Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yabani Otları Sirkeyle Doğru Şekilde Yok Etmek


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Yabani Otları Sirkeyle Doğru Şekilde Yok Etmek

Herkes yabani otlardan nefret eder. Yerel fidanlığınızın veya büyük mağazanızın bahçıvanlık koridorunda yürürseniz, aralarından seçim yapabileceğiniz her türlü yabani ot öldürücüyü göreceksiniz. Yabani otları öldürmek için ev yapımı karışımlar da popülerdir. Ev sirkesiyle yapılan doğal ot öldürücüler özellikle internette popüler hale geldi. Ancak lavabonuzun altından bir şişeye normal sirke doldurup yabani otları püskürtmeye başlarsanız hayal kırıklığına uğrayacaksınız.

lawn-mower-938555.jpg

Eğer sirkeyi ot öldürücü olarak kullanacaksanız öncelikle bilmeniz gereken birkaç şey var.

Ev Sirkesi Kullanmayın

Tipik ev sirkesi temizlik için mükemmeldir ancak yabani otları öldürecek kadar güçlü değildir. Beyaz sirke genellikle yüzde beş asetik asit içerir. Yabani otları öldürmek için daha güçlü bir şeye ihtiyacın olacak. Yüzde 20 asetik asit içeren bahçe sirkeleri var. Bazıları önceden karıştırılmış ve kullanıma hazır olarak gelir; bu da muhtemelen en kolay yoldur. Ancak bu özellikle güçlüdür, dolayısıyla kullanacaksanız eldiven ve göz koruması kullanmanız gerekecektir.

Sirkeli Ot Öldürücü Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Sinir bozucu yabani otlarla ilgilenmek için başka doğal ve güvenli seçenekler olsa da sirke kullanmaya karar verirseniz aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey vardır.

Sirke bitkinin köklerini öldürmez. Sirke bazlı herbisitler çok yıllık bitkileri değil, yalnızca yıllık yabani otları öldürür. Sonraki kategori, en çok baş ağrısına neden olan yabani ot grubudur.

Kontakt bir herbisit olduğu için bitkinin sadece dokunduğu kısımlarını öldürür. Yani geçici olarak zehirli sarmaşık veya kanarya otu ile ilgilenebilir, ancak bu bitkiler çok yakında geri dönecektir. Ayrıca, yabani ot öldürücü olarak etiketlenmeyen bahçe sirkesi satın alırsanız, onu yabani ot öldürücü olarak kullanmanın yasa dışı olduğunu da belirtmekte fayda var.

Sirke bir kimyasaldır, bu yüzden ona bu şekilde davranın. Bu, yüzde 20 veya daha fazla asetik asit içeren herbisit versiyonlarını kullanmak için güvenlik donanımına ihtiyacınız olacağı anlamına gelir.

Sirke, zarar vermek istemediğiniz bitkileri öldürebilir, bu nedenle spreylediğiniz yere dikkat edin. Rüzgarlı bir günde de kullanmayın.

Verandanızın etrafındaki güçlü sirkeye dikkat edin. Bazı zemin kaplaması malzemelerinin rengini bozabilir.

Kendi Sirkeli Ot Öldürücüyü Nasıl Yapabilirsiniz?

Kendi sirkeli ot öldürücüyü yapmak istiyorsanız hatırlamanız gereken en önemli şey, evdeki sirkelerden daha güçlü olan sirkeyi kullanmanız gerekeceğidir. Yüzde 20 asetik asit içeren konsantre sirke satın alabilirsiniz.

Sirke dışında bulaşık sabunu, tuz ve sprey şişesine de ihtiyacınız olacak. Sirkedeki asetik asit ve tuz, bitkinin hücre duvarlarını parçalayarak bitkinin kurumasına neden olur. Bulaşık sabunu bitkinin dış tabakasını (kütikül) parçalamaya yardımcı olur, bu da sirkenin işini yapmasına yardımcı olur.

DIY Ot Öldürücü Tarif:

Bir galon sirke;
Bir ons bulaşık sabunu;
Bir bardak tuz;
Plastik sprey şişesi.

Talimatlar:

Sirke, tuz ve sabunu karıştırın;

Bir sprey şişesine dökün ve doğrudan yabani otların üzerine püskürtün.

Rüzgarsız, güneşli bir günde uygulayınız. Güneş sirkenin otu kurutmasına yardımcı olur. Rüzgarsız bir gün beklemek aynı zamanda spreyinizin yanlışlıkla diğer bitkilere düşmeyeceği anlamına da gelir.

Yabani Otlardan Doğal Yollarla Kurtulmanın Yolları

Hala onları elle, kökünden falan çıkarmaktan daha etkili bir şey yok. Yağmur yağdıktan sonra bunu yapmak biraz daha kolay. Ve gerçekten inatçı olanlar için onları bir veranda bıçağıyla kazabilirsiniz. Bunları ayrıca bir bahçe çapası veya diğer uzun saplı yabani ot temizleme aletleriyle de kazabilirsiniz. Bir tel düzeltici, yabani otlarla savaşmak için cephaneliğinizdeki başka bir araçtır.

Bir ons önleme, yabani otları dışarıda tutmak için de uzun bir yol kat ediyor. Yabani otları tamamen dışarıda tutmanın bir yolu olmasa da, toprağın sağlığını anlamak ve akıllıca ekim yapmak, yabani otların tamamen ele geçirilmesini engelleyebilir.

Kaynak: The Family Handyman

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.