Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2024 Admin Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2024 Adam şerit metrenin ucundaki perçinlerin neden bu kadar önemli olduğunu açıklıyor Mezura ucundaki metal ucun neden bu perçinlerin arasında biraz hareket ettiğini hiç merak ettiniz mi? Merak etmeyin, şerit ölçümleriniz hatalı değil. Görünen o ki, bu küçük kıpırdama alanı aslında tasarım gereği orada ve bandın kasasına geri kaydırılmasına izin verirken hepimizin biraz daha nazik davranması gerekiyor. Otuz yılı aşkın bir süredir ikonik ev tadilatı programı "Bu Eski Ev"in bir parçası olan sevilen genel müteahhit Tom Silva, bu az bilinen işlevi inanılmaz derecede faydalı bir videoda gösterdi ve biz de onun şerit ölçümler hakkında konuşmasını sonsuza kadar izleyebildik. "Buradaki küçük hareketi görüyor musun?" Silva videoda metal ucu yukarı aşağı hareket ettirerek soruyor. "Mezarım düzgün çalışmadığı için mi bu? Hayır... Mezuramı alırsam ve onu her kullandığımda, onu düşürürüm, vururum. Bunu her yaptığımda, buradaki küçük kısımda daha fazla gerilim var" diye devam etti perçinleri işaret ederek. "Ve belki de bu benim istediğimden biraz daha fazla kayar. Çünkü kaymasını istiyorum. Neden kaymasını istediğimi biliyor musun?" Silva daha sonra bir yüzeyin iç veya dış kenarını ölçerken kaymanın metal ucun kalınlığını hesaba katmaya nasıl yardımcı olduğunu göstermeye devam etti. U.S. Tape web sitesi bunu şu şekilde açıklıyor: "Şerit ölçümünüzün ucundaki metal uç bir nedenden dolayı biraz gevşek. Bandın ilk inç'i 1/16 inç kadar kısa. Bu bir hata: bir yüzeyin iç veya dış kenarını ölçüyor olsanız da, size doğru okumalar sağlamayı amaçlamaktadır. Bu özellik 'gerçek sıfır' olarak bilinir." "Metal uç tam olarak 1/16 inç kalınlığındadır. Bir yüzeyin dışını ölçerseniz ve metal ucunu kenara asarsanız, o metal parça dışarı doğru kayacak ve bir boşluk yaratacaktır; bunu ölçümünüzde sayıyorum" diye devam ediyor. "Ve eğer pencere çerçevesi gibi bir yüzeyin içini ölçmeniz gerekiyorsa, hesaplamalarınızda metal parçanın kalınlığını da hesaba katmak istersiniz. Böylece metal parça boşluğu doldurmak için geriye doğru kayacaktır. Her zaman dikkatli olun Gerçek sıfır özelliğinden yararlanmak için bandınızı gergin olacak şekilde çekin veya itin." Silva, kaseti kutusuna geri bırakırken dikkatli olmanın önemini vurgulayarak videoyu sonlandırıyor. "Bu yüzden şerit ölçümünüz bittiğinde parmağınıza çarpmasını ve ardından içeri girmesine izin vermeniz önemlidir" diye açıkladı. Uzman yüklenicinin tüyoları sosyal medyada büyük ilgi gördü ve birçok netizen perçinlerin amacını hiçbir zaman bilmediklerini itiraf etti. "Dün gece çocuğumla mezuranın metal ucu hakkında kelimenin tam anlamıyla *sadece* tartıştım. Ama kıpırdatmanın amacının iç ölçümler olduğunu bilmiyordum! Deliğin amacının ne için olduğu hakkında konuştuk. bir çiviye takılmak" diye yazdı Facebook kullanıcısı Liz Anne. "Bunu geçen hafta izledim. Ertesi gün eski, yıpranmış mezuramı ilk birkaç kez dikkatlice kapattım. Beşinci seferde eski kötü alışkanlıklarım devreye girdi ve hatalı davranışlarımı protesto etmek için metal parça kırıldı. bir sonraki daha iyi olacak Tommy, söz veriyorum" yorumunu yaptı Deb Vb. Will Bauska, "Birçok insana şerit metrenin neden bunu yaptığını soruyorum, 100 kişiden 99'u bilmiyor. Bu kadar basit bir şeyin bu kadar büyük bir amacı olması çok güzel," diye yazdı. Kaynak: Scoop Upworthy Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.