Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

  • Admin

Kaçınılması Gereken 8 Lastik Markası

tyre-1714669.jpg

Lastikler bir nevi evinizdeki su ısıtıcısına benzer. Her ikisini de her gün kullanıyorsunuz, ancak bir sorun olmadığı sürece ikisini de nadiren düşünüyorsunuz. Su ısıtıcınız normal bir günde aklınıza bile gelmez. Ancak buz gibi bir duşa adım attığınızda her şey değişir.

O anda aklınıza gelen tek şey o su ısıtıcısı! Benzer şekilde, arabanızı her sürdüğünüzde lastiklerinize güvenirsiniz, ancak lastikler nadiren ön planda olur. Ancak patlak bir lastik, sürüşün soğuk duşuna benzer. Lastikler sonradan akla gelen bir düşünceden bir anda sabitlenme durumuna geçer. Lastikler aracınızın en önemli güvenlik bileşenlerinden biridir. Kelimenin tam anlamıyla, arabanızla yol arasındaki tek bağlantıdırlar. Güvenli yol tutuşu, hızlanma ve frenleme tamamen kaliteli lastiklere bağlıdır.

Felaketin gelmesini beklemek yerine hepimizin lastiklerimiz üzerinde biraz daha düşünmesi gerekiyor. Lastiklerin yola elverişliliğinin kontrol edilmesi rutin hale gelmelidir. Çoğu o kadar da zor değil. Örneğin eski moda kuruş testi, lastiklerinizde kalan diş sayısını ölçmenin harika bir yoludur. Bir kuruşu ters çevirin ve lastik sırtının oyuklarına yerleştirin. Abraham Lincoln'ün kafasının tamamını görebiliyorsanız, yeni lastiklerin zamanı gelmiştir. Yeni lastiklere ihtiyacınız olduğunu gösteren diğer işaretler arasında gözle görülür çatlaklar, basıncı tutmayan lastikler, yanak şişkinlikleri veya sürüş sırasında çarpma/titreşimler yer alır.

Bu Tip Lastikleri Asla Satın Almayın

Gerçekten yeni lastik almanız gerektiğine karar verdiğinizde kalabalık bir lastik pazarıyla karşı karşıya kalırsınız. Hangi lastikleri dikkate alacağınızı ve hangilerinden kaçınacağınızı nasıl biliyorsunuz? Yeni başlayanlar için, Tire Agent'ın bu genel yönergeleri bazı yararlı ipuçları sunmaktadır.

Aşağıdakilerden herhangi birini asla satın almayın: Kullanılmış lastikler, Aracınıza uygun olmayan boyuttaki lastikler, Altı yıldan daha eski lastikler (hiç kullanılmamış olsalar bile), Kaplamalar (üst, aşınmış kısmın aşınmış olduğu lastikler) kaldırılır ve yeni bir lastik sırtı uygulanır), Uyumsuz lastikler, Düşük profilli lastikler (evet, havalı görünüyorlar ancak güvensizler), Geri çağrılan lastikler (Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'nin geri çağrılan lastiklerin güncel bir listesi bulunmaktadır) kendi web sitesi.)

Bu yararlı yönergelere uymanın yanı sıra, ne pahasına olursa olsun kaçınılması gereken bazı lastik markaları da vardır. Aşağıda listelenen bu türden sekiz marka bulduk. (Ve bunu hazırlamışken, işte Amerika'daki en kötü 9 benzin markası. Arabanıza kaliteli lastikler taktıktan sonra onu kalitesiz yakıtla doldurmanın hiçbir anlamı yok.)

Kaçınılması Gereken Lastik Markalarının Belirlenmesi

Kaçınılması gereken lastik markalarının bu listesini derlemek için 7/24 Wall St., beş farklı otomotiv web sitesine ve bloguna başvurdu. Ayrıca Google ve lastik satıcısı web sitelerindeki gerçek müşteri yorumlarını da kontrol ettik. Listemize yalnızca birçok otomotiv sitesinde standartların altında olarak tanımlanan ve aynı zamanda çok sayıda kötü müşteri yorumu alan lastik markalarını dahil ettik. Pek çok sitenin Çin'den AKS Lastikleri gibi tam olarak doğrulayamadığımız markalardan bahsettiğini belirtmek gerekir.

Bu marka, incelemecilerimiz tarafından yaygın olarak standartların altında olarak değerlendirildi, ancak internette bu marka hakkında çok az bilgi var. Bir web sitesi olmayan ve bunu destekleyecek pek çok iyi incelemeye sahip olmayan lastik markalarından kaçınılmalıdır. Bir yorumcu, AKS şirketinin 'lastikleri birinin bodrumundan üreten bir markaya benzediğini' belirtti. Uzun lafın kısası, doğrulanabilir bilgi eksikliği, lastik alışverişinde büyük bir tehlike işaretidir. Birden fazla satış noktasından olumsuz yorumlar alan iki ABD lastik markası vardı, ancak incelemeler markaların tamamıyla değil, bu markaların belirli lastikleri hakkındaydı.

Söz konusu lastikler Firestone Destination lastikleri ve General Tire'dir (yalnızca düşük kaliteli lastikler). Firestone ve General, yüksek kaliteli lastikler üreten saygın üreticilerdir ancak bu özel lastiklerden kaçınılmalıdır. Ancak aşağıdaki sekiz markadan tamamen kaçınılmalıdır. Birçok blogda ve müşterilerden sert eleştiriler aldılar.

8. Falken

Menşe Ülkesi: Japonya. Falken lastikleri kuru koşullarda bile çekiş gücü zayıftır. Yollar ıslandığında veya kayganlaştığında, bu lastiklerin yol tutuşu kötüden berbata dönüşür. Bir yorumcu, tarihsel olarak Falken'in iyi bir lastik ürettiğini belirtti. Ancak şirketin maliyet düşürücü önlemleri, ürünlerinin kalitesini düşürdü. Bu lastikleri boş verin.

7. Accelera Lastikleri

Menşe Ülkesi: Endonezya. Bu markanın adı yanıltıcıdır. Accelera lastiklerinin arabanızın hızlanmasına yardımcı olmasını beklersiniz ancak bu aslında lastiklere en büyük darbelerden biridir. Tüketiciler, lastiklerin hızlı hızlanırken yol tutuşunu kaybettiğini belirtti. Ayrıca sert frenleme sırasında da iyi yol tutuşu sağlayamazlar. Bu lastiklerin özellikle ıslak zeminde durma mesafesi çok uzun. Acclera lastiklerinin genel çekiş gücü çok zayıf.

6. Autogreen

Menşei: Çin. Autogreen lastikleri bir dizi soruna neden olur. Bu lastiklerin yol tutuşu kuru yolda bile zayıftır. Islak yollar durumu daha da kötüleştiriyor. Lastikler yüksek hızlarda gözle görülür titreşimler üretir, bu da yol yüzeyiyle güvenli bir temasta kalmadıkları anlamına gelir. Lastikler eşit şekilde aşınmaz ve lastik yaşlandıkça güvenlik tehlikesi oluşturabilir. Ancak bu lastikler çoğu zaman hiç eskimez. Bir incelemeci, Autogreen lastiklerinin altı ay içinde kelleştiğini belirtti. Bir diğeri, Autogreen lastiklerinin 20.000 mil bile dayanamadığı yorumunu yaptı. Bir başkası ise daha da sert eleştiri yaparak bu lastiklerin 10.000 milde aşındığını söyledi. Ortalama bir Amerikalı yılda 14.000 milden fazla yol kat ediyor, dolayısıyla tüketiciler Autogreen lastiklerini 12 ay boyunca bile kullanamayabilir.

5. Geostar

Menşe Ülkeleri: Çin, Tayvan
Geostar lastikleri diğer pek çok benzer lastikten daha sert bir sürüşe sahiptir. Daha da kötüsü, bu lastikler dönüş sırasında yol tutuşunu kaybedebilir ve tehlikeli bir durum yaratabilir.

Geostar lastikleri hem kuru hem de ıslak koşullarda çekiş gücünden yoksundur. Peki kış sürüşü? Unut gitsin.

Geostar kesinlikle lastik fuarının yıldızı değil.

Buna katılıyor musun? Yukarıdaki Beğendim düğmesine basın. Aynı fikirde olmamak? Neleri değiştireceğinizi yorumlarda bize bildirin.

4. GoodRide

Menşei: Çin
Goodride lastikleri hakkında söylenecek iyi bir şey yok. Bu lastikler dengesiz yol tutuşuna ve çok kötü bir sürüşe sahiptir. Her türlü hava koşulunda kavramadan yoksundurlar. Müşteri incelemelerinde 'ucuz' ve 'berbat' gibi kelimeler ortaya çıktı. Mesaj açık: Goodride'a 'elveda' deyin.

Buna katılıyor musun? Yukarıdaki Beğendim düğmesine basın. Aynı fikirde olmamak? Neleri değiştireceğinizi yorumlarda bize bildirin.

3. Triangle

Menşei: Çin
Bir incelemecinin bir lastikten 'hendek bulucu' olarak bahsetmesi her şeyi ifade edebilir. Üçgen lastiklerin yol tutuşu çok düşüktür. Kuru koşullarda orta hızlanmalarda bile gıcırdıyorlar. Bir müşteri ıslak zeminde bu lastikleri 'tamamen tehlikeli' olarak nitelendirdi.

Hala ikna olmadıysanız, diğer kullanıcılar bu lastikleri 'süper ucuz', 'korkunç' ve 'çöp' olarak tanımladılar.

2. West Lake

Menşei: Çin
West Lake lastikleri ABD'de yaygın olarak mevcuttur, ancak incelemeler tek kelimeyle kötüdür.

West Lake lastikleri çok gürültülüdür. Ancak bu, bu markanın sorunlarının sadece başlangıcı.

Bu lastikler zorlu sürüş koşullarında kolayca hasar görebilir. Bir çukur, West Lake lastiğinin sonunun işareti olabilir.

West Lake lastikleri otoyol hızlarında da güvensiz; bir yorumcu lastiklerin 60 mil/saatin üzerinde yol tutuşunu kaybettiklerini belirtiyor.

Çok sayıda inceleme, lastiklerin ömrünün kısa olduğunu belirtti. Düşük fiyata satılsalar bile, uzun vadede size daha pahalıya mal olabilir, çünkü bunları daha kaliteli bir markaya göre çok daha kısa sürede değiştirmek zorunda kalacaksınız.

1. Unicorn

Menşei: Çin
Unicorn Lastikleri Travelstar, Mastertrack ve Sunfull gibi birden fazla marka adı altında satılmaktadır.

Unicorn'un genel itibarı zayıf; eleştirmenler lastiklerinin kalitesiz malzemelerden yapıldığını söylüyor. Islak yollarda çekiş gücü çok zayıf. Bir yorumcu, ıslak koşullarda durma mesafesinin şimdiye kadar deneyimledikleri en uzun mesafeler arasında olduğunu belirtti. Sizin, ailenizin ve arkadaşlarınızın güvenliği, bu lastikler üzerinde kumar oynamayacak kadar önemlidir.

Kaynak: 24/7 Wall St

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.