Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ağlamak vücudunuzu nasıl etkiler?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Ağlamak vücudunuzu nasıl etkiler?

Günümüzde ağlamaktan ve ağlamanın vücudumuz üzerindeki etkisinden giderek daha az bahsediliyor. Ne yazık ki birçok kişi ağlamayı 'zayıflık işareti' ve gereksiz buluyor. Ağlamanın vücudumuza çok büyük faydaları vardır. Çok sayıda araştırma, ağlayarak içimizdeki olumsuz duyguları serbest bıraktığımızı göstermiştir.

woman-5827779.jpg

Ağlamak aslında kendimizi iyi hissetmediğimiz anlarda stresten kurtulmamıza ve sakinleşmemize yardımcı oluyor. Emotion dergisindeki son çalışma, ağlamanın vücudu nasıl etkilediğini araştırıyor. Queensland Üniversitesi'nden Leah Sharman tarafından yürütülen araştırma, hüzünlü ya da tarafsız bir video izleyen 197 kız öğrenciyi içeriyordu.

Üzücü videoyu izleyenlerin yaklaşık yarısı ağladı. Bunu takiben katılımcılara soğuk su içeren bir stres testi yapıldı ve kalp atış hızı, nefes alma ve tükürükteki kolesterol düzeyleri ölçüldü.

Ağlamak ve sonuçlar

Beklentilerin aksine ağlamak soğuk suya dayanıklılığı artırmadı ancak nefes almayı düzenlemeye yardımcı oldu.

Kortizol seviyeleri her iki grupta da benzer kaldı. Sharman, ağlamanın stres hormonu düzeylerini değiştirmediğini ancak nefes almayı yavaşlatarak ve kalp atış hızını düzenleyerek vücudun sakinleşmesine yardımcı olduğunu belirtiyor. Ancak ağlamanın etkileri bireyler arasında farklılık gösterir ve daha sonra utanan veya utanan kişiler aynı olumlu değişiklikleri deneyimlemeyebilir.

Bu çalışmaların ağlamanın gerçekten bazı olumsuz yanları veya yararları olup olmadığını gösterdiğini doğrulamak zordur. Ancak bir dizi ağlamanın ardından vücudunuzun durumunun daha fazla farkına varan kişi sizsiniz.

Ağladıktan sonra vücudunuzun rahatladığını, daha sakin olduğunuzu, sanki tüm kötü şeylerden kurtulmuş gibi olduğunuzu hissedebilirsiniz. Her durumda duygularınızı içinizde tutmayın. Bastırılmış duyguların vücudunuzda fiziksel hastalık ve çoğu zaman zihinsel hastalık şeklinde ortaya çıkabileceği kanıtlanmıştır. Strese nasıl tepki vereceğinizi öğrenmek için çaba gösterin.

Kaynak: CelebTattler

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.