Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Gunlerdir Turk gazetelrindeki Mesut Barzani'den gelen Kerkuk/Turkiye aciklamari hakkindaki yroumlari okuyorum.

Onceleri bir tek PKK ve Ocalan'a terorist denirken simdi, Kurtler'le baglantisi olan herkese bolucu deniyor. Kufur ediliyor, tehdit ediliyor.

Adamin dedigi acik: icislerimize karisilmasin, hele hele Kerkuk konusunda.

Sizce Ingilizler simdi kalkip "Istanbul'daki ermenilerin hakkini korumak icin gerekirse Istanbul'a gireriz" diye bir demec yapsa, Turkiye'nin buna karsiligi ne olurdu?

Bir de su konu beni cok rahatsiz ediyor: Neden bu adamlarin kimligine ya da varligina saygi gosterip isbirligine gitmiyoruz? Senelrdir hep disladik, hep tehdit ettik ve yok saydik bakin ne oldu? Kendilerine baska muttefik buldular (ABD). Yazik yahu, cok yazik.

Lutfen aklimizi basimiza alip, bir kac gerici, milliyetcinin Turkiye insanini millyetcilik zehiri ile oldurmesine ve yobazlastirmasina izin vermiyelim.

Not: daha once bir kac siteden atildim gerekce verilmeden, bana hakaret edildigi halde. Umarim bu sitede buna izin verilmez. Zira, mulakat ve fikir paylasimi olmadan gelisme ve baris mumkun degildir!

Saygilarimla...

Gönderi tarihi:
Gunlerdir Turk gazetelrindeki Mesut Barzani'den gelen Kerkuk/Turkiye aciklamari hakkindaki yroumlari okuyorum.

Onceleri bir tek PKK ve Ocalan'a terorist denirken simdi, Kurtler'le baglantisi olan herkese bolucu deniyor. Kufur ediliyor, tehdit ediliyor.

Adamin dedigi acik: icislerimize karisilmasin, hele hele Kerkuk konusunda.

Sizce Ingilizler simdi kalkip "Istanbul'daki ermenilerin hakkini korumak icin gerekirse Istanbul'a gireriz" diye bir demec yapsa, Turkiye'nin buna karsiligi ne olurdu?

Bir de su konu beni cok rahatsiz ediyor: Neden bu adamlarin kimligine ya da varligina saygi gosterip isbirligine gitmiyoruz? Senelrdir hep disladik, hep tehdit ettik ve yok saydik bakin ne oldu? Kendilerine baska muttefik buldular (ABD). Yazik yahu, cok yazik.

Lutfen aklimizi basimiza alip, bir kac gerici, milliyetcinin Turkiye insanini millyetcilik zehiri ile oldurmesine ve yobazlastirmasina izin vermiyelim.

Not: daha once bir kac siteden atildim gerekce verilmeden, bana hakaret edildigi halde. Umarim bu sitede buna izin verilmez. Zira, mulakat ve fikir paylasimi olmadan gelisme ve baris mumkun degildir!

Saygilarimla...

Size kimse hakaret etmez ama siz daha ilk yazinizda gericiler filan diye gazlayip gitmissiniz,kimmis gericiler Barzaniyi ,PKK yi sevmeyenlermi yoksa ülkelerini savunanlarmi.Kerkük bir Türkmen ilidir Kürt ili degildir,önce bunu dogru olarak tespit edelim.Ikincisi Barzani kendisi Amerikaya yaslandi cünkü cikari var Amerikadan,ücüncüsü Barzani yahudi asillidir Kürtte degil.Barzani kim oluyorki Koca bir Türk devleti onunla oturup görüsecek.Türkiyenin sayesinde adini duyuran bir insan Türkiyeye kafa tutacak kadar yüreklendi ise o zaman ona haddini bildirmek sart olmustur.

Tekrar ediyorum sizin burada vatanini savunanlara gerici yobaz deme hakkiniz yoktur.Herkesin akli basindadir.insallah sizinkide basinizdadir.Kimseden hakaret beklemeyin bosu bosuna.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Size kimse hakaret etmez ama siz daha ilk yazinizda gericiler filan diye gazlayip gitmissiniz,kimmis gericiler Barzaniyi ,PKK yi sevmeyenlermi yoksa ülkelerini savunanlarmi.Kerkük bir Türkmen ilidir Kürt ili degildir,önce bunu dogru olarak tespit edelim.Ikincisi Barzani kendisi Amerikaya yaslandi cünkü cikari var Amerikadan,ücüncüsü Barzani yahudi asillidir Kürtte degil.Barzani kim oluyorki Koca bir Türk devleti onunla oturup görüsecek.Türkiyenin sayesinde adini duyuran bir insan Türkiyeye kafa tutacak kadar yüreklendi ise o zaman ona haddini bildirmek sart olmustur.

Tekrar ediyorum sizin burada vatanini savunanlara gerici yobaz deme hakkiniz yoktur.Herkesin akli basindadir.insallah sizinkide basinizdadir.Kimseden hakaret beklemeyin bosu bosuna.

saygilarla

----------------

Birakin da adamlar kendileri tespit etsin Turkmen ili yada Kurt ili oldugunu. Zira gercekler ortada. Sadece Turkiye medyasinda yapilan hakaretlere ve theditlere karsilik vermis adam. Ne yani siz vermezmiydiniz? Bir de kalkip adam Yahudi diyorsunuz? Simdi buisin adamin Yahudi yada Musluman olmasiyla ne iliskisi var? Yahudi insan degil mi? Degilse Turkiye neden Israil'le bu kadar sicak iliski icinde?

Adam kimmi? 6 milyon Irak Kurdunutemsil eden, kumsularimiz temsil eden bir lider. Bir kac ay sonra Irak dogal zenginliginin buyuk bolumunu kontrol altinda tutacak adam. Ne yani kan kusup, kufur edip dusman mi olmak akilli olur, yoksa birli olup beraber kalkinmak mi? Zira, bu adam hicbir zaman Turkiye'nin dusmani degildi ki. Ama raslantiya bakin, Kurtlerin konumu Irak savasindan sonra degisti ve adam birden bire dusman oldu.

Bir de bana "siz" diyorsunuz? Kimi kastediyorsunuz onumerak ettim? Ben buraya kimseye hakaret etmekicin gelmedim. Uzlasalim diyorum. Baris diyirum.

Gönderi tarihi:
----------------

Birakin da adamlar kendileri tespit etsin Turkmen ili yada Kurt ili oldugunu. Zira gercekler ortada. Sadece Turkiye medyasinda yapilan hakaretlere ve theditlere karsilik vermis adam. Ne yani siz vermezmiydiniz? Bir de kalkip adam Yahudi diyorsunuz? Simdi buisin adamin Yahudi yada Musluman olmasiyla ne iliskisi var? Yahudi insan degil mi? Degilse Turkiye neden Israil'le bu kadar sicak iliski icinde?

Adam kimmi? 6 milyon Irak Kurdunutemsil eden, kumsularimiz temsil eden bir lider. Bir kac ay sonra Irak dogal zenginliginin buyuk bolumunu kontrol altinda tutacak adam. Ne yani kan kusup, kufur edip dusman mi olmak akilli olur, yoksa birli olup beraber kalkinmak mi? Zira, bu adam hicbir zaman Turkiye'nin dusmani degildi ki. Ama raslantiya bakin, Kurtlerin konumu Irak savasindan sonra degisti ve adam birden bire dusman oldu.

Bir de bana "siz" diyorsunuz? Kimi kastediyorsunuz onumerak ettim? Ben buraya kimseye hakaret etmekicin gelmedim. Uzlasalim diyorum. Baris diyirum.

bakın hep nefret etmişimdir bu milliyetçilik yaparak insanları ayıranlardan.barzani amerikaya sizin 52. eyaletiniz olmaya hazırız diyen birisi.hem o kim ki benim ülkemi tehdit edebiliyor?hangi sıfatla?şu hükümet biraz basiretli olsa sesini bile çıkaramaz barzani denilen peşmerge.istenilse hemen bitirilebilir.adam ticareti Türkiye üzerinden yapıyo ve bu engellenebilir.ırağın zenginliğini elinde tutacakmış hıh buna kargalar bilegüler.amerika o kadar zahmeti tüm kaynakları barzaniye vermek içinmi çekti?biraz gerçekçi olun.kimsenin kürtü ayırdığı yok.ama birileri bazı kürtleri maşa olarak kullanıyo.uzlaşmak istiyorsanız mantıklı olun derim ben.

saygılar

Gönderi tarihi:
----------------

Kerkük'ün Türkmen ili oldugunun tespiti asirlar öncesinden yapilmistir.Ama bir Kürdistanin tespiti henüz yoktur.Kürtlerden baskada Kürdistani bilen baska bir millet yoktur.Siyasi amacli olanlar haric.Kürtlerin konumu hic degismedi,onlar oldu bitti Irak'i bölmeye calisiyordular.aynen Türkiyeyi bölmeye calismalari gibi.Bu adam iki tarafli oynayan bir adamdi,Talabani ve Barzani ömürleri birbiriyle savasmakla gecti sonra Amerikanin eteklerinde biri Cumhurbaskani oldu öbürüde sözüm ona Kürdistan baskani.Onun babasida ayniydi yillarca Türk devletiyle savasti, babasi neyse ogluda odur.

Konulari carpitmadan tartisin,ben yahudi diye onu dislamadim,onun nasil iki tarafli oynadigini ve cikarlari ugruna her yola basvurabilecegini anlatmaya calistim.Beni ilgilendirmez barzaninin ne oldugu,istwer yahudi olsun ister afrikali.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Kerkük'ün Türkmen ili oldugunun tespiti asirlar öncesinden yapilmistir.Ama bir Kürdistanin tespiti henüz yoktur.Kürtlerden baskada Kürdistani bilen baska bir millet yoktur.Siyasi amacli olanlar haric.Kürtlerin konumu hic degismedi,onlar oldu bitti Irak'i bölmeye calisiyordular.aynen Türkiyeyi bölmeye calismalari gibi.Bu adam iki tarafli oynayan bir adamdi,Talabani ve Barzani ömürleri birbiriyle savasmakla gecti sonra Amerikanin eteklerinde biri Cumhurbaskani oldu öbürüde sözüm ona Kürdistan baskani.Onun babasida ayniydi yillarca Türk devletiyle savasti, babasi neyse ogluda odur.

Konulari carpitmadan tartisin,ben yahudi diye onu dislamadim,onun nasil iki tarafli oynadigini ve cikarlari ugruna her yola basvurabilecegini anlatmaya calistim.Beni ilgilendirmez barzaninin ne oldugu,istwer yahudi olsun ister afrikali.

saygilarla

Onemli olan Kurdistan'in var olup olmamasi degildir fakat nufusu Orta Dogu'da yaklasik 30 milyona olan (gerci siz bunu da inkar edersiniz simdi) bir Kurt halkinin, dilinin, kulturunun varligidir. Zamaninda Kurtce konusmak bile suc sayiliyordu (hadi bakalim bunu da inkar edin). Turkiye'nin petrolu de suyu da hayvanciligi da hep Kurt topraklarinda gelmiyor mu? Elektrik hep Kurt topraklarindan gelmiyor mu (gerci simid buna da Afyon yada Usak'tan geliyor dersiniz siz ama...)? Neden yillarca ve simdi, en kotu alt yapi, en kotu yollar Kurt topraklarinda o zaman? Bu somurunun ta kendisi degil midir? Gercek olan nufusu 30 milyon olan Kurt halkinin haklaridir. Ve eger milliyetci kardeslerimiz de biraz akil olsaydi, bu haklari garanti icine alip dusman yerine DOST kazanilirdi. Nasil 6 milyonluk yahudi milleti bu kadar hak arayabiliyor da Kurtler arayamiyor aklim almiyor...

Eger bu adamalar bolucu deniyorsa o zaman hadi gelin 1. Dunya Savasinda Orta Dogu'yu param parca eden Ingilizlere de bolucu ver terorist diyelim ve iliskilerimiz askiya alalim. Ya da Amerika'yi terorist dite nitelendirelim. Bence o sikar biraz.

Bakin bir kac ay icinde Kerkuk zaten Kurtlerin eline gececek. kacinilmaz bir durum bu ve hala kalkip bos tehditlerde bulunuyoruz. Sonuc ne olacak? Ati alan Uskudari gececek ve Kurt kardesleriniz Turkiye yerine A.B.D. ile kalkinacak. O zaman kimin ne akilli karar aldigi ortaya cikar herhalde.

Kerkuk'e gelince: Lutfen bana tarafsiz bir kaynak gosterip o kentin gecmiste ya da su anda bir Turkmen kenti oldugunu gosterin. Kalkipta Turkiye'deki milliyetci kaynaklari gostererek degil. Gosteremezsiniz kardesim. Hadi gelin kalkip Diyarbakir'a da Turk sehri diyelim. Urfa'ya da...

Sorun ne ben size soyleyeyim: Bu guzelim Turkiye'yi iflasa goturen sayin milliyetcilierimizin Kerkuk petrollerindeki gozu. dedigim gibi, birakin Turkmen, Kurt, Arap, Suryani kim yasiyorsa Kerkuk'te onlar karar versin bu konuya. Sanki Turkiye'deki sorunlari hallettik te simdi komsu ulkerin sorunlarina mudahele edecgiz. Hey Allahim sabir ver bana!

Gönderi tarihi:
Onemli olan Kurdistan'in var olup olmamasi degildir fakat nufusu Orta Dogu'da yaklasik 30 milyona olan (gerci siz bunu da inkar edersiniz simdi) bir Kurt halkinin, dilinin, kulturunun varligidir. Zamaninda Kurtce konusmak bile suc sayiliyordu (hadi bakalim bunu da inkar edin). Turkiye'nin petrolu de suyu da hayvanciligi da hep Kurt topraklarinda gelmiyor mu? Elektrik hep Kurt topraklarindan gelmiyor mu (gerci simid buna da Afyon yada Usak'tan geliyor dersiniz siz ama...)? Neden yillarca ve simdi, en kotu alt yapi, en kotu yollar Kurt topraklarinda o zaman? Bu somurunun ta kendisi degil midir? Gercek olan nufusu 30 milyon olan Kurt halkinin haklaridir. Ve eger milliyetci kardeslerimiz de biraz akil olsaydi, bu haklari garanti icine alip dusman yerine DOST kazanilirdi. Nasil 6 milyonluk yahudi milleti bu kadar hak arayabiliyor da Kurtler arayamiyor aklim almiyor...

Eger bu adamalar bolucu deniyorsa o zaman hadi gelin 1. Dunya Savasinda Orta Dogu'yu param parca eden Ingilizlere de bolucu ver terorist diyelim ve iliskilerimiz askiya alalim. Ya da Amerika'yi terorist dite nitelendirelim. Bence o sikar biraz.

Bakin bir kac ay icinde Kerkuk zaten Kurtlerin eline gececek. kacinilmaz bir durum bu ve hala kalkip bos tehditlerde bulunuyoruz. Sonuc ne olacak? Ati alan Uskudari gececek ve Kurt kardesleriniz Turkiye yerine A.B.D. ile kalkinacak. O zaman kimin ne akilli karar aldigi ortaya cikar herhalde.

Kerkuk'e gelince: Lutfen bana tarafsiz bir kaynak gosterip o kentin gecmiste ya da su anda bir Turkmen kenti oldugunu gosterin. Kalkipta Turkiye'deki milliyetci kaynaklari gostererek degil. Gosteremezsiniz kardesim. Hadi gelin kalkip Diyarbakir'a da Turk sehri diyelim. Urfa'ya da...

Sorun ne ben size soyleyeyim: Bu guzelim Turkiye'yi iflasa goturen sayin milliyetcilierimizin Kerkuk petrollerindeki gozu. dedigim gibi, birakin Turkmen, Kurt, Arap, Suryani kim yasiyorsa Kerkuk'te onlar karar versin bu konuya. Sanki Turkiye'deki sorunlari hallettik te simdi komsu ulkerin sorunlarina mudahele edecgiz. Hey Allahim sabir ver bana!

diyarbakıra kürt ili iyebilirsin hatta çoğunun senin gibi düşündüğünü de söyleyebilirsin ama bu tip iller sınırlıdır bir elin parmaklarını geçmez.urfa öyle değildir mesela.siz birtek amerikanın ******* yaparsınız.barzani gibi hiçbir vizyonu olmayan ***** piyonları baş kabul edip yola çıkıyosanız işiniz çok zor.biz kendi kendimize kalkınabiliriz bile diyemeden nasıl özgürlüğe kavuşacaksınız.bir kere sürü psikolojisinden bi kurtulun.biz kendimiz yapabiliriz diyebilin.yoksa amerikanın oyuncapı olursunuz sadece.

saygılar

Gönderi tarihi:

Sizin argumanlariniz boslukta kalmaya mahkumdur kardesim,nüfusla nereye varmak istiyorsunuz veya neyi ispat etmeye calisiyorsunuz.Dogum orani yüksek olan toplumlarin tabiiki nüfuslarida fazla olacaktir.nüfus fazlaligi toprak iddiasinda bulunmak icin bir sart degildir,böyle bir kaidede yoktur.nüfusu fazla istedigi yerde fazla olasun diye.1.Dünya harbinde Türkiyenin nüfusu 14 mil.du simdi 70 mil.ama bizim topraklarimiz artmadi genislemedi aynen duruyor.Siz bi tutturmussunuz 30 mil. Kürt var,bu bizim sorunumuz degildir.Insana sorarlar neyine güvenip 30 mil. oldun diye.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Sizin argumanlariniz boslukta kalmaya mahkumdur kardesim,nüfusla nereye varmak istiyorsunuz veya neyi ispat etmeye calisiyorsunuz.Dogum orani yüksek olan toplumlarin tabiiki nüfuslarida fazla olacaktir.nüfus fazlaligi toprak iddiasinda bulunmak icin bir sart degildir,böyle bir kaidede yoktur.nüfusu fazla istedigi yerde fazla olasun diye.1.Dünya harbinde Türkiyenin nüfusu 14 mil.du simdi 70 mil.ama bizim topraklarimiz artmadi genislemedi aynen duruyor.Siz bi tutturmussunuz 30 mil. Kürt var,bu bizim sorunumuz degildir.Insana sorarlar neyine güvenip 30 mil. oldun diye.

saygilarla

Nufus meselesi degil bu kardesim. Turk milleti Anadolu'ya gelmeden once bile bu topraklardaydik biz. Zira kurt kentlerinin Yuzde 95'i Kurt. Parmakla sayilacak kadar azmis Kurt illeri. listeliyeyim sizlere:

Diyarbakir

Urfa

Antep

Elazig

Mardin

Sirnak

Siirt

Batman

Adiyaman

Hakkari

Van

Tunceli

Malatya

Bingol

Bitlis

Erzurum

Agri

Ardahan

Mus

Erzincan

Kars

Adana (buyuk kurt nufusu var bu ilde)

Mersin (buyuk Kurt nufusu var bu ilde ve neredeyse secimleri bile kazandi Kurt partisi burada bir kac secimde)

Ve daha Allah bilir hangi illeri saymayi unuttum. Su an Istanbul'un, Ankara'nin, Izmir'in bile buyuk bir Kurt nufusu var. Yani inkar etmeyin. 30 milyon degil, 30 tane bile olsa bu insanlarin haklari vardir ve bu haklar gozardi edilemez. Dedigim gibi hele hele bu topraklar icin en cok kan akitan Kurtler ise. Cunku Kurtulus savasinin buyuk bolumu isgal altindaki Kurt topraklarinda oldu.

Ha birde sinirlara saygi diyorsunuz...O zaman karsimayalim kendi sinirlarimiz disindaki yerlere. Ne dersiniz. Siz ne derseniz deyin buyuk bir Kurt sorunu vardir Turkiye'de ve Turkiye'nin ilerlemesine engel olmaktadir bu. Bu kafayla devam edin siz ve geride kalalim. Yazik be kardesim. Nereye kadar devam edecek bu?

Bir de arkadasin teki Avrupa'yi ornek veriyor. Lutfen kendinizi kiyaslamayin bile Avrupa'yal. 12 sene yasadim Hollanda'da. Avrupalilarin azinliklari ezdigi somurdugu ve yok saydigi filan yok. Belcika uc dil kousuyor (Almanca uc dilden biri, oradaki Alman kesimin nufusu 300 bini bile gecmiyor). Bir cok ornegi var. Ve bir de Avrupa dedigin yerde sinir anlayisi ortadan kalkmak uzere.

Demek istedigin, inkar ederek hic bir yere gelemedik. Insaf artik. Artik itiraf edelim milliyetcilik diye bir hastaligimiz oldugumuz ve Kurtlerle barisalim. Guzel olmazmiydi onlari dislayip bolucu etiketi takmak yerine onlari kazanmaniz? Bundan her iki taraf ta karli cikmaz mi sizce?

Dediklerimde ne yanlis var anlayamiyorum yahu, Allah Allah! ********** Ben burada simdi boluculuk mu yaptim yoksa, millete haklarini taniyin ve kazanin bu halki mi dedim? Siz hala kalkip ortada bir haksizlik oldugunu inkar ediyor sunuz!

Gönderi tarihi:

Demek sonunda buda oldu, Türkiye Türklerindir...

Yok bu söz yalan, Türkiye Kürtlerindir diyecek artık birileri...

O adı geçen illerin hepsi Türkiye Cumhuriyetinin topraklarıdır, ve Türkiye Cumhuriyeti Türklerindir...

Aklınızı başınıza alın sayın New York, neden bahsettiğinizin farkındamısınız?

Not: Bu arada ben bu topicin ismine bakınca bu kurt düşmanlığının kaynağı ne? sorusunda "ü" harfi yazılmadığı için bir kurt düşmanlığı yani kurt avından söz ediliyor sandım... Kurt avı yokmuş, Kürt realitesi varmış, ne realitesiymiş bu, ne hakkıymış, topraklardan pay almak hakkı mı? :)

Gönderi tarihi:

arkadaşım yukarda türkiyenin yarısını saymışsın sana kalsa sizin nüfus türklerinkinden çok.bırak bu hayalleri.%95 i kürtmüş.millet buna ********la güler.anlaşılan başka ırk yok bu illerde.bu illerdeki kürt kardeşlerimiz birçoğu bölücü değildir sizler gibi düşünmemektedir.dolayısıyla onları da sizdenmiş gibi sayamazsın.bir de gelelim şu hak hukuk meselesine.kürt halkı önce kendi içinde bi hakkı hukuku kursun da sonra devletten bişeyler istesin.adamın altında cheroke jeepi var ama çocuğunun ayağında ayakkabısı yok.eğer bıraksak aç kalırsınız aç.

saygılar

Gönderi tarihi:
arkadaşım yukarda türkiyenin yarısını saymışsın sana kalsa sizin nüfus türklerinkinden çok.bırak bu hayalleri.%95 i kürtmüş.millet buna ********la güler.anlaşılan başka ırk yok bu illerde.bu illerdeki kürt kardeşlerimiz birçoğu bölücü değildir sizler gibi düşünmemektedir.dolayısıyla onları da sizdenmiş gibi sayamazsın.bir de gelelim şu hak hukuk meselesine.kürt halkı önce kendi içinde bi hakkı hukuku kursun da sonra devletten bişeyler istesin.adamın altında cheroke jeepi var ama çocuğunun ayağında ayakkabısı yok.eğer bıraksak aç kalırsınız aç.

saygılar

O illerin hepisinin cogunlugu Kurttur kardesim neden inkar ediyorsunuz? Ben bu iller Kurdistan olsun mudedim? Hayir. Yazdiklarimi okuyun ilk once. Beraber olalim, birlik olalim dedim. Birakin so milliyetcilik denen hastaligi ve inkarciligi. Kurt halki eger kendi topraklarindan cikan elektriik yada petrolun karini gorseydi Istanbul yada Izmir gibi sehirlerde oldugu gibi bu kadar fakir olmazdi. Kalkmissiniz fakirligin nedenine bakmadan bunu gerekce olarak veriyorsunuz haksizliga!

Ne yani adamin ayakabisi yok diye insan degil mi Diyarbakir'da? Hakki yok mu? Gidin bakin cografi bilgilere. Saydigim illerin nufusunun yuzde 90'indan fazlasi Kurt. Yalan mi? Degil (kendiniz cok daha iyi bilirsiniz). Boluculuk dedigin olay Kurtlerin oz haklarinin yasaklanmasindan kaynaklanan bir olaydir. Sizin gibi Afyonlularin, Usaklilarin, Yozgatlilarin "Kurt yoktur, kurtce yoktur" demesinden kaynaklanan bir olaydir. Turkiye'de nedense gidishata DUR diyen herkes bolucu oluyor.

Sonuna kadar inkar etseniz de Kurtlere yapilmis tarihi bir HAKSIZLIK vardir ortada. Ve Turkiye halki bunu inkar ettikce ne ekonomik ne siyasal ve ne de sosyolojik acidan bu ulke bataktan cikamayacaktir.

Bir defa daha soyliyeyim, cunku anlasilan anlamak istemiyorsunuz: ben Kurtler ayrilsin, bolunsun demiyorum. Haklari taninsin ve Turklerle-Kurtler arasinda meydana getirilen (ve bunu Turk milliyetciligi ve inkarcilik meydana getirmistir) dusmanlik bitsin diyorum. Beraber olalim ve her acidan geliselim diyorum. Yok eger inkar etmeye, tavirsizca milliyetci naralar atmaya devam ederseniz, bu ulkede ve disinda yasayan 30 milyon Kurde bolucu ve terorist derseniz o zaman bu olay hicbir sekilde cozulmez ve cok korktugunuz BOLUCULUK koruklenir.

Saygilar...

Gönderi tarihi:
Sonuna kadar inkar etseniz de Kurtlere yapilmis tarihi bir HAKSIZLIK vardir ortada. Ve Turkiye halki bunu inkar ettikce ne ekonomik ne siyasal ve ne de sosyolojik acidan bu ulke bataktan cikamayacaktir.

Bir defa daha soyliyeyim, cunku anlasilan anlamak istemiyorsunuz: ben Kurtler ayrilsin, bolunsun demiyorum. Haklari taninsin ve Turklerle-Kurtler arasinda meydana getirilen (ve bunu Turk milliyetciligi ve inkarcilik meydana getirmistir) dusmanlik bitsin diyorum. Beraber olalim ve her acidan geliselim diyorum. Yok eger inkar etmeye, tavirsizca milliyetci naralar atmaya devam ederseniz, bu ulkede ve disinda yasayan 30 milyon Kurde bolucu ve terorist derseniz o zaman bu olay hicbir sekilde cozulmez ve cok korktugunuz BOLUCULUK koruklenir.

Saygilar...

bizim bu laflara karnımız tok..inceden dokundurmalarlamı sağlayacaksın o barışı ve kardeşliği...avrupa hayranlığınızıda alın yanınıza ve bizi bu topraklarda rahat bırakın...

kürt sorunu var diyip bölücülük yaparak birlik sağlanmaz...kürtlerinde bu ülkenin her vatandaşı gibi hakları vardır ve kullanırlar...bu masalları dinlemekten biz bıktık...siz bıkmadınız..bravo devam edin...

Gönderi tarihi:

Arkadaşım demagoji,laf cambazlığı yapma, bak kelime aralarında ne diyorsun ..."Kürt halkı kendi topraklarında çıkan petrolü"... eee bu ne demek? Kürt halkı nerede yaşıyor, kimin toprağını sahipleniyor?

O bölgede ki fakirliğin en büyük sebebi AŞİRETLER'dir... Aşiretler ve onlarla ortak çalışan Pkklılar, bölgeyi ve halkını kalkındırmadılar, kaçakçılık yapabilmek için orada anarji hüküm sürüyor... Aşiretler onca servete nasıl sahip oluyor da halk fakir kalıyor, yoksa aşiretler bölgede çıkan petrolden paymı alıyorlar devletten?

Güneydoğunun kalkınamamasının en birinci faktörü yine Kürtlerin kendileridir...

Türklerle, Kürtler arasında bir kavga yok, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile pkk arasında bir kavga ve çatışma var... Şehit olan Mehmetçikler içinde Kürt asıllı vatandaşlarımızında evlatları var, bu toprakların üzerinde eşit haklara zaten sahibiz...

Senin haksızlık dediğin, kandırmaca ve nifaktır...

********...

Gönderi tarihi:

Hayret bir sey! Ne kadar kolay yorum yapiyorsunuz Guneydogu'da hic yasamadan. Ne kadar kolay bana ***** ve ***** eslesmesi yapiyorsunuz?

Kurt topraklarindan zenginlik cikiyor diyorum, e durum oysa neden en kotu yollar bizde diye soruyorum? Neden hala elektriksiz koylerimiz var diye soruyorum Istanbul'un, izmir'in aksine... neden 15 yil oncesine kadar Kurtce konusmak yasakti diyorum? Yada ic Anadolu'nun ***** insani "Kurtlerin kuyrugu vardir" diye sacma sapan bir seye gonulden inaniyorlardi daha bir kac yiloncesine kadar, diye sordunu mu hic?

Avrupali hayrani asil yillardir AB girmeye calisan Turkiye'dir. Lutfen ne dediginizi bilin. Cehalet'e gelince, o topraklarda ben yasadim ben gordum ne olup bittigini, ve emin olun ki onunuze sizinkinin en az iki kati diploma ve sertifika sunabilirim. Sorum size: hic gidip Turkiye'nin (dikkat edin Turkiye'nin diyorum) herhangi bir Kurt shrinde yasadiniz mi? HAYIRRRRRRR...

Tartisma dedigin kalkip Hurriyet'ten yada Sabah'tan alintilar'la olmaz. Gerceklerle olur. Ve de gercek sudur: Turkiyede yillardir Kurtelere yapilan bir haksizlik vardir. Inkar etmeyin, cunku inkar ettikce daha da batakliga gomulecek bu ulke. Tartisma dedigin kalkip bana ***** ya da ***** demekle de olmaz. Anlayisla olur.

Ve Allak'tan dinden bahsediyorsunuz? Dinde milliyetciligin gunah oldugunu, millet degil de UMMETe onem verildigini biliyor muydunuz ey benim dindar, ***** OLMAYAN arkadasim?

Yani yetmedi mi? Uyguladiniz kirici, millyietci yontemler bir seyi halletmedi. 30 yil sonra yine ayni yerde bu ulke...Yalan mi? Lutfen hangi sorunumuz halloldu bir soyleyin de hepimiz aydinlanalim! Hala bir Kurt sorunu var, hala ekonomi batakta ve yozlasma son hatta! Hala gerideyiz. Hala hayran oldugumuz AB'ye giremedik. Hala ulkemin her kosesinde fakirlik ve yolsuzluk hat saffada! Buyrun efendim, devam edin. Insallah Allah hepimizi islah eder bir gun! Ben bu guzel ulkenin boyle ****** milliyetci zihniyetler yuzunden geride kalmasina yaniyorum! Hepinizden cok ben yaniyorum, inanin!

Gönderi tarihi:

Saygilarimla...

bir kaç gerici, biraz yobazlık ve üstüne milliyetçilik...

tam olarak ne demek istiyorsun.

selamlar.

Gönderi tarihi:

barzanı turkıyenın ıcıslerıne karısmasını ıstemıyorsa ve bu soyledıklerınde samımıyse once ıragın altını ustune getıren abd ye karsı laf etmesı gerekır.abd nın bır cıkarı olmasa gunahını bıle vermez bu ınsanlara.abd buraya kalıcı gelmedı.yarın bır gun bu topraklardan defolup gıdecek.o zaman barzanı kıme guvenecek.yıne bu lafları edebılecek mı

Gönderi tarihi:

Güneydoğuyu bilmek için Güneydoğuya gitmem şart değil, eşim, kardeşim, babam, amcam hep güneydoğuda yaptılar askerliklerini... onlardan öğrendim nasıl yaşadıklarını... ayrıca tv'ler malum sürekli ağalık ve aşiret hayatı ile ilgili dizi yaptıklarından o sistemide ezberledik... Bir Kürt furyasıdır gitmekte tv'lerde... ne hikmetse, oda ayrı bir konu tabi... son 23 yılımız Kürtçülük edebiyatı dinlemekle geçti, ben 33 yaşındayım, yani on yaşımdan bu yana Kürd'ün hakkı konuşuluyor bu ülkede... Sanki geri kalanlar büyük bir refah içerisindeymiş gibi... Karadenizden haberin varmı senin, ip köprülerin üzerinden geçip km'lerce yolu yayan yürüyen çocuklardan haberin varmı? Sen hiç duydunmu onların bize haksızlık yapılyor dediklerini, Isparta'nın, Denizli'nin, İzmir'in ..v.s geri bırakılmış köylerini hiç görmedin değil mi? Çünkü oralardan hiç bahsedilmez...

Hala Kürt topraklarından diyorsun, ne Kürt toprağı kardeşim, Türkiye Cumhuriyetinin sınırları içerisinden söz ediyorsun dikkatini çekerim, burada çoluk çocuk yok, kandırabilesin...

Kürtçe konuşmak yasak olduğu için mi tek kelime Türkçe bilmeyen Kürt kadınlar büyük şehirlelere gelince dertlerini anlatamıyorlar? Yasak olan bu dili nerede ve nasıl öğrendiler sence ve neden Türkçe öğrenemediler Türkiye'de...? Siz bırakın bu edebiyatı, Kürt dilini konuşamıyor demek düpe düz yalandır, Kürtçe eğitim derdine düşenler bu siyaseti yıllardır yapıyorlar ama artık buda bayatladı...

Dinden bahsetmiyoruz burada ama madem konusunu açtın, ümmet ayrı bir meseledir, ama önce millet olmak var, millet olmayanın akıbetini görmedin mi? Ümmetçilik yapanlar malum çevreler ama ne hikmetse o çevrelerde İslam dünyası ile değilde Avrupa ile sıkı diyalog içerisindedirler... Kürtler ümmet olmanın önemini bildikleri için mi ayrı bir millet oldukları yaygarasını koparıyorlar? Bir Kürt milliyetçisi ümmet olmaktan söz ediyor, Türk milliyetçiliğini dine aykırı buluyor buda garip bir çelişki...

Kürt sorunu yok, bunu iddia edenler var, ama Türkiye'nin bir kalkınma problemi olduğu kesin tabi bu sorunda Kürtlerin pkk ya verdikleri destek yüzünden yıllardır kaybedilmiş maddi ve manevi kayıpların da etkisi var... O bölgenin kalkınmasında engel olanlar bizzat orada yaşayanlar... Kendi devletine karşı cephe alan bir grup insan haksızlıktan sözediyor...

Milliyetçi söylem nedir arkadaşım, bu ülkenin bütün fertleri bir millet değil mi? Birileri çıkıp hayır biz farklı bir milletiz derse karşılığınıda alır...

Gönderi tarihi:
Hayret bir sey! Ne kadar kolay yorum yapiyorsunuz Guneydogu'da hic yasamadan. Ne kadar kolay bana ***** ve ***** eslesmesi yapiyorsunuz?

Kurt topraklarindan zenginlik cikiyor diyorum, e durum oysa neden en kotu yollar bizde diye soruyorum? Neden hala elektriksiz koylerimiz var diye soruyorum Istanbul'un, izmir'in aksine... neden 15 yil oncesine kadar Kurtce konusmak yasakti diyorum? Yada ic Anadolu'nun ***** insani "Kurtlerin kuyrugu vardir" diye sacma sapan bir seye gonulden inaniyorlardi daha bir kac yiloncesine kadar, diye sordunu mu hic?

Avrupali hayrani asil yillardir AB girmeye calisan Turkiye'dir. Lutfen ne dediginizi bilin. Cehalet'e gelince, o topraklarda ben yasadim ben gordum ne olup bittigini, ve emin olun ki onunuze sizinkinin en az iki kati diploma ve sertifika sunabilirim. Sorum size: hic gidip Turkiye'nin (dikkat edin Turkiye'nin diyorum) herhangi bir Kurt shrinde yasadiniz mi? HAYIRRRRRRR...

Tartisma dedigin kalkip Hurriyet'ten yada Sabah'tan alintilar'la olmaz. Gerceklerle olur. Ve de gercek sudur: Turkiyede yillardir Kurtelere yapilan bir haksizlik vardir. Inkar etmeyin, cunku inkar ettikce daha da batakliga gomulecek bu ulke. Tartisma dedigin kalkip bana ***** ya da ***** demekle de olmaz. Anlayisla olur.

Ve Allak'tan dinden bahsediyorsunuz? Dinde milliyetciligin gunah oldugunu, millet degil de UMMETe onem verildigini biliyor muydunuz ey benim dindar, ***** OLMAYAN arkadasim?

Yani yetmedi mi? Uyguladiniz kirici, millyietci yontemler bir seyi halletmedi. 30 yil sonra yine ayni yerde bu ulke...Yalan mi? Lutfen hangi sorunumuz halloldu bir soyleyin de hepimiz aydinlanalim! Hala bir Kurt sorunu var, hala ekonomi batakta ve yozlasma son hatta! Hala gerideyiz. Hala hayran oldugumuz AB'ye giremedik. Hala ulkemin her kosesinde fakirlik ve yolsuzluk hat saffada! Buyrun efendim, devam edin. Insallah Allah hepimizi islah eder bir gun! Ben bu guzel ulkenin boyle ****** milliyetci zihniyetler yuzunden geride kalmasina yaniyorum! Hepinizden cok ben yaniyorum, inanin!

sayın arkadaşım;

güneydoğu değil fakat doğuda Bitlis'in en ücra dağ köylerinden birinde 4 yıl çalıştım....benim çalıştığım köyde herkesin evinde tlf. varken kendi köyümde sadece kahvede vardı..ve uzun zaman sonra geldi...oysa orada sadece üç ev olan mezralarda bile vardı..ailemle görüşmek için önce arar randevu verirdim...o saatte kahvede olurlardı..ve görüşürdük....çalıştığım köyde asfalt vardı benim doğduğum yerde hala yok...okul vardı..sağlık ocağı,ptt.devlet tarafından gönderilmiş imam,devletin yaptığı camii vardı...ve ben bunu sadece çalıştığım yerde değil çevredeki illerdede gördüm....

kendi köyümde su bütün masraf kölülere ait ve imece usulu ile çalışılarak köylüler tarafından dağdan getirildi...sağlık ocağına 10 km. ameliyat yapılabilen basit bir hastane ise 80km....(hala aynı) ilk öğretim okulu ise şu anda kapalı ,öğrenciler taşımalı eğitimle öğrenim görüyor...

ben hiç bir zaman ayrım yapmadım ve kürt arkadaşlarımda var...ve bunlardan bir tanesini doğduğum yere götürdüm....güney doğulu ve hep senin gibi doğunun ihmal edildiğini düşünüyordu...taki benim memleketimi görene kadar.....

senin memleketin nere diye sorarsan....

torsların tepesi.....

karadenizin dağ köyleri..

akdenizin dağ köyleri ve ilçeleri....

ve ben doğunun köylerinede memleketim diyorum.....

Gönderi tarihi:

Kardesim goz gore gore inkar ediyorsunuz yahu:

1 ) Kurtce kisa zaman oncesine kadar yasakti. Ve yasli nineler bir tek Kurtce konusabiliyorlar diye iceri bile atiliyordular. Zaten sorunlardan biri buydu. Simdi serbestlesti, dogrudur ama biraz gec oldu bence...Hatta hatta Kurtce muzik satisi yapanlar hapise giryorlardi. Benim ailemde sait oldum diyorum sizlere. neden yalan atayim ki ben?

2) Televizyon dedigin propagandanin en buyuk aracidir. Sen bir de kalkmis yakinlarin askerdi Guneydogu'da diyorsun kardesim. Eh asker zaten oraya birtaraf olarak goturuluyor. Bir de orada tarafsizca yasayan, asker, yada polis olmayan, PKKli olmayanlara sor bakalim neymis asil durum. Objektif olalim! Asker, PKKli hepsi savas icindeler ve taraflar. Olan masum millete oluyor...

3) Hala kalkmis kurt sorunu yok diyorsun. Pes be arkadas... Binlerce insan oldu. bu memleket ne hale geldi, kana bulandi. Ve hala yok diyorsunuz Kurt sorunu. Turkiye de yasayan 20 milyon'a yakin Kurt neden bu kadar mutsuz bu memleketin durumundan o zaman sizce?

4 ) Millet ne demektir? Sozluge bakin lutfen. Turk, Kurt, Arap, Cerkez, Ermeni hep ayri milletlerdir. Ayni ulkenin vatandasi olabilirler ama ayni millet degillerdir. Tarihi acidan Turklerle Kurtlerin ayni millet olmadigi ortadadir. Biri Orta Asya'dan gelir digeri'de Orta Dogu'dan Med Imparatorlugundan gelir. Hadi buyrun bunu da inkar edin. Diller ayri, tarih ayri, gelenekler ayri. Ve bana kalirsa bu bir zenginliktir, kargasa nedeni degil...

5 ) Turkiye'de Ingilizce ve Almanca haberler yayinlanirken, Kurtce haberler yok mesela TVlerde (ulkede 20 milyon Kurt yasamasina ragmen). Ne kadar sacmalik? Turkiye'ye Ingilizlerin Almanlarin cektirdigini kim cektirdi? Hala kalkip adamlara tapiyoruz bir nevi.

6 ) Son olarak: Asiret reisleri diyorsunuz, Kurtlerin cogunlugu bu yapiya karsi zaten ve Kurt asiretlerinin varliginin en buyuk destekcisi bizim "OYA AC" siyasi partilerimizdir. Allah bilir kac tanesi meclistedir bu asiret reislerinin ANAP, AKP, DYP ya da CHP sayesinde.

Dedigim gibi: gercekleri gorelim. kalkip bende iki kanala bakip, uc kitap okuyup Turkiye ve Turkler hakkinda cok konusabilirim mesela ileri geri, ama yakisir mi?

Eger Turkiye Kurtleri kendine kardes saysaysdi, somurmeseydi, milliyetciligi biraksaydi, simdi Kuzey Irak Kurtleri coktan Turkiye sinirlarina katilmaya razi olmus olurdu. Kerkuk, Musul hepsi Turkiye sinirlari icinde olurdu. Ama hala inkar var ortada, hada gozyummaca!

Gönderi tarihi:
Nufus meselesi degil bu kardesim. Turk milleti Anadolu'ya gelmeden once bile bu topraklardaydik biz. Zira kurt kentlerinin Yuzde 95'i Kurt. Parmakla sayilacak kadar azmis Kurt illeri. listeliyeyim sizlere:

Diyarbakir

Urfa

Antep

Elazig

Mardin

Sirnak

Siirt

Batman

Adiyaman

Hakkari

Van

Tunceli

Malatya

Bingol

Bitlis

Erzurum

Agri

Ardahan

Mus

Erzincan

Kars

Adana (buyuk kurt nufusu var bu ilde)

Mersin (buyuk Kurt nufusu var bu ilde ve neredeyse secimleri bile kazandi Kurt partisi burada bir kac secimde)

Ve daha Allah bilir hangi illeri saymayi unuttum. Su an Istanbul'un, Ankara'nin, Izmir'in bile buyuk bir Kurt nufusu var. Yani inkar etmeyin. 30 milyon degil, 30 tane bile olsa bu insanlarin haklari vardir ve bu haklar gozardi edilemez. Dedigim gibi hele hele bu topraklar icin en cok kan akitan Kurtler ise. Cunku Kurtulus savasinin buyuk bolumu isgal altindaki Kurt topraklarinda oldu.

Ha birde sinirlara saygi diyorsunuz...O zaman karsimayalim kendi sinirlarimiz disindaki yerlere. Ne dersiniz. Siz ne derseniz deyin buyuk bir Kurt sorunu vardir Turkiye'de ve Turkiye'nin ilerlemesine engel olmaktadir bu. Bu kafayla devam edin siz ve geride kalalim. Yazik be kardesim. Nereye kadar devam edecek bu?

Bir de arkadasin teki Avrupa'yi ornek veriyor. Lutfen kendinizi kiyaslamayin bile Avrupa'yal. 12 sene yasadim Hollanda'da. Avrupalilarin azinliklari ezdigi somurdugu ve yok saydigi filan yok. Belcika uc dil kousuyor (Almanca uc dilden biri, oradaki Alman kesimin nufusu 300 bini bile gecmiyor). Bir cok ornegi var. Ve bir de Avrupa dedigin yerde sinir anlayisi ortadan kalkmak uzere.

Demek istedigin, inkar ederek hic bir yere gelemedik. Insaf artik. Artik itiraf edelim milliyetcilik diye bir hastaligimiz oldugumuz ve Kurtlerle barisalim. Guzel olmazmiydi onlari dislayip bolucu etiketi takmak yerine onlari kazanmaniz? Bundan her iki taraf ta karli cikmaz mi sizce?

Dediklerimde ne yanlis var anlayamiyorum yahu, Allah Allah! ********** Ben burada simdi boluculuk mu yaptim yoksa, millete haklarini taniyin ve kazanin bu halki mi dedim? Siz hala kalkip ortada bir haksizlik oldugunu inkar ediyor sunuz!

Bakin yine birilerinin söylediklerini savunuyorsunuz,Türkler Anadolu'ya gelmeden önce o saydigin illerin cogusu yoktu,önce Anadolu tarihini iyice bir okuyun,Türklerin Anadoluya geldiklerinde Anadolu ne durumdaydi,Anadolu Bizanslilardaydi.Bu demek oluyorki eger Kürtler var idiyse Bizanstan hesap sormalari gerekir Türklerden degil.Türkler Anadoluyu Bizanslilardan alkip kendine yurt yapti Kürtlerden degil.Ha önce bunlari okuyun sonra burada savunmanizi yapin.

Biz hicbirseyi inkar etmedik etme ihtiyacimizda yoktur,bizim alnimiz aciktir.Tarafsiz tarihler ortadadir.Milliyetciligimiz yok diyorsunuz ama 30.000 insanimiz sehit oldu sizlerin kursunlariyla.Onlara biz bölücü etiketini takmadik, onlar bizim topraklarimiza sahip cikmaya kalkisti,katliam yapti bizde ülkemizi ve ulusumuzu koruduk,bu her ulusun hakkidir.Ayrica TBMM de 200 e yakin Kürt kökenli milletvekili var.Türkiye de Kürtleri kimse ayirmadiki,cumhurbaskanlarimiz oldu Kürtlerden,Generallerimiz oldu Kürtlerden,Isverenlerimiz var Kürtlerden daha ne olacakti nedir istediginiz.Okullara< gidemiyormusunuz,seyahat edemiyormusunuz,size Kürt diye hakaret edenlermi oluyor,sizi Amerikadaki zencilere yapilan gibi ayrimi tutuyorlar Türkiyede?Hayir,hicbiri degil.Fakirlikse sorun bu sorun sadece Kürt vatandaslarin degil tüm Türkiyenin sorunudur ama birtek siz kalktiniz Türkiyeyi bölmeye..

saygilarla

Gönderi tarihi:
Kardesim goz gore gore inkar ediyorsunuz yahu:

1 ) Kurtce kisa zaman oncesine kadar yasakti. Ve yasli nineler bir tek Kurtce konusabiliyorlar diye iceri bile atiliyordular. Zaten sorunlardan biri buydu. Simdi serbestlesti, dogrudur ama biraz gec oldu bence...Hatta hatta Kurtce muzik satisi yapanlar hapise giryorlardi. Benim ailemde sait oldum diyorum sizlere. neden yalan atayim ki ben?

2) Televizyon dedigin propagandanin en buyuk aracidir. Sen bir de kalkmis yakinlarin askerdi Guneydogu'da diyorsun kardesim. Eh asker zaten oraya birtaraf olarak goturuluyor. Bir de orada tarafsizca yasayan, asker, yada polis olmayan, PKKli olmayanlara sor bakalim neymis asil durum. Objektif olalim! Asker, PKKli hepsi savas icindeler ve taraflar. Olan masum millete oluyor...

3) Hala kalkmis kurt sorunu yok diyorsun. Pes be arkadas... Binlerce insan oldu. bu memleket ne hale geldi, kana bulandi. Ve hala yok diyorsunuz Kurt sorunu. Turkiye de yasayan 20 milyon'a yakin Kurt neden bu kadar mutsuz bu memleketin durumundan o zaman sizce?

4 ) Millet ne demektir? Sozluge bakin lutfen. Turk, Kurt, Arap, Cerkez, Ermeni hep ayri milletlerdir. Ayni ulkenin vatandasi olabilirler ama ayni millet degillerdir. Tarihi acidan Turklerle Kurtlerin ayni millet olmadigi ortadadir. Biri Orta Asya'dan gelir digeri'de Orta Dogu'dan Med Imparatorlugundan gelir. Hadi buyrun bunu da inkar edin. Diller ayri, tarih ayri, gelenekler ayri. Ve bana kalirsa bu bir zenginliktir, kargasa nedeni degil...

5 ) Turkiye'de Ingilizce ve Almanca haberler yayinlanirken, Kurtce haberler yok mesela TVlerde (ulkede 20 milyon Kurt yasamasina ragmen). Ne kadar sacmalik? Turkiye'ye Ingilizlerin Almanlarin cektirdigini kim cektirdi? Hala kalkip adamlara tapiyoruz bir nevi.

6 ) Son olarak: Asiret reisleri diyorsunuz, Kurtlerin cogunlugu bu yapiya karsi zaten ve Kurt asiretlerinin varliginin en buyuk destekcisi bizim "OYA AC" siyasi partilerimizdir. Allah bilir kac tanesi meclistedir bu asiret reislerinin ANAP, AKP, DYP ya da CHP sayesinde.

Dedigim gibi: gercekleri gorelim. kalkip bende iki kanala bakip, uc kitap okuyup Turkiye ve Turkler hakkinda cok konusabilirim mesela ileri geri, ama yakisir mi?

Eger Turkiye Kurtleri kendine kardes saysaysdi, somurmeseydi, milliyetciligi biraksaydi, simdi Kuzey Irak Kurtleri coktan Turkiye sinirlarina katilmaya razi olmus olurdu. Kerkuk, Musul hepsi Turkiye sinirlari icinde olurdu. Ama hala inkar var ortada, hada gozyummaca!

Yapmayin ya bu kadari gercekten ayiptir.Türk ulusunun evlatlari Türkiyenin her tarafinda askerlik yaparlar,özel olarak ta Güneydoguya gönderilmezler.Orasida Türkiyedir ve oradada askerlik askerliktir.1985 e kadar o bölgede tek bir askerimizsehit olmadi yani askerimize kursun atilmadi,Türk ulusunun parasi ile okuyan PKK sefiniz ilk kursunu attirdi Türk ulusunun evladina.Orada sehit olanlar,Kürttü,Lazdi,Cerkezdi,Bosnakti yani hepside Türktü.Onlara acimadan ******.Biz ****** onlara siz ***** ,ve simdide hala Türkiyenin yarisina sahip cikiyorsunuz ve ben bölücülük yapmiyorum diyorsunuz.****** ****** *****

saygilarla

Gönderi tarihi:

ya kim kimi sömürmüş asıl kürtler ne zmandır türkleri sömürerek yaşamaktadırlar.Allah aşkına söyle bana kaçınız elektrik faturasının nerden yatırıldığını biliyosunuz?kaçınız vergi veriyosunuz?kimsenin kürtlerin hakkını falan yediği yok.ben hataylıyım türk kürt arap laz hepsi kardeş kardeş yaşamakta.hiçbir gün biri diğerini ırkı yüzünden dışlalamamakta.hem bu ülkede kürtler dışlansaydı TURGUT ÖZAL cumhurbaşkanı olamzdı.birilerinin oyununa gelmeyin.biraz kendi kafanızla düşünün.T.C yasalarında türke ayrı kürte ayrı muamele yapılır diye bir yasa mı var?ayrıca bu ülke kürtü ayırasaydı 1991 de 500 bin kürtü saddam zulmünden kurtarmazdı.millet dişinden tırnağından arttırdı kürt halka yardım etti.biraz kıymet bilin.yediğiniz kaba ............

saygılar

Gönderi tarihi:

Kürtleri kardeş saymadıkları içinmi bugün vekillerin yarıdan fazlası Kürt asıllı... O yüzden mi Cumhurbaşkanlığı gibi en üst kademede görev yaptılar? Hangi ayrımcılık, hangi dışlama, söz konusu olan?

Bugün bunca fitneye rağmen Türkiye'de yaşayan farklı kökenler kardeşçe yaşamaya devam ediyor, sıkıntılarımız ve topraklarımız aynı, ayrılıkçı politika güdenlerin siyaseti bu, "haksızlık" yaygarası...

Ortada inkar edilecek bir durum yok, olmayan birşey kabul edilemez... Ama ortada bir gerçek var oda pkk gerçeği... peki bu kimin sorunu, pkklılar kimler, arkalarında kim var ve Türkiye'yi kana boyuyanlar, masum insanların canını alanlar kimler, 30 bin insanın katili kim, onun söylemlerini taşıyorsunuz buraya, yıllarca Kürt insanını bu yalanlarla kandırmış olan terör başı öcalan bu yalanlarla kana boğdu bu ülkeyi...

gerisi kocaman bir yalan...

haksızlıksa büyük bir kitleye yapılıyor, yıllardır belli bir kesim dışında kalan herkes yoksulluk ve sıkıntı çekiyor... bunun içinde sadece Kürtleri ayırmayacaksın, ben işçi emeklisi bir babanın kızıyım, yolsulluğuda yaşadım... hemde İstanbul'da doğup büyümeme rağmen, benim gibi binlerce insan gibi...

Gönderi tarihi:

Bir kez bana SIZ diye hitap edim sanki PKK'li yapmayin lutfen. Kurdum evet ama PKK'ya karsiyim, PKK'ya karsi oldugum gibi Turk milletinin milliyetci ve soven tavirlarina da karsiyim. Zira bu tavirlar benim varligima tehdittir ve hakarettir. Evet bir suru vekillerimiz oldu mecliste ama sistem'e goz yuman vekiller bunlar. Baksaniza gerekcesiz yere kac tane DTP'li iceri atildi. Tabii sizlere gore PKK yatakcilaridir bu adamlar, bolucudurler.

Bir ulkenin bir kisminda eger bir mutsuzluk ve sisteme feryat varsa demek sistem ise yaramiyor.

Ve bir arkadasimiz Anadolu'da Bizans vardi Turkler'den once diyor. Canim kardesim, hic mi tarih dersi vermediler sana? Bizasnlilar nerede Kurt topraklari nerede. Yine abarttiniz masallah!

Kurtlerin istedigi ayrilmak degildi ki isin basinda, kendi haklariydi ama zamanina verilmedigi icin bu ayrilimci bir tepkiye donustu. Cok normal bir olay. Eh bu si bu asamalara getirenler utansin ve duzeltmeye calissin bakalim.

Birniz kalkip "Bir tek Turk milleti vardir" diyorsunuz, otekiniz ulkedeki Kurtlerin haklarini va nufusunu inkar ediyorsunuz. Kurt milleti vardir, Turk degillerdir. Beraber icice yasiyor ve kaynasiyor olabiliriz ama bir Kurt realitesi vardir diliyle, nufusuyla, orf ve adetleriyle, tarihiyle. Bir halk inkar edilemez.

Bolucu basi su bolucu basi bu diyorsunuz. Adam iceride ne oldu? Hala devam ediyor. Yani goruntuler acik, Turkiye'nin ve Turk milletinin Kurt sorununa yaklasimi her seyi daha kotu ye goturdu.

Ha, bir de simdi Barzani'yi ve Talabani'yi bolucu yaptiniz. Adamlar ne zaman sizlerin parcasiydi ki bolsunler Turkiye'yi. Kurtlere nefret o kadar buyuk ki artik kelimeyi agzina alan herkes terorist oluyor. Kerkuk'e girmek istiyoruz. Silin bakalim Kurtleri Dunya haritasindan. En buyuk emel o zaten bana sorarsaniz. Ben ne yorumlar okudum gazetelerde. Adamlarin cogunlugu "bitirin artik su Kurt milletini" diyor, "Ne mutlu Turkum diyene" diyor. Hadi canim, daha neler!

Turkiye'de bir Kurt realitesi vardir, ve kir Kurt sorunu realitesi. INKAR edilemez. Bugun Diyarbakir'da, Urfa'da, Mardin'de her 10 kisiden 9'u Kurtlere haksizlik oldugunu iddia ediyorsa demek ki vardir ortada bir sorun kardesim yahu!

Bana su soruya biri cevap versin: Eger Turkiye'de Ingilizce ve Almanca yayin yapiliyorsa TV'lerde, neden 20 m ilyon Kurt oldugu halde Kurtce yayin yapilmiyor? Neden 15 yil oncesine kadar Kurtce yasakti? Akil alacak bir sey mi bu kardesim? Haksizligin ve carpikligin ta kendisi degil mi?

Bakin dislamaya devam ediyoruz Irak Kurtlerini, ve gorelim sonu nasil olacak bu isin. Ben tabir edeyim. Adamlar ozerklik alacaklar, Kerkuk'e sahip olacaklar ki bu kacinilmaz, ve tum dogal kaynaklarini ABD ve AB ile paylasacaklar Turkiye yerine? Neden cunku bizim tek yaptigimiz olari karalayip asagilamak. Onlari tehdit etmek. yalan mi? Hadi bakalim, hodri meydan, devam edin su nefretci, kinci tavira bakalim ne gececek elimize!

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.