Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kanseri Soğutan Protein Hastalığın Yayılmasını Durdurabilir


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Kanseri Soğutan Protein Hastalığın Yayılmasını Durdurabilir

Bilim adamları, yepyeni bir tedavi yolunun bağırsak kanseriyle mücadeleye yardımcı olabileceğini ortaya koyuyor.

Science Advances dergisindeki yeni bir makaleye göre, Ku70 adlı bir bağışıklık sistemi proteini, bir ilaç kokteyli tarafından "açıldıktan" sonra bağırsak kanseriyle mücadele etmek için tetiklenebilir. Kolorektal kanser olarak da bilinen bağırsak kanseri, Amerika Birleşik Devletleri'nde (cilt kanserleri hariç) en sık görülen üçüncü kanserdir ve yılda yaklaşık 150.000 yeni vaka kaydedilmektedir.

Aynı zamanda ABD'de kansere bağlı ölümlerin ikinci en yaygın nedenidir. Amerikan Kanser Derneği'ne göre 2024 yılında yaklaşık 53.000 kişinin kanserden ölmesi bekleniyor. Bağırsak kanseri mümkün olduğu kadar erken yakalanırsa hayatta kalmak mümkün olabilir.

Avustralya Ulusal Üniversitesi tarafından yapılan yeni araştırma, Ku70 kullanılarak bağırsak kanseri için olası yeni bir tedavi buldu.
Avustralya Ulusal Üniversitesi'nden immünoloji ve bulaşıcı hastalıklar profesörü Si Ming Man, Newsweek'e şunları söyledi: "Bağırsak kanseri olan kişilerin vücutlarında daha az miktarda belirli bağışıklık proteini taşıdığını ve bu hastalıklardan yaşamlarının erken dönemlerinde ölme olasılıklarının daha yüksek olduğunu bulduk." . "Ku70 adı verilen bağışıklık proteini iyi bir bağışıklık biyobelirtecidir, yani bağırsak kanseri teşhisi konulduktan sonra kimin daha iyi veya daha kötü durumda olacağını tahmin etmemize yardımcı olur.

"Ku70'in hücrelerimizdeki hasarlı DNA'yı tespit eden bir gözetleme sistemi gibi olduğunu gösteriyoruz. Bu hasarlı DNA, ölen veya ölen kendi hücrelerinizden veya vücudumuzda yaşayan mikroplardan gelebilir. Ku70, kanser hücrelerini 'soğutur', Hasar görmüş DNA'yı temizler ve hücreye talimat verir ve hareketsiz durumda kalmasını sağlar, bu da hücrenin artık büyüyemeyeceği ve bölünemeyeceği anlamına gelir. Bu önemlidir çünkü sağlıklı hücrelerin kanser hücrelerine dönüşmesini veya kanser hücrelerinin kanser hücrelerine dönüşmesini [durdurmaya] yardımcı olur. tümör."

Ku70'i kodlayan gendeki mutasyonların kolorektal kanser gelişimiyle ilişkili olduğunu buldular. Bu nedenle Ku70'i hedef alan ilaçlar ve diğer proteinlerle oluşturduğu kompleksler, molekülün bağırsak kanserlerinin yayılmasını engellemesine yardımcı olabilir.

Yazarlar makalede "Ku70 sinyalozom bileşenlerini hedef alan terapötikler, kanserde tedavi sonuçlarını iyileştirebilir" diye yazdı.

Gelecekteki bağırsak kanseri taraması, anormal büyümelerdeki Ku70 seviyelerinin kontrol edilmesini de içerebilir.

Man, "Araştırmamız, Ku70'i 'açabilen' yeni ilaçlar geliştirmenin bağırsak kanseriyle mücadeleye yardımcı olabileceğini gösteriyor. Kanser öncesi poliplerdeki Ku70 miktarını kontrol etmek, bağırsak kanseri taramalarının sıklığını yönlendirmeye yardımcı olabilir" dedi.

"4 Şubat Pazar Dünya Kanser Günü. ANU'daki kanser araştırmalarımızın bu önemli günde kanserin önlenmesi, tespiti ve tedavisi konusunda farkındalığın artmasına yardımcı olacağını umuyoruz."

dna-163710.jpg

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.