Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2024 Admin Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2024 Japon Otomobil Üreticileri EV (Elektrikli Araç) Yarışında Kriz Moduna Girdiler Ayrıca Ford Çin'e de alarm veriyor ve Scout daha ucuz piller arıyor. 1980'lerde doğdum, dolayısıyla hayatımın büyük bölümünde en iyi şeylerin Japonya'da yapıldığını hissettim. En gelişmiş elektronikler, en havalı video oyunları ve kesinlikle en iyi arabalar. Ancak 1990'lardaki ekonomik durgunluk, 2010'ların başındaki yıkıcı deprem ve sektör çapındaki bir dizi teknolojik tercih, bu alanda ilk öncüler olmasına rağmen Japonya'nın otomotiv endüstrisini elektrikli araç geleceğine hazırlanma konusunda çabalamaya itti. EV satışlarındaki yavaşlamanın bu durumu biraz değiştirdiğini düşünmeyin. Ayrıca Ford'un Çin konusunda nasıl alarm verdiğini ve Volkswagen Grubu'nun yeni Scout Motors markasının ucuz pil arayışında olduğunu daha çok duyuyoruz. Tüm bu hikayeleri Kritik Malzemeler haber özetimizin bugünkü Başkanlar Günü baskısında bulacaksınız. %30: Japonya'nın Yetişme Planı Altyapıyı ve Yeşil Enerjiyi de Kapsıyor Elbette Japon otomobil üreticileri, özellikle de Toyota, elektrikli araçların benimsenme oranının yavaşlaması ve 2023'te hibrit satışlarının oldukça başarılı olması nedeniyle futbolu canlandırıyor olabilir. Ancak aptal değiller. Ne münasebet. Amerika'nın hızla büyüyen EV pazarı bir şeydir, ancak onları gerçekten korkutan şey, Çin'deki pazar paylarının azalması ve bu ülkenin yerli EV endüstrisinin yürürlükteki ihracat oyununa girmesidir. Temel olarak, BYD tercih ettiğiniz arka bahçenizde bir fabrika kurana kadar herkes gangsterdir. Peki Japonya'nın burada ne işi var? Automotive News, büyük otomobil üreticilerini (Toyota, Honda, Nissan, Mazda, Subaru ve Mitsubishi) temsil eden güçlü bir lobi grubu olan Japonya Otomobil Üreticileri Birliği arasında bir planın oluşturulduğunu ve bunun için hükümetten yardım istediklerini söylüyor. Buna karşı çıkmak kolaydır, ancak EV büyümesine kesinlikle ABD vergi teşvikleri ve girişimleri yardımcı oldu ve Çin hükümeti bu şeyleri temelde yıllarca finanse etti. Eğer bir hükümet en önemli endüstrilerinden ve istihdam sektörlerinden birini korumak istiyorsa yatırım yapmalı ve korumacı davranmalıdır. Japonya için bu, rakipler arasında ekstra işbirliği anlamına geliyor; yerel bir pil ve yarı iletken endüstrisinin kurulması; ve yeşil enerji kaynaklarının genişletilmesi, çünkü Fukushima nükleer felaketinin hem şebekenin zayıflıklarını göstermesi hem de fosil yakıtlı güç kaynaklarına geri dönüşe yol açmasının ardından ülke doğası gereği şarjlı arabalara karşı ihtiyatlı davranıyor. O hikayeden: Bu yıl yeni çalışma düzenlemeleri kamyon şoförlerinin çalışma saatlerini kısıtlıyor. Genel bir işgücü sıkıntısıyla birleşen bu durum, Japonya'nın ince ayarlı tam zamanında üretim sistemini zorluyor. Otomobil üreticileri kıtlığı hafifletmek ve fabrikaların saat gibi çalışmasını sağlayacak hareketlilik işlerini devreye sokmak istiyor. Odak noktası elektrifikasyon, yazılım tanımlı araçlar ve daha iyi enerji yönetimi olacak. [...] Karbon nötr olma çabaları ancak endüstrinin enerjisinin temiz olması durumunda başarılı olacaktır. Bu, araçlara ve bunları üreten fabrikalara güç sağlamak için çevre dostu yakıt bulmak anlamına geliyor. Japonya rüzgar ve su gibi yenilenebilir kaynaklara yönelmeli. Amonyakla çalışan termik santraller, endüstriyel ölçekte hidrojen elektrolizi ve karbondioksitin yeniden dolaşımı gibi yeni fikirlerden de faydalanması gerekiyor. İlginçtir ki JAMA hala hidrojeni öne çıkarıyor ve "yakıt hücreli araçlar ve hatta hidrojenle çalışan araçlar için hidrojeni durdurmayı" teşvik etmek istiyor. Bunun büyük bir kısmı, dünyanın en büyük otomobil üreticisi olan Toyota'nın muazzam gücünden ve bu teknoloji üzerinde uzun vadeli bir oyun oynamaya devam etmesinden kaynaklanmaktadır. Tamamını okumaya değer. Bu iddialı bir plan ve hemen harekete geçmesi gerekiyor. Japon otomotiv teknolojisinde 1980'ler tarzı bir patlama daha görmeyi çok isterdim ama ülke artık bedava parayla iş yapmıyor. Daha önce, Ford Motor Company'nin, birçok zorluğa ve daha geniş şüpheciliğe rağmen, EV ve yazılım cephesinde sanıldığından daha fazlasını ve daha iyisini yaptığını söylemiştim. Ama açıkçası rehavete kapılmanın hiçbir anlamı yok. EV'nin benimsenmesi dalgalar halinde devam ederse, bir tanesinin sonunu görüyor olabiliriz: çok satan Tesla Model 3 ve Model Y'nin piyasaya sürülmesi, daha fazla ve daha iyi yeni arabaların piyasaya sürülmesi, rekor satışların başlaması ve şarj altyapısının oluşturulması. ikincisi başlamadan önce. Bir sonraki dalganın önümüzdeki veya iki yıl içinde başlayacağını düşünüyorum ve bu, katı hal veya daha ucuz pillere, her yerde daha ucuz EV'lere ve BYD gibi şirketlerin ABD pazarına girmesine yönelik yarışla işaretlenecek. Geçen haftaki bir panelde, Ford'un EV bölümünün baş işletme sorumlusu doğrudan İkinci Tur'dan bahsetmedi, ancak şiddetli rekabetin yakında önümüze çıkacağından bahsetti. Detroit Haberlerinden: Ford Model e'nin COO'su Marin Gjaja, otomobil üreticisi tarafından düzenlenen yıkıcı teknoloji konulu bir panel sırasında "Bu eninde sonunda buraya gelecek" dedi. "Yani şimdi formda olsak ve elektrikli araçlara geçsek iyi olur, yoksa bir geleceğimiz olmaz." [...] “Tam olarak zamanlamayı bilmiyorum ama sanırım onların da burada bitecekleri,” dedi Gjaja, “tıpkı Japonların buraya gelmesi gibi. Koreliler buraya geldi. Almanlar buraya geldi. Bu büyük bir pazar.” Gjaja, "Çin'deki pazarın büyüklüğü o kadar büyük ki, Ford ve diğer OEM'ler olarak biz yanıt veremezsek, bu oyuncular potansiyel olarak dünyaya hakim olacak bir konumda olacaklar" dedi. "Tüm sermayeyi düşünün: Araç üretmek için bu ekosistemlere yerleştirilen insan sermayesi, fiziksel sermaye, finansal sermaye; bunların hepsi büyük ölçüde bozuluyor, çünkü bu teknoloji çok hızlı ilerliyor." Ford buna hazırlanmak konusunda akıllıdır. Genel olarak Amerika'nın otomobil endüstrisinde elektrikli araçların geleceği hakkında hala çok fazla şüphecilik var ve yöneticilerin kamuya açık söyledikleri ile gerçekten inandıkları arasında bir uçurum var, ancak BYD onları giderek daha fazla korkutuyor. Eğer Çinli otomobil üreticileri bizimkileri korkutup eyleme geçirmek için bu tür bir Baba Yaga figürü olarak hizmet ediyorsa, öyle olsun. Çünkü eğer Amerika, elektrikli araçların daha fazla benimsenmesini sağlayan yakıt ekonomisi kurallarını yavaşlatırsa, otomobil endüstrisi bunu sonsuza dek daha fazla benzinli kamyon ve SUV üretmeye yönelik bir geçiş olarak kabul etmek son derece aptalca olurdu. %90: Scout Motors'un Daha Ucuz Pillere İhtiyacı Var EV satışlarındaki bu yavaşlamanın (ki yine abartılı olduğunu düşünüyorum) EV yatırımlarında bir yavaşlama anlamına geldiğini düşünmeyin. Güney Carolina'daki Scout Motors fabrikası, ana şirket Volkswagen Grubu için çok büyük bir olay; Bu hafta InsideEV'lerde bu konu hakkında daha fazla bilgi vereceğiz. Bu arada elektrikli Scout SUV ve kamyonetin daha ucuz pillere ihtiyacı var. Gürcistan'daki SK Innovation tarafından VW ID.4 için üretilenler yeni Scout platformunda işe yaramayacak; Bunu biliyorum çünkü sordum. Bu pillerin nereden geleceği bir sır olarak kalıyor. İşte Bloomberg: Volkswagen AG tarafından desteklenen yeni ABD elektrikli araç markası Scout Motors Inc., üç yıl içinde çıkaracağı spor arazi aracıyla ana alıcılara ulaşabilmek için düşük maliyetli pil teknolojisi arıyor. Amerikalı alıcıların elektrikli araçların yüksek fiyatlarına direnmesiyle Scout, perşembe günü temelini attığı 2 milyar dolarlık yeni fabrikasında 200.000 SUV ve şarjlı pikap kamyonu üretmeye hazırlanırken en uygun maliyetli seçenekler için akü kaynaklarını araştırıyor. Güney Carolina. Scout İcra Kurulu Başkanı Scott Keogh bir röportajda "Bu başlangıç pozisyonundayız ve dönüş yapabiliyoruz" dedi. "Neyi tercih edeceğimize ve menzil ile maliyet arasında bize en iyi dengeyi neyin sağlayacağına karar vermek için pil kimyasına ve farklı pil seçeneklerine bakıyoruz." İlk Scout Motors EV'lerinin 2026'nın sonlarında montaj hattından çıkması bekleniyor, böylece fabrikada ve arabalarda çalışırken zamanları olabilir. ABD'de pil geliştirmede hem kaynak hem de kimya açısından iki buçuk yıl bir ömür olacak. %100: Hangi Japon Otomobil Üreticisi Elektrikli Gelecek İçin En İyi Konumda? Toyota pek çok elektrikli araç hayranını hayal kırıklığına uğrattı ama elektrik planlarını hesaba katmıyorum; her ne kadar mevcut serisini biraz daha rekabetçi hale getirmek için daha fazlasını yapmasını istesem de. Aynı zamanda tüm Japon otomobil endüstrisi tedarik zincirinin neredeyse tamamına sahip veya kısmen sahibi, bu yüzden şimdi harekete geçerse gelecekte iyi bir performans sergileyeceğini düşünüyorum. Subaru ve Mazda muhtemelen Toyota'nın gittiği yöne göre hareket edecekler. Nissan'a gelince, kim bilir; bu günlerde hala kaosun hakim olduğu görülüyor. Honda burada jokerdir. Japonya'nın otomobil üreticilerine inancınız var mı, yoksa onların uzun vadeli beklentilerine karşı daha mı şüphecisiniz? Kaynak: Inside EVs Global
Önerilen İletiler
Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın
Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...
Bir Hesap Oluşturun
Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!
Yeni Bir Hesap OluşturunGiriş Yap
Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.
Giriş Yapın