Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Diş hekimi, ağzınızda 'en kötü, en sert' mikropları bırakan 1 alışkanlığa karşı uyarıyor


Önerilen İletiler

  • Admin
Gönderi tarihi:

Diş hekimi, ağzınızda 'en kötü, en sert' mikropları bırakan 1 alışkanlığa karşı uyarıyor

Birçoğumuzun aşina olduğu bir sabah rutini: Kahvaltıdan hemen sonra, aşındırıcı bir diş fırçasıyla sert bir diş macunu uygulayarak ağzınızı temizleyin, ardından sizi ürkütecek kadar güçlü bir gargarayla durulayın.

woman-3498849.jpg

Dr. Kami Hoss da hastaların bu alışkanlıkları anlattığını duyunca ürküyor.

Diş hekimi kitabında şöyle yazıyor: "Ağzınız Konuşabilseydi: Derinlemesine Bir Şey" adlı kitabında, bunlar pek çok insanın kötü ağız sağlığına sahip olmasının sebeplerinden bazıları ve bu da fizikselden zihinsele sağlıklarının diğer tüm yönlerini etkiliyor. Ağız Sağlığı Rehberi ve Tüm Hayatınıza Etkisi.”

“İstatistiksel olarak toplum olarak ağızlarımız şu anda inanılmaz derecede sağlıksız. Bilim, teknoloji ve tıptaki tüm bu ilerlemelerle, bu noktada diş hekimlerinin yapacak hiçbir şeyinin kalmayacağını düşünürsünüz," San Diego, California'daki The Super Dentists'in kurucu ortağı Hoss, TODAY.com'a anlatıyor.

"Fakat ağız sağlığı son 30 yılda hiç iyileşmedi... Nüfusumuzun çoğunluğunun ağız hastalıkları var, bu da şu anda yapmakta olduğumuz şeyin işe yaramadığı anlamına geliyor."

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre diş çürüğü olarak da bilinen diş çürüğü, gezegendeki en yaygın bulaşıcı olmayan hastalıktır.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, ABD'de yetişkinlerin yaklaşık yarısının bir tür diş eti hastalığına sahip olduğunu ve bu sayının 65 yaş üstü Amerikalılar için %70'e yükseldiğini kaydetti.

Hoss, en büyük sorunun insanların ya ağızlarını ihmal etmeleri ya da diğer uç noktaya giderek ağız mikrobiyomunun dengesini bozacak kadar dezenfekte ve sterilize etmeleri olduğunu söylüyor.

Tıpkı bağırsaklarımız gibi ağızda da iyi ve kötü bakteriler, yani milyarlarca mikrop bulunur. Bu hassas dengeyi (örneğin ağzınızdaki tüm bakterileri öldüren bir ürün kullanarak) bozarsanız sorunların ortaya çıkabileceğini belirtiyor.

İyi ağız sağlığı nedir?

Hoss bunu dengeli bir ağız mikrobiyomunun yanı sıra ağzın doğru büyümesi ve gelişmesi olarak tanımlıyor; bu da doğru hava yollarına, doğru ısırma ve dengeli görünen bir yüze yol açıyor. Kitabında sağlıklı bir ağzın yaşam beklentisini 10 yıla kadar artırabileceğini belirtiyor.

Ancak bir şeyler ters giderse ve sağlıksız bir ağza neden olursa, bu, zihinsel sağlık da dahil olmak üzere kişinin refahıyla ilgili her şeyi etkileyebilir. Hoss, diyabet, kardiyovasküler ve Alzheimer hastalığı da dahil olmak üzere pek çok hastalığın periodontal hastalıklarla bağlantılı olmasının "akıllara durgunluk verici" olduğunu yazıyor.

Ağız sağlığının genel vücut sağlığıyla bağlantılı olduğunu ancak diş hekimlerinin daha büyük sorunları önlemek yerine çoğunlukla sadece boşlukları doldurmak veya dişleri düzeltmek için eğitildiğini belirtiyor.

İnsanların yaptığı en büyük ağız sağlığı hataları nelerdir?

Hoss, bunların arasında, gelişmesi milyonlarca yıl süren ağız mikrobiyomunu değiştirebilecek alkol ve diğer bileşenleri içeren sert ağız bakım ürünlerinin kullanılmasının da yer aldığını söylüyor.

Özellikle, reklamı yapıldığı gibi her şeyin %99'unu öldüren ve "etraftaki en kötü, en sert, en sert küçük mikropları" geride bırakan, ağzın tamamını yeniden kolonileştirmeye hazır, onları tutan organizmalar tarafından tamamen kontrol edilmeyen antiseptik gargaradan dehşete düşüyor. Bay,” diye yazıyor kitabında.

Hoss, tüketicilerin ağzını, içinde çiçekler ve bitkiler gibi yararlı ağız mikroplarının ve yabani otlar gibi kötü böceklerin bulunduğu bir bahçe olarak düşünmelerini teşvik ediyor.

“Bahçenizde yabani ot yetişiyor olsaydı, bizim ağzımızda yaptığımız gibi her yere asit ve ot öldürücü atıp her şeyi öldürmezdiniz. (Ama) her şeyi öldüren antiseptik gargara kullanıyoruz” diyor. "Şu anda ağızda yaptığımız şey tam bir felaket."

Araştırmacıların daha önce TODAY'e söylediğine göre, sert ağız gargarası kullanımından sonra yok olan faydalı mikroplardan bazıları, vücudun nitrik oksit (kan akışıyla bağlantılı bir kimyasal) oluşturmasına yardımcı olmak üzere tasarlandığını ve aynı zamanda endotel fonksiyonunun, kan basıncının ve insülin duyarlılığının düzenlenmesinde de önemli bir rol oynadığını söyledi.

Sağlıklı ağız bakımı rutini

Hoss aşağıdaki adımları önerdi:

Sabah ağız bakım rutininize kahvaltıdan sonra değil önce başlayın, çünkü ne zaman yemek yerseniz ağzınız asidik hale gelir ve hemen fırçalarsanız diş minenize zarar verebilirsiniz. "Gördüğüm en büyük hata insanların dişlerini kahvaltıdan sonra veya yemekten sonra fırçalamasıdır. diye belirtiyor. Bu, emayenin hasara karşı en savunmasız olduğu zamandır, bu nedenle fırçalamadan önce yemeklerden ve içeceklerden sonra en az 30 ila 60 dakika beklemeniz gerektiğini söylüyor.

Uyandıktan sonra, ağzın pH'ını eski haline getirmek için alkali bir gargara kullanın ve gece boyunca biriken plak ve parçacıkları gevşetin. Bu şekilde durulama ağzın diş fırçasının ulaşamadığı bölgelerine ulaşır.
Dişlerinizin arasındaki plağı çıkarmak için diş ipi kullanın. Hoss, herhangi bir diş ipinin hiç diş ipi olmamasından daha iyi olduğunu, ancak her zaman temiz bir yüzey kullandığınız için normal ip ipinin en iyisi olduğunu söyledi. Saplı diş ipi ikinci tercihiydi, ardından su diş ipi kullanıyordu.

Hoss, dilinizi bir kazıyıcı veya fırçayla temizleyin, "çünkü bu, insanların görmezden geldiği başka bir alan ve ağız kokusuna neden olan büyük bir bakteri kaynağıdır" dedi.

Yumuşak kıllı bir diş fırçası kullanarak güvenli ve etkili bir diş macunuyla dişlerinizi fırçalayın.

Hoss, yatmadan önce bu rutini tekrarlayın, ancak sırayı tersine çevirin, böylece yatmadan önce kullandığınız son ağız bakım ürününün alkalin gargara olmasını önerdi.

Gün boyu ağzın asitliğini dengelemek için sabahtan akşama kadar olan 16 saatte ksilitollü ağız spreyi kullanmayı veya ksilitol sakızı çiğnemeyi seviyordu.

“Aslında hiç de karmaşık değil: Doğru ağız bakım ürünlerini kullanarak düzenli olarak dişlerinizi fırçalayın ve diş ipi kullanın. Hoss, diş hekiminizi düzenli olarak ziyaret edin, dedi. “Ağız sağlığınız hayatınızın her alanını etkiler.”

Kaynak: TODAY

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.