Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bu inanılmaz motosiklet yalnızca 455 Liralık elektrikle 965 km yol kat edebiliyor: 'Motosiklet evriminde bir sonraki adım'


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bu inanılmaz motosiklet yalnızca 455 Liralık elektrikle 965 km yol kat edebiliyor: 'Motosiklet evriminde bir sonraki adım'

zero-motosiklet.jpg

Elektrikli motosiklet üreten bir şirket olan Zero Motorcycles (@zeromotorcycles), 2023 yılında DSR/X'i piyasaya sürdü. Bu motosiklet, yalnızca 15 dolarlık yakıtla yaklaşık 600 mil yol kat edebiliyor.

 

 

Kaliforniya merkezli şirket kendisini "motosiklet evriminde bir sonraki adım" olarak tanımlıyor ve "hafif, verimli, hızlı ve sürüşü eğlenceli, yüksek performanslı elektrikli motosikletler" yaratmak için geleneksel motosikletleri modern teknolojiyle nasıl birleştirdiklerini açıklıyor. ”

Geleneksel motosikletlerin son derece gürültülü olduğu biliniyor ve benzinle çalışan diğer araçlar gibi onlar da gezegenin ısınmasına neden olan hava kirliliğine katkıda bulunan zehirli dumanlar üretiyorlar.

Ancak DSR/X, elektrikle çalışarak bu sorunların her ikisini de çözer. Web sitesinde, "Hiçbir emisyon veya gürültü kirliliği olmayan DSR/X, çevre üzerinde daha az etki yaratırken, deneyimden daha fazla etkilenmenizi sağlar" diyor.

Elektrikli ve hibrit araçların ön maliyetleri daha yüksek olma eğilimindedir ancak DSR/X gibi araçlar uzun vadede buna değdiğini göstermektedir.

Doğal Kaynaklar Savunma Konseyi, Michigan Üniversitesi Ulaştırma Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan ve "elektrikli bir arabanın yıllık ortalama yakıt maliyetinin 485 dolar olduğunu, gazla çalışan bir aracın ise 1.117 dolar olduğunu" belirten bir araştırmayı rapor ediyor. Bu çalışma motosikletleri değil arabaları ele alsa da, elektrikli ve benzinli araçlar arasındaki maliyet farkının hala altını çiziyor.

Bazıları, gaz pompalamak için yalnızca birkaç dakikaya ihtiyaç duyan, gazla çalışan araçlar olduğundan, elektrikli araçları şarj etmek için daha uzun süre durma zorunluluğundan endişe duyabilir.

Elektrikli araçların şarj olması daha uzun sürüyor, ancak bir kullanıcı DSR/X hakkındaki bu Instagram gönderisinde şunları önerdi: "[I] yemek molalarım sırasında tam şarj ihtiyaçlarımı planladım, geri kalanı pilimi tamamlamak için daha kısa şarjlardı."

Pil ömrünü daha da uzatmak için DSR/X, alıcıların eklemeyi seçebileceği, daha büyük kapasiteli pillere izin veren ve böylece daha az şarj etme ihtiyacı duyabilecekleri yükseltmeler sunuyor.

DSR/X ve diğer elektrikli araçlar bir yatırımdır ancak aynı zamanda uygun maliyetli, çevre dostu ulaşımın bir sonraki adımıdır.

Kaynak:TCD

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.