Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2007 18 yıl GELİNLER (BRİDES) Yunanistan’da Tüm Zamanların En İyi Hasılat Yapan 3. Filmi Yunanistan’da Tüm Zamanların En İyi Hasılat Yapan 3. Filmi : 820.000 kişi Yapımcı: Martin Scorsese Yönetmen: Pantelis Voulgaris Vizyon tarihi: 14 Ekim 2005 süresi: 128’ Toronto Film Festivali (2004) Uluslararası Selanik Film Festivali (2004) En İyi Film En İyi Kadın Oyuncu: Victoria Haralambidou En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu : Evi Saoulidou En İyi Görüntü Yönetmeni : Yorgos Arvanitis.En İyi Set Tasarımı : Dimitrios Katsikis En İyi Müzik: Stamatis Spanoudakis En İyi Ses : Nikos Papadimitriou and Thimios Kalokousis En İyi Kurgu : Takis Yiannopoulos En İyi Kostüm : Damianos Zarifis and Eva Nathena En İyi Makyaj : Fani Alexaki Oyuncular:Damian Lewis (Norman Harris) Victoria Haralabidou (Niki Douka) Steven Berkoff (Karaboulat) Andrea Ferreol (Emine) Evi Saoulidou (Haro) *** Yıl 1922, Anadolu’da savaşın sonuna yaklaşıldığı sıralarda Anadolu ve civarından gelen 700’ü aşkın genç kadın; Rum’u, Türk’ü, Rus’u, Ermeni’si, Romen’i, Bulgar’ı İzmir’den kalkan ‘SS King Alexander’ gemisiyle, evlenmek için mektupla gelin siparişi veren ve yalnızca tek bir fotoğrafını gördükleri erkeklerle buluşmak üzere Amerika’ya yola çıkıyorlar. Bu gelinler arasında ablasının yerine Chicago’ya gönderilen 25 yaşındaki Niki Douka da vardır. Gemide, birinci sınıfta yolculuk yapan 45 yaşındaki fotoğrafçı Norman Harris, üçüncü sınıfta yolculuk yapan bu kız sürüsünden etkilenerek, onların fotoğrafını çekebilmek için kaptandan izin alır. Göçmen kadınların birçoğunun hikayesini Niki anlatır Norman’a... Norman, Niki’ye aşık olur. Yolculuğun sonuna doğru bir gece, Kanada’da pastacılık yapan bir Yunan ile evlenmesi için, Anadolu cephesinde yaralanan asker sevgilisi Antonis’i geride bırakmaya zorlanan Haro kendini öldürür. New York Limanı’na geldiklerinde yüzlerce alçakgönüllü, sabırsız damat bekleşmektedir. İkilemler, vicdan, sorumlu davranmakla, kısacık anlar ve dokunuşlarla ilgili bir hikaye.....
Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2007 18 yıl İzlemekten çok büyük keyif aldım. Hayata dair çok şey bulunabilecek bir film. Gerçekten izlenmeye değer olduğunu düşünüyorum.
Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2007 18 yıl Listemde en yakin zamanda izleyecegim... Aslında benimde duyduğum bir film değildi bir arkadaşımın tavsiyesiyle izledim. İyiki izlemişim diyorum. Umarım pişman olmazsın.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.