Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bilimkurgu tarzına ve harika bir isme sahip göbeksiz elektrikli motosiklet


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bilimkurgu tarzına ve harika bir isme sahip göbeksiz elektrikli motosiklet

Modern otomobiller her yöne bakan sensörlerle doludur ve çoğu tek bir basit görevle yükümlü kılınmıştır: sizi güvende tutmak.

Motosikletler çok daha basittir. Sürücüler kelimenin tam anlamıyla rüzgârda asılı kalıyor ve kendilerini güvende tutacak refleksleri, becerileri ve durumsal farkındalıklarından başka pek bir şey kalmıyor. Kilitlenmeyi önleyici frenler ve çekiş kontrolü gibi temel güvenlik teknolojileri bile iki tekerlek sahnesine nispeten yeni eklemelerdir.

verge-motorsiklet-starmatter.jpg

Ancak bu durum değişiyor ve öyle görünüyor ki Finlandiyalı Verge Motorcycles (ilişkisi yok), Verge TS Ultra bu yılın sonlarında piyasaya sürüldüğünde iki tekerlek üzerinde en gelişmiş sürücü güvenliği sistemiyle grubun liderliğini üstlenecek.

Büyük güç, tuhaf motor

TS yollarda başka hiçbir şeye benzemiyor çünkü yollarda başka hiçbir şeye benzemiyor. Yeni başlayanlar için elektrikli olması onu motosiklet dünyasında hala nadir görülen bir şey haline getiriyor ancak performansı çok daha radikal. Corvette E-Ray'in neredeyse iki katı kadar, 201 beygir gücü ve 885 pound-feet torka sahip.

Bu tork alışılmadık bir kaynaktan geliyor. Verge Motorcycles CTO'su Marko Lehtimäki, 2018'de bir motosikletin ilk tasarımını hazırlarken ekibin piyasadaki az sayıdaki elektrikli motosikletten memnun olmadığını söyledi.

Lehtimäki, çoğu elektrikli motosiklet tasarımının, gazla çalışan bir motosikletin temel düzeninin yerini aldığını, motorun motorla ve gaz deposunun pille değiştirildiğini söyledi. "Bunun optimal olamayacağını düşündük" dedi.

Pili çerçevenin yukarısına yerleştirmek özellikle endişe vericiydi. "Bu piller çok ağır" dedi. "Ağırlık merkezi yükseliyor ve bunlar üst kısmın çok ağır olduğu ve geleneksel motosiklet kullanımına kıyasla pek de keyifli olmayan deneyimler."

Corvette E-Ray'in neredeyse iki katı kadar, 201 beygir gücü ve 885 pound-feet torka sahip.
Verge Motorcycle'ın mühendisleri, ağırlık merkezini mümkün olduğunca aşağıda tutarak aküyü şasinin altına koymaları gerektiğini biliyorlardı. Ancak pili tabana bırakarak genellikle motorun kapladığı alanı doldurdular.

"Motoru ana şasinin dışına, motosikletin gövdesinin dışına taşımamız gerektiği sonucuna vardık" dedi. Bu yüzden farklı bir şey denemeye karar verdiler: motoru arka tekerleğin içine yerleştirmek.

Tekerlek içi elektrik motorları tam olarak nadir değildir. Aslında, VanMoof S4 veya BirdBike gibi seçeneklerde bulunan e-bisiklet sahnesinde yaygındırlar. TS Ultra'nın motoru ise farklı bir şey.

Göbeksiz bir halka tasarımıdır, yani elinizi tekerleğin tam ortasına koyabilirsiniz. Bu radikal bir görünüm yaratıyor ve arka süspansiyondan çok fazla ağırlık sarkması gibi bazı dezavantajlara sahip olsa da Lehtimäki, pil yerleştirmenin pratik faydalarının buna fazlasıyla ağır bastığını söyledi.

Lehtimäki, "Bir prototip yaptık ve bunun pek de kolay bir yol olmadığını söyleyelim" dedi. "Prototipi çalıştırdığımızda bile insanlar bizim deli olduğumuzu düşünüyordu ve birçoğu bunun gerçek hayatta asla işe yaramayacağını söylüyordu. Ancak geleceğin bu olduğuna çok ikna olduk ve eğer bu işi başarabilirsek her şey değişecek."

Sonuç, kasıtsız bir baş döndürücüdür. "'Tron bisikletine benzeyen bir şey yaratalım' diyerek başlamadık, tamamen yeniden tasarlanan EV mimarisiyle nasıl daha iyi bir motosiklet yapabiliriz" sorusuyla başladık" dedi. "Cevap bu halka motoruydu."

Kurtarmaya başla

TS Ultra'nın sesli geri bildiriminin nasıl çalışacağını tam olarak bilmesek de tüm bunların son derece maliyetli olacağını biliyoruz. TS Ultra'nın başlangıç fiyatı 44.900 dolardır. Bunun için sensörleri olan ve 233 mil menzile sahip bir bisiklet alırsınız.

Bu bütçenize uymuyorsa, Verge Motorcycles'ın 137 beygir gücü ve 217 mil menzilli 29.900 dolarlık TS Pro'su veya 107 beygir gücü ve 155 mil menzilli 26.900 dolarlık TS Pro'su var.

Yalnızca güç ve menzilden vazgeçmekle kalmayacak, aynı zamanda gelişmiş algılama paketine de veda edeceksiniz. Lehtimäki şimdilik bu sensörlerin alt seviye bisikletlere eklenemeyecek kadar pahalı olduğunu söylüyor.

Bütün bunlar son derece maliyetli olacak

Ancak tüm Verge Motorcycles TS modelleri OTA ile güncellenebilir olduğundan ve hepsi aynı dahili sensörlere (GPS, ivmeölçer ve jiroskop dahil) sahip olduğundan, her modeli çalıştıran stabilite ve çekiş kontrol sistemleri aynı yolda gelişerek daha da iyi hale gelecektir. zorlu koşullar ve eli ağır yeni sürücüler gibi şeylerle başa çıkmada.

Verge Motorcycles, bu yılın yazında yalnızca doğrudan satış yoluyla Amerikalı tüketicilere gönderim yapmaya başlayacaklarını söyledi. Bu, şirketin geçen yıl bu zamanlar vaat ettiğinin yaklaşık altı aylık bir gerilemesiydi, ancak Verge Motorcycles aslında Avrupa'daki şanslı müşterilere birkaç üretim TS ünitesi teslim etti. Yani bilim kurgu görünümüne rağmen bu şey gerçek olacak gibi görünüyor.

Kaynak: The Verge

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.