Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Intel dünyanın en büyük yarı iletken çip üreticisi oluyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Intel dünyanın en büyük yarı iletken çip üreticisi oluyor

Intel, dünyanın en büyük yarı iletken çip üreticisi olarak Samsung'u geride bıraktı. Counterpoint Research'e göre küresel yarı iletken alanında %8,8'lik bir gelir düşüşü yaşandı. Özellikle dünyanın en büyük yarı iletken çip üreticisi Samsung Electronics ağır zarar gördü.

intel.jpg

Bu, Koreli binbaşının geçen yıla göre 26,8 milyar dolar daha az kazandığı anlamına geliyor. 2022'deki 70,2 milyar dolar, 2023'te 43,4 milyar dolara düştü; %38'lik büyük bir düşüş. Ve bunun, bellek yongaları pazarının iyi durumda olmaması nedeniyle gerçekleştiğine inanılıyor. Daha sonra Samsung da müşteri bulmakta zorlandı. Samsung geçen yıl benzer bir şeye işaret ettiği için bu pek de şaşırtıcı değil.

Intel dünyanın en büyük yarı iletken çip üreticisi oluyor
Çok eski bir atasözü vardır: "Birinin kaybı diğerinin kazancıdır." Benzer şekilde Intel, hafif durgun piyasa koşullarına rağmen Samsung'un yaşadığı olumsuzluktan yararlanarak lider konumunu güvence altına aldı. Intel'in de yıllık %16'lık bir düşüşle olumsuz bir büyüme yaşadığını belirtmekte fayda var. Ancak gelirdeki düşüşe rağmen yarı iletken sektöründe en çok kazanan şirket olmayı başardı.

Rapora göre NVIDIA, en büyük on yarı iletken çip üreticisi arasında açık ara birinci sırada yer alıyor. Rapor, şirketin yıllık %86 büyüme gösterdiğini ve gelirinin 16,3 milyardan 30,3 milyara çıktığını gösteriyor. Listenin diğer en büyük yarı iletken çip üreticileri arasında Qualcomm, Broadcom, SK Hynix, AMD, TI, Infineon ve STM yer alıyor.

Dalgaları yapay zeka mı yaratıyor?

Yapay zekanın (AI) yarı iletken endüstrisi üzerindeki etkisi yadsınamaz bir ifadedir. Counterpoint Research'e göre William Li, yapay zekayı "2024 yılında yarı iletken endüstrisinde önemli bir organik büyüme itici gücü" olarak hayal ediyor. Özellikle NVIDIA ve AMD, bulut sunucularındaki yapay zeka (AI) ve güçlü bileşenlere yönelik artan talebe bağlı olarak bilgisayar çipi satışlarında artış yaşayan şirketler arasında öne çıkıyor. Özellikle Nvidia önemli faydalar elde etti. Her iki şirketin de gelecekte AI ile ilgili girişimlerini genişletmek, mevcut fırsatı değerlendirmek ve kendilerini önümüzdeki yıllarda sürdürülebilir büyüme için konumlandırmak için stratejik planları var.

Intel'in dünyanın en büyük yarı iletken çip üreticisi haline geldiği yazısı ilk olarak Android Manşetlerinde yer aldı.

Kaynak: Android Headlines

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.