Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bir Kardiyoloğa Göre Yüksek Tansiyona İyi Gelen 4 Meyve


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bir Kardiyoloğa Göre Yüksek Tansiyona İyi Gelen 4 Meyve

Meyve, lif, potasyum ve antioksidanlar dahil olmak üzere kalp sağlığı için önemli besin maddeleri sağlar. Ve eğer size yüksek tansiyon teşhisi konduysa, "çeşitli meyve ve sebzeleri tüketmek kan basıncınızı kontrol etmenize yardımcı olabilir" diyor kardiyolog Dr. David Sabgir, MD.

Ancak besleyici özellikleri sayesinde kan basıncını sabit tutmaya veya düşürmeye yardımcı olabilecek belirli meyveler vardır. Yüksek tansiyonu hedeflemek için önerdiği 4 tanesi hakkında kardiyologla konuştuk.

Tansiyonu Düşürmek İçin En İyi 4 Meyve

1. Muz

banana-2449019.jpg

Potasyumun kalp açısından sağlıklı bir besin olduğundan bahsettiğimizde, muhtemelen muzun bu listeye gireceğini düşünüyordunuz ve haklısınız.
Sabgir, "Muz, hipertansiyonun yönetilmesine yardımcı olduğu gösterilen ve sodyumun vücuttaki etkilerini azaltma ve kan damarlarının duvarlarındaki gerilimi hafifletme yeteneğiyle tanınan iyi bir potasyum kaynağıdır" diye açıklıyor.

Avokado ve Muzlu Smoothie veya Çikolatalı-Hindistan Cevizli Muzlu Kahvaltı Splitimiz gibi tarifleri deneyerek diyetinize daha fazla muz ekleyin.

2. Avokado

avocados-5388669.jpg

Sabgir o kadar avokado yanlısı ki, sağlık yararlarını tanıtmak için Avocados - Love One Today ile ortaklık bile kurdu.

"Avokadolar sadece kardiyovasküler sağlıkla bağlantılı olan hem diyet lifi hem de doymamış yağlar içermekle kalmıyor, aynı zamanda porsiyon başına 250 miligram potasyum içeriyor, bu da orta boy bir avokadonun üçte biri kadar" diyor. "Ve potasyum açısından zengin bir diyet, sodyumun kan basıncı üzerindeki bazı zararlı etkilerini dengelemeye yardımcı olur."

Avokadoyu Sabgir kadar sevebiliriz, özellikle de tostların üzerinde ve guacamole tabanı olarak seviyoruz.

3. Meyveler (Siyah Dut, yabanmersini, ahududu, böğürtlen v.b.)

blueberries-1326154.jpg

Doktora göre ahududu, yaban mersini veya böğürtleni tercih edin, meyveler yüksek tansiyona yardımcı olabilir.

Moleküler Beslenme ve Gıda Araştırması tarafından 2021'de yayınlanan ve daha yüksek toplam antosiyanin alımı ile azalan kalp hastalığı riski arasında bir bağlantı olduğunu gösteren bu araştırmaya atıfta bulunarak, "Meyveler, antosiyaninler de dahil olmak üzere antioksidanlar içerir, araştırmalar kan basıncını düşürmeye yardımcı olabileceğini öne sürüyor" diyor. .

Yüksek Lifli Ahududu-Vanilyalı Gecelik Yulaf ve Yaban Mersini ve Ispanaklı Smoothie gibi tarifler lezzetli atıştırmalıklar olsa da, bir avuç dolusu çilek de işe yarayacaktır.

İlgili: Sonsuza Kadar Yapmak İsteyeceğiniz 26 Yaban Mersini Tarifi

4. Kivi

kiwifruit-400143.jpg

Tüylü meyve, kalp sağlığına yararlı vitaminleri sayesinde listeyi tamamlıyor.
Sabgir, "İyi bir C vitamini kaynağı olan kivi, birincil hipertansiyonu olanlarda kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilir" diyor. "Son araştırmalar, günlük bir kivi porsiyonunun sistolik kan basıncını azaltabildiğini buldu." Nutrients dergisinde yayınlanan 2022 tarihli bu çalışmaya benzer araştırmalardan bahsediyor. Araştırmanın belirttiği gibi kivi aynı zamanda etkilerini etkileyebilecek potasyum da içeriyor.

Bir kiviyi kesin ve tek başına ya da bir yemeğin yanında tadını çıkarın ya da gününüzü yüksek bir notla bitirmek için daha sağlıklı bir tatlı için üst dilimleri çikolata ve antep fıstığıyla süsleyin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Bir Kardiyoloğa Göre Yüksek Tansiyona İyi Gelen 4 Meyve

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.