Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

En İğrenç 16 Ev Böceği ve Onlardan Nasıl Kurtulunur


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

En İğrenç 16 Ev Böceği ve Onlardan Nasıl Kurtulunur

Yemek Güveleri

cockroach-70295.jpg

Genellikle kiler güvesi olarak bilinen yemek güveleri, un, fasulye ve kuru meyve gibi yiyeceklere girmeyi severler. Ayrıca evcil hayvan yiyeceklerini ve hatta Noel süslerinizi de yerler. Bu güveler hastalık taşımaz, dolayısıyla cesetleri ayıkladıktan ve yiyecekleri en az dört gün dondurduktan sonra yiyebilirsiniz. Ya da sadece konuşun! Artık yemek güveleriyle nasıl başa çıkacağınızı bildiğinize göre, çilek kökü kurtları olarak bilinen başka bir yaygın kiler zararlısına da dikkat etmeniz en iyisidir.

Meyve sinekleri

Meyve sinekleri ve yumurtaları her yerdeyse, bu mutfağınızı istila ettikleri anlamına gelir, onlardan kurtulmak için şu numarayı kullanın: Küçük bir miktar bulaşık sabununu biraz sirkeyle (elma sirkesi harika çalışıyor) veya hatta biraz şarapla karıştırın. Bu düz siyah böcekten kurtulmak için. Bir kaseye koyun ve plastik ambalajla örtün. Üst kısımda birkaç delik açın. Meyve sinekleri içeri girecek ve sıkışıp kalacak.

Cırcır böceği

Kudüs cırcır böceği gibi bazı cırcır böceği türleri, kışkırtıldıklarında insanları ısırma yeteneğine sahiptir. Yine de bu yaratıkların ısırması nadirdir. William Paterson Üniversitesi biyoloji profesörü PhD Joseph Spagna, "Kuzey Amerika'da çocukların karşılaştığı kriket türleri temelde zararsızdır" diyor. "Davranış derslerimde yaygın olarak görülen 'ev cırcır böceği' Acheta Domesticus'u düzenli olarak çıplak ellerimle tutuyorum ve beni hiç ısırmadılar."

Böcekler

Ovipost'un kurucu ortağı ve CTO'su ve böcek bilimci James Daniel Ricci, "Büyük geyik böcekleri gibi daha büyük böcekler, genellikle kendilerini tehdit altında hissettiklerinde veya kendilerini dengelemeye çalıştıklarında devasa ağız parçalarıyla bir miktar hasar verebilirler." böcek yetiştirmeye yönelik otomasyon ekipmanları üreten bir şirkettir. "Genellikle bu oldukça hafiftir, ayak parmağındaki bir darbe veya iğne batmasından çok az daha fazlasıdır. Eğer morarmışsa bölgeye buz uygulayın ve gerekirse bir bandaj kullanın."

Kırkayaklar

Ricci, "Bu bir böcek değil, ancak kırkayakların dost canlısı, uysal akrabası kırkayaklar, tehdit edildiklerinde insanlara zarar verebilir" diyor. "Sarı benekli kırkayak tehdit edildiğinde kıvrılarak top şeklini alır ve güçlü bir zehir olan hidrojen siyanürü onu tutan kişinin üzerine sızdırır. Bu genellikle bir insanı öldürmek için yeterli değildir ancak mutlaka ellerinizi iyice yıkamalı ve uzak durmalısınız. Hemen ardından yüzünüze dokunmak veya yemek yemek!"

Sivrisinekler

Dünya çapında sivrisineklerin yol açtığı hastalıklardan ölenlerin sayısı diğer faktörlerden daha fazladır. Amerika Birleşik Devletleri'nde sivrisinekler farklı ensefalit türlerini yayabilir ve kalp kurtlarını köpek ve kedi gibi evcil hayvanlara aktarabilir.

Kırkayaklar

Bir ev kırkayağının zemine ve kanepenizin altına ateş etmesini izlemekten daha korkunç bir şey olamaz. Çoğu insanın bu tüyler ürpertici sürünen misafirlerden olumlu bir şekilde korktuğunu söylemek yanlış olmaz. Ev çıyanlarının tipik olarak 15 bacağı vardır ve saniyede 1,3 feet hızla hareket edebilirler; bu da bu böceklerden birini yakalamanın neden neredeyse imkansız olduğunu açıklar. Bir ev çıyanına verilen tipik tepki muhtemelen bir ayakkabıyı içerir, ancak neredeyse diğer tüm böcekler gibi bu böceğin de bir amacı vardır. Ve evet, bu amaç aslında iyi.

Pireler

Evcil hayvanınız evinize pire getirdiyse bunu bileceksiniz. Bu zararlılar küçük olabilir ama özellikle sıcak aylarda çok fazla zıplayıp ısırırlar. Eğer bir pire istilasından rahatsız oluyorsanız pirelerden doğru şekilde nasıl kurtulacağınız aşağıda açıklanmıştır. Ve en iyi önleme şekli evcil hayvanlarınızı pire tedavileriyle korumaktır.

Örümcekler

Örümceklerin evinizin içinde dükkan açmasından rahatsız mı oldunuz? Örümcekler genellikle sıcaklık ve yiyecek bulmak için içeriye girerler. Hepimiz diğer böcekleri avladıklarını biliyoruz, bu da bir avantaj olabilir, ancak gerçekten evinizi onlarla paylaşmak istiyor musunuz? Biraz sabır ve doğru taktiklerle örümceklerden kurtulabilirsiniz; ancak yumurtalarını bırakma şansı bulamadan hızlı davranın!

Sinekler

Amerika Birleşik Devletleri, kanalizasyon sinekleri ve kurt sineklerinden karasineklere ve tatarcıklara kadar birçok farklı sinek türüne ev sahipliği yapmaktadır. Türü ne olursa olsun, evinizin içinde yaptıklarında hepsi sinir bozucu oluyor. Sinekler sadece sorun yaratmaz, aynı zamanda hastalık da taşıyabilir ve tedavi edilmediği takdirde sağlık açısından tehlike oluşturabilir. Yani eğer düzenli olarak sinir bozucu sineklerle karşılaşıyorsanız, onlarla ilgilenmenin zamanı gelmiştir. İşte ABD'deki en yaygın sinek türleri.

Termitler

Termitler evinize ciddi zararlar verebilir. Bunlar özellikle baş belası haşerelerdir ve kurtulmaları oldukça zordur. Bu odun çiğneyen yaratıklardan herhangi birini veya bunların faaliyetlerine dair işaretleri fark ederseniz, onlarla hemen ilgilenmeniz önemlidir!

Sivrisineğe benzeyen bir tür uçan sinek

Sivrisinekler evinize girdikten sonra özellikle sinir bozucu olabilir; özellikle de bir istila başlayana kadar onları fark etmek zor olabileceğinden. Sivrisineklerin ömrü kısadır, dolayısıyla onlara üreyebilecekleri bir yer vermezseniz, eninde sonunda bu ev böcekleri artık sorun olmaktan çıkacaktır. Sivrisinekler mutlaka çürümüş meyve veya sebzeleri yemeseler de yine de çöplerin arasında dolaşabilirler. Onları caydırmak için çöp kutularınızı sıkıca kapalı tutun ve tüm çöpleri iyice paketleyin, böylece sivrisinekler veya meyve sinekleri onlara bir yol bulmasın.

Tahta kurusu

Tahtakuru istilasını önlemek için herhangi bir şey yapmadan önce, haşerenin neye benzediğini ve nereye saklanmayı sevdiğini belirlemeniz gerekir. Tahtakuruların küçük, yassı, oval şekilli gövdeleri vardır, kanatsız ve kahverengi renktedirler. Şiltelerde, yatak çerçevelerinde, yatak takımlarında, mobilyalarda, halılarda, süpürgeliklerde ve yatak odası dağınıklığında saklanırlar. Zaten onlarla uğraşıyorsanız, bu tahtakurusu spreyleri işinize yarayacaktır.

Hamamböcekleri

Hamamböceklerinin izini sürmenin ve kalıcı olarak ortadan kaldırmanın zor olmasıyla ünlüdür. Ancak bir zayıflıkları var; yalnızca kaynak açısından zengin bölgelerde kalıyorlar. Hamamböceklerinden nasıl kurtulacağınızı ve bu ev böceklerinin tamamen yok olması için yiyecek kaynaklarını nasıl kapatacağınızı öğrenin. Önleme amacıyla, hamamböceklerine keşfedildiklerinde kaçabilecekleri saklanma yerleri vermeyin. En önemlisi evinizdeki tüm kalıntıları veya gereksiz malzemeleri kaldırın. Buna hamamböceklerinin sevdiği karton, dergi ve gazete yığınları da dahildir. Orada saklamak kesinlikle gerekli olmadığı sürece her şeyi yerden uzak tutmaya çalışın.

Karıncalar

Bir karınca gördüğünüzde muhtemelen ilk dürtünüz üzerine basmak olur. Ama yapma. Onu öldüreceksin ama gördüğün her karıncaya karşılık evde saklanan yüzlerce karınca daha olabilir. Gördüğünüzler, koloniye geri götürmek üzere yiyecek arayan kaşif karıncalardır. Tüm ev böcekleri kolonisini yok etmek için bu izcileri kullanın.

Keneler

Bu zararlılar, hastalık taşıyabilecekleri için insanlar ve evcil hayvanlar için tehlikelidir. Üzerinizde ve evinizde kenelerin oluşmasını önlemek için evinizi nasıl hazırlayacağınız aşağıda açıklanmıştır. Zaten bunlara sahipseniz Wondercide Flea ve Tick spreyi işi görecektir.

Kaynak: TFH

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.