Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yeni araştırma bulguları, ağır marihuana kullanımının kaygı bozukluklarını tetikleyebileceğini gösteriyor. Bu yaş grubu en fazla risk altında


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Yeni araştırma bulguları, ağır marihuana kullanımının kaygı bozukluklarını tetikleyebileceğini gösteriyor. Bu yaş grubu en fazla risk altında

green-1648353.jpg

Pazartesi günü yayınlanan araştırmaya göre, marihuanayla ilgili bir endişe nedeniyle acil servise başvuran kişilerin neredeyse üçte biri, üç yıl içinde yeni bir kaygı bozukluğu geliştirdi.

The Lancet'in açık erişim dergisi eClinical Medicine'de bugün yayınlanan çalışmanın, marihuana kullanımı ile kaygı arasındaki ilişkiyi bugüne kadar inceleyen en kapsamlı inceleme olduğu söyleniyor.

Kanadalı araştırmacılar, 2008 ile 2019 yılları arasında Ontario'da yaşayan ve herhangi bir anksiyete bozukluğu ya da herhangi bir tedavi görmemiş olan 12 milyondan fazla kişinin sağlık kayıtlarını inceledi. Çalışma, bu dönemde marihuana kullanımı nedeniyle acil servise gidenlerin, üç yıl içinde ayakta tedavi ziyaretinde, acil serviste veya hastanede yeni bir anksiyete bozukluğu tanısı alma olasılığının üç kat daha fazla olduğunu buldu. Ayrıca ilerleyen süreçte ortaya çıkabilecek bir anksiyete bozukluğu nedeniyle başka bir sağlık bakımına (ayakta tedavi veya acil servis ziyareti veya hastaneye kaldırılma) ihtiyaç duyma olasılıkları da dokuz kat daha fazlaydı.
Araştırmacılar, 10-24 yaş arası genç esrar kullanıcılarının ve özellikle erkeklerin özellikle yüksek risk altında olduğunu belirtti.

Marihuana kaygıya yardımcı olur mu yoksa zarar verir mi? Uzman görüşleri karışık

Bilim insanları, marihuana kullanımının kaygıya yol açıp açmadığından ya da birçok marihuana kullanıcısındaki kaygı belirtilerinin önceden mevcut olmasına rağmen yeterince teşhis edilememesi nedeniyle kullanıcıların kendi kendine ilaç tedavisine başvurmasına yol açıp açmadığından emin değil.

Ne olursa olsun, çalışmanın yazarları kaygıyı tedavi etmek için marihuana kullanımına karşı uyarıda bulundu. Etkinliğine dair kanıt eksikliği var, diye yazdılar. Dahası, bunu kullanmak bazılarının reçeteli ilaç ve/veya terapi gibi kanıta dayalı tedavilere başlamasını geciktirebilir veya semptomlarını daha da kötüleştirebilir.

Journal of Translational Medicine'de 2020 yılında yayınlanan bir çalışmada, esrardaki ana psikoaktif bileşen olan THC'nin kaygıyı artırdığı, psikoaktif olmayan bir marihuana türevi olan CBD'nin ise kaygıyı azalttığı belirtildi.

Cureus'ta yayınlanan Nisan 2023 tarihli bir araştırma, Michigan'ın 2018'de esrarı yasallaştırmasının ardından marihuanayı psikiyatrik etkileri nedeniyle acil servis ziyaretlerinde bir artış olduğunu belgeledi. Eyaletteki isimsiz bir hastanede iki yıllık bir süre boyunca acil servis ziyaretlerinin yaklaşık %20'si, Araştırmacılar, marihuananın neden olduğu kaygının teşhisini buldu.

New England Journal of Medicine Journal Watch'ta 2018'de yayınlanan bir notta, yayının psikiyatri alanında kıdemli danışman editörü Dr. Peter Roy-Byrne, marihuananın ruh hali ve anksiyete bozukluğu semptomları olan kişiler için bir "Yara Bandı" stratejisi kullandığını belirtti. bu geçici olarak nasıl hissettiklerini iyileştirebilir, ancak uzun vadede sonuçları kötüleştirebilir.

"Kesinlikle hiçbir çalışma marihuananın kullanımının kaygı ve depresyon için geçerli bir terapötik strateji olduğunu öne sürmüyor" diye yazdı. “... Ara sıra olandan daha uzun süre devam eden kullanım, muhtemelen terapötik sonuçlara zarar verecektir ve kullanımın bırakılması veya en fazla haftada bire kadar belirgin bir şekilde azaltılması, muhtemelen bunları iyileştirecektir.”

Kaynak: Fortune

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.