Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Travma sonrası baş ağrıları nelerdir? Travmamız ile fiziksel sağlığımız arasında bir bağlantı var mı?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Travma sonrası baş ağrıları nelerdir? Travmamız ile fiziksel sağlığımız arasında bir bağlantı var mı?

headache-1910644.jpg

Kafaya darbe kalıcı yara izleri bırakabilir ve travma sonrası baş ağrıları yaygındır. Kafa yaralanmaları hem fiziksel hem de zihinsel sağlığımızı etkileyebilir. Fiziksel belirtiler daha kolay gözlemlenebilir olsa da zihinsel sağlık belirtilerinin belirgin hale gelmesi zaman alabilir. Bu, travmatik beyin hasarından sonra olası etki belirtilerine karşı dikkatli olmamız gerektiği anlamına gelir.

Travma sonrası baş ağrıları kişisel ve işle ilgili işlevsellikte bir engel oluşturabilir. Bilgileri nasıl işlediğinizi, anıları nasıl hatırladığınızı veya yürütücü işlevleri nasıl kullandığınızı etkileyebilir. Büyük darbeden sonra bile bu semptomları yaşamaya devam edebilirsiniz. Yaralanmanın beyniniz ve zihniniz üzerinde uzun vadeli bir etkisi olmasına izin vermeyin.

Travma sonrası baş ağrıları nelerdir?

Beyin sarsıntısı sonrasında çeşitli baş ağrısı türleri yaşayabiliriz. Belki de en yaygın biçim migrendir. Ortamdaki herhangi bir şey, özellikle de yaralanmanızla ilgiliyse, baş ağrınızı tetikleyebilir. Bunları ilaç kullanmanın bir yan etkisi olarak da yaşayabilirsiniz. Fark edebileceğiniz gibi bu baş ağrılarına katkıda bulunan tek bir faktör yoktur. Travma sonrası baş ağrısının çeşitli nedenleri olabilir.

Çoğu baş ağrısı geçicidir ve kendi kendine ya da bazı ilaçlarla geçer. Ancak bir süredir devam ediyorsa profesyonel yardım almak en doğrusudur. Travma sonrası baş ağrılarının sorunu, bunların aynı zamanda daha yüksek psikolojik sıkıntıyla da bağlantılı olmasıdır.

Bir diğer yaygın psikolojik etki ise uyku bozukluklarıdır. Baş ağrısı nedeniyle bu sorunları yaşayabilirsiniz ve daha da fazla uyku zorluğuna yol açabilirsiniz. Bu bir kısır döngü haline gelir.

Geçmişteki travmalarla yetişkin baş ağrıları arasında bir bağlantı var mı?

Travmatik beyin yaralanmalarının yanı sıra, geçmiş travmatik deneyimler bile yetişkinlikte baş ağrısına yol açabilir. Sonrasındaki sorunlarla uğraşmak travma terapisine girmenizi gerektirebilir. Ek olarak, hem fiziksel hem de duygusal belirtilerinizi ele alan entegre bir ekiple çalışmanız gerekebilir.

Bazen iyi iş çıkaramadığımız için kendimizi bile suçlayabiliriz. Ancak bu bizim yeteneğimizden değil, beynimizin kaza sonrası yaşadığı etkiden kaynaklanmaktadır.

Ani semptomları yönetmek için bazı ilaçlar kullanılabilir. Ancak ilaç aldıktan sonra bile travma sonrası baş ağrıları yaşıyorsanız bir ruh sağlığı uzmanıyla çalışmanız gerekebilir. Çeşitli travmatik olayların birleşimi sağlığınızı etkileyebilir. Travma sonrası baş ağrısı tedavisi hayatınızda öncelik kazanır.

Travmanın psikolojik etkisi ele alındığında travma sonrası baş ağrıları kendiliğinden geçebilmektedir. Travma sonrası baş ağrıları, fiziksel ve zihinsel sağlığımız arasındaki sürekli etkileşimin kanıtıdır.

Travma sonrası baş ağrıları hem kısa vadeli hem de uzun vadeli sonuçlara yol açabilir. Beynimizi düşündüğümüz kadar zihin ve psikolojik sağlığımıza da dikkat etmeliyiz. Psikolojik ve fiziksel acı döngüsünden tek başınıza geçmek zorunda olmadığınızı unutmayın. Baş ağrıları da dahil olmak üzere hayatınızdaki travmanın uzun süreli etkileriyle yaşamak zorunda değilsiniz.

Kaynak: Sportskeeda

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.