' (hiçbir şeyde olmadığı gibi, sadece sizi hayalet olarak görüyorlar)

Bir arkadaşlığı kaybetmek çoğu zaman "haklarından mahrum bırakılan keder" olarak adlandırılan bir şeyi tetikler; bu deneyim, toplumun arkadaşlığı önemsizleştirmesi ve kaybın ciddiyetini meşrulaştırmaması nedeniyle ortaya çıkan bir deneyimdir. Bir arkadaşınızın neden uzaklaştığını bile bilmediğinizde bu acı daha da artar.

Bir araştırmaya göre hayalet olmak, kendinizi incinmiş ve üzgün hissetmenize neden oluyor ve özgüveninizi düşürüyor. Arkadaşlığını bitirmek istese bile arkadaşlarının sana saygı duyması gerektiğini açıkça söylemeleri gerekir.

Toksik bir arkadaşlığı teşhis etmek ve onunla baş etmek

Elbette hiçbir ifade tek başına bir arkadaşlığın zehirli olduğunu teşhis edemez. Bu nedenle, kendinize aşağıdaki gibi sorular sorarak bu cümleleri daha büyük dinamikler içinde değerlendirdiğinizden emin olun:

İhtiyacım olduğunda ortaya çıkıyorlar mı?

Benim için en iyisini mi istiyorlar?

Her ihtiyacımızın karşılandığı bir denge var mı?

Bu ifadelerin daha büyük bir toksik dinamiği yansıttığını düşünüyorsanız, bu geri çekilmenin, sınırları belirlemenin veya dürüst bir konuşma yapıp yola devam etmenin bir işareti olabilir.

Kaynak: CNBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.