Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kış Öncesi Arabanızda Yağlamanız Gereken 6 Kritik Yer


Önerilen İletiler

  • Admin

Kış Öncesi Arabanızda Yağlamanız Gereken 6 Kritik Yer

618NRRNPfdL._AC_SL1410_.jpg

Pencere Rayları

Arabanızın cam raylarına silikon sprey veya kuru teflon püskürtün. Silikon soğuk havalarda bile kaygan kalır, böylece camlar sorunsuz bir şekilde kayar ve cam motorlarınızdaki aşınma ve yıpranmayı azaltır.

Pencere camını indirin ve her kapının ön, arka ve üst pencere kanallarına kuru Teflon sprey sıkın. Rayları ıslatın. Daha sonra yağı yaymak için pencereyi birkaç kez yukarı ve aşağı çalıştırın. Son olarak camı kaldırın ve fazla spreyi cam temizleyiciyle temizleyin.

Hava Bantları

Tüm araba kapı hava sıyırmalarına silikon yağlayıcı püskürtün. Silikon, buzun kauçuğun metal kapılara yapışmasını önleyecektir. Bu, kapıların daha düzgün açılmasını sağlayacak ve hatta su, kar ve soğuk havanın kabine girmesini engelleyen hava koşullarından kaynaklanan yırtılmaları önleyebilecektir. Yağlayıcı uygulayarak hava sıyırmasını esnek ve iyi durumda tutabilir, sıkı bir sızdırmazlık sağlayabilir ve istenmeyen hava akımlarının veya nemin araca girmesini önleyebilirsiniz.

Kaput mandalı

Kaput mandalı mekanizmasına aerosol lityum yağı püskürtün. Ve 'kapı' kilidini açmak için püskürtme pipetini kullanın. Daha sonra kilit silindirine hızlı bir miktar kuru Teflon sprey enjekte edin. Kar yağarken ve ön cam silecek sıvısı eklemeye çalışırken kaputun zorlu mandalıyla uğraşmak istemezsiniz.

Kilit Silindirleri

Soğuk havalarda donmalarını veya sertleşmelerini önlemek için aracınızın kilit silindirlerine kuru bir yağlayıcı uygulayın. Kabin kapısı kilitleri yağlandığında, anahtarın takılması ve döndürülmesi daha kolay olur, kilit mekanizmasının hasar görmesi veya anahtarların kırılması riski azalır. Ayrıca kilitte pas ve korozyon oluşumunun önlenmesine yardımcı olur. Uzaktan anahtarsız giriş sisteminizin sizi ne zaman yarı yolda bırakacağını asla bilemezsiniz.

Kapı menteşesi

Kapı menteşeleri de özellikle arabanızı kışa hazırlarken düzenli yağlama gerektirir. Kapı menteşelerinin düzgün bir şekilde açılmasını sağlamak ve paslanmayı önlemek için üzerine lityum gres püskürtün. Öncelikle menteşe alanını temiz bir bezle silin ve üzerine lityum gres püskürtün. Gresin menteşeye işlemesi için menteşeyi birkaç kez hareket ettirin. Ve her menteşenin her iki tarafına da yerleştirdiğinizden emin olun. Kalıntı toplamasını önlemek için fazlalığı silin.

Yakıt Deposu Kapısı ve Gaz Kapağı

Yol tuzu, gaz kapağını ve yakıt deposunun kapısını aşındırarak paslanmaya neden olabilir ve açılmasını zorlaştırabilir. Menteşeye yılda birkaç kez WD-40 uygulanması, menteşenin sorunsuz açılıp kapanmasını sağlayacaktır. Aynı şey gaz kapağının kendisi için de geçerli. Kir, yağ ve korozyon, arabanıza gaz koymanız gerektiğinde yakıt kapağını açmayı zorlaştırabilir veya depoyu doldurduktan sonra kapağın kapatılmasını zorlaştırabilir. Tüm yıl boyunca sorunsuz çalışmasını sağlamak için gaz kapağının dişlerine biraz WD-40 püskürtün.

Yağlayıcılarınızı Tanıyın

Her Kednin Yaplar'ın silikon, lityum gresi ve kuru, çok amaçlı bir yağlayıcıyı her zaman el altında bulundurması iyi bir fikirdir. Garaj kapınızı yağlamaktan çocuğunuzun gıcırdayan üç tekerlekli bisiklet tekerleğini tamir etmeye kadar, yaygın olarak kullanılan bu üç yağlayıcının çok sayıda uygulaması vardır. Ancak bunların farklı özelliklerini anlamak önemlidir.

  1. Silikon yağlayıcılar aşırı sıcaklıklara dayanıklılıkları ve su itici özellikleriyle bilinir. Silikon yağlayıcılar mükemmel yağlama sağlar ve ayrıca pas ve korozyonu da önleyebilir. Mükemmel uyumluluk sağladıkları ve kurumayı ve çatlamayı önledikleri için kauçuk parçalar ve plastik bileşenler için idealdirler.
  2. Lityum gres, endüstriyel ve otomotiv uygulamalarında yaygın olarak kullanılan ağır hizmet tipi genel amaçlı bir yağlayıcıdır. Mükemmel mekanik stabiliteye sahiptir ve yüksek basınca ve aşırı sıcaklıklara dayanabilir. Lityum gres, uzun ömürlü "ıslak" yağlamanın gerekli olduğu yataklarda, dişlilerde ve diğer ağır makinelerde yaygın olarak kullanılır.
  3. Çoğunlukla Teflon kullanan kuru çok amaçlı yağlayıcılar, sıvı veya yağ içermemeleri açısından benzersizdir. Bunun yerine yüzeyde kuru bir film oluşturan, sürtünmeyi azaltan ve uzun süreli yağlama sağlayan bir formül kullanıyorlar. Kuru yağlayıcılar, kilitler, menteşeler ve kayan mekanizmalar gibi kuru, yağsız yağlamanın gerekli olduğu uygulamalar için en uygunudur.
  4. WD-40, yağlama yağlarıyla formüle edilmiş olmasına rağmen gres veya yüksek performanslı bir yağlayıcı değildir. Ağır hizmet yağlama uygulamalarından ziyade hafif iş yağlayıcısı, korozyon önleyici ve yağ giderici olarak özellikle kullanışlıdır.

Kaynak: THF

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.