Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dürüst bir adamın güçlü ahlaki ilkeleri vardır - Dürüst Adamın Pazarlığa Girmeyeceği 17 Şey


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Dürüst bir adamın güçlü ahlaki ilkeleri vardır - Dürüst Adamın Pazarlığa Girmeyeceği 17 Şey

man-1253004.jpg

Yalan

Cross River Therapy tarafından yapılan bir araştırma, 632 kişi tarafından 91 gün boyunca söylenen 11.366 yalanın %75'inin günde 0 ila 2 kez yalan söylediğini gösterdi. Ancak dürüst bir adam partnerine, arkadaşlarına veya ailesine yalan söylemez.

Şiddete Katılın

Aile İçi Şiddete Karşı Ulusal Koalisyon'a göre, yakın partner şiddeti tüm şiddet suçlarının %15'ini oluşturuyor. 18-24 yaş arası kadınlar en çok birlikte oldukları partnerler tarafından istismar ediliyor. İyi bir adam partnerine asla kötü davranmaz.

Dedikodu

Time Dergisi'nin yaptığı bir araştırmaya göre analiz edilen konuşmaların %15'i olumsuz dedikodulardı. Dedikodu, dürüst bir adamın yapmaktan kaçınacağı başka bir yıkıcı alışkanlıktır. Olumsuz bir sohbeti olumlu bir sohbete dönüştürmeye çalışır ve eğer başaramazsa odadan çıkmaktan korkmaz.

Sözlü Olarak Kötüye Kullanımda Bulunmak

Very Well Health'in istatistikleri, kadınların %12,1'inin ve erkeklerin %17,3'ünün romantik ilişkilerde sözlü tacize uğradığını gösteriyor. Ancak partnerine, ailesine ve arkadaşlarına saygı duyan bir adam, onlara sözlü tacizde bulunmayacaktır. Sadece ne söylediğini değil aynı zamanda nasıl söylediğini de kontrol edecek.

Başkalarını Aldatmak

Aldatmak yalan söylemekten farklıdır, çünkü doğru olmayan bir şey söylemiyorsunuz, ancak birini yanlış sonuca yönlendiriyorsunuz ve hatalı düşüncelerini düzeltmiyorsunuz. İyi bir adam başkalarını aldatmaz ancak tanıştığı herkese karşı her zaman dürüst ve güvenilir olur.

Bencil olmak

Big Think'e göre F. Diane Barth gibi psikologlar bencilliği "başkalarının ihtiyaçlarını veya duygularını dikkate almamak" olarak tanımlıyor. Dürüst bir adam bencil olmayacaktır. Aksine başkalarını düşünecek ve onları ilk sıraya koyacaktır. Her zaman kendi istediğini yapmayı talep etmeyecek.

Tavsiyeleri Yoksay

Dürüstlüğe değer veren bir adam, kendisine verilen tavsiyeyi göz ardı etmez. Hata yapmaya yatkın olduğunun ve daha iyi bir insan olmak için öğütlerden yararlanabileceğinin farkındadır. Başkaları onunla konuştuğunda içtenlikle dinler ve onlara açık sözlülükleri için teşekkür eder.

Önerilen Materyali Görüntüle

Dürüst bir adam, resimlerde, videolarda ve hatta kayıtlarda olsun, müstehcen materyallerle kendini eğlendirmeyecektir. Bunun yerine partnerine saygı duyacak ve ilişkilerini güçlendirmek için çok çalışacaktır. Yalnız olsa bile her türlü uygunsuz materyali reddedecektir.

Hırsızlık yapmak

Psychology Today, alışkanlık haline gelmiş bir hırsızın bir zorlamadan ("kleptomani") muzdarip olabileceğini söylüyor. Ama koşulları ne olursa olsun, sağlıklı bir adam asla hırsızlık yapmaz. Kişinin durumu ne kadar iyi olursa olsun veya eşya ne kadar az eksik olursa olsun, asla birinden küçük bir şey bile almazdı.

Hayal kur

İyi bir adam partnerinden başkasını hayal ederek zaman harcamaz. Diğer yarısına, kimsenin göremediği tek yerde, yani zihninde bile saygılı davranacaktır. Onlara kendisine davranılmasını istediği şekilde davranacaktır.

Sahtekâr Ol

İyi bir adam her zaman dürüst olacaktır. Daha fazla para kazanmak için şüpheli iş uygulamalarına girmeyecek. Asla kimseyi sömürmez ya da parasını dolandırmazdı. Bunun yerine sahip olduğu para için çok çalışırdı.

Sorumsuz Olun

Sağlıklı bir adam sorumsuz değildir. Parası için çok çalışır ve onu anlamsızca harcamaz. Parasını biriktirip zevklere harcamadan önce borcunu ödeyecek ve ailesine iyi bakılmasını sağlayacak.

Aşırı Dost canlısı Olun

Birlikte çalıştığınız insanlarla aşırı arkadaş canlısı olmak, insanların gardını indirip flört etmeye başlamasının yollarından biridir. Dürüst bir adam, çizgiyi aşan herkese partnerine olan bağlılığı hakkında açıkça konuşacaktır.

Başkaları Hakkında Kötü Konuşmak

Dürüstlüğe değer veren bir adam başkaları hakkında, özellikle de partneri hakkında kötü konuşmaz. Bunun yerine, başkaları onlar hakkında olumsuz konuştuğunda arkadaşlarını ve sevdiklerini savunma fırsatlarını arayacaktır. Partnerini başkalarının önünde utandırmaz.

İki Yüzlü Olun

Dürüstlüğü olan erkekler iki yüzlü olmaz. Bu, toplum içinde veya arkadaşlarının ve ailelerinin önündeyken bir şekilde, kapalı kapılar ardındayken ise başka bir şekilde davranmayacakları anlamına gelir. Dürüst bir adam partnerine her zaman doğru davranır

Saygısız Olun

Sağlıklı bir adam asla saygısızlık etmez. Başkalarını küçümsemez ya da onların görüşleri önemli değilmiş gibi davranmaz. Herkese, özellikle de kadınlara ve kendisinden yaşça büyük olanlara veya otorite sahibi olanlara karşı saygılıdır.

Adaletsizliği Görmezden Gel

Dürüstlüğe değer veren bir adam adaletsizliği görmezden gelmeyecektir. Savunmasız birine kötü davranıldığını gördüğünde, o kişinin yanında duracak ve buna göz yummayacaktır. Gerekirse konuyu daha da ileri taşıyacak ve adaletin yerini bulmasını sağlayacak.

Kaynak: Critical Financial

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.